



全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时训练(二)Modules 510(七上)(限时:30分钟).2018安徽改编完形填空When the Spring Festival falls, red flowers bloom (盛开) on the windows of my home. Of course, there are not 1 flowers. But in the cold of 2, these wonderful flowers bring warmth to us. They are made 3 paper by my grandma, who is now aged 70. With a few cuts, she 4 a piece of paper into a beautiful work of art. When my grandma was young, she was considered clumsy(笨拙的) in the 5. But on a cold winter night, she saw some beautiful red paper 6 on her new neighbours windows. She was so interested in it and decided to 7 from her neighbour. Tons of paper was wasted, and her fingers were cut many times. But she 8 practising. It took 10 years 9 my grandma could make paper art skillfully(娴熟地). The red flowers, blooming like burning fire, light up her world. Now, everyone in the village 10 her. My grandmas story has shown me what it takes to realise ones dream.1.A.niceB.realC.fullD.sweet2.A.springB.summerC.autumnD.winter3.A.inB.byC.ofD.from4.A.changesB.spreadsC.placesD.burns5.A.cityB.townC.villageD.block6.A.artB.moneyC.wallsD.books7.A.buyB.stealC.learnD.borrow8.A.ended upB.kept onC.put offD.thought about9.A.beforeB.afterC.whileD.since10.A.servesB.pardonsC.respectsD.warns.2018淮安阅读理解Once upon a time, a young man wanted to go to a village on business. Halfway there was a mountain. Before he left home, his family warned him to stay calm and climb onto trees if he was in face of beasts(野兽). In this way, the beasts couldnt do anything to him.The young man remembered these words and began his trip.He walked for a long time carefully and found no beasts were out there. He thought his familys worries were unnecessary. And he became relaxed as he walked. Just at that moment, he saw a fierce(凶猛的) tiger running to him and he climbed onto a tree nearby at once.The tiger roared(咆哮) around the tree and even jumped to reach the man. The young man was too scared to hold the tree and fell right on the back of the tiger. Full of fear, he had to hold the tiger tightly. The tiger thought that must be a giant beast. So it was afraid and started running madly.People on the road didnt know what happened and said, “Look at the young man. He is riding a tiger!” “Cool!” “Superman!”Hearing these words, the young man was very angry. “Why cant they see Im suffering a lot? Dont they understand I am in fear and almost scared to death?” he said to himself.11.The young man went to the village .A.to travelB.to visit friendsC.on businessD.for holiday12.The young mans family warned him of .A.fierce beastsB.terrible trafficC.cold weatherD.foolish people13.How did the young man feel when he saw the tiger? A.Excited.B.Scared.C.Surprised.D.Bored.14.The tiger was afraid because .A.it was old and weakB.the young man was very strongC.it thought people around would kill itD.it mistook the young man for a giant beast15.What can we learn from the last two paragraphs(段落)? A.People on the road were wise.B.The young man was very brave.C.We shouldnt admire others blindly.D.The young man shouldnt listen to his family.2018莱芜改编选词填空阅读下列短文,用方框内所给单词的正确形式填空。(每词限用一次)turnitcolourstudytypeofmanywellplanthowHow does garlic(大蒜) grow? Hu Mengmeng, 13, had been thinking about this question for a while. Last term, Hu got her answer in her schools rooftop(屋顶) garden.Hus school, Tangwai Junior High School in Shanghai, set up a small garden on 16. rooftop of the teaching building in 2015. Each term, students plant one kind of vegetables. While taking care 17. them, they also do scientific experiments to learn more about vegetables.Chen Yan, a 14-year-old girl, 18. in this school for one year. Last year, she started to plant garlic with her teachers help. She wondered 19. sunshine affected the growth of garlic. She put three pots of garlic in different places to get different amounts of sunlight. Then, she watched their growth every day. Later, she found that the garlic which got the most sunlight grew 20.The garden 21. into a fun place two years ago. The students planted different 22. of vegetables in shapes, such as hearts, or squares in the garden. The different kinds of vegetables made the garden more 23.And that is not the end. Next year, they will build a robot to help with 24. “Students will work with our robot club to build even 25. robots to help with watering,” Mr. Zhou, the schools science teacher said.2018日照改编任务型阅读Your schooldays should be some of the best and happiest days of your life. How can you get the most from them, and make sure you do not waste this wonderful chance to learn?Be active about school. Dont say things are difficult or boring. Be interested in school life and your school subjects. Join in lots of activities. Be quick to put your hand up. Go round the school with a big smile.Expect to work. School is not a holiday camp. If you are not working, you are not learning, and you are wasting your time at school. Teachers cannot make everything enjoyable.(A) Do not say you will do things tomorrow. Tomorrow you have other things to do. If you get behind the class, it is very difficult to get back in front.Talk about problems. Sometimes they are only the result of misunderstanding. (B)Dont be too embarrassed to turn to others. You are young. No one thinks you can do everything!Plan your time. Dont waste life lying in bed on Saturday morning. Go and play a sport, learn the piano, work on a project, read a book, practise English, or help someone with problems. There are always a lot of things to do.Follow my advice, and have a happy school life!26.根据短文内容回答问题。Whats the result if you are not working at school?27.根据上下文写出(A)处所缺内容。(不超过10词)28.将(B)处画线句子翻译成汉语。29.结合自己情况, 说下你是怎样计划你在学校的时间。(至少2条) 30.给文章拟一个英文标题。.根据中文提示补全句子(每空一词)31.2018青岛她处理问题的方式与我不同。Her ways of solving problems .32.2018常德孩子在家学习如何做家务是非常重要的。 very important children how to do chores at home.33.2018泰州所有的家庭成员都忙着准备父亲的八十岁生日。 All the family members are busy their fathers birthday party.34.2018武威请安静, 孩子们在睡觉。Please be quiet. The children .35.这种玩具汽车正在这个商店中出售。This kind of toy car is in the shop.参考答案.主旨大意 本文是一篇记叙文。年轻时, 祖母被认为很笨拙, 但在一个寒冷的冬夜, 祖母对邻居家窗户上的剪纸艺术很感兴趣并决定向邻居学习。祖母花费十年时间掌握了这门剪纸艺术, 最终赢得了大家的认可和尊敬。这个故事告诉我们:实现梦想需要时间和毅力。1.B根据下句“They are made 3 paper”以及下文祖母学习剪纸艺术的描述知, “我”家窗户上的红花并不是真的鲜花。故选B。2.D根据空前“the cold”以及上文的“the Spring Festival”等信息推知, 这是一个冬天。故选D。3.Bbe made of意为“由制成”, 可以看出原材料。4.A5.C根据本段最后一句中“in the village”可知, 本句句意:当祖母年轻时, 她被认为是村子里笨拙的人。故选C。6.A根据上下文提到的“剪纸艺术”知, 在一个寒冷的冬夜, 祖母看见了她的新邻居的窗户上的一些美丽的红纸艺术品。故选A。7.C8.B9.A10.C因为祖母的努力和勤奋, 她掌握了这门剪纸艺术, 现在村子里每个人都尊敬她。故选C。.主旨大意 本文是一篇记叙文。文章讲述了一位年轻人到一个山村经商路遇老虎与老虎周旋的故事。故事教导人们看问题不一定眼见为实。11.C细节理解题。短文第一句话说明年轻人去一个村子经商。故选C。12.A细节理解题。短文第一段第三句话提示他的家人警告他要当心野兽。故选A。13.B细节理解题。根据下文“他立刻爬到附近一棵树上”和下段的叙述可知年轻人看到老虎非常害怕。用scared表示“恐惧的;害怕的”。故选B。14.D推理判断题。根据第四段最后两句“The tiger thought that must be a giant beast. So it was afraid and started running madly. (老虎认为这一定是一个巨兽。因此它很害怕, 开始疯跑。)”可知选D项, 老虎误以为这个年轻人是一个巨兽。15.C推理判
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年物联网应用申请报告:智慧城市基础设施布局策略
- 2025年基层医疗卫生机构信息化建设与医疗信息化人才队伍建设报告
- 2026届江苏省苏州市吴江区震泽中学化学高二第一学期期末复习检测模拟试题含答案
- 现代旗袍简介
- 现代文品析鉴赏类课件
- 2025年注册房地产估价师考试 房地产估价案例分析专项训练试卷
- 2025年营养师职业资格考试培训试卷:营养师职业资格考试辅导教材
- 2025年Python边缘计算实战演练试卷 技能提升
- 严师作文题目及答案高中
- 2025年度茶艺馆场地租赁与服务协议书
- 《贵阳市公共交通场站设计导则》
- 新时代中小学教师职业行为十项准则
- 工业厂房独立基础土方开挖施工方案
- 职业指导师考试题库及答案(含各题型)
- 企业融资过程中的税务问题解析
- 足球俱乐部股权转让协议
- 电子商务在文化创意产业的应用与案例
- 课件:《科学社会主义概论(第二版)》第二章
- DB50T 1342-2022 预制菜生产加工行为规范
- 呼吸危重症监护病房管理
- 2025届高考数学二轮复习备考策略和方向
评论
0/150
提交评论