高考英语一轮复习 阅读理解基础演练21.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解基础演练21.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解基础演练21.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解基础演练21.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解基础演练21.doc_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

安徽五河县2017高考英语一轮阅读理解基础演练阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。The multimillion pound new Library of Birmingham (LoB)will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization(数字化)of everyday life. Set to open in 2013,the188m LoB is already beginning to take shape next to the Birmingham Repertory Theatre,with which it will share some equipment.As digital media(媒介)is important to its_idea,the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technologies.Brian Gambles,the LoB project director,says it is about giving people the right tools for learning:“The aim is to mix the physical with the digital,providing 24hour services which can be used through many different ways.It is important to enable us to reach more people,more effectively.” The digital library will,he says,be as important as the physical one,allowing the distant use of the services, making sure that it is never closed to the public. Even before the LoB is complete,the public has been able to go online to visit the Virtual(虚拟的)LoB,designed by Baden,the Birmingham virtual worlds specialists.Not only have the public been able to learn about the LoB,but the virtual one has also enabled those working on the LoB to understand the building and how it will work before it even opens. Two other small Birminghambased digital companies are also working on the LoB projects.Substrat,a digital design company,is developing what it calls an example of an “enlarged reality” project.It is about the use of an exciting smart phone,an important part of the LoB which is in the early stages of development.And The Peoples Archive is an online library of historical figures of the city being built up by a digital content company in Cahoots,in which users will be encouraged to add to and comment on the material.Gambles says:“Technology will enable us to make the librarys content and services open to citizens as never before”【语篇解读】 本文是一则新闻报道。即将落成的Library of Birmingham(LoB)将是伯明翰市接受日常生活数字化的标志。1The underlined part“its idea”in Paragraph 3 refers to the idea of _.Athe equipment Bthe projectCthe digital media Dthe physical library解析词义猜测题。第三段中的“the project”指的是文章中出现的“the LoB project”,结合画线部分的上下文语境可知此处讲的是数字媒体对这个项目很重要,所以B项正确。答案B2While visiting the Virtual LoB,the public can _.Aget a general idea of the LoBBmeet many worldfamous expertsClearn how to put up a library buildingDunderstand how the specialists work on the project解析细节理解题。根据第六段中的“Not only have the public been able to learn about the LoB.”可知,公众访问虚拟LoB可了解LoB的大体情况。答案A3Which of the following is true of the LoB when it opens?Aa,b,d Ba,c,e Cb,c,d Db,d,e解析推理判断题。根据第四段内容可知a、b两项正确,e项错误;根据倒数第二段的第二、三句可知c项错误;由倒数第二段的最后一句可知d项正确。故选A项。答案A4The text is most probably taken from _.Aa computer book Ba library guideCa project handbook Da newspaper report解析推理判断题。文章主要介绍了即将落成的Library of Birmingham(LoB)的相关情况,最有可能是一则新闻报道。答案D。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Imagine this: you get up in the morning and put on a custom printed T-shirt. Then you eat some 3-D printed food and relax on your printed sofa. Perhaps you take a ride in a printed electric car to the hospital to get a printed tooth fitted. Though some of these things may seem impossible, theyre closer to reality than you might think. The world of 3-D printing is coming to a store near you soon. The idea of 3-D printing is to produce complicated shapes in a very personalized way. If you want to make a totally new object, you need to make a virtual design in a CAD(computer aided design)file first. Or you can use a 3-D scanner to make a digital copy of an object. Then, based on the design or copy, the 3-D printer makes paper-thin slices out of liquid, plastic, or metal and puts them together to create the object you want.There are many areas in which 3-D printing can change our lives. One such area is health care. Researchers have developed simple 3-D printed organs, which can be used in life-saving operations. A 17-year-old boy in the US has also recently developed a brain-powered, 3-D printed replacement hand. From heart monitors to fake limbs(四肢), we can soon be living longer thanks to 3-D printed technology. Another area that 3-D technology looks sure to change is food. Can you imagine being able to print your favorite dishes at home at the touch of a button? Even big companies are behind the trend. Hersheys, one of the largest chocolate makers in the world, recently announced that it would start producing chocolate with the help of 3-D printers. NASA, the US space agency, has reportedly spent $125,000 (767,594 yuan) developing a “3-D pizza printer”. It is not yet clear how long it will take until 3-D printers are available to everyone. But one thing is for sure: the possibilities are endless.1. The purpose of the first paragraph is to _.A. list some major 3-D printing breakthroughs B. describe the characters of 3-D printing C. picture a future life with 3-D printing D. describe the benefits that 3-D printing has brought to our lives2. Compared with traditional manufacturing procedures, 3-D printing _. A. isnt practical in daily life B. relies less heavily on the use of 3-D scanners C. can produce complicated products in larger sizes or numbers D. has an advantage in meeting the personal needs3. We can infer from the article that _. A. there is still a long way to go before everyone can have access to 3-D printing B. 3-D printed organs and limbs are as effective as real ones C. big food companies are major players in the 3-D printing industry D. people can create any object with any material by 3-D printing4. What can be the best title for the text?A. What is 3-D printing? B. A new technology-3-D printing.C. How to use 3-D printing? D. The development of 3-D printing.参考答案14、CDAB 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Key responsibilities: Manage the whole marketing activities, i.e. brand building, market research and integrated-marketing functions. Develop and evaluate brand activities including the development of promotional activities, advertising and merchandising. Obtain market share by developing marketing plans and programs for key brands. Conduct market and product research; maintain data base by identifying and gathering marketing information. Understand market/competitor intelligence and cooperate with the sales teams in developing the appropriate marketing strategies. Keep contacts and exchange of information with regional operations on marketing issues. Participate in and contribute to the budget and business planning cycle. Supervise the project to establish company websites. Complete marketing department operational requirements by scheduling and assigning employees; develop, maintain, evaluate and lead the marketing team of pan-China. Serve as a member of the senior management team providing input and direction on the companys strategic and operational goals and objects.Requirements: University degree or above, MBA is a plus. At least Bi-lingual: Chinese and English, any other language is a plus. Strong wits and oral communication skills; analytic skill; active listening. Good at day to day lead and coach. More than 10 years working experience in sales and marketing of F&B industry, including at least 5 years management experience; professional in marketing function.Employer introduction: Summergate was established in 1999 to import, distribute and market some of the worlds best wines to the Chinese market. Today Summergate represents more than 60 wineries from 12 countries around the world.With offices in Beijing, Shanghai; Shenzhen, Guangzhou, Macau and now Hong Kong, Summergate services the entire China market. We distribute and market our brands to all the major food and beverage operators in China, establishing solid business partnerships with national hotel groups as well as all China retail chains and fine dining western and Chinese restaurants.1. According to the passage, the key responsibilities include _.A. taking charge of production work B. working on training programs C. maintaining data base of marketing information. D. serving as a network technician2. Which of the following is NOT a must as the requirements of the employee? A. A degree of MBA. B. Marketing experience. C. Chinese and English. D. Abilities of speech and listening.3. What is the meaning of “F&B”? A. Football and basketball. B. Festival and business. C. Fine and brand. D. Food and beverage.4. The passage is that _. A. Summergate promotes its brand B. a company markets wines to Chinese C. Summergate advertises for marketing manager D. a company introduces its products to retail shops参考答案14、CADC 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。【江西省九江市2014二模】A Tom was called off to dress for Sunday-school.Mary gave him a tin basin of water and a piece of soap, and he went outside the door and set the basin on a little bench there; then he dipped the soap in the water and laid it down; turned up his sleeves; poured out the water on the ground, gently, and then entered the kitchen and began to wipe his face diligently on the towel behind the door. But Mary removed the towel and said:“Now arent you ashamed, Tom. You mustnt be so bad. Water wont hurt you.”Tom was a little unsettled. The basin was refilled, and this time he stood over it, took in a big breath and began. When he entered the kitchen presently, with both eyes shut and feeling for the towel with his hands, an honorable testimony of bubbles and water was dripping from his face. But when he came out from the towel, he was not yet satisfactory, for the clean territory stopped short at his chin and his jaws, like a mask; below and beyond this line there was a dark expanse of unirrigated soil that spread downward in front and backward around his neck. Mary took him in hand, and his flooded hair was neatly brushed, and its short curls formed into an elegant and regular general effect. Then Mary got out a suit of his clothing that had been used only on Sundays during two years - they were simply called his “other clothes” - and so by that we know the size of his wardrobe. After he had dressed himself, Mary checked over and over again. Now he looked extraordinarily improved but uncomfortable. He was fully as uncomfortable as he looked; for there was a self-control about whole clothes and cleanliness that annoyed him. When Mary brought out the shoes, he lost his temper and said he was always being made to do everything he didnt want to do. But Mary said, persuasively: “Please, Tom thats a good boy.” So he got into the shoes howling. Mary was soon ready, and the two children set out for Sunday-school - a place that Tom hated with his whole heart; but Mary was fond of it.56. The first time Tom washed his face, he _. A. dipped his face in the waterB. poured water on his face C. wiped his face on the towelD. moved the towel on his face57. Mary refilled the basin for Tom to wash his face, and he _. A. washed his hair as wellB. didnt wash his neck C. brushed his teeth as wellD. didnt use the soap58. It can be inferred that Toms other clothes were _. A. measured to his wardrobeB. formed into general effectC. called his best clothesD. put to use at Festivals59. When Mary said “Thats a good boy”, she really meant “A good boy _”. A. always dresses himself properly and neatly B. never has curled hair. C. always washes his face with water D. never loses his temper.60. What will we read about next? A. How Tom hated the school.B. How Mary loved the school. C. What annoyed Tom at the school.D. What happened at the school【参考答案】56-60 C B B A D 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Americas Top 4 Tourist AttractionsBelow youll find the most popular travel and vacation destinations in the US.1Times Square,New York CityThis Manhattan crossroads of commerce is the top spot on our list,thanks to increasing visitors to the Big Apple in 2008 despite the economic turndown.According to statistics,“80% of visitors to NYC make it a point to visit Times Square.”Total NYC visits last year were 47 million,giving us an estimate of 37.6 million travelers through the“Crossroads of the World”2The Las Vegas Strip,Nev.The“Neon Trail”that makes up the heart of Sin City is also part of the federal governments National Scenic Byways Program,which designates roads based on “archeological,cultural,historic,natural,recreational and scenic qualities”Hard to say which of these qualities best describes Vegas,but we can disqualify“natural”Last year,total visitors to Las Vegas numbered 37.5 million;a poll by the Las Vegas Convention and Visitors Authority found that an average of 80% of visitors had either stayed overnight or gambled(赌博)on the Strip.3National Mall and Memorial Parks,Washington,D.C.Many of the nations iconic(图标的)public landmarks are found in the 1,000plus acres of the National Mall and Memorial Parks,including the Washington Monument,the Lincoln and Jefferson memorials,and the Kore

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论