高考英语一轮复习 基础阅读理解编练(一)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 基础阅读理解编练(一)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 基础阅读理解编练(一)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 基础阅读理解编练(一)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 基础阅读理解编练(一)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖北石首市2017高考英语基础阅读理解编练(一)【2016高考训练题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。The Most Peaceful Countries in the WorldDenmarkDenmark tops the list of the most peaceful countries oil Earth since its really a safe place to live. Even while Copenhagen was under occupation(占领)by the Nazis during the World War , it still did not fight. The point is that people living in Denmark prefer to focus on economic matters, instead of involving themselves in various armed conflicts.Norway Many people do not expect Norway to appear in the list of the most peaceful countries in the world. Perhaps, this is because of Anders Behring Breivik, mass(谋杀多人的)murderer, who hit the pride of the country hard. But Norway is one of the worlds most peaceful countries and friendly and safe place to live, with the highest level of human development.Sweden Although Sweden is one of the biggest weapon exporters in Europe, the country has a low level of robberies. According to the Global Peace Index, Sweden is one of the most peaceful countries in the world, in spite of the fact that its among the worlds top arms exporters. Besides, Sweden has not been to war and has not participated in any combats (争斗)for the whole two centuries.IcelandIceland was also ranked as one of the most peaceful countries in the world, staying out of the main conflicts in the world. Iceland seldom or never hits the headlines and despite the collapse(倒闭)of the Icelandic banks several years ago, the country remains as all amazing place of spectacular natural beauty. Tourists from all parts of the world come to Iceland to view its huge glaciers and raging volcanoes, as well as numerous unique natural and cultural attractions.1. Why is Denmark one of the most peaceful countries? A. Danish people focus on economic matters. B. Denmark has the highest level of human development. C. Denmark has a low level of robberies. D. Denmark has unique cultural attractions.2, Which country hasnt taken part in any combats for 200 years? A. Denmark B. Norway C. Sweden D. Iceland3. The mass murderer, Anders Behring Breivik is _. A. a Danish citizen B. a Norwegian citizen C. a Swiss D. an Icelander4. Whats the authors main purpose of writing the text? A. To call on all the countries to keep peace. B. To appeal to readers to make contributions to world peace. C. To tell readers some information.D. To invite readers to visit the four countries.这足一篇说明文。本文向我们介绍了世界上最和平的几个国家。1. A事实细节题。根据第一节The point is that people living in Denmark prefer to focus on economic matters instead of involving themselves in various armed conflicts.可知A项正确。其他三项属于张冠李戴。2. C事实细节题。根据第三节Besides, Sweden has not been to war and has not participated in any combats(争斗)for the whole twocenturies.可知答案。3. B事实细节题。根据第二节Anders Behring Breivik,mass murdere,who hit the pride of the country hard.可知答案。4. C推理判断题。作者的写作目的是告诉读者一些信息。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。I was driving home the other day on a sunny afternoon. I had a smile on my face as I sang along to the songs on the radio. It was a beautiful day that I felt full of happiness. My good mood ended, however, when the radio station took a news break between songs. Then suddenly I found myself listening to yet another story of a rich famous man who had broken the law. I shook my head as I came to a red traffic light. As I pulled to a stop I noticed four leather-jacketed bikers. They were standing in the middle of the road with two on either side of the light. They looked rough and dangerous, but as I got closer I noticed each one was holding their helmet in their hands. I rolled down my window as one approached my car. “We are the Brothers of the Wheel”, he said. “We are collecting money for a Christmas Toy Drive for needy children.” As I pulled a dollar out of my wallet I looked past his beard and tattoos(纹身) and into his eyes. They shined with a goodness and kindness that came right from his soul. I dropped the money in his helmet and waved to the other bikers as I drove off. My good mood had returned. My faith in mankind had been bolstered. And I had to remember again never to judge people by their appearance.Our society often judges books by their covers but God reads what is written in our hearts and souls. Perhaps one day we will all learn to see the world through the same eyes. Perhaps one day we will realize that looks matter little and actions matter much. 1. The writers good mood ended when _.A. he heard news between songs B. he had to stop at a red traffic lightC. he heard a rich man broke the law D. he saw four leather-jacketed kids in need2. What are four bikers doing at the traffic light?A. Having a bicycle race in the street B. Selling helmets to the passers-by.C. Raising money to help kids in need D. Preparing for Christmas holidays.3. What does “bolstered” in the second paragraph probably mean?A. Destroyed. B. Improved. C. Decreased. D. Exploded.4. The writer to tell us that we should_.A. have faith in young people B. judge others by their actionsC. change our attitude to society D. manage to help others in need参考答案14、ACBB 阅读理解。阅读下面短文,从每题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳答案。 There is probably no field of human activity in which our values and lifestyles are shown more clearly and strongly than they are in the clothes that we choose to wear.The dress of an individual is a kind of “sign language” that communicates a set of information and is usually the basis on which immediate impressions are formed.Traditionally,a concern for clothes was considered to be an affair of females,while men took pride in the fact that they were completely lacking in clothes consciousness(意识). This type of American culture is by degrees changing as man dress takes on greater variety and color.Even as early as 1955,a researcher in Michigan said that men attached rather high importance to the value of clothing in daily life. White collar workers in particular viewed dress as a symbol(象征)of ability,which could be used to impress or influence others,especially in the work situation.The white collar worker was described as extremely concerned about the impression his clothing made on his superiors(上司).Although blue collar workers were less aware(察觉到的)that they might be judged on the basis of their clothing,they recognized that any difference from the accepted pattern of dress would be made fun of by fellow workers. Since that time,of course,the patterns have changed:the typical office worker may now be wearing the blue shirt,and the laborer a white shirt;but the importance of dress has not become less.Other researchers in recent years have helped to prove its importance in the lives of individuals at various age levels and in different social and economic status groups(阶层).36.The passage tells us that _.A.our values and lifestyles are in no field of human activityB.the clothes that we choose to wear have something to do with our values and lifestylesC.our values and lifestyles are from the sign languageD.the clothes we choose to wear depend on a set of information and immediate impression提示:细节理解题。A、C、D三项内容与第一段前两句叙述不符。答案:B37.Traditionally,people usually thought that _.A.men cared very much for clothesB.women were concerned greatly about what they wore while men didntC.both men and women paid great attention to their clothesD.neither men nor women showed interest in clothes答案:B38.Blue collar workers pay attention to their clothes because _.A.they are concerned about the impression their clothes make on their superiorsB.they know very clearly that people will judge them on the basis of their clothingC.they want to impress and influence othersD.they dont want to be laughed at提示:从第二段最后一句来看,正确答案为D。答案:D39.Which of the following can best explain the underlined sentence in the second paragraph?A.Men thought the value of clothing in daily life was very important.B.Men didnt pay attention to the importance of the value of clothing in daily life.C.Men thought little of the importance of the value of clothing in daily life.D.Men were concerned little about the value of clothing in daily life.提示:第二段后半部分的例子就是证明这句话的。从例子可以看出,无论是白领阶层,还是蓝领工人;无论出于何种目的,他们都注意穿着打扮,都注重服装在生活和工作中的重要作用,所以A项是最恰当的解释。答案:A40.The passage mainly suggests that _.A.now men pay more attention to their clothes than women doB.women always like beautiful dressesC.people have paid more and more attention to the importance of dressD.American culture is changing greatly提示:作者通过论述服装在展示生活价值和生活方式方面不可替代的作用和传统观念上男女对服装的不同态度,以及美国所发生的服装观念上的改变,揭示了人们越来越注重服装在日常生活中的重要作用。答案:C。阅读理解。Businesses are witnessing a difficult time, which has in turn produced influence on consumers desire to go green. However, shoppers are still laying stress on environmental concerns.Two thirds of customers say that environmental considerations inform their purchases to the same degree as they did a year ago, while more than a quarter say that they are now even better aware of the environmental effect on what they buy.This may help to influence how shops store goods on their shelves. And the companies should still make efforts to become more environmentally friendly. Two out of three people think it is important to buy from environmentally responsible companies, with about one in seven saying that they had even decided to take their custom elsewhere if they felt a companys environmental reputation was not good enough.Harry Morrison, chief executive(主管)of the Carbon Trust, sympathizes:“I understand this situation where survival is very important now. But from environmental considerations, the clock is tickingwe dont have much time. In addition, cutting carbon has an immediate effect as costs drop and a medium-term benefit for the brand.”Larger companies have an extra motivation to look at reducing their carbon footprint, as new rules next year will require businesses to buy carbon allowances to make up for their emissions(排放). Those that have taken early action will have a head start. More than two thirds of consumers are not clear about which companies are environmentally responsible. This suggests that firms that are able to relay clearly their message to the public will be in a pole position to attract shoppers.The Carbon Trust believes that it can help by informing customers about the good work companies are doing. “When companies are granted(授予)the standard, they can use a logo(标识)in all their marketing which makes it clear that they are working towards cutting emissions,” Mr. Morrison said. ( ) 1. Whats the main idea of the passage?A. Businesses are finding ways to send their message to the shoppers.B. Companies will soon get information about cutting carbon emissions.C. Firms are making efforts to encourage customers to keep goods at home.D. Firms are urged to cut carbon emissions by shoppers environmental awareness.( ) 2. The underlined word “inform” in Paragraph 2 probably means“ ”.A. affect B. change C. disturb D. reject( ) 3. According to Harry Morrison, businesses .A. will benefit from cutting carbon emissionsB. should buy carbon allowances for shoppersC. are required to make up for their carbon emissionsD. have encouraged shoppers to take their custom elsewhere( ) 4. We can learn from the passage that businesses will .A. have a strong desire to reduce costsB. use the same logo in their marketingC. gain advantages by taking early actionD. attract more shoppers by storing goods【语篇解读】本篇文章为说明文。现在顾客购物已经开始考虑环保的问题。面临顾客环保的心理需求,企业只有主动采取措施,减少排放,才会更好地赢得顾客的信赖,进而获得更好的收益1.答案 D。【解析】主旨大意题。根据第一段最后一句“However, shoppers are still laying stress on environmental concerns”及最后一段第一句可知,企业因购买者的环保意识而去减排。故选D项。2.答案 A。【解析】词义猜测题。由本段中“while more than a quarter say that they are now even better aware of the environmental effect on what they buy”可知,现在三分之二的顾客在购物时对环境的考虑比一年前程度加深了。因此A项符合句子意思3.答案 A。解析】推理判断题。根据第四段最后一句“cutting carbon has an immediate effect as costs drop and a medium-term benefit for the brand”可以推断出:商业会受益于减排。因此A项符合文章。4.答案 C。【解析】推理判断题。根据第五段最后一句“This suggests that firms that are able to relay clearly their message to the public will be in a pole position to attract shoppers”可知,早采取行动减排的企业可以更好地吸引顾客。因此可以推断出C项。阅读理解。Along the river banks of the Amazon and the Orinoco there lives a bird that swims before it can fly, flies like a fat chicken, eats green leaves, has the stomach of a cow and has claws(爪)on its wings when young .They build their homes about 4.6m above the river ,an important feature(特征)for the safety of the young. It is called the hoatzin. In appearance,the birds of both sexes look very much alike with brown on the back and cream and red on the underside .The head is small, with a large set of feathers on the top, bright red eyes, and blue skin. Its nearest relatives are the common birds, cuckoos. Its most striking feature, though, is only found in the young. Baby hoatzins have a claw on the leading edge of each wing and another at the end of each wing tip

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论