高考英语一轮复习 完形与阅读开学训练1(含解析)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 完形与阅读开学训练1(含解析)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 完形与阅读开学训练1(含解析)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 完形与阅读开学训练1(含解析)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 完形与阅读开学训练1(含解析)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

广西灵川县2017高考英语完形与阅读开学训练完形填空。Many years ago, when I was a man in my twenties, I worked as a salesman for a piano company.We _1_ our pianos all over the state by advertising in small town _2_. Every time we advertise, we would receive a reply on a postcard which said, “Please _3_ me a new piano for my little granddaughter. It _4_ be red mahogany (红木). I can pay $10 a month with my egg money.” Of course, we could not sell a(n) _5_ piano for $10 a month. _6_ her cards kept on coming.A couple of years later, I _7_ my own piano company, and when I _8_ in that area, the postcards started coming to me. For months, I ignored (不理睬) _9_what else could I do?But then, one day I _10_ to be in the area. I had a red mahogany piano on my little truck. Despite knowing that I was about to _11_ a terrible business decision, I managed to find the old woman and took the new piano in her house and placed it _12_ I thought the roof would be least likely to rain on it. I told her and a little barefoot girl to try to _13_ the chickens off it, and I felt sure I had just _14_ a new piano.But the _15_ came in, all 52 of them as agreed, sometimes with coins. It was unbelievable!Then one day I was in Memphis on _16_ business. As I was sitting at the bar having a drink, I heard the most beautiful piano music behind me. I looked _17_, and there was a lovely young woman _18_ a very nice ground piano.She smiled at me, asked for requests, and when she took a _19_ she sat down at my table.“Arent you the man who sold my grandma a piano a long time ago?”I suddenly remembered. My Lord, it was her! It was the little barefoot girl!I did have to go to my room because men dont like to be _20_ crying in public.1A.made BsoldCfixed Ddelivered答案:B从下文看,作者是卖钢琴。2A.books BvillagesCshops Dnewspapers答案:D在报纸上做广告,由上文by advertising得出。3A.bring BlendCtake Dgive答案:A公司送货上门,所以老太太要求把钢琴带来。4A.should BmayCmust Dcan答案:C老太太语气坚定,要求钢琴必须是红木的。由上文得知。5A.old BnewCsecondhand Dgood答案:B作者认为不能这样买一架新钢琴。由下文得知。6A.And BSoCTherefore DBut答案:D与上文公司拒绝卖形成转折。老太太的订货卡片不断寄来。7A.owned BmovedCbought Dearned答案:A从上下文看,作者拥有了自己的卖钢琴的公司。8A.worked BprogressedCadvertised Dsucceeded答案:C从上文看是作者为自己的公司做广告。9A.it BthemCthis Dthat答案:B此处考查指代,them代替postcards。10A.wanted BdecidedCstarted Dhappened答案:D此处指作者碰巧来到老太太居住的地区。11A.make BgetCdo Dsend答案:Amake与下文的decision搭配,“做决定”,作者认为这是笔糟糕的买卖。12A.when BthereCwhere Dthat答案:Cwhere此处引导地点状语从句,作者认为屋顶是最不可能漏雨的地方。13A.remain BkeepCleave Dstay答案:Bkeep与下文off连用,作者嘱咐不要让鸡到钢琴上来。14A.given away Bput awayCdone away Dthrown away答案:Dthrow away“扔掉”,作者看到老太太的贫穷境地,认为肯定收不回钱来,等于扔掉了一架新钢琴。15A.payments BmoneyCpossessions Dcounts答案:Apayments指“付款;支付”,老太太很讲信用,按约定的次数付款。52次付清。16A.busy BfineCother Dlarge答案:C作者到这个地方是为了别的生意。由常识得出。17A.up BaroundCforward Don答案:Blook around“转回头看;到处寻找”,因为音乐从背后传来,所以作者要转身。18A.having BperformingCenjoying Dplaying答案:D在咖啡厅,自然是弹奏钢琴。19A.break BbreadCmenu Dlist答案:Abreak此处意思是“暂停;休息”,休息期间,姑娘与作者攀谈。20A.struck BheardCseen Dlaughed at答案:C此时作者感动地要哭,赶紧回到自己的房间,因为男子汉不愿意当众被人看到哭泣。2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。We often smile at times. However, the meaning of a smile in different cultures may be different. Depending on different cultures, smiling can express joy and amusement, but it can also indicate embarrassment. The following examples show this point of view: In an attempt to be open and friendly, people in the United States smile a lot. Every one smiles at each other, this nonverbal communication shows being friendly in the United States. However,in China, smiling is not only an expression of happiness, but also a way to avoid being embarrassed. Chinese people like smiling when they are embarrassed in order to avoid embarrassment. Smiling is a kind of good will but not sneer(嘲笑). For example: When a child falls off from a bike, the adults in China may smile, which is a kind of gentle encouragement and may not be a kind of impolite laugh.When a person from the United States might blush(脸红)with embarrassment or become offensive, a Chinese might blush with smile. To avoid serious misunderstanding, people who engage in intercultural communication should be able to understand the meaning of smiling appropriately. Related to the smile is the laugh. Also, different cultures have different meanings about laugh. For example, Americans can enjoy a very heartfelt belly (腹部) laugh that comes from the deepest emotions. However, most Chinese seldom laugh that way because they are thought to be silly except among close friends. 1. We can use smile to express all of the following feelings except_,A. joy and happiness B. amusement C. embarrassment D. fear2. People often smile at each other in the United States because_.A. they are very happy B. they want to show they are friendlyC. they want to hide their true feelings D. they want to avoid embarrassment3. In China, seeing a child falls off a bike, an adult will smile in order to _.A. laugh at him B. avoid his own embarrassmentC. avoid embarrassment and encourage the boy D. show his politeness4. What is mainly talked about in the passage?A. People smile at times. B. Smiling can express different feelings depending on different cultures.C. Americans are more open and friendly than Chinese people. D. The Chinese people often hide their true feelings. 参考答案14、DBCB 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Food sometimes gets poisoned with harmful things. A person who eats such food can get an illness called food poisoning. Food poisoning is usually not serious, but some types are deadly. The symptoms of food poisoning usually begin within hours of eating the poisoned food. Fever is one of the most common symptoms. Certain microorganisms(微生物) cause most types of food poisoning. Bacteria and other microorganisms can poison eggs, meat, vegetables, and many other foods. After entering the body, these tiny living things release(释放) poisons that make people sick. Some chemicals can also cause food poisoning. They are often added to food while it is being grown, processed, or prepared. For example, many farmers spray chemicals on crops to kill weeds and insects. Some people may have a bad reaction to those chemicals when they eat the crops. Some plants and animals contain natural poisons that are harmful to people. These include certain kinds of seafood, grains, nuts, seeds, beans, and mushrooms. When people handle food properly, the risk of food poisoning is very small. Microorganisms multiply rapidly in dirty places and in warm temperatures. This means that people should never touch food with dirty hands or put food on unwashed surfaces. Food should be kept in a refrigerator to stop microorganisms from growing. Meat needs to be cooked thoroughly to kill any dangerous microorganisms. People should also wash food covered with chemicals before eating it. Finally, people should not eat wild mushrooms or other foods that grow in the wild. Some of these foods may contain natural materials that are poisonous to humans. In addition, some types of fish can be poisonous. Most people recover from food poisoning after a few days of resting and drinking extra water. If people eat natural poisons, they must go to the hospital right away to have their stomachs emptied. 1. Which of the following statements is NOT true? A. Food when poisoned can make people sick. B. Food poisoning means death.C. Food poisoning comes in varieties. D. Food poisoning can be serious.2. We know from the passage that the symptoms of food poisoning.A. are always accompanied by a fever B. are too common to be notedC. can be noticed within hours D. can be ignored3. Food poisoning can be caused by all the following EXCEPT.A. some chemicalsB. low temperaturesC. some tiny living thingsD. certain natural materials4. From Paragraph 5, we can learn that.A. mushrooms should not be eatenB. vegetables are safer than meat and seafoodC. natural poisons are more dangerous than chemicalsD. different types of food should be handled differently5. It can be inferred from the passage that.A. natural materials are safe in food processingB. chemicals are needed in food processingC. food poisoning can be kept under controlD. food poisoning is out of control【参考答案】1-5 、BCBDC4.【2016浙江】CA scientist working at her lab bench and a six-old baby playing with his food might seem to have little in common.After all,the scientist is engaged in serious research to uncover the very nature of the physical world,and the baby is,well, just playingright?Perhaps,but some developmental psychologists have argued that this “play” is more like a scientific investigation than one might think.Take a closer look at the baby playing at the table. Each time the bowl of rice is pushed over the table edge, itfalls in the ground-and, in the process, it belongs out important evidence about how physical objects interact ; bowls of rice do not flood in mid-sit, but require support to remain stable. It is likely that babies are not born knowing the basic fact of the universe; nor are they ever clearly taught it. Instead, babies may form an understanding of object support through repeated experiments and then build on this knowledge to learn even more about how objects interact. Though their ranges and tools differ, the babys investigation and the scientists experiment appear to share the same aim(to learn about the natural world ), overall approach (gathering direct evidence from the world), and logic (are my observations what I expected?).Some psychologists suggest that young children learn about more than just the physical world in this way-that they investigate human psychology and the rules of language using similar means. For example, it may only be through repeated experiments, evidence gathering, and finally overturning a theory, that a baby will come to accept the idea that other people can have different views and desires from what he or she has. for example, unlike the child , Mommy actually doesnt like Dove chocolate. Viewing childhood development as a scientific investigation throws on how children learn ,but it also offers an inspiring look at science and scientists. Why do young children and scientists seem to be so much alike? Psychologists have suggested that science as an effort -the desire to explore, explain, and understand our world-is simply something that comes from our babyhood. Perhaps evolution provided human babies with curiosity and a natural drive to explain their worlds, and adult scientists simply make use of the same drive that served them as children. The same cognitive systems that make young children feel good about feel good about figuring something out may have been adopted by adult scientists. As some psychologists put it, ”It is not that children are little scientists but that scientists are big children.”50. According to some developmental psychologists, A. a babys play is nothing more than a game.B. scientific research into babies; games is possibleC. the nature of babies play has been thoroughly investigatedD. a babys play is somehow similar to a scientists experiment51.We learn from Paragraph 2 that A. scientists and babies seem to observe the world differentlyB. scientists and babies often interact with each otherC. babies are born with the knowledge of object supportD. babies seem to collect evidence just as scientists do52. Children may learn the rules of language by A. exploring the physical world B. investigating human psychologyC. repeating their own experiments D. observing their parents behaviors53. What is themain idea of the last paragraph?A. The world may be more clearly explained through childrens play.B. Studying babies play may lead to a better understanding of science.C. Children may have greater ability to figure out things than scientists.D. Ones drive for scientific research may become stronger as he grows.54. What is the authors tone when he discusses the connection between scientists research and babies play? A. Convincing. B. Confused. C. Confidence.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论