




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
浙江三门县2017高考英语一轮阅读理解编选阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。【2014烟台3月诊断性考试】Fahad Azad,an engineer in India,invented a robot named DuctBot.The toycar sized DuctBot measured 23 centimeters in length,19 centimeters in width and 9 centimeters in height and weighs just two kilograms.The robot is designed to snake through dark,narrow air conditioning ducts (管道) and clean them.A pair of LEDs fitted on the robot light up the dirty scenery,so it can be captured (抓拍) by a camera.In order to control it more easily,Mr Azad chooses to fix DuctBot on wheels.The robot can clean off lots of dirt,as well as dead pigeons and insects.Keeping indoor air in good quality and monitoring carbondioxide levels in buildings with central air conditioning is a challenge.It is important in some places where clean air can mean a difference between life and death,such as hospitals.Dirty air has a bad influence on peoples health.EPSCO,a Dubaibased company which specializes in improving indoor air quality,read about Mr Azads invention in a national newspaper after he had won an international robotics competition.EPSCO had cleaning equipment,but it needed someone to get into those ducts to do the dirty,dangerous work.Across India,for example,the task still falls to children.They are small enough to go through those ducts.In 2005,Mr Azad who was still at university decided to do something about it.Six years later his own company,Robosoft Systems,has Bluestar,EPSCO and the Indian Navy,some leading air condition makers,as partners.Mr Azad and his ten employees are currently exploring robot designs to examine oil tanks or sewage (污水) pipes.Their biggest challenge is to make the robots userfriendly enough.Mr Azad hopes that the robot could eventually be operated not by engineers but by workers.There will be lots of difficulties they need to overcome in the future.1What can we learn about Ductbot?AIt is a toy car and popular with children.BIt is designed to move like a snake in the ducts.Cmany LEDs are fitted on it to tell its location.DIt is actually a camera to capture dirty scenery.2The underlined word “it” in Paragraph 2 refers to “_”Athe cameraBthe conditioning ductCthe LED light Dthe dirty scenery3What can the Ductbot do for us?AClean off the dirt in the ducts.BControl the central conditioning.CReduce carbondioxide in buildings.DProtect more animals in city.4. According to the text,EPSCO_.Ahas won an international robotics competitionBhired children to clean the dirty ducts in the pastCis the only partner of Robosoft SystemsDspecializes in improving peoples health5What is the main idea of the last paragraph?AOnly engineers can operate the Ductbot now.BNew ways have been found to examine oil tanks.CAzads difficulties are impossible to overcome.DAzads team are working to improve their robot designs.语篇解读本文是一篇说明文。主要介绍了印度的一名工程师发明了一种可以进入空调管道来清理空调灰尘的机器人。1解析:细节理解题。根据文章第二段第一句“The robot is designed to snake through dark,narrow air conditioning ducts (管道) and clean them.”可知,它像蛇一样在管道中行走。答案:B2解析:指代判断题。根据文章第二段第二句“A pair of LEDs fitted on the robot light up the dirty scenery”并结合下文可推知,此处的it代指的是the dirty scenery,故答案D符合文意。答案:D3解析:细节理解题。根据文章第二段第一句“The robot is designed to snake through dark,narrow air conditioning ducts (管道) and clean them.”和第三段的第二句“The robot can clean off lots of dirt.”可知,这种机器人可以清理管道里的垃圾。答案:A4解析:细节理解题。根据文章第四段的第二句和第三句“EPSCO had cleaning equipment,but it needed someone to get into those ducts to the dirty,dangerous work.Across India,for example,the task still falls to children”可知,EPSCO公司在过去经常雇佣小孩来清理管道垃圾。答案:B5解析:段落大意题。根据文章最后一段的前两句“Mr Azad and his ten employees are currently exploring robot designs to examine oil tanks or sewage (污水) pipes.Their biggest challenge is to make the robots userfriendly enough.”和整体理解可知,本段主要讲的是Azad团队正在致力于改善自己的机器人设计,故答案D符合文意。答案:D。(2016高考英语阅读理解精练)阅读下面短文,选择最佳答案。 A 51-year-old lawyer has moved back in with his mother-after giving up his Los Angeles home to a family of strangers for a year. Tony Tolbert looked for a family in need after his father set a glowing example when he was growing up by always welcoming people to stay in their spare room. You dont have to be Bill Gates or Warren Buffet or Oprah, Tolbert told CBS. We can do it wherever we are, with whatever we have, and for me, I have a home that I can make available. His mother, Marie Tolbert, added, He is go giving, and hes always been that way. Tolbert went to Alexandria House, a shelter for homeless women and children, and came across Felicia Dukes, who lived in a single bedroom with three of her children. Her family had been separated as the shelter was just for children and her eldest son was unable to join them. Tolbert told the staff he wanted to bring the. family back together, and offered his home. The family has now moved into the three-bedroom, two-bathroom home - with Dukes oldest son. It is worth nearly $400,000, according to online estimates. My heart just fills up with appreciation, Dukes said, as she wiped away her tears The heartwarming story comes after the report that l0-year-old Gracie McNulty, from England, served Christmas dinners t0 50 homeless people, achieving her fathers last Christmas wish. Her father Craig, 38, was a regular charity volunteer who had served breakfast to the homeless on Boxing Day. But as a roofer, he suffered serious head injuries when he fell while working. And he died soon after the accident in August. Its been the best Christmas ever, Cracie said. I was just at school feeling sad and so I decided I wanted to do something to make him proud and this felt like the perfect thing. 1. Tony Tolbert offered help to others because he was inspired by _ A. his mother B. his teacher C. his father D. his son2. How did Tony Tolbert help Felicia Dukes and her family? A. He brought up her oldest child. B. He helped them move into Alexandria House. C. He offered his house to them. D. He built a shelter for them.3. The underlined word this in the last paragraph refers to _. A. serving breakfast to people on Boxing Day B. treating 50 homeless people at Christmas C. deciding to do something in church D: being proud of what his father did4. Whats the authors purpose of writing this passage? A. To explain some puzzling events. B. To introduce two inspiring stories. C. To call on people to help others in need. D. To show there are still poor people.【参考答案】1-4CCBB 维A 阅读理解(每题2分,满分8分)Mark and his brother Jason both were looking at the shining new computer enviously.Jason was determined not to go against their fathers wishes but Mark was more adventurous than his brother.He loved experimenting and his aim was to become a scientist like his father.“Dad will be really mad if he finds out youve been playing with his new computer.” Jason said,“He told us not to touch it.”“He wont find out,” Mark said,“Ill just have a quick look and shut it down.”Mark had been scolded before for touching his fathers equipment.But his curiosity was difficult to control and this new computer really puzzled him.It was a strangelooking machineone his dad had brought home from the laboratory where he worked.“Its an experimental model,” his father had explained,“so dont touch it under any circumstances.” But his fathers warning only served to make Mark more curious.Without any further thought,Mark turned on the power switch.The computer burst into life and seconds later,the screen turned into colors,shifting and changing and then two big white words appeared in the centre of the screen:“SPACE TRANSPORTER.”“Yes!” Mark cried excitedly,“Its a computer game.I knew it!Dads only been pretending to work.Hes really been playing games instead.” A new message appeared on the screen:“ENTER NAMESVOYAGER 1:.VOYAGER 2:.”Marks fingers flew across the keyboard as he typed in both of their names.“INPUT ACCEPTED.START TRANSPORT PROGRAM.AUTORETRIEVE INITIATED(自动回收程序已启动)”The screen turned even brighter and a noise suddenly rose in volume.“I think wed better shut it off,Mark,” Jason yelled,reaching for the power switch.He was really frightened.But his hand never reached the switch.A single beam of dazzling white light burst out of the computer screen,wrapping the boys in its glow(光芒),until they themselves seemed to be glowing.Then it died down just as suddenly as it had burst into life.And the boys were no longer there.On the screen,the letters changed.“TRANSPORT SUCCESSFUL.DESTINATION(目的地):MARS.RETRIEVE DATE:2025.”【语篇解读】 本文讲的是一个科幻故事,两个小孩通过电脑里的一个程序意外穿越到了另外一个星球火星。1 Why did Mark touch the computer against his fathers warning?AHe wanted to take a voyage. BHe wanted to practice his skill.CHe was so much attracted by it.DHe was eager to do an experiment.答案C考查细节理解。根据第四段“Mark had been scolded before for touching his fathers equipment.But his curiosity was difficult to control and this new computer really puzzled him.”可知,Mark被他父亲的电脑深深地吸引住了。2Where did the boys father most likely work?AIn an electronic factory.BIn a computer company.CIn a scientific research center.DIn an information processing center.答案C考查推理判断。根据第一段中的“become a scientist like his father”和第五段中的“from the laboratory where he worked”及下文发生的情况可知,他父亲最有可能在科研中心工作。3Mark thought “SPACE TRANSPORTER” on the screen was the name of _.Aa computer game Ba company websiteCa software producer Dan astronomy program答案A考查细节理解。从第六段的“Its a computer game.”可知,Mark认为它是一个电脑游戏的名字。4Why did Jason want to shut off the computer?AHe was afraid of being scolded.BHe didnt like the loud noise and light. CHe didnt want to play games any more.DHe was afraid something dangerous might happen.答案D考查细节理解。从倒数第三段的“Jason yelled,reaching for the power switch.He was really frightened.”可知,Jason非常害怕会有危险的事情发生。维C 阅读理解(每题2分,满分8分)选材相似度:设题相似度:难度系数:What picture do you have of the future? Will life in the future be better,worse or the same as now? What do you hope about the future?Futurologists predict that life will probably be very different in 2050 in all the fields of activity,from entertainment to technology.First of all,it seems that TV channels will have disappeared by 2050.Instead,people will choose a program from a “menu” and a computer will send the program directly to the television.By 2050,music,films,programs,newspapers and books will come to us by computer.In what concerns the environment,water will have become one of our most serious problems.Demand for water will increase ten times between now and 2050 and there could be serious shortages.Some futurologists predict that water could be the cause of war if we dont act now.In transport,cars will run on new,clean fuels and they will go very fast.Cars will have computers to control the speed of the car and there wont be any accidents.Today,many cars have computers that tell drivers exactly where they are.By 2050,the computer will control the car and drive it to your destination.In the domain of technology,robots will have replaced people in factories.Many factories already use robots.Big companies prefer robotsthey do not ask for pay rises or go on strike,and they work 24 hours a day.By 2050,we will see robots everywherein factories,schools,offices,hospitals,shops and homes.Last but not least,medicine technology will have conquered many diseases.Today scientists have discovered how to control genes.They have already produced clones of animals.By 2050,scientists will be able to produce clones of people and decide how they look,how they behave and how much intelligence they have.Scientists will be able to do these thingsbut should they?Note:domain n领域【语篇解读】 本篇文章从五个方面对2050年未来的生活进行了展望,同时也存在着些许担心,如克隆技术等。1Whats the purpose of the f
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 第9课《小水滴的诉说》(教学设计)-道德与法治二年级下册统编版(五四制)
- 公司疫情知识培训意见课件
- 施工现场消防安全技术
- 公司理财入门知识培训课件
- 解除买卖合同协议书简易范本7篇
- 2.2 谋求互利共赢 说课稿-2023-2024学年统编版道德与法治九年级下册
- 解读静脉血栓栓塞症(vet)
- 第二单元第四节3.《用“剪贴画”制作插图》教学设计设计 粤教版(2007)初中信息技术七年级上册
- 10.1《浮力》教学设计 -2023-2024学年人教版物理八年级下学期
- 幼儿园生活一日流程展示
- 《有机化学》课程说课
- 检验科内部审核报告
- 2023新版养老机构等级评定解读
- 无人机的分类
- 国家义务教育质量监测模拟测试(四年级)心理健康
- 【课件】2024届九省联考英语阅读理解评析课件
- 油气储运安全技术
- 风湿性疾病的疫苗接种与预防措施
- 电动起重机司机装卸司机
- DLT817-2014 立式水轮发电机检修技术规程
- 苏教版小学英语单词汇总-译林版- - 1~6年级
评论
0/150
提交评论