全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019高考英语浙江专用精准提分二轮试题 第三部分话题拓展阅读与写作 第4节 旅游与交通(二) .阅读理解 A (2018嘉兴基础测试) Volunteering to help people in need combined with traveling to faraway places is a new trend in the travel industry.It is called voluntourism.People travel to other countries,learn languages and other cultures,and gain new experiences.On the other side,they volunteer to help others who are not as well off as they are. Recent statistics show that in the past few years voluntourism has been one of the fastest-growing areas of tourism.More than 1.6 million people around the world are volunteers in other countries.They work in orphanages(孤儿院),help build schools,assist in hospitals and do farming work in developing countries.Some of them develop lasting bonds with people far away. There are many reasons why people want to take part in voluntourism.Students see it as a period of time when they can take a break before going to university;others simply want to take time out from a job and do something else.Then there are those who are bored and merely seek adventure.However,many voluntourists do not see volunteering as what it is.They think it is a cheap way of traveling and dont really want to get involved in hard work. Not everyone sees voluntourism in a positive way.Critics(评论家) say that if people really want to help those in need,there are many opportunities in their own community to do this.On the other side,volunteers are often not skilled enough for the tasks they do. Travel experts point out that in some cases voluntourists are taken advantage of by the organization that sets up the trips. 语篇解读 本文主要讲述了公益旅游的概念、好处以及人们选择公益旅游的原因。 1What is the first paragraph mainly about? AThe origin of voluntourism. BThe concept of voluntourism. CThe future of voluntourism. DThe importance of voluntourism. 答案 B 1 解析 段落大意题。根据第一段的内容,尤其是前两句“Volunteering to help people in need combined with traveling to faraway places is a new trend in the travel industry.It is called voluntourism.”可知,第一段主要讲述了公益旅游的概念。 2According to Paragraph 3,which may inspire people to participate in voluntourism? AMaking money. BAvoiding adventure. CApplying for a scholarship. DSeeking for a change. 答案 D 解析 推理判断题。第三段列举了人们选择公益旅游的原因,包括“take a break before going to university”(上大学前休息一下),“take time out from a job and do something else”(在工作之余抽出时间做其他的事情),“merely seek adventure”(只是寻求冒险)以及“think it is a cheap way of traveling”(认为公益旅游是一种便宜的旅游方式)等。从这些原因中可以总结出其共同点,即人们想要让自己的生活有一些变化。 3What might be talked about after the last paragraph? ACases where people help others in their own community. BTips on choosing voluntourism organizations and projects. CReasons why not all people adopt a positive attitude to voluntourism. DProblems caused by volunteers who lack necessary skills for their tasks. 答案 B 解析 推理判断题。文章最后一段讲的是旅行专家指出有些组织会利用公益旅游者。这段话中的“organization”在文章中被第一次提及。之前的段落讲述了什么是公益旅游、公益旅游的好处以及选择公益旅游的原因,但是没有深入地分析哪些组织会安排公益旅游,怎样去选择一些公益旅游项目等。故根据最后一段的内容可以推断,文章很有可能会继续探讨如何去选择提供公益旅游的机构或组织。 B (2018河北衡水中学第10次模拟) In the mid-2000s,Waze Mobile co-founder Ehud Shabtai received a cutting-edge(尖端的) gift from his girlfriend:a GPS.The expensive gift was supposed to be helpful.But straight out of the box,it was already out of date. Shabtai,a coding enthusiast,had an immediate reaction to reinvent.Shabtais solution? To build an app.With 50 million monthly active users globally and nearly 400,000 sup
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025版慢性萎缩性胃炎症状解读与护理指南
- 随机数据处理方法
- 手术室带教方法
- 会计综合实训成果
- 动漫主题空间装修设计方案
- 现代物流市场需求分析
- 02句型篇-2025-2026学年小学英语六年级上册期中查漏补缺专项复习(人教精通版)
- 全国大学生职业规划大赛《中小企业创业与经营》专业生涯发展展示【高职(专科)】
- 2025餐饮租赁合同模板下载
- 互联网平台数据利用与隐私保护的平衡策略研究
- 2024年~2025年历年林草局面试真题及答案解析
- 2025年全国中小学心理健康教育教师、班主任网络培训示范班在线考试试题(两套)及答案【附:教师培训心得】
- 房地产开发项目质量、安全、进度和文明施工保证措施
- 2025年公安基础知识考试试题及答案
- 2025年工贸企业安全生产月安全知识考试题库附答案
- 民法典进军营课件
- 2025年贵州综合评标专家库评标专家考试经典试题及答案一
- 2025年医保DIP相关知识培训测试题及答案
- 四川梦垣环保科技有限公司电子产品综合利用项目环评报告
- 2025年人力资源管理考试题及答案电大
- 双碳战略与绿色低碳经济-洞察及研究
评论
0/150
提交评论