




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
高考卷题型重组第一组.阅读理解AIf a sitcom(情景喜剧)that lasts for 10 years is considered popular, then surely one that still arouses emotions after 20 years must be considered a classic. Friends first aired in the US in 1994, telling about six young men and women in New York. Since then, its become one of the most famous titles in the sitcom style, and aired in over 100 countries and regions in the world.The show is typical among those who grew up in the 1990s because it explores basic yet important themes like friendship, struggling to survive in a big city, and finding independence and identity, all of which are still relevant to young audiences today.Against the background of the Internet age, IT staff who were once marginalized(排斥) and laughed at have been brought back to life due to the popularity of hit show The Big Bang Theory, in which four talents lacking normal social skills make an attempt at living on a college campus.At the same time, Gossip Girl, describing a young cast of New Yorkers born with silver spoons in their mouths, showing the difficulties upperclass adolescents experience. The shows fashion and mature subject matter allowed it to draw the interest of both teenagers and adults.Although these typical TV shows cover a wide timeline and a variety of themes,they all have a universal topic. Why are they still fascinating? It remains to be found out. 体裁:说明文题材:介绍说明主题:美剧语篇导读:本文介绍了风靡美国的情景喜剧老友记绯闻女孩以及生活大爆炸的主要内容及其流行的的原因。1Why is the sitcom Friends typical among young people in the 1990s?ABecause it is a breakthrough in the producing style.BBecause it is the most influential sitcom of all time.CBecause it predicts the future of the young at that time.DBecause it addresses the subjects faced by the youth.【解析】D细节理解题。根据第二段内容可知,这部情景喜剧受到二十世纪九十年代人们的欢迎,因为这部剧探讨了他们所经历的生活,故选D项。2What can we learn about The Big Bang Theory?AIt improves the conditions of the people in IT.BIt arouses peoples enthusiasm for computers.CIt is about four talents who are good at everything.DIt is set in the time before the Internet came into being.【解析】A细节理解题。根据第三段内容可知,IT人员由于这部剧的成功而改变了曾被排斥和嘲笑的状况,故选A项。3According to the passage, Gossip Girl _.Adescribes the hardships of upperclass peopleBattracts people of all agesCshows eyecatching style and adult subjectDdescribes the life of ordinary girls【解析】C细节理解题。根据倒数第二段第一句可知,A、D两项错误;选项B范围错误;根据本段第二句可知C项正确。4What will the author most probably talk about next?AThe introduction to other hit sitcoms.BThe further information about the plot.CThe analysis of the reasons for the appeal.DThe emotional response among audience.【解析】C推理判断题。根据文章最后两句可知,下文将要讲述这些情景喜剧受欢迎的原因,故选C项。BMeagan and her friend Samantha, both students, lived together in Denver. On mornings when Samantha had class, Meagan would watch her 2yearold daughter, Hannah. Also part of the household was Meagans pet, Willie, a parrota particularly intelligent and chatty breed. He picked up quite a healthy vocabulary(“Silly Willie” was a favorite saying)and became a great mimic(模仿者)of cats, dogs, chickens and humans.One day with Samantha at school, Hannah sat in front of morning cartoons while Meagan cooked PopTarts in the kitchen. When the toaster spat out the food, Meagan placed it at the center of the kitchen table to cool. She glanced at Hannah and, confident the child was fully engaged in the TV, slipped out quickly to use the bathroom.“I was gone maybe 30 seconds,” Meagan recalls. “And suddenly, I heard the bird going crazy and shouting.” She heard two very distinct words from the parrots mouth.“Mama! Baby! Mama! Baby!” Meagan ran out of the bathroom to find Hannah in the kitchen, holding the partly eaten PopTarts, out of breath, her face and lips a terrifying shade of blue. And Willie was still crying.“Hannah had climbed up on a chair and gotten the PopTarts and she was clearly choking on them,” says Meagan. “I seized her and immediately started doing first aid until the piece came flying out.” The bird quieted down and Meagan burst into tears, relief washing over her; Hannah was fine, already smiling her big smile.When Meagan told Samantha what happened, “she was so grateful, thanking me for what I did,” Meagan says. “but I said, Dont thank me! It was Willie who was the hero!”体裁:记叙文题材:人物故事主题:鹦鹉救人语篇导读:本文讲述了一只调皮但又机灵的鹦鹉及时挽救了一个小女孩的生命的故事。5What had Meagan expected Hannah to do while she was away?ATo eat the hot food.BTo watch the toaster.CTo enjoy the TV program.DTo climb up on a chair.【解析】C细节理解题。根据第二段最后一句,可知,Meagan以为孩子会一直看电视,于是快速地溜出去上厕所,故选择C项。6What happened to Hannah?AThe parrot disturbed her.BShe got herself burned.CShe fell off the chair.DSomething was stuck in her throat.【解析】D细节理解题。根据第三段最后一句可知,小女孩被食物卡住了。7What can we know about the parrot?AHe is naughty and troublesome.BHe is talkative but helpful.CHe is a great talker but do less.DHe is friendly and creative.【解析】B推理判断题。从第一段中的a particularly intelligent and chatty breed.可知这只鹦鹉爱说话;根据第三段中的going crazy and shouting和第四段中的The bird quieted down and Meagan burst into tears可知这只鹦鹉很机灵,并最终帮忙挽救了小女孩的生命,故选B项。8Whats the best title for the passage?A“Mama, baby”: a hero save a babyBA parrot helps build up friendshipsCA lesson an amazing parrot givesDA girl has a second life【解析】A主旨大意题。本文主要讲述了一只鹦鹉通过大叫“妈妈,孩子”来唤起主人的注意,并最终挽救了被食物卡住的小女孩的生命,故A项最能体现文章主题,新颖而生动。 .完形填空The most important lesson I learned in high school had nothing to do with maths or American history. It came at graduation, several minutes before I left Miramonte High School.I was rather shy back then, content to _1_ around with my few friends and to concentrate on my _2_ I was doing so well that by the end of senior year I had perfect scores and enough _3_ to go to college.But my good record soon became a _4_ to my wellbeing. In early June of senior year, the headmaster called me into his office. He asked me to give a leavetaking speech at graduation. I looked at him, my heart _5_ fast. This was the _6_ for my hard work? I said something, but not very clearly, and hurried away from the office.I was _7_ about the decision, finally agreeing to compromise. I wasnt the only speakerI would _8_ the honour with five other students. Still, it was doubtful whether the task was _9_ me. How in the world would I give a speech to hundreds of people?Graduation day soon arrived and, as _10_, I was nervous. Id been practising my speech for days, and I had it _11_. But I had never been so _12_ in my life. The first half hour of the ceremony passed, and then my _13_ came. My name was announced. I managed to reach the platform without falling down. But within minutes, I was _14_, heading back to my seat.Now I still have the _15_ of that speech. My voice trembled a little, but _16_ it was clear and strong. Im proud of that tape. I achieved something Id never _17_I spoke in front of hundreds of people. _18_ I didnt realize it at that time, the successful completion of that speech gave me the _19_ to participate in class at college, to give oral reports, and to eventually break free of my _20_.I never would have chosen to give a speech at graduation. But Im glad I did. I know it may well turn out to be one of my shining moments.体裁:夹叙夹议文题材:个人经历主题:战胜自我语篇导读:作者在老师和校长的鼓励下在毕业典礼上进行演讲,那是作者战胜自己的精彩瞬间。1A.hangBlookCwalkDrun【解析】A根据语境可知,因为要毕业了,作者感到有一种被释放的感觉,所以很满意地到处闲逛。hang around闲逛。2A.charactersBinterestsCgamesDsubjects【解析】D根据前文可知,作者是高中生,所以句中doing well应该是对功课满意。character性格;interest兴趣;game游戏;subject课程。3A.moneyBcreditsCtimeDstandards【解析】B根据句意可知,作者得到满意的分数和足够的学分去上大学。money 金钱;credit 学分;time 时间;standard 标准。4A.luckBbenefitCfearDsolution【解析】C作者的好分数不久后变成了自己的恐惧。luck运气;benefit利益;fear害怕;solution解决办法。5A.burningBbreakingCachingDbeating【解析】D作者看着校长,心跳加速。burn燃烧;break打碎,打坏;ache疼痛;beat打,跳动。6A.punishmentBrewardCarrangementDsympathy【解析】B根据语境可知,校长安排作者发表毕业演讲,应该是对作者努力学习的奖赏。punishment惩罚;reward奖赏;arrangement安排;sympathy同情。7A.doubtfulBoptimisticCgenerousDhesitant【解析】D根据前文的not very clearly和后文的finally可知,这里是说作者一开始犹豫不决。doubtful怀疑的;optimistic乐观的;generous 慷慨的; hesitant 犹豫不决的。8A.shareBbringCspareDgive【解析】A根据句意可知,“我”不是唯一的演讲者,“我”还要和其他五位同学分享这个荣誉。share分享;bring带来;spare抽出;give给予。9A.aboutBforCuponDbeyond【解析】D根据后文作者问“自己将如何在数百人面前做演讲”可知,这里作者仍然怀疑这项任务是否超出自己的能力。about关于;for为了,因为;upon在之上;beyond超出,除之外。10A.knownBhopedCexpectedDplanned【解析】C根据句意可知,毕业那一天到来了,正如预料的那样,“我”很紧张。know知道;hope希望;expect期望;plan计划。11A.thrownBprintedCmemorizedDcompleted【解析】C作者这几天一直反复练习演讲而且已经记住了。throw扔;print 印刷;memorize 记住;complete 完成。12A.interestedBterrifiedCexcitedDdisappointed【
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 建筑安全员a证模拟考试题库及答案解析
- 2025技术开发合同的合同范本
- 基础护理学期中考试题库及答案解析
- 基础护理招聘试题题库及答案解析
- 股东股份协议书转让
- 安置协议书可以贷款
- 苍溪安全员c证考试题库及答案解析
- 包职院中职护理题库及答案解析
- 学校安全协议书
- 婚前买房协议书公正
- 危重新生儿救治应急预案
- AI 智能体运行安全测试标准(英文)
- 小区里人车分流管理办法
- 韩国历史文化课件
- 船舶管路修理技术要求
- 中建土木-基础设施工程安全生产管理标准化图册(试行)
- 生育支持政策效果评估-洞察及研究
- 医学检验科PDCA质量改进案例解析
- 《汽修维修业务接待实务》课件项目1-任务3-积累保养知识(保养+养护用品)
- 中国银行笔试英语真题
- 2025年宪法知识竞赛试题库及答案(共500题)
评论
0/150
提交评论