高考英语一轮复习 阅读理解系列训练(69)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解系列训练(69)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解系列训练(69)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解系列训练(69)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解系列训练(69)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(69)阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。When I was younger, bedtime was always my favourite part of the day. Wearing soft pajamas and with Ian, my stuffed monkey, in my arms, I felt no pressure at all.I named Ian after my uncle when I compared Ians long arms and legs to his. One night I ran up to Uncle Ian at a family party and told him I had named my monkey after him. His eyebrows wrinkled in confusion, then a chuckle(哈哈笑)escaped his lips. I guess he didnt understand how important it was to me.Even if Uncle Ian didnt think my monkey was special, I certainly did. I dressed him in a white baby nightgown. My mother thought that Ian was the best-dressed stuffed animal in the world. Yes, he was certainly a fashionable creature. The strong cologne(科隆香水)I used on him years ago makes him still smell “pretty”.For a long time, Ian went everywhere with me. He was my best friend, and I told him everything. But when I turned twelve, I realized I was too old for stuffed animals. I thought people would think I was babyish, so I put him in the cupboard with the rest of my teddy bears and dolls. I begged him to understand why I was doing this, but at the same time I longed to talk to him again.It took me several years to realize that it was OK to miss Ian. I know now that maturity(成熟)doesnt only mean growing up and taking on more responsibility. It also means holding on to your childhood and acting young sometimes.Ian has been with me since I was six years old holding him in my arms connects me to my past and my present as I continue to grow and understand myself.1. Which of the following is NOT true according to the text?ABedtime used to be the writers favourite part of the day because of the stuffed monkey.B. Uncle Ian liked the stuffed monkey as much as the writer.C. The writer used to carry the monkey with her wherever she went.D. Years later the writer realized that it was not wrong to miss Monkey Ian.2. The writer loved Monkey Ian deeply because _.A. he could understand her B. he was a fashionable monkeyC. he could talk with her D. he was her most honest listener3. We can learn from the text that the writer believes _.A. keeping stuffed animals is babyishB. maturity doesnt mean growing up and taking on more responsibilityC. one should keep to his childhood and act young sometimes even when he has grown upD. human beings should be kind to animals4. We can infer from the text that _.A. the writer is still a teenagerB. the writer is now a middle-aged womanC. Monkey Ian got angry for being left aloneDUncle Ian has a monkey-like face1、答案解析:答案为B。本题为细节推理题。由第一段 “bedtime was always my favourite part of the day. .my stuffed monkey, in my arms, I felt no pressure at all.”可知,A选项正确。由第四段首句 “For a long time, Ian went everywhere with me.” 可知,C选项正确。由倒数第二段首句 “It took me several years to realize that it was OK to miss Ian.” 可知,D选项正确。结合第二段和该段的 “His eyebrows wrinkled in confusion, then a chuckle escaped his lips. I guess he didnt understand how important it was to me.” 可知,Uncle Ian 对于我用他的名字为我的玩具猴命名感到迷惑,但是他并不知道玩具猴对我有多重要,因此可推断,Uncle Ian并不是和作者一样喜欢玩具猴。B选项不符合文意,故选择B。2、答案解析:答案为D。本题为细节推理题。由第四段 “He was my best friend, and I told him everything.” 可以推断,玩具猴是作者最忠实的听众。故答案为D。3、答案解析:答案为C。本题为推理题。由倒数第二段可知,作者几年后才意识到想念玩具Ian 是没有错的。他懂得了成熟不仅仅意味着长大和承担责任,成熟也意味着怀念童年并有时候表现得稚气也无妨。故可推断,C选项符合文意。A选项与文意相反;B选项没有了 “only” ,意思就与原文相反;D选项未提及。4、答案解析:答案为A。本题为推理题,要求推断作者的年龄。结合文章第一段首句 “When I was younger” 和最后一段 “and my present as I continue to grow and understand myself.” 可以推断,作者继续在成长并开始懂得自己,现在应该是个青少年。故答案为A。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Going on holiday not only makes you feel good while youre thereyou gain the health benefits for months,new research shows. Jetting off to exotic destinations such as the Maldives cuts your blood pressure, helps you sleep better and bounce back from stress, it found.The benefits last at least a fortnight longer than the vacation and can be felt for months in some cases where it is claimed.Experts say workers should always take their full holiday entitlement each yearas many as one in three dontto get the benefits.The study compared key health markers in holidaymakers visiting Thailand, Peru or the Maldives, with people who stayed at home and continued working. The average blood pressure of those on holiday dropped by six percent while the workers saw their blood pressure rise by two percent over the same period.The sleep quality of holidaymakers improved by 17 percent while that of the nonholidaymakers deteriorated_by 14 percent.The study also found the ability of vacationers to recover from stressknown as the stressresilience testimproved by 29 percent. There was a 71 percent fall in stress resilience scores among workers. Tests showed a fall in blood glucose levels, reducing the risk of diabetes, trimmer waistlines and enhanced mood and energy levels, with the effects sustained for at least two weeks after returning home. The Holiday Health Experiment was conducted by tour operator Kuoni and Nuffield Health, the UKs largest healthcare charity.1. According to the passage, how many people go on holiday?AOne third.BTwo thirds.C17 percent. DA quarter.2. Which of the following can we infer from the passage?AThe further you go, the better the benefits.BMost people like to stay at home during the holiday. CHolidaymakers are more adaptable than nonholidaymakers.DThe result of the study is mostly based on the description from the people involved.3. The underlined word “deteriorated” in Para.3 probably means _.Aimproved BroseCworsened Dremained4. The author intends to tell us that _.A. we have to go on holiday as much as possibleByoull certainly get depressed if you dont go on holidayCit is best to go to foreign countries like MaldivesDwe had better go on holiday for the benefit of health解题导语本文主要论述了旅游可以给我们的身体带来健康。1解析:选B。细节理解题。根据Experts say workers should always take their full holiday entitlement each year as many as one in three dont to get the benefits.2/3的人去度假,故选B。2解析:选C。推理判断题。根据Jetting off to exotic destinations such as the Maldives cuts your blood pressure, helps you sleep better and bounce back from stress, it found.可以推出度假的事的人比不度假的人更具有适应性,因为缓解了压力并且度假有利于身体健康,故选C。3解析:选C。词义猜测题。根据The sleep quality of holidaymakers improved by 17 percent while that of the nonholidaymakers deteriorated by 14 percent.这里while表示前后的对比,前面用的是improved“提高,变好”与它对应的是“变坏”,故选C。4解析:选D。细节理解题。根据Going on holiday not only makes you feel good while youre there you gain the health benefits for months,为了身体的健康我们最好去度假,故选D。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Canadian women have a long tradition of contributing to the arts as writers,visual artists and musicians.By the 20th century careers in many fields were opening up to more women,and writers and artists such as Gabrielle Roy are part of an important tradition in Canadian life.Gabrielle Roys early determination to become a writer led to a great success and a very long list of books to her reputation.Gabrielle had to work hard at school.The money she won for her final examination results paid for her first year at the Winnipeg Normal Institute.In 1929,when her father died,she began to teach school and continued to teach and to contribute her wages to her family until 1937.While living in Paris and London,Gabrielle Roy began her career as a writer.In 1943 she wrote a series of articles on the poor in Montreal which formed the basis for her first novel,The Tin Flute ,published in 1945.The publication of The Tin Flute established Roys credit as a novelist and provided her with greater financial security than she had ever known.Over the next 20 years she published one book after another.She won the Governor Generals Award in 1955 for Street of Riches.Roy also wrote two volumes of stories for children,Ma Vache Bossie published in 1976,and Courts Queue in 1979.Between these years,she published her last novel Children of My Heart,which spoke of her love for children.Before she died in 1983 Gabrielle wrote an autobiography, Enchantment and Sorrow,which was published in 1984.Although she wrote in French,her works were frequently translated into English (and many other languages as well),ensuring that they would leave an enduring(持久的)mark on the cultural life of her country.1_made a basis for Gabrielles success as a novelist.AThe Tin FluteBStreet of RichesCCourts QueueD. Enchantment and Sorrow答案:A细节理解题。根据第四段的“The publication of The Tin Flute established Roys credit as a novelist.”可知,答案为A项。2Which of the followings shows the RIGHT time order of Gabrielles experience?aShe worked at school.bShe began her career as a writer.cShe expressed her love for children.dShe won the Governor Generals Award.Aa,b,d,c Ba,c,b,dCb,c,d,a Db,d,c,a答案:A推理判断题。a的时间为1929年;b为19371943年间;c为19761979年间;d为1955年。故选A项。3What CANNOT be inferred about Gabrielle?AShe suffered economic hardship during school years.BShe was unhappy and bored while teaching at school.CShe has won respect not only in Canada.DShe has had a big influence on Canadian答案:B细节理解题。根据第二段的“Gabrielle had to work hard at school.The money she won for her final examination results paid for her first year.”可知,A项表述正确;根据最后一段的“.her works were frequently translated into English(and many other languages as well).”可知,C项表述正确;根据最后一段的“.they would leave an enduring(持久的)mark on the cultural life of her country.”可知,D项表述正确。B项文中没有提及。4What will probably be talked about after the sixth paragraph?AAnother Canadian woman.BCanadian mans contributions.CA Canadian woman musician.DGabrielles achievement in the art.答案:D推理判断题。文章第一段提到“.writers and artists such as Gabrielle Roy are part of an important tradition in Canadian life.”,接下来各段介绍了加布里耶拉在文学上的成就,由此可知,下面应该就是介绍加布里耶拉作为艺术家所取得的成就。【2016年三省四市高三模拟考试英语能力测试】阅读理解。阅读下面短文,选择最佳答案填空。AIn his new show, Evan Ruggiero plays guitar, sings pop standards and shows everybody his fine footwork. What makes all of these especially unusual is that Ruggiero, 24, has only one leg.When he was a 19-year-old musical theater student at New Jerseys Montclair State University, Ruggiero had a rare bone cancer in his right leg. Finally his leg would have to be amputated(截) below the knee.Such a setback could have easily ended the career of a less tough person, but Ruggiero, who has been dancing since he was five, now puts the experience into his performance. His show, “The One-Legged Song and Dance Man: Volume 3”, explains how he returned to dance just 18 months after the amputation. His dance now relies on the use of a peg leg(假肢),he explains.The secret to his surprising success, he says, was being a “stubborn” patient who refused to give up on his dance and performing studies, despite the advice of his doctor.“It was a real setback, but after it was all over, I said, You know what? I need to pick up right there I left off and continue my career,” Ruggiero said.Ruggiero has come to view his peg leg as an instrument. “Tap dancers theyre always calling themselves musicians, and their feet are their instrument,” he said.Noting that many audience members will never have seen a one-legged dancer before coming to his show, Ruggiero says he wont shy away from the physical “weakness” his performance shows because of his condition.“A lot of people have come up to me, and they always say, Youre such a role model and an inspiration, ”he said. “Im honored when people say that, of course, but Im just trying to get on with my life.” 1.What makes Ruggieros new show unusual?A. His fine footwork. B. His own artworks.C. The use of instrument. D. Songs of pop standard.2. According to the passage, it is true that _. A. Ruggiero is a tough person with a strong will B. the setback has ended Ruggieros dance career C. Ruggiero is dancing relying on others support D. his doctor agreed he kept on dancing and studying3. When audience attend his performance, they may notice _. A. Ruggiero plays piano, sings and dances B. Ruggiero is a dancer with the help of a peg leg C. there are many tap dancers in the performance D. Ruggiero pretends to be a physically normal person4. Whats the authors attitude to Evan?A. Worry B. Sympathy C. Encouragement D. Pity参考答案14、AABC 【2016年三省四市高三模拟考试英语能力测试】阅读理解。阅读下面短文,选择最佳答案填空。BFour Must-See Route 66(66号公路) AttractionsThe United States is full of odd roadside attractions. Route 66 is home to some of the oldest and most known attractions of them all. Here are four attractions you should see along the Mother Road:1. Paul Bunyan and a Hot DogRoute 66 travelers pass by manyfiberglassgiants(巨人) right along the road. These giants were a popular form of advertising in the 1960s. Many of them stood in front of service stations. They held car parts, such asmufflers. The collection of Route 66 giants became known as “Muffler Men”. Businesses hoped the strange statues would get travelers attention.The first fiberglass giant was a “Paul Bunyan” figure, built in the early 1960s. It is said that Paul Bunyan is a famouswood worker.2. Crown Candy Kitchen and Jamaica RayCrown Candy Kitchen has been serving Route 66 travelers from the very beginning. It is just a few short blocks from the 66 path through St. Louis, Missouri. The family-run soda fountain shop opened more than 100 years ago, and has been making candies and meals ever since.On weekends, people sometimes wait in line for a table at Crown Candy for over an hour. Luckily there is free entertainment right outside. Jamaica Ray, a local folk artist, creates unusual sculptures.3. The Worlds Largest Rocking ChairFanning, Missouri, is home to one of the strangest Route 66 attractions. Just off the road sits an almost 13-meter-tall rocking chair.The structure was completed in 2008 on the first of April, or April Fools Day. At one time the chair actually rocked. But officials decided it had to be still to be safe for ever. People are not permitted to cli

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论