2010届高三英语阅读理解冲刺精练系列32(含解析).doc_第1页
2010届高三英语阅读理解冲刺精练系列32(含解析).doc_第2页
2010届高三英语阅读理解冲刺精练系列32(含解析).doc_第3页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2010届高三英语阅读理解冲刺精练系列32(含解析)AChildhood is a happy time, right? Not necessarily. Consider these facts.Depression (抑郁症) may occur in as many as 1 in 33 children.Once a child has an episode (一段情节) of depression, he or she has a 50 percent chance of experiencing another episode in the next 5 years.Suicide (自杀) is the 6th leading cause of death for 5to15-year-olds.If your child experiences 5 or more of these signs or symptoms (症状) for at least 2 weeks, he or she may be experiencing depression or another mental illness.FeelingDoes your child demonstrate:Sadness EmptinessHopelessness GuiltWorthlessnessLack of enjoyment in everyday pleasuresThinking Is your child having trouble:Concentrating Making decisionsCompleting schoolworkMaintaining gradesMaintaining friendshipsPhysical problemsDoes your child complain of :Headaches StomachachesLack of energySleeping problems ( too much or too little)Weight or appetite changes ( gain or loss)Suicide risk-Does your child talk or think about:SuicideDeathOther morbid(生病的)subjectsBehavior problems Is your child:Irritable Not wanting to go to school Wanting to be alone most of the time Having difficulty getting along with othersCutting classes or skipping school Dropping out of sports, hobbies or other activitiesDrinking alcohol or using drugs.Sometimes, a child who causes problems at school or at home may actually be depressed, according to the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry. If you think your child may be depressed, its important to have your child treated. Discuss your childs problems with his or her doctor. The doctor may suggest a referral to a childrens psychologist (心理医生) or psychiatrist(精神病医生).Treatment may include individual and family therapy (治疗), along with an antidepressant medication (抗抑郁药)1. This article is particularly written for _.A. parents B. teachers C. children D. psychologists2. Which statement describes a child who may have physical problems?A. The child is always in high mood.B. The child always feels tired but sleeps only four hours a day.C. The child hates to study. D. The child can not concentrate on one thing for a long period.3. When your child always talks about death or other morbid subjects, he or she_A. may has trouble in thinking B. may have suicide riskC. may have behavior problems D. may have physical problems4. What should we do when we find our kids experiencing depression?A. Ask for leave to accompany them at home.B. Ask them to take antidepressant immediately.C. Go to see the doctor.D. Ask them to have a good rest.BDoes a drink a day keep heart attacks away? Over the past 20 years, numerous studies have found that moderate(中度的) alcohol consumption, say, one or two beers, glasses of wine or cocktails daily helps to prevent coronary (冠状动脉)heart disease. Last week a report in the New England Journal of Medicine added strong new evidence in support of that theory. More important, the work provided the first solid indication of how alcohol works to protect the heart. In the study, researchers from Bostons Brigham and Womens Hospital and Harvard Medical School compared the drinking habits of 340 men and women who had suffered recent heart attack with those of healthy people of the same age and sex. The scientists found that people who sip one to three drinks a day are about half as likely to suffer heart attacks as nondrinkers are. The apparent source of the protection: those who drank alcohol had higher blood levels of high density lipoproteins(脂蛋白), the so-called good cholesterol (胆固醇), which is known to prevent heart disease. As evidence has mounted, some doctors have begun recommending a daily drink for patients of heart diseases. But most physicians are not ready to recommend a regular happy hour for everyone. The risks of teetotal ling (绝对戒酒) are nothing compared with the dangers of too much alcohol, including high blood pressure, strokes and liver troubles-not to mention violent behavior and traffic accident. Moreover, some studies suggest that even moderate drinking may increase the incidence of breast and colon cancer(乳腺癌和结肠癌). Until there is evidence that the benefits of a daily dose of alcohol outweigh the risks, most people wont be able to take a doctors prescription to the neighborhood bar or liquor store.5. The medical article quoted in the first paragraph indicates_.Athe way in which alcohol can help the heart.Bhow a couple of cocktails daily can stop heart problemsCwhy alcoholic drinks are dangerous to ones healthDthat reports on the advantages of alcohol were misled6. Experiments showed that nondrinkers had_.Alarger amounts of good cholesterol Bsmaller amounts of good cholesterolChigher blood pressure Dlower blood pressure7. According to the passage, moderate drinking_.Ais recommended by most doctors for heart patientsBshould be allowed on prescriptionCis still not medically advisableDis not related to liver problems8. The main theme of this passage is_.Athe change in recent drinking habitsBthe connection between cancer and alcoholCwhether moderate drinkers outlive nondrinkersDwhether alcohol may be good for ones health1.A 从文中的“Your child”可以推知是写给父母的。2.B 从表格中的Physical problems 可以找到答案。3.B 从表格中的Suicide risk 可知答案是B。4.C 从文中倒数第二段可知如果孩子有病应该去看心理医生或精神病医生。5.B 文章开头提出近20年来,众多研究表明适度饮酒有助于预防冠状动脉心脏病。然后作者引用了一个医学报道来说明这一论点。6.B 从第二段中“The scientists found that people who sip one to thre

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论