




已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
黄冈中学2018届高二11月英语试题命题: 审题:考试时间:November 1, 2016注意事项:1. 本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题),共四部分, 满分150分。考试时间120分钟。2. 全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。 祝考试顺利第卷第二部分 阅读理解 (共两节, 满分40分)第一节 (共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的四个选项 (A、B、C和D)中, 选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。AThese are some ideas that some people came up with about what the life will be like in the year 2500.We will have established a base on the moon. School kids can take field trips to the moon weekly. We will have found cures for AIDS and cancer. The war will have ended and peace flows freely through the land. Kids will learn more and be smarter than ever before! History will be the main subject at school. Cafeteria (自助餐厅) food will be delicious! You just walk up to a machine, stick out your tongue, and it will scan your taste buds (味蕾) to see what you want to eat. KristenHere I am in the wonderful year of 2500 and life is so easy. I work in a pet store and it is so hard! I have to wake up at midnight every day and fly my car to the store. It takes so long to get there. It takes me 20 seconds to get to the store in Mississippi from my home in Florida! At work, I have to push 5 buttons and then I go home. It takes 2 seconds and that is like forever. MorganIn the year 2500, I think we will have invented cars that run on things we dont need like garbage. Tail gas will smell like whatever you like such as chocolate. I also predict that buildings will be able to go into a different dimension so your car wont hit them. The cars in 2500 dont fly, for we havent got that technology yet, but they can hover up to seven feet. These cars are made for speed! CarlyInstead of cars, we may have hovering devices that float around. We could also have electric cars instead of gas-powered cars. Food might be more healthy. What I believe is that the environment will change the most. The environmental changes will also determine many other changes. If more people try to help the environment, then perhaps in 2500 we will have more forests and wildlife. If people wont help the environment, then we will have no forests and little wildlife left. Roberta21According to Kristen, what will happen in 2500?AEnglish will be the main subject at school.BStudents can go to the moon every week.CCafeteria will replace other restaurants.DAIDS and cancer will disappear.解析:B难度:易。细节理解题。根据文章中克里斯滕所说的话“School kids can take field trips to the moon weekly.”可知B项为正确答案。22Who mainly tells the reader of the cars in 2500?AKristen. BMorgan. CCarly. DRoberta.解析:C难度:易。细节理解题。根据文章中卡力所说的那段话可知,他主要谈到的是2500年的汽车,包括汽车的燃料、废气及功能等,故选C项。23Roberta thinks that in 2500 _.Athe environment will have changed a lotBthere will be more wildlife and forestsCthe environment will be seriously damagedDcars will run on solar power and electricity解析:A难度:易。细节理解题。根据文章中罗伯塔所说的那段话可知,她所坚信的是环境一定会变化很大,或往好的方面变化,或往坏的方面变化。BWalk into a newsroom of journalists and you will smell coffee brewing and see people rushing for their 14th bathroom break of the day. You will see a business “about people and why they do what they do, and what it all means”Thats how Jack Smith, 72yearold former newspaper reporter and editor, described it to 30 visiting students from Auburn and Opelika high schools on the Auburn University campus.While growing up, Smith waited every day for the mail carrier to pull up in his 1939 Ford and drop the newspaper off. “Id read and study every issue, sometimes for hours on end,” he said. The stories and design of the paper began his love for journalism.His first route when he went to college wasnt journalism though. He first wanted to become a civil engineer until someone told him the amount of math and physics involved. He then changed to the business school, eventually making the move to journalism. Paul Burnett, standing on the same place as Smith did during his speech, inspired him while he was in college.Smith walked up the steps to his first job at the Montgomery Advertiser earning $50 a week. His first task was to rewrite an article on Martin Luther King Jr.“Those seemingly meaningless stories could be just as important as a story on the front page.” He told the students that it is a job that needs hard work and they have to be eager to go and do all again the next day.“Im glad I didnt decide to build the Golden Gate Bridge or take Wall Street by storm,” Smith said. That wouldnt have landed him a job that is so near his heart. For him, the sweat and pain in the life of a journalist was worth every moment.24When did Jack Smith first become interested in journalism?AWhen he was in college.BWhen he worked as a mail carrier.CWhen he was at the Montgomery Advertiser.DWhen he read newspapers while growing up.解析:D难度:易。细节理解题。由第三段“The stories and design of the paper began his love for journalism.”可知,史密斯小时候就期待着送报纸的到来,读了报纸以后被报纸的设计及内容深深吸引,因此对新闻行业产生了兴趣。25Why did Jack Smith give up being a civil engineer?AHe wasnt interested in it.BHe wanted to learn business.CPaul Burnett inspired him to be a reporter.DHis math and physics werent good enough.解析:D难度:中。推理判断题。由第四段“. until someone told him the amount of math and physics involved.”可推知,史密斯因为数学和物理不够好,因此放弃了当工程师的想法。26. What did the students probably learn about journalism?AIt is hard and boring.BIt requires many talents.CIt should focus on important events.DIt deserves peoples love and hard work.解析:D难度:易。细节理解题。由倒数第二段可知,史密斯向学生介绍说看起来没意思的故事可能跟头版的文章一样重要。而新闻这个行业需要努力工作,需要人们热爱它。27The last paragraph suggests that _.ASmith tried many different jobsBjournalism mostly gave Smith pleasureCSmith loves being a journalist from his heartDSmith would have chosen a more worthy job解析:C难度:中。推理判断题。由最后一段可知,史密斯对新闻行业由衷热爱,从未后悔过没有选择其他职业。 CThe Union Jack is the national flag of the United Kingdom. It is so called because it combines the emblems (象征) of three countries England, Scotland and Ireland (although since 1921 only Northern Ireland has been part of the United Kingdom)The term “Union Jack” possibly dates from Queen Annes time, but its origin is uncertain. It may come from the “Jacket” of the English or Scottish soldiers; or from the name of James who originated the first union in 1603, in either its Latin or French form “Jacobus” or “Jacques”; or, as “jack” once meant small, the name may come from a royal proclamation (声明) issued by Charles that the flag should be flown only by ships of the Royal Navy as a jack, a small flag at the bowsprit (船首)The Union Jack was originally a royal flag (when the present design was made official in 1801, it was ordered to be flown on all the Kings forts and castles, but not elsewhere); it is today flown above Buckingham Palace and Windsor Castle when the Queen is not in residence. On news of a royal death, the Union Jack will be flown at half-mast (下半旗)The flying of the Union Jack on public buildings is decided by the Department for Culture, Media and Sport at the Queens command. The Union Jack is flown on government buildings on days marking the birthdays of members of the royal family, such as the Queens official birthday, and on the days of the State Opening and prorogation (休会) of Parliament; it is also flown on St Davids Day, St Georges Day, St Andrews Day, and St Patricks Day.Although the Union Jack originated as a royal flag, it is now also flown by many people and organizations elsewhere in the United Kingdom. Its use as an emblem has extended beyond the form of a flag and the Union Jack is frequently shown on other objects.28The reason why the national flag of the United Kingdom is called The Union Jack is that _.Athe flag is made of jacketBthe flag combines the emblems of three countriesCthe flag shows the symbol of unityDthe flag originated from the existence of the United Kingdom解析:B难度:易。细节理解题。第一段说到The Union Jack是三个国家象征的徽记集合。29The second paragraph mainly talks about _.Athe origin of the national flagBthe history of the national flagCthe reason why the Union Jack has become the national flagDthe way how the Union Jack has become the national flag解析:A难度:中。段落大意题。第二段的第一句为本段主题句。即讲述The Union Jack的起源。30Which of the following is NOT true according to the passage?AOnce the Union Jack was not flown elsewhere except royal places.BThe Union Jack will be flown at half-mast if a member of the royal family dies.CMany people and organizations can flow the Union Jack in the world.DThe Union Jack can be flown in many places and on many days in the United Kingdom.解析:C难度:中。细节理解题。根据文章第三、四、五段可知The Union Jack在以前只适用于皇家场合,后来逐渐延伸到很多地方和很多场合。但它是英国国旗,不是所有人都可以使用。31What is the best title of the passage?AThe Union Jack EverywhereBThe Union Jack at AnytimeCNational Flag, the Union JackDThe History of the Union Jack 解析:C难度:中。标题归纳题。A、B、D三项文章均有说到,但属以偏概全,C项概括了文章的内容,故选C。 DStatistics show that every year, about 4 million students fail to pass the national college entrance exam. However, as China recently publicized students scores for this years college entrance exam, it seems that schools, parents and society at large give more attention to students who succeed in the exam, few people care about those who fail, the China Education Daily reported. Some students, after failing the exam, cannot get a timely support from their parents or teachers and begin to display some serious mental problems. How to help these students to get rid of the shadow on their mind has become a problem to be taken seriously. First, students friends, parents and relatives should offer their sympathy and care to them in order to comfort their heart. At this time, parents should not blame students for their failure, otherwise they might bear more psychological (心理的) burden. Secondly, teachers and the whole society should also offer more support to students who fail the exam. Lastly, students themselves should also try to overcome their depressions and adjust their mood. The newspaper urges the general public to offer their care, trust and support to these students. It also expects that students can face their failure bravely and try to start a new life happily.32. The underlined word “publicized” is closest in meaning to _. A. announced B. blamed C. informed D. accused解析:A 难度:中。由第一段第二句可知,高考成绩公布之后,家长和社会大都关注高考获胜者,很少有人会关心高考失利者,故选A。33. Whats the writers attitude towards the students who failed the college entrance examination?A. He looks down upon them. B. He expresses concern for them.C. He doubts about their learning ability. D. He feels positive about their optimism.解析:B 难度:难。由第一段最后一句it seems that schools, parents and society at large give more attention to students who succeed in the exam, few people care about those who fail, the China Education Daily reported. 可知作者关心这些高考失利者并呼吁给予他们更多的关注。34. What would do harm to students who failed the college entrance examination?A. Friends, parents and relatives show more concern for them.B. Teachers and the whole society offer more support to them.C. They themselves get over their depression and adopt an optimistic attitude. D. Parents put the blame on them for their failure.解析:D 难度:易。 由文章第三自然段中最后一句话At this time, parents should not blame students for their failure, otherwise they might bear more psychological burden. 可知答案选D。35. What can we infer from the passage?A. After the college entrance exam, more attention is paid to students who failed the exam. B. Students who failed the college entrance exam may suffer from some mental problems. C. People have done a lot to help students who failed the college entrance exam. D. Students failing the college entrance exam know how to remove the shadow on their mind.解析:B 难度:易。由文章第二自然段第一句话Some students, after failing the exam, cannot get a timely support from their parents or teachers and begin to display some serious mental problems.可知选B。 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Have you ever heard of a pianist who knows almost everything about music but is unable to play a complete melody(曲子) on the piano? Youll surely reply, “No, because playing the piano is not a sort of knowledge, but a practical skill.” This is so concerning English learning. 36 They are known as listening, speaking, reading and writing.Ive met many Chinese students. At first glance, they seem to be almost English experts, for they KNOW English very well. 37 For example, they know when to use “that” as a relative word in an attributive clause and when its forbidden or something like that. And they like to find out where the difference between “always” and “usually” lies.But when you talk with them with great expectation, youll always disappointedly find that they are easily defied(无法理解) by simple questions.No wonder some talented Chinese students, who can obtain higher score on the TOEFL than Americans, still have difficulty communicating with foreigners. 38 They know that gaining musical knowledge about minor, major, harmony, form, etc. simply lays a solid theoretical foundation for real piano practice, but its not their main learning task. Instead, they spend most of their time on the piano, playing the melody again and again. 39 Why do we read English with our mouth shut? Why dont we put down our grammar books and enter a dynamic English environment to speak, to read, and to write?Try to imitate foreigners pronunciation, their intonation(语调),even their way of thinking; try to make sentences with the new words you just discovered; try to speak with the sentence pattern you just learned. Thats the right way, I think. 40 A famous pianist is never distinguished by the amount of his music knowledge, but by his actual performance on the piano. Likewise, a good English learner is not measured by his command of grammar, but by his ability to communicate in English with people in real life.A. A good mastery of English is based on steady enthusiasm and perseverance.B. Knowledge is one thing, but skill is another.C. They can tell you all kinds of fine grammatical details.D. Piano learners are more sensible.E. English is playing a more and more important role in our work and social life.F. A good English learner always pays most attention to the real English skills instead of grammar.G. Why do we devote all our time to memorizing grammatical rules and doing piles of grammar exercises?36F难度:易。根据空后面They are known as listening, speaking, reading and writing.可知选项为F,一个好的英语学习者会关注真正的听、说、读、写这四项技能而不是语法。37. 难度:易。根据37空后面所举的例子,说明很多中国学生知道很多语法规则,故选C。38. 难度:中。根据后文的“They”指代的是Piano learners,故选D。39难度:易。这一段提出了几个问题,为排比句式,故选G。40. 难度:中。最后一段概括总结全文的观点,故选B。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。The assessor approached a farmhouse. When he 41 the farmhouse door, he thought, “Not much value here. The surroundings look very poor.” But the room he entered was 42 and warm. The couple were aged. He 43 a form from his bag and said, “Im the assessor. Im here to 44 your possessions, sir, to determine your wealth. Will you 45 my questions?”“Oh, we have great possessions,” they 46 replied. With a pencil prepared, the assessor waited for the items to 47 .“We put a high value on our love. It 48 such a long time ago. Each passing year has 49 the tie. That increases the 50 , you know. Our health is more precious than silver and gold. We enjoy each day as it comes and goes, 51 many people are complaining. Weve quite an enormous 52 of relics, too. Any price you would name would be 53 : a soft golden curl of hair, a pair of little worn shoes, and the fingerprints there on the wall. Weve a special interest in heaven, too.”The 54 assessor squirmed (扭动) uncomfortably. He found it hard to relax, and said, “You truly have great possessions, but I can assess 55 of them.”“We have no possessions to lock,” they 56 calmly, “and our possessions are quite 57 .Our possessions are the things that we 58 . Theres one more thing 59 is quite important: we hold a title To a building in the skies.”The assessor bowed himself 60 . The richest couple he had ever known were entirely exempt (被免除) from assessment.41A. looked forB. knocked atC. swept upD. broke into解析:选B难度:易。考察动词词组。一位估价员走近一家农舍,当他敲门的时候,他想:“这里并没有什么值钱的东西。周围环境看起来很差。”42A. comfortable B. narrow C. available D. attractive解析:选A难度:易。考察形容词。但是当他进去后发现房间温暖舒适。43A. borrowed B. demandedC. producedD. completed解析:选C 难度:难。考察动词。他从包里拿出了一张表格。44A. assess B. acquireC. buyD. rent解析:选A难度:中。考察动词。因为这个人是一位估价员,所以他来这儿是为了评估这户人家的财产。45A. raise B. answerC. challengeD. judge解析:选B难度:易。考察动词。这位估价员是来评估财产的,因此他请求这对夫妻回答他的问题。46A. instantly B. graduallyC. frequentlyD. constantly解析: 选A难度:中。考察副词。这对夫妻迅速地回答道自己非常富有。47A. make B. acceptC. findD. list解析:选D难度:中。考察动词。准备好铅笔后,这位估价员等待着这对夫妻列出他们的财富。48A. kept B. wentC. lostD. began解析:选D难度:易。考察动词。这对夫妻的爱开始于很久以前。49A. strengthened B. weakenedC. loosenedD. lacked解析:选A难度:中。考察动词。每过一年他们的这种关系都会加强。50A. success B. moneyC. valueD. house解析:选C难度:易。考察名词。爱的价值会增加。51A. since B. whileC. becauseD. until解析:选B难度:易。考察连词。我们享受着每一天的来来去去,然而许多人却在抱怨中度过。52A. wealth B. burdenC. settlementD. requirement解析:选A难度:中。考察名词。这对夫妻还有很多值得纪念的东西。53A. high B. funnyC
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 气候变化下的生态系统服务评估-洞察及研究
- 个人商品房买卖的简单版合同
- 劳动争议调解协议模板
- 工装装修合同样本与指南
- 食品流通协议书:生鲜肉类采购与销售合同范本
- 工业建筑钢结构施工方案与质量控制
- 转业管理岗考试题及答案
- 原材料供应协议范本
- 咨询招聘考试题目及答案
- 塔吊使用安全事故应急救援预案
- 2025年甘肃省天水市供热有限公司招聘12人考试历年参考题附答案详解
- 2025新疆医科大学第一附属医院招聘事业单位编制外工作人员(119人)考试参考题库及答案解析
- 四年级数学上册第1单元《 大数的认识 》作业设计
- (2025年)贵州省遵义市【辅警协警】笔试预测试题含答案
- 2025年建筑施工企业薪酬管理规定
- 妇科肿瘤影像学课件
- 客户开发情况汇报
- 全国一等奖统编版语文三年级上册《小狗学叫》公开课课件
- 中国能源数据报告2025
- 育龄妇女生殖健康知识
- 个体诊所感染管理制度
评论
0/150
提交评论