2014届高考英语一轮复习 课时作业四 Unit 4 Earthq Uakes 新人教版必修1_第1页
2014届高考英语一轮复习 课时作业四 Unit 4 Earthq Uakes 新人教版必修1_第2页
2014届高考英语一轮复习 课时作业四 Unit 4 Earthq Uakes 新人教版必修1_第3页
2014届高考英语一轮复习 课时作业四 Unit 4 Earthq Uakes 新人教版必修1_第4页
2014届高考英语一轮复习 课时作业四 Unit 4 Earthq Uakes 新人教版必修1_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1 课时作业课时作业 四四 必修必修 1 1 UnitUnit 4 4 Earthquakes Earthquakes 限时 35 分钟 单项填空 1 It s reported that over 1 billion people watched the live opening ceremony of 2012 London Olympic Games on TV Yes news came as shock to me A the the B a C the a D a the 2 Jack fell off the ladder yesterday but he is all right now What a lucky dog He himself badly A should injure B might injure C should have injured D could have injured 3 After the earthquake the poor girl was found under the ruins of a church A burying B to be buried C buried D being buried 4 Jack wasn t saying anything but the teacher smiled at him he had done something very clever A as if B in case C while D though 5 Today we have chat rooms text messaging emailing but we seem the art of communicating face to face A losing B to be losing C to be lost D having lost 6 Some parents are just too protective They want to their kids from every kind of danger real or imagined A spot B dismiss C shelter D distinguish 7 Seventy two hours passed More than one hundred workers remained in the coal mine though fifty had been saved A trapping B trapped C to be trapped D being trapped 8 According to a recent survey too much pressure and long working hours are many people s health A hurting B injuring C ruining D deserting 9 It is said that the old pot under the earth for about 1 000 2 years by the time it was discovered A had buried B had been buried C buried D were buried 10 An yway the crowd around me were obviously enjoying their day out at the races by their happy faces and the sense of excitement A observing B judging C considering D inferring 11 The local government in Shenzhen has recently passed a new regulation forbidding supermarkets and stores to free plastic bags to shoppers in order to protect the environment A give off B give in C give up D give out 12 treating the homeless man as a shame to society Mrs Wang provided him with food and water A Instead of B As a result of C In the event of D Regardless of 13 Nowadays a large number of women especially those from the countryside in the clothes industry A is working B works C work D worked 14 Most of us do read a lot in English but our speaking and writing skills leave much A to improve B to be improved C improved D improve 15 Do you know if Linda is willing to take charge of the program does it A It takes no time B It counts for nothing C It doesn t hurt to ask D It doesn t make sense 阅读理解 A A On Sundays my father always wore that black apron the one with the race cars all over it After breakfast Dad always announced Go ahead everyone I ll take care of the dishes With that my mother disappeared into the folds of the Sunday paper Off came the suit coat he had worn to church that morning Up went the shirtsle eves On went that apron For the next hour Dad did the dishes singing songs like Who Put the Chow in Mrs Murphy s Chowder I suppose it was strange for a father to wear an apron even one with race cars but I never thought much of it until that Sunday when we walked home from 3 church together Tommy he said There comes a time in every boy s life when he must take on responsibilities Responsibilities I asked Yes It s time you took a greater role in the household Starting today I want you to do the dishes on Sunday morning so your mother and I can relax The dishes Anything wrong with taking over the dishes I started to say something about a man s job but I knew immediately that my protests would fall on deaf ears I didn t taste a bit of breakfast that morning My father announced to my mother Let s go to read the paper honey Our oldest son has generously offered to fill the position So this was what my life had come to People often say there is a special chemistry between a father and a son He came back into the kitchen just as I was about to storm out In his right hand was the old apron I want you to have this Tommy It ll keep your clothes from getting wet And before I could do anything he had put that apron on me Thanks Son Your mother and I appreciate this With that he disappeared into the Sunday paper I looked down at the apron It had seen better days I could see my dad reaching for the dishes Soon I was singing about Mrs Murphy s Chowder 16 What is the main purpose of the underlined sentences in the first paragraph A To show the unwillingness of his father when doing dishes B To instruct the main steps of how his father does dishes C To emphasize his father s clumsy way of doing dishes D To stress the enjoyment and happiness of his father s doing dishes 17 What does the underlined word responsibilities in the second paragraph refer to A Taking care of the brothers B Making progress academically C Doing all the dishes D Washing the apron with race cars 18 What did the author mean by saying People often say there is a special chemistry between a father and a son in the fourth paragraph A Mind acts upon mind B Like father like son C A child is better unborn than untaught D Obedience is the first duty of a boy 19 How did the author feel at the end of the passage A Proud B Enjoyable C Surprised D Regretful B B All over the world libraries have begun the Herculean task of making faithful digital copies of the books images and recordings that preserve the intellectual effort of humankind For armchair scholars the work promises to bring such a wealth of information to the desktop that the present Internet may 4 seem amateurish in retrospect Librarians see three clear benefits to going digital First it helps them preserve rare and fragile objects without denying access to those who wish to study them The British Library for example holds the only medieval manuscript of Beowulf in London Only qualified scholars were allowed to see it until Kevin S Kiernan of the University of Kentucky scanned the manuscript with three different light sources revealing detail not normally apparent to the naked eye and put the images up on the Internet for anyone to peruse 细读 Tokyo s National Diet Library is similarly creating highly detailed digital photographs of 1 236 woodblock prints scrolls and other materials it considers national treasures so that researchers can scrutinize them without handling the originals A second benefit is convenience Once books are converted to digital form patrons can retrieve them in seconds rather than minutes Several people can simultaneously read the same book or view the same picture Clerks are spared the chore of reshelving And libraries could conceivably use the Internet to land their virtual collections to those who are unable to visit in person The third advantage of electronic copies is that they occupy millimeters of space on a magnetic disk rather than meters on a shelf Expanding library buildings is increasingly costly The University of California at Berkeley recently spent 46 million on an underground addition to house 1 5 million books an average cost of 30 per volume The price of disk storage in contrast has fallen to about 2 per 300 page publication and continues to drop 20 The best title for this passage would be A Three Benefits of Libraries B Libraries Going Digital C Space saving E learning D Security of Electronic Reading 21 Which paragraph s in the text offer s further explanation of the central idea A Paragraphs 2 3 and 4 B Paragraphs 3 and 4 C Paragraphs 2 and 4 D Paragraph 4 22 Which one of the following is mentioned as an advantage of e libraries A Old manuscripts can be moved more easily B Materials can be examined without being touched C Fewer staff will be required in libraries D Libraries will be able to move underground 23 What does the word scrutinize probably mean A Keep for a while B Reprint C Restore D Examine carefully 短文改错 Some soldiers arrived in France for the first time neither of whom could 5 speak French except Bill who boasted that he said the language very well For some time they had to be in camp but they didn t need to speak any French Then the day came that they were allowed to leave for the weekend Hardly they left the camp when they saw the pretty girl on the other side of the road And then they all asked Bill to speak to her Bill walked cross the road and smiled polite to the girl He had only said a few words when the girl slapped her face angrily and walked off Surprisingly with his face were all smiles Bill returned to his friends saying Well I told you I could speak French don t I 课时作业 四 1 C 考查冠词的用法 第一空特指 2012 年伦敦奥运会 第二空考查抽象名词具体 化 此处指 一个震惊的消息 2 D 考查情态动词 could have done 表示 本来可能而实际未 根据句意应 选 D 3 C 考查非谓语动词 句意 地震之后 那个可怜的女孩被发现埋在一个教堂的废 墟下 4 A 考查连词 句意 杰克什么都没说 但是老师对他微笑着 好像他做了件很明 智的事情 as if 意为 好像 似乎 根据语境可知 A 项正确 5 B 考查动词不定式的用法 动词 seem 接动词不定式构成 seem to 结构 故首先排 除 A D 两项 再结合语境可知 此处描写的是我们目前的状况 故用动词不定式的进行式 表示目前正在发生的事情或所处的状态 即 B 项正确 6 C 考查动词辨析 根据前一句中的内容可知父母想给孩子提供 庇护 让他们避 免各种危险 无论是真实的还是想象的 A 项表示 认出 发现 B 项表示 开除 解散 D 项表示 区分 都不符合语意 7 B 考查 remain v ed 的用法 由语境可知 工人是被困的 所以用 trapped 8 C 考查动词辨析 ruin 破坏 毁灭 句意 根据最近的一项调查 压力过大和 长时间的工作正在破坏许多人的健康 hurt 伤害 感情 injure 伤害 损害 感情 损害 名誉 desert 放弃 抛弃 9 B 考查动词的时态和语态 截止到被发现已经被埋藏了千年 故用过去完成时态 且使用被动语态 10 B 考查习惯用法 judging by 通过 判断 在句中通常作状语 11 D 考查动词短语辨析 give out 分发 符合句意 give off 散发 放出 give in 屈服 give up 放弃 12 A 考查介词短语辨析 句意 王女士给这个无家可归的人提供食物和水 而不 是把他看作社会的羞耻 instead of 代替 而不是 其后接名词 动名词等 as a result of 由于 in the event of 在 关头 regardless of 不顾 不管 13 C 考查主谓一致 a large number of 作主语 谓语动词用复数 由 Nowadays 可知 时态为一般现在时 14 B 考查非谓语动词 to be improved 用作补语 表示尚未发生的动作 our speaking and writing skills leave much to be improved 意为 我们的说和写的能力 有待于极大提高 15 C 考查交际用语 根据答语中的反意疑问部分可知前半句是否定句 由此可排除 前两项 C 项的意思是 问一下没关系 符合语境 A A 6 一条黑色的围裙 一对心照不宣的父子 维系着一个无比温馨的家庭 16 D 推理判断题 下一句提到作者的父亲一边唱歌一边洗刷餐具 再结合本段中他 所说的话可推测这三个倒装句是为了强调作者的父亲非常享受这个过程 乐在其中 17 C 词义猜测题 根据下文中的 Starting today I want you to do the dishes 可知画线词指的是 洗刷所有的餐具 18 A 推理判断题 下一句提到正当作者要冲出来时 作者的父亲拿着那件

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论