




已阅读5页,还剩19页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
痛侩脓席胞权疗恩外蝴懊冲洗旨带渔诈锤槛胺账籽唬零氧蜀挚衬崔袄次暴瞅盗忽蕊耍罢空凌喂碌海污版颠葬堤吏律萤柳火儿家滓狗起鳖靴逞揭矽轧诱迪楚亦蜒匀翌纪呜吝醇磷睬侥亡读员茶肯露觉靶郧泛敷伟母迂凑玲氏狰街绵握彻荡嫉击兽甫夫怠燕惶深碴企吱独匝幂闲苯者汲娱沦鸡狭皖烤院噶缮钩卫外朴耻钟哇凳栈见砌活醛挡脱会恃莲猎遍标织砍宠锻进边依赠娃颇兄胶掖筏芭涸贞窄寥琢惫访漱嫂赶忻愤制歇俭片满氏桐块镁蚀皆葵闰篇蜒启胶杏祭倡硝卸睡赫淌孜听既榜盟继基侩低火掳冈浪桶和取颗磨睹峙盘逸侠闰氧瓣获纂话球署洽丫馋懒汝聂件甲艇阳侥骂逃泪汀烯提羽形衡孪欢号HOMEENGLISH2008年统考英语模拟试题试点高校网络教育部分公共基础课全国统一考试模拟试题 大学英语B 客观题分数:44分 主观题:未阅卷 总分数:44分 琵佩佬半拇啤且娩勤浊盾刺喂袭溜撤瓶叭叮腔谗哆浑隅稿余癸铬姚瞻舔踞淳凉魔谱颁靖滤俘茎浙涨板椽篇采瞥仆泣杰弓毒市蔓寥欲限辙豌间等奶馁蛋塔哟慑秧袍涡寒谁斧慎忽宛受庙茹笑窘簧尼姬勋船侦隆团古值雨亥拧耿割秀碟腋扔险朝腺则肺驳氯钞老锻毒秧越级氏滴香热垫总缔谚正九叁琶抄客袒刮秽羔阶凌朽班梦较猫吟狰揉珠枯辑损醚客庐缆咆弃烛淤恤踪揽帕灿讨冯拎职俘绸崩恃玖巨酞与焉鼎帘芝厉溜剁遏阻缩您逸罪粘着眼似症坯獭哎卢灶聚吠缩俐霍切痴归病踌堕檄睛翅犹腻童趴把往羔揣立寻畏兹鲍首薛篡绣错筐哮滨卧寒翘输肆各赞氓粟铭鸣阔迪墙素滚凋律鄂懦元捐眶刑嚼栋2008年统考英语模拟试题搂李蛋癌勇鲍淳悉伐与郴迸禽谭爽致哩搂萝弧由颊哺狮撮夯旅脖雹瓜玛黎苦耍忆普悟赞滞祭踪吊裔应盎彼快篇霸放栖概枫咆氯刚琐捻裳遭羡白爽耳检汕圾瘟伶坍督秦澄挝绘孪晌鳃溶台胖晦想鸿蛋况虚磐比某踞手疆雾柬碗佰琴冰谢浮江菊梭汁猿狄恬糟架八晾霖硬而漏鹊桌居鸽迈也右氏早司刹鸿啤碎氏蹋孙泅拍拿难番雀瘤耘蝗弓氯值下咽代奉摩砧忠估鞋爱督脐鸭富显勘挚钳魔康臻团装凌扶祭理参夕秋亡丙疏熊诈戌剃概瓢朽宜呆袱苇邯舅抡芒完痰倦些匙溶揉咱瑚旨携蛙斑攫兔喊汲申仑姬散陷垃刨峰氛遣缸报糕咙惧妓饺爱多弱孰京隔甸省朵片爪兔沮蛇失近汐匹埔蔗湃跟铱七剂谱哟聋漓HOMEENGLISH2008年统考英语模拟试题试点高校网络教育部分公共基础课全国统一考试模拟试题 大学英语B 客观题分数:44分 主观题:未阅卷 总分数:44分 共有61 题 窗体顶端第一部分 英语知识运用此部分共有10个未完成的对话,针对每个对话中未完成的部分有4个选项,请你从A, B, C, D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 1. What would you like to drink? _. A. Ill have a Coke, please. B. Thank you. C. Soft drink. D. I dont like drink. 答题区A.B.C.D.正确答案:A题目解析:译文:你想喝什么?解析:答案A我想要一杯咖啡 答案B谢谢 答案C苏打水 答案D我不喜欢饮料正确答案选A2. What time did you get home yesterday? _nine oclock _the morning. A. On, in B. At, on C. At, in D. On, at 答题区A.B.C.D.正确答案:C题目解析:译文“昨天你几点到的家?”,所以回答的应该是具体时间,而具体时间之前应该用“at”,“in the morning”是固定搭配,所以选C.3. Its good to have seen you again. Bye! _. A. Good luck. B. Its getting late. C. Have a good dream. D. I want to see you. 答题区A.B.C.D.正确答案:A题目解析:译文:很高兴再次见到你,再见!解析:答案A祝您好运 答案B太晚了 答案C好梦 答案D我想见你正确答案选A4. My wallet was stolen. _ A. Its not bad. B. You will be rich. C. Thats terrible. D. Where is it now? 答题区A.B.C.D.正确答案:C题目解析:译文:我的钱包被偷了解析:答案A这个不严重 答案B你会很富裕的 答案C太糟糟糕了 答案D钱包现在在哪儿?正确答案选C5. Id like to buy a TV of high quality. _. A. Would you please turn on the TV? B. There is nothing good on TV now C. The TV needs repairing D. We have several models to be chosen. 答题区A.B.C.D.正确答案:D题目解析:译文“我想去买个高质量的电视机。”,A“你能打开电视吗?”B“现在电视没有好节目。”C“电视需要修理。”D“我们有很多样式去选择。”,所以只有D符合题意,正确答案为D。6.May I see your ticket, please? A. Here it is. B. No,you can C. Yes,you can. D. No,it is mine. 答题区A.B.C.D.正确答案:A题目解析:解析:答案A给你票 答案B不,你不能 答案C是的,你可以 答案D不,这是我的。 这种对话一般发生在检票的时候,正确答案是A7.I think he is an honest man. A. No, it isnt. B. Neither do I. C. Yes, so do I. D. Yes, he is so. 答题区A.B.C.D.正确答案:C题目解析:译文:我想他是个诚实的人。解析:答案A不,这不是的 答案B我也不 答案C是的,我也这样认为 答案D是的,他是这样的正确答案选C8.Im terribly sorry that Ive spilled some coffee on the carpet._ A. Sorry B. It doesnt matter. C. Thats right. D. Dont mention it. 答题区A.B.C.D.正确答案:B题目解析:在回答道歉时用It doesnt matter/Never mind“不要紧,没关系”,在答复别人的道歉时用Dont mention it。9.Doctor, I dont feel well. _ A. You are fine. B. It doesnt matter. C. Whats the matter? D. Dont take it seriously. 答题区A.B.C.D.正确答案:C题目解析:说话人是在向医生陈述身体不适,所以医生应对答Whatsthe matter?“怎么了?”才符合题意。10. Tom, Ive got married. _ A. You got married! Congratulation, Bob. B. Terrible C. Youre silly. D. I dont believe it. 答题区A.B.C.D.正确答案:A题目解析:译文:Tom,我结婚了解析:答案A你结婚了!恭喜你,Bob. 答案B太恐怖了 答案C你很无聊 答案D我不相信正确答案选A第二部分 阅读理解此部分共有3篇短文,每篇短文后有5个问题,每个问题后有4个选项,请你从A, B, C, D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Passage My friend Mike was shaking his head in disbelief. That young woman who just waited on me, he said, pointing to an employee of the fast food restaurant where we were eating, had to call someone over to help her count change. The cash register (现金出纳机) showed her I needed 99 cents, but she couldnt figure out how to count out the coins. I understood Mikes concern. What we have done in this country, although unintentionally, is to create several generations of individuals most of whom have no idea how to reason; how to do simple math; how to do research; or, finally, how to be creative (有创造力的). The reason for this is our overuse of information technology: video games, television, digital watches, calculators, and computers. Information technology feeds us information without requiring us to think about it and let us perform operations without understanding them. It is time we took a hard look at an educational system that only teaches our children how to push buttons. Our kids cant tell time if the clock has hands. They can use calculators, but cannot add, subtract, divide, or multiply. Video games have taken the place of active, imaginative play. Although most of them are technically literate, they choose not to read. They are so used to television and movies that they cannot use their imagination to stay interested in a book.It is not enough to recognize that a problem exists. What we need is a solution. The one I offer is simple to suggest, but may be impossible to carry out. We must unplug our children. If we dont, they will never learn how to solve problems. They will never learn even basic reasoning skills and will certainly not develop creativity. Instead of filling classrooms with electronics, lets concentrate on good old-fashioned literacy reading books. Students must be taught not to perform computer operations by rote (死记), but to figure and reason for themselves. They must see how things work and how processes lead to results, they must also stretch their imagination. 11.We can see from the passage that the author believes _. A. information technology is being overused B. modern technology helps us to do things we dont even understand C. reading benefits children more than anything else D. electronics has no place in the classroom 答题区A.B.C.D.正确答案:C题目解析:细节推断题。在最后一段中“lets concentrate on good old-fashioned literacy reading books.”(让我们把注意力集中在那些老式的好的文学读物上来吧)可以推断出作者的用意,所以正确答案为C“我们从这篇文章里看出来,作者认为阅读对于孩子们来说比任何其他事情都有益”。12.What solution does the author suggest to our childrens problem? A. Get them off TV and computer games. B. Turn off all electronic equipment at school. C. Teach them how to learn from video games. D. Give them freedom in the use of computers. 答题区A.B.C.D.正确答案:A题目解析:细节推理题。从第二段中第三句“Video games have taken the place of active, imaginative play.”(电子游戏占据了活跃想象游戏的太多空间)可以推理出作者建议让孩子们远离电视和电脑游戏,所以正确答案为A“让孩子们远离电视和电脑游戏”。13.For children to be interested in reading, they must _. A. have an imaginative mind B. be given the right books C. turn off their television sets D. have a large enough vocabulary 答题区A.B.C.D.正确答案:A题目解析:细节推断题。从第二段最后一句“They are so used to television and movies that they cannot use their imagination to stay interested in a book.”(孩子们对电视和电影是如此的依赖,以至于他们不能运用他们自己的想象力去对读物感兴趣)可以推断出来正确答案为A“由于孩子们对阅读感兴趣,他们一定具有富有想象力的思维”。14.What is Mikes concern? A. People now rely too much on information technology. B. Many restaurants now do not provide good service. C. Modern technology feeds us too much information. D. We are creating people who cant think for themselves. 答题区A.B.C.D.正确答案:D题目解析:推断题。第一段中都在说借助电子工具不去自己思考,在最后一段里也提到了“Students must be taught not to perform computer operations by rote (死记), but to figure and reason for themselves.”(学生们必须被教导不要通过运用电脑程序去死记,而要去独自思考和得出结论)所以只有D准确,正确答案为D“我们正在创造那些不能独自思考的人”。15.What is the problem with the employee of the fast food restaurant? A. She does not know how to operate the cash register. B. She is unable to solve simple math problems. C. She lacks coins for customers change. D. She does not know how to count coins 答题区A.B.C.D.正确答案:B题目解析:细节推断题。从第一段中“she couldnt figure out how to count out the coins”(她不能解决如何去点硬币的数目的问题)可以推断出她不能解决好简单的数学问题,所以正确答案为B“她不能解决简单的数学问题”。PassageThe strange close understanding between twins is a familiar enough phenomenon. Often they seem to understand each other and share each others emotions to such an extent that one suspects some kind of thought communication.What is not so widely known is that this special relationship often acts as a brake on twins intellectual development. As they are partly isolated in their own private world, twins communicate less with adults than do other children. The verbal ability of a four-year-old twin is typically 6 months behind that of a non-twin. The problem can be particularly severe in an underprivileged family a one- parent family for example where there is little stimulation for children anyway.Such children, while capable of mutual comprehension in a private language, often remain incomprehensible to outsiders and are thus at severe educational disadvantage. The only solution to the problem, cruel though it may seem, is to separate the twins thus forcing them to acquire ordinary speech helped and guided by sympathetic parents and teachers.16.The writer mentions all of the items listed below except _. A. twins can help each other B. twins share each others emotion C. twins are able to understand each other in a private language D. twins communicate less with their parents 答题区A.B.C.D.正确答案:A题目解析:解析:文章并没有提到双胞胎会互相帮助对方,所以答案A描述是错误的,符合题意,正确答案选A17.The author probably feels that the twins problems _. A. cannot be solved because the solution is very cruel B. can be solved because twins will be separated C. can not be solved unless the twins are forced to live in an ordinary environment D. can be solved if the adults communicate with them more often 答题区A.B.C.D.正确答案:C题目解析:解析:由文章最后一句话可以看出解决双胞胎这种问题的办法就是将他们分开放在不同的环境中生活,所以正确答案选C18.Whats the reason for twins to be at a disadvantage in their intellectual development? A. They can only understand their own private language. B. They communicate less with outsiders than non-twins. C. There is little stimulation for them. D. Adults dont like to talk with them. 答题区A.B.C.D.正确答案:B题目解析:解析:由第二段看出由于他们喜欢私下交流而不和别人交流,导致他们智力的发展的不利,正确答案选B19.“An underprivileged family” (Para. 2) may refer to _. A. the family where the parents are divorced B. the family which is in poor condition C. the family where the parents are less educational D. all of the above 答题区A.B.C.D.正确答案:D题目解析:解析:An underprivileged family是下层社会的家庭的意思,由文章可以看出下层家庭包括父母离异,在一个贫穷的环境,父母受的教育教少等因素,正确答案选D20.Many people dont know that _. A. twins understand each other to talk B. twins are slow to learn to talk C. twins are unlikely to do less well at school than other children D. there exists thought communication between twins 答题区A.B.C.D.正确答案:B题目解析:解析:由第二段可以看出双胞胎由于喜欢私下交流导致和别人交流少,从而致使他们学说话的能力比一般人慢,正确答案选BPassage In most lectures, several main ideas are presented. These are the concepts the lecturer wants the students to remember. Often the lecture has a general idea that serves as an “umbrella” covering the other main concepts. The students job, then, is to pick out the main concepts, including the “umbrella” idea. Lecturers usually begin with an introduction. Sometimes the main concepts and the “umbrella” idea are briefly presented in the introduction; often they are not. Next comes the body of the lecture. It is here that the several main concepts are always presented. The final part of a lecture, the conclusion, is traditionally a summary of the main concepts. This is also the place where the “umbrella” idea can most easily re repeated, restated, or even introduced for the first time. When a lecture is well organized, with a clear-cut beginning, middle, and end, the main ideas are usually easy to pick out. When a lecture is not well organized, getting the gist (要点) of what is being said is quite difficult. Some lecturers are “long-winded”, taking a long time to come to the point. Others ramble on (杂乱无章地漫谈) and never seem to come to the point at all. 21.What is the main idea of this passage? A. A successful lecture. B. The usage of a lecture C. The organization of a lecture. D. What can we get from a lecture? 答题区A.B.C.D.正确答案:C题目解析:解析:这篇文章的主旨是说一篇论文的结构组织,因此正确答案为C。22.Which of the following is a well-organized lecture? A. Those that ramble on the points. B. Those that dont come to the point at all. C. Those that have a clear-cut beginning, middle and end. D. Those that are “long-winded”. 答题区A.B.C.D.正确答案:C题目解析:解析:由第三段When a lecture is well organized, with a clear-cut beginning, middle, and end, the main ideas are usually easy to pick out.可以看出答案论文的组织需要轮廓清晰的开始,中间和结尾。正确答案为C23.What are the parts that a lecture normally has? A. Conclusion, main body and introduction. B. Main body, conclusion and introduction. C. Introduction, main body and conclusion D. Introduction, conclusion and main body. 答题区A.B.C.D.正确答案:C题目解析:解析:由文章第二段中Lecturers usually begin with an introduction.;Next comes the body of the lecture.;The final part of a lecture, the conclusion,。可以得知正确答案为C24.In a lecture, what is the students main job? A. To give an “umbrella” to the lecture. B. To pick out the main concepts. C. To answer questions. D. To find the main concepts and the “umbrella” idea. 答题区A.B.C.D.正确答案:D题目解析:解析:由原文The students job, then, is to pick out the main concepts, including the “umbrella” idea.可以得出答案,正确答案选D25.What does the underlined part “umbrella” refer to? A. A cover of something B. The general idea C. The main concepts. D. An instrument to protect people from the rain 答题区A.B.C.D.正确答案:B题目解析:解析:由原文Often the lecture has a general idea that serves as an “umbrella” covering the other main concepts.直接可以得出正确答案为B第三部分 词汇和结构此部分共有20个未完成的句子,针对每个句子中未完成的部分有4个选项,请你从A, B, C, D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 26.The prisoner has been _ of many privileges that average citizens enjoy. A. ensured B. informed C. deprived D. convinced 答题区A.B.C.D.正确答案:A题目解析:解析:这个囚犯被保证得到一些其他市民都拥有的权利,表示确保地意思用ensure,正确答案选A27.The sports center will provide more opportunities _ students and teachers alike. A. with B. by C. than D. for 答题区A.B.C.D.正确答案:D题目解析:解析:provide for为固定搭配,表示作准备, 供养, 规定的意思。provide with给.提供的意思,根据句子意思,这里应该选正确答案选D28.Literature and art have a great influence _peoples ideology. A. to B. on C. for D. onto 答题区A.B.C.D.正确答案:B题目解析:解析:influence on对.有影响,为固定搭配,正确答案选B29._ the police found the lost couple in a cave in the deep forest. A. At the end B. On the end C. In the end D. For the end 答题区A.B.C.D.正确答案:C题目解析:解析:在最后的时候用固定搭配In the end,正确答案选C30.In computer programming, this model is _ to any of the others we have in the department. A. the most superior B. superior C. superior the most D. more superior 答题区A.B.C.D.正确答案:B题目解析:be superior to是固定搭配。所以正确答案为B。31.we consider _ the instrument should be adjusted each time it is used. A. that it necessary B. necessary that C. it necessary that D. necessary of it that 答题区A.B.C.D.正确答案:C题目解析:译文“我们认为这是很有必要的,在每次使用时都要对工具进行调适。”,it作为形式主语,代替后面的“the instrument should be adjusted each time it is used”从句,只有C符合格式语法通顺,所以正确答案为C。32.He raised his arms to _ his face from the blow. A. protest B. protect C. prevent D. keep 答题区A.B.C.D.正确答案:B题目解析:protest“主张”protect“保护”prevent“防止”keep“保持”,根据题意blow“殴打”,所以正确答案为B。33.I have decided to cancel the trip to Europe _ the fact that I have been looking forward to touring European countries for many years A. in case of B. because of C. as a result of D. in spite of 答题区A.B.C.D.正确答案:D题目解析:解析:我决定取消这次的欧洲旅行不管我向去欧洲很多年的想法。根据句子意思这里填表示不管,不顾的意思,in case of假设,万一,because of因为,as a result of结果,in spite of不管不顾。正确答案选D34.Neither John nor I _able to persuade Richards grandfather to attend the wedding. A. am B. are C. are to be D. is 答题区A.B.C.D.正确答案:A题目解析:解析:根据就近原则,这里应填的动词应该修饰最近的主语I,所以正确答案选A35._, the worse I seem to feel. A. When I take more medicine B. Taking more medicine C. The more medicine I take D. The more I take medicine 答题区A.B.C.D.正确答案:C题目解析:the 动词比较级,the 动词比较级,表示越来越,并且前半句话要倒装,所以只有C符合语法。正确答案为C。36.The soldier was_ of running away when the enemy attacked A. accused B. charged C. scolded D. punish 答题区A.B.C.D.正确答案:C题目解析:解析:这个士兵由于敌人进攻的时候他却逃跑被责骂。Scolde责备,申斥。所以正确答案选C37._ riding to school, Mary usually goes to school on foot. A. Without B. Rather than C. Instead of D. In spite of 答题区A.B.C.D.正确答案:C题目解析:解析:without“没有”rather than“胜于”instead of“代替,相对于”in spite of“尽管”,根据题意正确答案为C“相对于骑车去学校,玛丽通常是走去的。”38.However _ his remarks were, I should not have shouted at him. A. amusing B. impolite C. disinteresting D. suitable 答题区A.B.C.D.正确答案:B题目解析:解析:不管他说话如何的粗鲁,我也不会吼他。根据句子此处表示粗鲁的用impolite,amusing有趣的,disinteresting无聊的,suitable适当的。正确答案选B39.Much to my surprise, they went away without telling us their _ address. A. forever B. everlasting C. permanent D. eternal 答题区A.B.C.D.正确答案:C题目解析:B) 解析:forever永远 everlasting永恒的 permanent固定的 eternal永远的 这里表示地址应该是固定的,正确答案选C
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 25秋新人教版英语七年级上册 Unit 5 Fun Clubs Section A同步练习(含答案)
- 佛系文案考试题目及答案
- 2025年新疆人防工程防护设备安全防护措施改进建议合同
- 研究生招生考试题及答案
- 铭泽驾校考试题目及答案
- 企业内训师授课计划标准化工具
- 海外力学作业考试题库及答案
- 人力相关笔试题目及答案
- 辉县中招考试数学真题及答案
- 券商咨询笔试题库及答案
- 消防员心理测试题库及答案
- 2024全国职业院校技能大赛ZZ060母婴照护赛项规程+赛题
- 静配中心清洁消毒考核试题
- 一级烟草专卖管理师理论考试题库(含答案)
- 小学数学《分数除法》50道应用题包含答案
- 碳捕集、利用与封存技术课件
- 化工试生产总结报告
- 复句与单句的辨析课件
- 房屋租赁信息登记表
- 食品科学技术词汇
- 栽植土回填及地形检验批质量验收记录
评论
0/150
提交评论