汕尾张浪中学高三英语精英复习题15_第1页
汕尾张浪中学高三英语精英复习题15_第2页
汕尾张浪中学高三英语精英复习题15_第3页
汕尾张浪中学高三英语精英复习题15_第4页
汕尾张浪中学高三英语精英复习题15_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

汕尾张浪中学高三英语精英复习题 15 单项填空 1 2009 年高考湖北卷 Hiking by oneself can be fun and good for health It may also be good for building A respect B friendship C reputation D character 解析 选 D respect 尊重 friendship 友谊 reputation 名声 character 性格 品格 句意为 独自远足可能是一件有趣的事 也是 对健康有好处的事 它还有利于一个人品格的发展 build 培养 发 展 思想 品格等 2 While there are some differences in the educational systems in many countries in the world education is A regular B universal C logical D normal 解析 选 B 考查形容词辨析 universal 普遍的 通用的 句意 为 虽然世界上许多国家在教育体制上有一些不同 但教育却是通用 的 regular 规则的 定期的 logical 合逻辑的 合情理的 normal 正常的 3 2008 年高考四川卷 I haven t seen Ann for long that I ve forgotten what she looks like A such B very C so D too 解析 选 C 句意 我有很长时间没见着安了 我已忘记她长什 么样了 so such that 如此 以至于 即 so adj adv that 而 such n that long 为形容词 故用 so 4 Maggie has been fortunate to find a job she loves and she gets well paid for it A sooner or later B what s more C as a result D more or less 解析 选 B 句意 Maggie 非常幸运找到了她喜欢的工作 而 且待遇非常好 sooner or later 迟早 what s more 此外 而且 as a result 结果 more or less 或多或少 根据句意 B 项正 确 5 Didn t you have a good time at the party Of course I did As a matter of fact I had such fun that time seemed to so quickly A go by B go away C go out D go over 解析 选 A 本题考查动词词组 go away 离开 go out 出去 熄灭 go over 过来 温习 go by 时间过去 流逝 概括题意应选 A 项 6 Perhaps I m not quite fit for the job but please let me have a try A in fact B anyhow C so D otherwise 解析 选 B anyhow 表示 无论如何 即使如此 in fact 实 际上 otherwise 否则 so 所以 均不合题意 7 In he began to learn Russian when he was in A 1970 the 50 s B the 1970 his 50s C the 1970s his fifties D 1970s his fifties 解析 选 C 句意 在 20 世纪 70 年代 在他五十多岁时他开始 学习俄语 in the 1970s in the 1970 s 20 世纪 70 年代 in one s 数词复数 表示某人多少岁时 8 the help of the teacher the student who wasn t good at math the difficult problem quickly A Under worked out B With worked on C Under solved D With solved 解析 选 D solve 解决 另外 在某人的帮助下 用 with the help of sb 来表达 9 The policeman the children to cross the road when the traffic lights turned green A let B made C signalled D called 解析 选 C signal sb to do sth 示意某人做某事 句意为 当交 通灯变绿时警察向孩子们做手势 让他们过马路 由 let make sb do sth 可排除选项 A B call 命令 不符合题意 10 Nowadays no single country can successfully the global problems alone A make use of B deal with C come up with D go through 解析 选 B deal with 处理 对付 make use of 利用 come up with 提出 go through 经历 遭受 阅读理解 A 2009 年皖北协作区联考 Certain people make you feel comfortable when they are around You spend an hour with them and feel as if you ve known them half your life These people have something in common And once we know what it is we can try to do it ourselves How is it done Here are several skills that good talkers have If you follow the skills they will help you put people at ease and make friends with them quickly First of all good talkers ask questions Almost anyone no matter how shy they are will answer a question One well known businessman says At business lunches I always ask people what they did this morning It s a common question but it will get things going From there you can move on to other matters sometimes to really personal questions And how they answer will let you know how far you can go Second once good talkers have asked questions they listen for the answer This point seems clear but it isn t Your questions should have a point and help to tell what sort of person you are talking to And to find out you really have to listen carefully Real listening means certain things First it means not to change the subject of conversation If someone sticks to one topic you can take it as a fact that he ll be really interested in it Real listening also means not just listening to words but to tones 语调 of voice If the voice sounds dull then it s time for you to change the subject Finally good talkers know well how to deal with the occasion of parting If you re saying good bye you may give him a firm handshake and say I ve really enjoyed meeting you If you want to see that person again don t keep it secret Let people know what you feel and they may walk away feeling as if they ve known you half their life 解题导语 文章介绍了什么样的人可称为 good talkers 及 good talkers 所具备的各种品质 1 In the passage the author mainly A introduces some skills of good talkers B persuades us to become good talkers C teaches us how to begin a conversation D describes the kinds of good speakers 解析 选 A 主旨大意题 文章第二段段首引出话题 How is it done 然后用四段内容介绍要成为 good talkers 四个方面的技巧 由 此可以推断 A 项正确 2 Asking questions might be quite a good way A to make more and more new friends B for you to begin your business talks C to get the conversation going well D to make a lasting impression on others 解析 选 C 细节理解题 根据第三段引用一位知名商人说的话 It s a common question but it will get things going 可知 提问 题可能是一个让谈话得以顺利进行的好方法 3 It can be inferred from the passage that good talkers A always speak in a gentle way B never talk too much or too little C are good at making any topic interesting D know how and when to change the topic 解析 选 D 推理判断题 第五段涉及转换话题时的三句话 If someone sticks to one topic you can take it as a fact that If the voice sounds dull then it s time for you to change the subject 由此推断 出 good talkers 知道如何及何时转换话题 其他选项内容文章没有 涉及 4 From the passage the author implies you ll like to stay with certain people because A they know how to get along with others B you can often get much help from them C they are always glad to do anything for you D they will never get you into trouble 解析 选 A 细节理解题 根据文章开头第一句话 Certain people make you comfortable when they are around 可知 作者暗示 你会喜欢和某些人呆在一起是因为他们都知道怎样与人相处 B When the lazy days of summer arrive and the schedule is packed with swimming camp and family vacations it can be a challenge to find time for learning But kids reading skills don t have to grow cold once school s out Here are some ways to make reading a natural part of their summer fun Explore your library Visit your local library to check out books and magazines that your kids haven t seen before Many libraries have summer reading programs book clubs and reading contests for even the youngest borrowers With a new library card a child will feel extra grown up checking out books Read on the road Going on a long car trip Make sure the back seat is stocked with favorite reads When you re not at the wheel read the books aloud Get some audiobooks many libraries have large selections and listen to them together during driving time Make your own books Pick one of your family s favorite parts of summer whether it s baseball ice cream or the pool and have your child draw pictures of it or cut out pictures from magazines Stick the pictures onto paper to make a booklet and write text for it When you re done read the book together Reread it whenever you like Keep in touch Kids don t have to go away to write about summer vacation Even if your family stays home they can send postcards to tell friends and relatives about their adventures Ask a relative to be your child s pen pal and encourage them to write each week Keep up the reading habits Even if everything else changes during the summer keep up the reading routines around your house Read with your kids every day whether it s just before bedtime or under a shady tree on a lazy afternoon And don t forget to take a book to the beach Just brush the sand off the pages it s no sweat 解题导语 这是一篇说明文 介绍了暑假期间父母如何为孩 子安排阅读 5 The purpose of the passage is to A encourage parents to read B give advice on raising kids C raise a good summer reader D suggest places for vacations 解析 选 C 推理判断题 文章采用 总分 结构 依据第一段 可推断 本文的主题是暑假期间父母如何为孩子安排阅读 C 项与文 章的主题吻合 6 If you drive on a long trip in summer you can A visit the local library and join book clubs B borrow some audiobooks to listen to C keep in touch with friends by sending postcards D read your own picture books with your son 解析 选 B 细节理解题 由第三段可知 作者建议从图书馆借 一些有声读物 开车旅行的时候可以听 7 By saying Just brush the sand off the pages it s no sweat the author means A taking away the sand on the book is very difficult B a special book is needed when you re reading on the beach C one can remove the sand on the book with a brush easily D there s no trouble reading even on the beach 解析 选 D 语意理解题 本段讲的是保持良好的阅读习惯 如 每天与孩子读书 不管是睡前还是午后在树荫下 最后 作者提到 去海滩的时候也别忘了带本书 结合语境可知 此处表示即使在沙滩 上 读书也非常简单 毫不费力 8 Who are the intended readers of the passage A Parents B Students C Teachers D Editors 解析 选 A 推理判断题 本文几次出现 your kids your child 由此推断其对象是父母 C 2010 年江苏扬州中学月考 In recent years many countries have been faced with the problem of how to make their workers more productive Some experts believe that the answer is to make jobs more varied Do more varied jobs lead to greater productivity There is something to suggest that while variety certainly makes the worker s life more enjoyable it does not make him work harder So variety is not important Other experts feel that giving the worker freedom to do his job in his own way is important and there is no doubt that this is true The problem is that this kind of freedom cannot easily be given in the modern factory with its complicated machinery which must be used in a fixed way Thus while freedom of choice may be important there is very little that can be done to achieve this Another important consideration is how much each worker contributes to the product he is making In most factories the worker sees only one small part of the product Some car factories are said to be experimenting with having many small production lines rather than a large one so that each worker contributes more to the production of the cars on his line It would seem then that the degree of workers contribution is important To what extent does more money lead to greater productivity The workers themselves certainly think this is important but perhaps they want more money only because the work they do is so boring Money just lets them enjoy their spare time more A similar argument may explain demands for shorter working hours Perhaps if companies succeed in making workers jobs more interesting they will neither want more money nor will shorter working hours be so important to them 解题导语 如何提高工人的生产效率一直是近年来许多国家 关注的问题 本文作者论述了影响工人生产效率的几个因素 9 Which of the fol

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论