




已阅读5页,还剩9页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
A类表格型文章 Welcome to one of the largest collections of footwear(鞋类)in the world that will make you green with envy. Here at the Footwear Museum you can see exhibits(展品)from all over the world. You can find out about shoes worn by everyone from the Ancient Egyptians to pop stars.Room 1 【56】 The celebrity(名人)footwear section is probably the most popular in the entire museum. Started in the 1950s there is a wide variety of shoes and boots belonging to everyone from queens and presidents to pop stars and actors! Most visitors find the celebrities choice offootwear extremely interesting.Room 2 Most of our visitors are amazed and shocked by the collection of “special purpose”shoes on exhibition here at the Museum of Footwear. For example , there are Chinese shoes made of Silk that were worn by women to tie their feet firmly to prevent them from growing too much!Room 3 As well as shoes and boots the museum also exhibits shoe shaped objects. The variety is unbelievable. For example , there is a metal lamp that resembles a pair of shoes, and Greek wine bottles that like legs!The footwear Library People come from all over the world to study in our excellent footwear library. Designers and researchers come here to look up Information on anything and everything related to the subject of footwear.56. Where would you find a famous singers shoes?A. Room1. B. Room 2.C. Room3. D. The Footwear Library57. All exhibits in each room . A. share the same theme B. have the same shapeC. are made of the same material D. belong to the same social class58. Which of the following is true according to the text? A. The oldest exhibits in Room 1 were made in the 1950s.B. Room 2 is the most visited place in the museum.C. Room 3 has a richer variety of exhibits than the other two.D. Researchers come to the Footwear Library for data.59. The purpose of the text is to get more people to . A. do research B. design shoesC. visit the museum D. follow celebrities【语篇解读】本文是一则广告,属应用文;本文介绍了the Footwear Museum举办的一次国际鞋展的情况。56. 答案:A解析:细节考查题。根据Room1 部分的第一句可知之。题干中的a famous singer属于celebrity范畴。57. 答案:A解析:主旨大意题。通读全文,每个Room(包括Room1、2、 3)都是按照主题分类的。58. 答案:D解析:细节考查题。A错在made一词, the 50s是展品开始的时间,并不是制造时间;B错误,因为文中并未提及Room2是most visited,而Room 1倒是the most popular;C错,Room3只是展示shoe shaped objects;D正确,可根据The Footwear Library部分的第一句话判断。59. 答案:C解析:推理判断题。从文章的第一段内容及文章结构可知本文是广告,所以本文的目的是吸引游客来参观。BThink about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources(来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills(风车)began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.For many centuries, people used windmills to grind(磨碎)wheat into flour or pump water from deep underground. When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s, when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.60. From the text we know that windmills .A. were invented by European armiesB. have a history of more than 2800 yearsC. used to supply power to radio in remote areasD. have rarely been used since electricity was discovered推理判断题61. What was a new use for wind power in the late l9th century?A. Sailing a boat. B. Producing electricity.C. Grinding wheat into flour.D. Pumping water from underground.细节考查题62. One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that .A. wind power is cleanerB. it is one of the oldest power sourcesC. it was cheaper to create energy from wind D. the supply of coal and gas failed to meet needs细节考查题63. What would the author probably discuss in the paragraph that follows?A. The advantage of wind power.B. The design of wind power plants.C. The worldwide movement to save energy.D. The global trend towards producing power from wind. 推理判断题CAmerican cities are similar to other cities around the world: In every country, cities reflect the values of the culture. American cities are changing, just as American society is changing.After World War , the population of most large American cities decreased; however, the population shifts(转移)to and from the city reflect the changing values of American society. In the late 1940s and early 1950s, city residents(居民)became wealthier. They had more children so they needed more space. They moved out of their apartments in the city to buy their own homes. They bought houses in the suburbs(郊区).Now things are changing, The children of the people who left the cities in the 1950s are now adults. Many, unlike their parents, want to live in the cities. They continue to move to Sun Belt cities and older ones of the Northeast and Midwest. Many young professionals are moving back into the city. They prefer the city to the suburbs because their jobs are there; or they just enjoy the excitement and possibilities that the city offers.This population shift is bringing problems as well as benefits. Countless poor people must leave their apartments in the city because the owners want to sell the buildings or make apartments for sale instead of for rent. In the 1950s, many poor people did not have enough money to move to the suburbs; now many of these same people do not have enough money to stay in the cities.Only a few years ago, people thought that the older American cities were dying. Some city residents now see a bright, new future . Others see only problems and conflicts. One thing is sure:many dying cities are alive again.64.What does the author think of cities all over the world?A. They are alive. B. They are hopeless.C. They are similar. D. They are different.65.Why did American city residents want to live in the suburbs after World War ?A. Because older American cities were dying.B. Because they were richer and needed more space.C. Because cities contained the worst parts of society.D. Because they could hardly afford to live in the city.66.According to the 4th paragraph, a great many poor people in American cities _ .A. are faced with housing problemsB. are forced to move to the suburbsC. want to sell their buildingsD. need more money for daily expenses67.We can conclude from the text that _ .A. American cities are changing for the worseB. people have different views on American citiesC. many people are now moving from American citiesD. the population is decreasing in older American citiesDIt was a village in India. The people were poor. However, they were not unhappy. After all, their forefathers had lived in the same way for centuries.Then one day. Some visitors from the city arrived. The told the villagers there were some people elsewhere who liked to eat frogs legs. However, they did not have enough frogs of their own, and so they wanted to buy frogs from other place.This seemed like money for nothing. There were millions of frogs in the fields around, and they were no use to the villagers. All they had to do was catch them. Agreement was reached, and the children were sent into the fields to catch frogs. Every week a truck arrived to collect the catch and hand over the money. For the first time, the people were able to dream of a batter future. But the dream didnt last long. The change was hardly noticed at first, but it seemed as if the crops were not doing so well. More worrying was that the children fell ill more often, and, there seemed to be more insects around lately.The villagers decided that they couldnt just wait to see the crops failing and the children getting weak. They would have to use the money earned to buy pesticides(杀虫剂) and medicines. Soon there was no money left.Then the people realized what was happening. It was the frog. They hadnt been useless. They had been doing an important job-eating insects. Now with so many frogs killed, the insects were increasing more rapidly. They were damaging the crops and spreading diseases. Now, the people are still poor. But in the evenings they sit in the village square and listen to sounds of insects and frogs. These sounds of the night now have a much deeper meaning.56. From paragraph I we learn that the villagers _.A. worked very hard for centuries B. dreamed of having a better life C. were poor but somewhat content D. lived a different life from their forefathers 细节理解题57. Why did the villagers agree to sell frogs?A. the frogs were easy money B. They needs money to buy medicine C. they wanted to please the visitors D. the frogs made too much noise细节理解题。58. What might be the cause of the childrens sickness?A. the crops didnt do well B. there were too many insectsC. the visits brought in diseases D. the pesticides were overused 推理判断题。59. What can we infer from the last sentence of the text?A. Happiness comes from peaceful life in the country B. Health is more important than moneyC. The harmony between man and nature is important D. good old day will never be forgotten推理判断题。EToo much TV-watching can harm childrens ability to learn and even reduce their chances of getting a college degree, new studies suggest in the latest effort to examine the effects of television on children.One of the studies looked at nearly 400 northern California third-graders. Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs.A second study ,looking at nearly 1000 grown-ups in New Zealand, found lower education levels among 26-year olds who had watched lots of TV during childhood. But the results dont prove that TV is the cause and dont ride out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV. Their study measured the TV habits of 26-year-olds between ages5 and 15. These with college degrees had watch an average of less than two hours of TV per week night during childhood, compared with an average of more than 2 1/2 hours for those who had no education beyond high school. In the California study, children with TVs in their rooms but no computer at home scored the lowest while those with no bedroom TV but who had home computers scored the highest. While this study does not prove that bedroom TV sets caused the lower scores, it adds to accumulating findings that children shouldnt have TVs in their bedrooms 64. According to the California study, the low-scoring group might _. A. have watched a lot of TV B. not be interested ted in math C. be unable to go to college D. have had computers in their bedrooms 细节理解题65. What is the researchers understanding of the New Zealand study results? A. Poorly motivated 26-year-olds watch more TV. B. Habits of TV watching reduce learning interest. C. TV watching leads to lower education levels of the 15-year-olds. D. The connection between TV and education levels is difficult to explain细节理解题66. What can we learn from the last two paragraphs? A. More time should be spent on computers. B. Children should be forbidden from watching TV. C. IV sets shouldnt be allowed in childrens bedrooms, D. Further studies on high-achieving students should be done推理判断题67. What would be the best title for this text? A. Computers or Television B. Effects of Television on Children C. Studies on TV and College EducationD. Television and Childrens Learning HabitsF Why is pink or purple a color for girls and blue or brown for boys?The answer depends largely on cultural values as well as personal experiences. To the Egyptians, green was a color that represented the hope and joy of spring, while for Muslims, it means heaven. Red is a symbol of good luck in many cultures. In China, children are given money in a red envelope to bring good fortune in the New Year. For many nations, blue is a symbol of protection and religious beliefs. Greek people often wear a blue necklace hoping to protect themselves against evils(灾祸). Peoples choice of colors is also influenced by their bodies reactions (反应)toward them. Green is said to be the most restful color. It has the ability to reduce pain and relax people both mentally and physically. People who work in green environment have been found to have fewer stomach aches. Red can cause a persons blood pressure to rise and increase peoples appetites(食欲). Many decorators will include different shades of red in the restaurant. Similarly, many commercial websites will have a red “Buy Now” button because red is a color that easily catches a persons eye. Blue is another calming color. Unlike red, blue can cause people to lose appetite. So if you want to eat less, some suggest that eating from blue plates can help. The next time you are deciding on what to wear or what color to decorate your room, think about the color carefully. 60. Muslims regard green as a symbol of heaven mainly because of their . A. cultural values B. commercial purposesC. personal experiences D. physical reactions to the color推理判断题61. Why will many commercial websites have a red “Buy Now” button? A. To relax people physically. B. To increase peoples appetites.C. To encourage people to make a purchase.D. To cause a persons blood pressure to rise.事实细节题62. What color might help lose weight according to the text?A. Red B. Green. C. Blue. D. Purple.事实细节题63. Which of the following would be the most proper title for the text? A. Colors and Human BeingsB. The Cultural Meaning of ColorC. Colors and Personal ExperiencesD. The Meaning and Function of Color 主旨大意题正常境况是这样:第一句设问句,只能说是引语,第二句对问题的回答才是主题 句,所以主题句应该是The answer depends largely on cultural values as well as personal experiences. 其实不然。根据五段式分析,第一句话即第一自然段提出问题,但是没有回答。第二段、第三段和第四段分别是回答,第五自然段是建议部分。 G George Prochnik would like the world to put a sock in it. He makes his case in a new book, Listening for Meaning in a World of Noise. Here he explains himself (using his indoor voice): “Weve become so accustomed to noise, theres almost a deep prejudice against the idea that silence might be beneficial. If you tell someone to be quiet, you sound like an old man. But its never been more important to find continuing quiet. Silence focuses us, improves our health, and is a key to lasting peace and satisfaction.” “We need to excite people about the sounds you start to hear if you merely quiet things down a little. During a Japanese tea ceremony, the smallest sounds become a kind of artthe spoons making a lig
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 室内空间测绘协议
- 北京市延庆区2025-2026学年高三生物第一学期期末质量检测试题
- 第十六课 快乐假期说课稿-2025-2026学年小学心理健康鄂教版三年级-鄂教版
- 山东省枣庄市2025年生物高三上期末调研模拟试题
- 山东省东营市河口区一中2025-2026学年生物高三第一学期期末检测模拟试题
- 风电场无人机运维效率优化与成本节约策略在2025年的研究与实践
- 2025年摄影测量员技能考核模拟试卷高级
- 2025年功能性食品市场消费需求与产品创新融合趋势预测报告
- 2024-2025年新教材高中物理 第3章 第3节 匀变速直线运动实例-自由落体运动说课稿 鲁科版必修1
- 第一课 丰富的社会生活教学设计-2025-2026学年初中道德与法治统编版八年级上册-统编版2016
- 2025年航空发电机项目可行性分析报告
- 【课件】集合的概念+课件-2025-2026学年高一上学期数学人教A版(2019)必修第一册
- 亲子互动策略分析-洞察阐释
- 食堂安全培训课件
- 坏死性筋膜炎护理疑难病例讨论
- 医疗机构依法执业自查
- 2025年福建省中考语文试卷真题(含标准答案及解析)
- 急性胆囊炎疾病概述
- 从零开始讲装置布置:建规、石化规、精细规在工程设计时如何合理选用
- 2025年危险品水路运输从业资格考试复习题库(共500题)
- 小红书运营合作协议书
评论
0/150
提交评论