已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(93)文化教育类阅读理解。B“I cant tell you how pleased I am to be here. I havent seen many of you since your graduation, but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies. I have a large collection of newspaper photographs of my students. Although I havent appeared in person, I have attended your college graduations, weddings and even the births of your children, in my imagination.”Ms. Yates paused and started crying a bit. Then she continued:“It was my belief that if I pushed you as hard as I could, some of you would succeed to please me and others would succeed to annoy me. Regardless of our motives, I can see that you have all been successful in your chosen path.”“There is no greater comfort for an educator than to see the end result of his or her years of work. You have all been a great source of pleasure and pride for me and I want you to know I love you all from the bottom of my heart.”There was a silence over the crowd for a few seconds and then someone started clapping. The clapping turned into cheering, then into a deafening roar(呼喊). Lawyers, truck drivers, bankers and models were rubbing their eyes or crying openly with no shame all because of the words from a long forgotten English teacher from their hometown.1What activity was organized for the school reunion?ASightseeing in the park. BA picnic on the school playground.CTelling stories about past events. DGraduates reports in the old building.2. What can be inferred from Paragraph 2?A. Some graduates were too busy to listen to Ms. Yates speech.B. Many graduates disliked Ms. Yates ways of teaching.C. Some people got tired from the reunion activities.D. Most people had little interest in the reunion.3. We can learn from Ms. Yates speech that she_.A. kept track of her students progressB. gave her students advice on their careersC. attended her students college graduationsD. went to her students wedding ceremonies4. What was Ms. Yates belief in teaching teenagers?A. Teachers knowledge is the key to students achievements.B. Pressure on students from teachers should be reduced.C. Hardpushed students are more likely to succeed.D. Students respect is the best reward for teachers.5. Which of the following can best describe Ms. Yates?A. Reliable and devoted. B. Tough and generous.C. Proud but patient. D. Strict but caring.【要点综述】Barditch High School组织学生、教师重聚。在聚会上Ms. Yates的一席发言打动了所有的人。1. C信息理解题。根据第一段中的 “Several former teachers were on hand to tell stories about the old days.”可知答案。2. B推理判断题。根据第二段描述在Ms. Yates要开始讲话时学生们的表现可知,学生们对老师过去对他们的种种教学方式是有些反感的。3. A信息理解题。通读Ms. Yates的发言,特别是从 “but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies. I have a large collection of newspaper photographs of my students.”中可知答案。4. C信息理解题。根据 “It was my belief that if I pushed you as hard as I could, some of you would succeed to please me and others would succeed to annoy me”可知答案。5. D推理判断题。从 第二段最后一句“made them work harder than all the other teachers combined”以及 “I have a large collection of newspaper photographs of my students”可知答案。【2015新课标全国卷I】阅读理解ADConflict is on the menu tonight at the caf La Chope.This evening, as on every Thursday night, psychologist Maud Lehanne is leading two of Frances favorite pastimes, coffee drinking and the “talking cure”Here they are learning to get in touch with their true feelings.It isnt always easy.They customers who pay just under $2 (plus drinks) per sessioncare quick to intellectualize (高谈阔论),slow to open up and connect.“You are forbidden to say one feels, or people think,”Lehanne told them.“Say I think, Think me”A caf society where no intellectualizing is allowed? It couldnt seem more unFrench.But Lehannes psychology caf is about more than knowing oneself: Its trying to help the citys troubled neighborhood cafes.Over the years, Parisian cafes have fallen victim to changes in the French lifestylelonger working hours, a fast food boom and a younger generations desire to spend more time at home.Dozens of new theme cafes appear to change the situation.Cafes focused around psychology, history, and engineering are catching on, filling tables well into the evening. The citys psychology cafes, which offer great comfort, are among the most popular places.Middleaged homemakers, retirees, and the unemployed come to such cafes to talk about lovers, anger, and dreams with a psychologist.And they come to Lehannes group just to learn to say what they feel.“Theres a strong need in Paris for communication”, says Maurice Frisch, a cafe La Chope regular who works as religious instructor in a nearby church.“People have few real friends.And they need to open up” Lehanne says shed like to see psychology cafes all over France.“If people had normal lives, these cafes wouldnt exist”, she says,“If life werent a battle, people wouldnt need a special place just to speak.But them, it wouldnt be France.”【试题分析】文章主要讲述了法国精神咖啡馆(psychology cafes)的社会意义和功能特色,以及在法国越来越受欢迎。1. What are people encouraged to do at the cafe La Chope? ALearn a new subject. BKeep in touch with friends. CShow off their knowledge. DExpress their true feelings. 解析:细节理解题。根据第一段第三句“Here they are learning to get in touch with their true feelings.”可知在La Chope咖啡馆鼓励人们表达他们真正的情感。故选D。答案:D2. How are cafes affected by French lifestyle changes? AThey are less frequently visited. BThey stay open for longer hours. CThey have bigger night crowds. DThey start to serve fast food. 解析:细节理解题。根据文章第二段“Over the years, Parisian cafes have fallen victim to changes in the French lifestylelonger working hours, a fast food boom and a younger generations desire to spend more time at home.”可知改变了年轻一代更多时间呆在家里。故选A。答案:A3. What are theme cafes expected to do? ACreate more jobs. BSupply better drinks. CSave the cafe business. DServe the neighborhood.解析:推理判断题。根据第二段“Dozens of new theme cafes appear to change the situation.”可以得出答案。故选C。答案:C4. Why are psychology cafes becoming popular in Paris? AThey bring people true friendship. BThey give people spiritual support. CThey help people realize their dreams. DThey offer a platform for business links.解析:推理判断题。根据文章最后一段最后两句话“If people had normal lives, these cafes wouldnt exist,” she says, “If life werent a battle, people wouldnt need a special place just to speak.but them, it wouldnt be France.”可知心理咖啡馆在巴黎受欢迎的原因在于他们给予人们精神上的支持。故选B。答案:B【2014新课标全国卷 】阅读理解A Some people will do just about anything to save money.And I am one of them.Take my familys last vacation.It was my sixyearold sons winter break form school, and we were heading home from Fort Lauderdale after a week long trip.The flight was overbooked, and Delta, the airline, offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day.I have a meeting in New York,So I had to get back.But that didnt mean my husband and my son couldnt stay.I took my ninemonthold and took off for home.The next day my husband and son were offered more credits to take an even later flight.Yes, I encouragedokay, ordered them to wait it out at the airport, to “earn” more Delta Dollars.Our total take:$1,600.Not bad, huh?Now some people may think Im a bad mother and not such a great wife either.But as a bigtime bargain hunter, I know the value of a dollar.And these days, a good deal is something few of us can afford to pass up.Ive made living looking for the best deals and exposing (揭露) the worst tricks.I have been the consumer reporter of NBCs Today show for over a decade.I have written a couple of books including one titled Tricks of the Trade: A Consumer Survival Guide.And I really do what I believe in.I tell you this because there is no shame in getting your moneys worth.Im also tightfisted when it comes to shoes, clothes for my children, and expensive restaurants.But I wouldnt hesitate to spend on a good haircut.It keeps its longer, and its the first thing people notice.And I will also spend on a classic piece of furniture.Quality lasts.【试题分析】本文主要通过讲述作者和家人乘坐飞机的故事,阐明了作者对于花钱购物等的态度和认识。在作者看来,我们在花钱的时候要精打细算,理智消费。1. Why did Delta give the authors family credits?AThey took a later flight.BThey had early bookings.CTheir flight had been delayed.DTheir flight had been cancelled.解析:细节理解题。根据第一段中的第五句可知,飞机票被超量预订,所以航空公司给了他们一些赔偿让他们放弃自己的座位第二天再走,故选A项。答案:A2. What can we learn about the author?AShe rarely misses a good deal.BShe seldom makes a compromise.CShe is very strict with her children.DShe is interested in cheap products.解析:推理判断题。根据第三段的最后一句可知,几乎没有人能拒绝得了一个好的交易,而从作者之前的经历来看,她也深知钱的价值,故答案为A。答案:A3. What does the author do?AShes a teacher.BShes a housewife.CShes a media person.DShes a business woman.解析:细节理解题。根据倒数第一段第二句“I have been the consumer reporter of NBCs Today show for over a decade.”可知,作者是NBC的一名记者,即从事媒体职业,故选C项。答案:C4. What does the author want to tell us?AHow to expose bad tricks.BHow to reserve airline seats.CHow to spend money wisely.DHow to make a business deal.解析:细节理解题。通读全文可知,本文主要通过作者自己的亲身经历,引出了作者对消费的认识,我们在消费时应该理智,要考虑所购买的东西是否是值得的。答案:C2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 My last days of my month-Song trip to Guatemala found me self-reflective and grateful. I had rejoined the living after spending two days in bed, thanks to a terrible period of food poisoning that had me running from both ends.I spent 36-plus hours locked up in my hotel room in a cold sweat and grasping my stomach in pain. There may have been a bit of crying. There also may have been a few out-loud prayers to God begging him to make it stop and asking why I had been chosen to go through this. I should mention that I am not religious. I didnt have a mobile phone and my hotel room was not equipped with a fixed line, so I had no way to get in contact with my mommy or my loving boyfriend so that I could share my suffering. Days later, I had recovered fully. While the bug (虫子) ran its course, I had to give some thanks to the staff at my hotel in Guatemala for being so sweet. They came to check on me on a couple of occasions once they realized I wouldnt/couldnt leave the room. They offered me tea and to call a doctor. I declined both offers but was moved by their kindness. I may get sick often when on the road, but I had to say that the worst thing ever is to get sick while traveling alone. If I am sick, only when people I know and care about are around does it make me feel better. Its not even about them playing Florence Nightingale -sometimes, just having them there and being able to feel their presence is enough to make you feel stronger.1.What is the best title for the text?A. Being ill while travelling B. The worst part of traveling aloneC. Recovering from the illness D. Travelling alone while ill2.Why did the author get sick?A. Because she had wrong medicine. B. Because she travelled too much.C. Because she got a stomachache. D. Because she had poisonous food.3.What happened during my illness?A. I had no food. B. No one helped me. C. I suffered a lot. D. I was bitten by a bug.4.What lesson did I get from the experience?A. Dont get sick while travelling or you cant travel with pleasure.B. Remember to have a mobile phone while travelling or you cant contact relatives.C. Dont travel alone or you will get sick and feel lonely.D. Be grateful for the presence of the people you know and care about.参考答案14、BDCD 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Children are children after all, and most of them speak their mind. When they are just toddlers(幼儿), no matter how naughty or rude they are, we think it is amusing to watch them speak like a grown-up. But as they grow, these same kids seem annoying and ill-mannered if they try to sound grown-up. Conflicts often appear between parents and children. Reasoning does not seem to work with themIts hard to tell who are right and who are wrong. A child of 7-8 always finds some reasons to have a conflict with his parents. Whether it is about some toys, studies, basic affairs, parties or friends, there is always a difference in opinions between them. And it becomes worse when they answer you back. Psychologists say that children should be handled with care. Yes, sure they should be but not at the cost of disrespecting their elders. We are partly responsible for this situation. At an early age we encourage grown-up-like behaviour, just because we find it amusing. The kids on the other hand consider this same behavior as normal and get used to it. And when it is not funny for us any more, we expect them to stop it, but by then it is already too late. Only when they reach a certain maturity will the children realize that answering back and being rude are not acceptable. Until then, most of the time their behavior is difficult to change, unless by force. And the use of force is again not a very good idea, as it weakens the childs confidence. Thus this brings us to the conclusion that it is one thing to bring a child into thi
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年四川工程职业技术学院单招职业技能测试必刷测试卷含答案
- 2026年湖南环境生物职业技术学院单招职业倾向性测试必刷测试卷及答案1套
- 2026年阳江职业技术学院单招职业倾向性考试必刷测试卷及答案1套
- 2025年湖南常德市招聘大学生乡村医生10人参考题库完整参考答案详解
- 2025广东湛江市坡头区代建项目中心编外人员招聘1人参考题库及答案详解(历年真题)
- 2026年科尔沁艺术职业学院单招职业倾向性测试必刷测试卷附答案
- 2026年河南地矿职业学院单招职业适应性考试题库必考题
- 东方航空校招面试题及答案
- 2026年黑龙江农垦职业学院单招职业适应性测试题库必考题
- 2026年江南影视艺术职业学院单招职业技能考试必刷测试卷汇编
- 安全防护用品采购合同
- 寺禅文化传承发展生态园项目实施方案
- 江苏省综合评标专家库题库
- 《得道多助-失道寡助》对比阅读6篇(含答案)
- 医保理疗及中医治疗记录单
- 啤酒厂全套安全生产操作规程
- 机电安装监理质量控制要点-机电工程质量控制要点共课件
- 【钢铁冶炼】-锌冶炼中汞的回收利用
- 泌尿科品管圈提高携带双J管患者的健康教育落实率
- 艺术课程标准(2022年版)
- 泥玩具教学课件
评论
0/150
提交评论