高考英语一轮复习 阅读理解九月选练(四)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解九月选练(四)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解九月选练(四)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解九月选练(四)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解九月选练(四)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

浙江桐庐县2017高考英语阅读理解九月选练(四)【2016高考训练】阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Please follow the following suggestions:Make sure youre well prepared before filming your movie, as not being prepared might just waste your resources, such as your video tapes. Before shooting a scene, make sure that your video camera is charged up and is ready to run. Having a spare battery is a good idea. If you are bad at introductions and conclusions, then think of the end first, and begin the movie in the same place, or vice-versa(反之亦然). Add music, but not illegally. In other words, you can put music in, but dont give out copies. If you do, you will have to use non-copyrighted material or contact someone to get permission. No matter where you are there is always independent musicians that would love to have their songs in your movie. and lighting is very important: Good sound (easily understanding the person speaking without hearing the photographer breathing, or street noise, for example) is critical. Good lighting makes the video/movie watchable. Excellent Predicting lighting include: Dusk or early morning, a foggy or overcast day, and shade (but only when there is a darker background.) A white poster board can be used to bounce(弹回) light to the shaded side of the face. Here are a few camera pointers to consider: Vary the shots for interest, but vary the type of shots, between wide, medium and close-up(特写). Too many close-ups in a row is in disorder. Start with a wide Establishing Shot (so the audience knows where the action is taking place and what time of day, year or millennium(千年期)it is), then vary medium and close-up shots. Keep strange point of view (POV) shots to a minimum unless you are trying to surprise the viewer. 2801. Which one is the best title for this passage?A. To add music, but not illegally. B. Some camera pointers to consider.C. Some advice on filming a movie. D. To try to surprise the viewer.2. The word charged up may mean_.A. To count cost. B. To put electricity into a battery.C. To accuse. D. To check out.3. Why do we add music illegally? BecauseA. Music is illlegal. B. Music is owned by the government.C. Any music isn t allowed into it. D. It is involved in the copyright problems.4. Why is lighting very important?A. Lighting gives people electricity. B. It makes films appear watchable.C. Lighting gives people light. D. Lighting can make more films.5. The reasons for not using too many close-ups in rows is_.A. It makes no sense. B. It is very tiring.C. It can be used once. D. It can cause confusion.本文为说明文。就拍摄电影提出相关的建议,如在摄像机充电、插入音乐、照明、想好开头和结尾等方面的建议。 1. C。主旨大意标题题。本文大意为:就拍摄电影提出相关的建议,如在摄像机充电、插入音乐、照明、想好开头和结尾等方面的建议。故答案选C;其余选项只表达了文章的部分内容。 2. B。词义猜测题。联系上下文理解到本句句意为“在拍摄电影之前要确保摄像机充好电预备使用”;特别是联系Before shooting a scene和Before shooting a scene理解到此处意思为“充电”。故答案选B。 3. D。推理判断题。据信息句If you do, you will have to use non-copyrighted material or contact someone to get permission.推断这因为牵涉到版权问题。故答案选D。 4. B。细节理解题。从倒数第二段信息句Good lighting makes the video/movie watchable理解得知照明使得电影更具有观赏性。故答案选B。 5.D。细节理解题。从最后一段信息句Too many close-ups in a row is in disorder.理解到过多地使用特写镜头会引起混乱。故答案选D。【2014高考训练】How I Turned to Be OptimisticI began to grow up that winter night when my parents and I were returning from my aunts house, and my mother said that we might soon be leaving for America. We were on the bus then. I was crying, and some people on the bus were turning around to look at me. I remember that I could not bear the thought of never hearing again the radio program for school children to which I listened every morning.I do not remember myself crying for this reason again. In fact, I think I cried very little when I was saying goodbye to my friends and relatives. When we were leaving I thought about all the places I was going to seethe strange and magical places I had known only from books and pictures. The country I was leaving never to come back was hardly in my head then.The four years that followed taught me the importance of optimism, but the idea did not come to me at once. For the first two years in New York I was really losthaving to study in three schools as a result of family moves. I did not quite know what I was or what I should be. Mother remarried, and things became even more complex for me. Some time passed before my stepfather and I got used to each other. I was often sad, and saw no end to “the hard times”.My responsibilities in the family increased a lot since I knew English better than everyone else at home. I wrote letters, filled out forms, translated at interviews with Immigration officers, took my grandparents to the doctor and translated there, and even discussed telephone bills with company representatives.From my experiences I have learned one important rule:almost all common troubles eventually go away!Something good is certain to happen in the end when you do not give up, and just wait a little!I believe that my life will turn out all right, even though it will not be that easy.65. How did the author get to know America? A. From her relatives.B. From her mother. C. From books and pictures.D. From radio programs.66. Upon leaving for America the author felt _. A. confusedB. excitedC. worriedD. amazed67. For the first two years in New York, the author _. A. often lost her wayB. did not think about her future C. studied in three different schoolsD. got on well with her stepfather【参考答案】6567、CBC 【2014高考训练】GET YOUR DEGEREE AT HOMEHave you ever wondered what a Degree might be worth to you in your job or career? It means a lot of Americans with an Associate Degree average nearly $10,000 more in yearly earnings than those with just a High School DiplomaHarcourt Learning Direct offers you a way to get a Specialized Associate Degree in 11 of todays growing fields-without having to go to college full time. With Harcourt, you study at home, in your spare time so you dont have to give up your present job while you train for a better one , Choose from exciting majors like Business Management ,Accounting , Dressmaking Design, Book keeping, Photography, Computer Science, Engincering, and more!Your training includes everything you need!Books ,lessons, learning aids-even professional-quality tools and equipment-everything you need to master your training and more ahead to a new career is included in the low tuition price you payYour education is nationally recognized!Nearly 2,000 American companies -including General Electric, IBM. Mobile.,General Motores, Ford, and many others-have used our training for their employees, If companies like these recognize the value of our training, you can be sure that employees in your area will, too!Earn your degree in as little as two years!Get a career diploma in just six months,The career of your dreams is closer than you think! Even if you have to experience before, you can get valuable job skills in todays hottest fields! Step-by-step lessons make learning easy, Prepare for promotions, pay raises, even start a business of your own!Send today for FREE information about Harcourt at home training!Simply fill in your name and address on the coupon above , Then, write in the name and number of the one program youre most interested in ,and mail it today,. Well rush your free information about how you can take advantage of the opportunities in the field youve chosen, Act today!41.This advertisement aims at calling on people to A attend full-time universitiesB work part time to further their educationC improve their education at home to get better jobsD earn their degrees in different ways that suit them42. Which of the following is NOT clearly mentioned in this advertisement?A The way how you will get your degreeB Tuition priceC The hot fields you will be preparing yourself forD The length of time it will take you to get a degree43What does the writer of this ad intend to say by naming General Electric,IBM, F0rdetc? ATo show that their training is widely used in the country BTo show that the training program is fully supported by famous companies in the US CTo prove the value of their training in every area DTo show the importance of getting recognized by the most famous companies 44it seems to the writer that the greatest attraction for people to take their training is 。 Aits convenience Bthe degrees nation-wide recognition Cthe economic benefit it will bring about Dthe lowest tuition price people will pay 45How many ways are mentioned in the ad for people to get in touch with the Harcourt Learning Direct? AOne B Two CThreeDFour【参考答案】41-45CBCCD 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 Tim Richter and his wife, Linda, had taught for over 30 years near Buffalo, New York-he in computers, she in special education. Teaching means everything to us, Tim would say. In April1998, he learned he would need a heart operation. It was the kind of news that leads to some serious thinking about lifes purpose. Not long after the surgery, Tim saw a brochure describing Imagination Library, a program started by Dolly Parton s foundation (基金会) that mailed a book every month to children from birth to age five in the singers home town of Sevier, Tennessee. “I thought, maybe Linda and I could do something like this when we retire, Tim recalls. He placed the brochure on his desk, as a reminder. Five years later, now retired and with that brochure still on the desk, Tim clicked on imagination library .com. The program had been opened up to partners who could take advantage of book and postage discounts.The quality of the books was of great concern to the Richter. Rather than sign up online, they went to Dolly wood for a look-see. “We didnt want to give the children rubbish,” says Linda. The books-reviewed each year by teachers, literacy specialists and Dolly wood board members-included classics such as Ezra Jack Keatss The Snowy Day and newer books like Anna Dewdneys Llama Llama series. Satisfied, the couple set up the Richter Family Foundation and got to work. Since 2004, they have shipped more than 12,200 books to preschoolers in their in their area. Megan Williams, a mother of four, is more than appreciative: “This program introduces us to books Ive never heard of.” The Richter spend about 400 a month sending books to 200 children. “Some people sit there and wait to die,” says Tim. “Others get as busy as they can in the time they have left.”( ) 1.What led Tim to think seriously about the meaning of life?A. His health problem. B. His love for teaching.C. The influence of his wife. D. The news from the Web.( ) 2.What did Tim want to do after learning about Imagination Library?A. Give out brochures. B. Do something similar.C. Write books for children D. Retire from being a teacher.( ) 3.According to the text, Dolly Parton is .A. a well-known surgeon B. a mother of a four-year-oldC. a singer born in Tennessee D .a computer programmer( ) 4.Why did the Richter go to Dolly wood?A. To avoid signing up online.B. To meet Dolly wood board members.C. To make sure the books were the newest.D. To see if the books were of good quality.( ) 5.What can we learn from Tims words in the last paragraph?A. He needs more money to help the children.B. He wonders why some people are so busy.C. He tries to save those waiting to die.D. He considers his efforts worthwhile.【文章大意】文章通过介绍Richter夫妇从接触一个名为Imagination Library的项目到成立自己的基金会的历程并找到生活的真正价值【参考答案】1-5、ADCDD61.答案A。细节理解题。由文章第1段的he learned he would need a heart operation. It was the kind of news that leads to some serious thinking about lifes purpose.可知答案。阅读理解。阅读下列短文,从每小题所给的四个选项(A、B、C、D)中选出最佳选项。 Arthur Miller (1915-2005) is universally recognized as one of the greatest dramatists of the 20th century. Millers father had moved to the USA from Austria HungaryDrawn like so many other by the “Great American Dream” However, he experienced severe financial hardship when his family business was ruined in the Great Depression of the early l930s. Milless most famous play, Death of a Salesman, is a powerful attack on the American system. With its aggressive way of doing business and its insistence on money and social status as indicators of worth. In Willy Loman, the hero of the play, we see a man who has got into double with his worth. Willy is “burnt out” and in the cruel world of business there is no room for sentiment: if he cant do the work, then he is no good to his employer, the Wagner Company, and he must go. Willy is painfully aware of this, and at loss as to what to do with his lack of success. He refuses to face the fact that he has failed and kills himself in the end. When it was first staged in 1949, the play was greeted with enthusiastic reviews, and it won the Tony Award for Best Play, the New York Drama Critics Circle Award, and the Pulitzer Prize for Drama. It was the first play to win all three of these major awards. Miller died of the failure at hi

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论