高考英语一轮复习 阅读理解入学练习11.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解入学练习11.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解入学练习11.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解入学练习11.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解入学练习11.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江苏如皋市2017高考英语阅读理解一轮练习阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 There are various reasons why cancers appear to be on the increase. For one thing, though their sufferers are to be found in all age groups, cancers are particularly likely to attack persons in their middle and advanced years. Naturally, since people live longer these years, there are more cancer sufferers than before. Again, with better methods of diagnosis (诊断), doctors can more easily recognize cancerous growths that would formerly have passed unnoticed or that would have been wrongly diagnosed. It is also believed that certain habits and conditions of modem living, including heavy smoking and the pollution of the air, may leave people living in more cancer-causing conditions than before.We all look forward to the day when a simple medical test can find cancer while it is still small. Researchers around the world are working on such a test. Most of their work deals with the examination of the blood.Researchers in Boston have found something in the blood of cancer patients that does not appear in healthy persons. The test showed which persons had cancer and which did not. It was correct more than 90 percent of the time.The researchers believe the test may be able to show cancer very clearly in its development. Cancers discovered early usually can be treated successfully.The test examines very small bits of fat in the blood called lipids (脂质). Cancers seem to change lipids although doctors do not know why. The test showed differences between the lipids of the persons with cancer and the lipids of those without cancer.The researchers say the new test could be a step to develop a simple way to check patients for cancer before the disease shows on an X-ray.1. Who will fail cancer from the study of the researchers?A. The young. B. The middle age and the older.C. The man. D. The woman.2. The underlined words such a test refer to_.A. the test that shows which persons have cancer and which dont .B. the test that may be able to show cancer very early in its development,.C. a simple medical test that cannot find cancer when it is -smallD. a new test that could be a step to develop a difficult way3. Which of the following statements is true according to the passage?A. Cancers have much to do with something in patients blood.B. People living in better conditions are most likely to be attacked by cancer.C.X-raying is the best way to determined whether a person has cancer or not.D. Cancers have nothing to do with a persons habits and living conditions.4. What would be the best title for the passage?A. A simple way to cancer B. Cancers can be curedC. How to find cancer D. Early discovery of cancer1. B 细节题。从第一段中的cancers are particularly likely to attack persons in their middle and advanced years可以知道癌症尤其容易在中年人和老年人的身体上发生。2. B 词义题。第二段中的a simple medical test can find cancer while it is still small;test与后面的such a test指的是同样的一种方法,所以这里的test指的是上句的“用最简单的方法诊断早期的癌症”。3. A 细节题。第三段中提到了cancer病人血液中的有些东西在健康人中没有,并且百分之九十以上的情况是这样的。B项与D项的意思与文章第一段中的certain habits and conditions of modern living including heavy smoking and pollution of the air may leave people living in more cancer-causing conditions不符;C项内容与文章最后一段的意思不符。4. D 主旨题。文章在开头就交代了写作的目的,有各种不同的理由说明了为什么癌症似乎在上升,而从后面的几段我们知道科学家们正在研究一种新的早期诊断cancer的方法。【2014高考训练】We often associate off-season travel with cost-cuttingYou know,its something to be done as a last resort,not something that you actively look forward toAnd it surely is reasonable,isnt it? Off-season just seems like a polite term for depressing weather,and a lack of good conditions for travelingRecently,however,this term has begun to gain a steady stream of followersThe so-called peak season,on the other hand,is constantly losing ground owing to the large crowds and high costs that tend to be associated with it Off-season travel isnt to everyones tasteSo this is the time when airline companies come down to earth and offer a bunch of gifts to keep their business going onYou can mainly expect lowered fares and automatic upgrades if youre a frequent travelerOff-season means an encouragenlent for the hotel businesses as wellOrdinarily,5-star luxury is only something that we tend to dream of,but this is the perfect time to transform this into realityGrand chain hotels cut their rates like crazy in order to fill up their rooms during this time,and worry not,the availability is fairly acceptable tooSo make the most of it and book a fashionable room in a 5-starOf course,youre free to spend the amount youve thus saved 011 shopping Every season has its own charm,doesnt it?For inslance,people usually prefer to visit Europe in the summer,which is regarded as the best time to be thereBut really,doesllt it get rather sweltering (闷热)if youre in Naples or Madrid in July?Ever spent a Christmas in either places?Its highly recommended,if I may addIts the perfect quiet period vacation you11 haveHell,it Call be the most perfect vacation you11 ever have Who has ever liked to be pushed and shouldered while taking a photo during an amazingCopacabana sunset?Or have their wallet stolen in a crowded street?0ff-season travel translates to privacy,peace of mind,and relaxation61The author wrote the passage mainly to_Achange readerstraditional life styleBslate the advantages of off-season travelingCencourage readers to travel in peak seasonsDcompare the difference of traveling in different seasons62We may learn from the first paragraph that_Adestinations in off seasons are mostly boringBonly poor people choose to travel in off seasonsCmore and more people travel in off seasonsDpeople traveling in off seasons are more than those in peak seasons63In Paragraph 2 the author wants to stress_Athe luxury of 5-star hotelsBtile comfort of air travelingCtlie better service than that in other seasonsDthe low cost of off-season journey64The author suggests traveling to Europe in winter because_Apeople usually feel bored in summerBpeople regard winter as the most charming seasonCits winter has a different charmDtravelers can spend Christnlas there65Some airlines cut down their flight price in off seasons because_Athey hope to attract more travelersBthey wish to show their gratitude to their passengersCtileir expenses are low during this timeDthey want to make up for the loss they have experienced【参考答案】61-65 BCDCA【语篇导读】作者介绍了旅游淡季的优势,鼓励人们避开旅游旺季,以节省费用,并享受淡季旅游的快乐。61. B 推理判断题。作者从文章第二段后一直在列举淡季旅游的优势,以鼓励人们在淡季旅游。62. C 细节理解题。从第一段“however, this term has begun to gain a steady stream of followers.”得知。63. D 主旨大意题。主要强调了在“行和住”方面能节省费用。如“this is the time when airline companies come down to earthYou can mainly expect lowered fares”以及“Grand chain hotels cut their rates like crazy”等。64. C 细节理解题。本段第一句就说“Every season has its own charm”,冬天去欧洲旅游是这一观点的例证。65. A 细节理解题。从第二段“his is the time when airline companies come down to earth and offer a bunch of gifts to keep their business going on”一句得知,对“to keep their business going on”的正确理解是解题关键。2014高考英语阅读理解(人物传记、故事类)【2014江苏卷】DAugust 1990, BostonDear Maya Shaoming,To me, June 6,1990 is a special day. My longawaited dream came true the minute your father cried, “A girl!” You are more than just a second child, more than just a girl to match our boy. You, little daughter, are the link to our female line, the legacy of another womans pain and sacrifice 31 years ago.Let me tell you about your Chinese grandmother. Somewhere in Hong Kong, in the late fifties, a young waitress found herself pregnant(怀孕) by a cook, probably a coworker at her restaurant. She carried the baby to term, suffered to give it birth, and kept the little girl for the first three months of her life. I like to think that my motheryour grandmotherloved me and fought to raise me on her own, but that the daily struggle was too hard. Worn down by the demands of the new baby and perhaps the constant threat of starvation, she made the painful decision to give away her girl so that both of us might have a chance for a better life. More likely, I was dropped at the orphanage(孤儿院) steps or somewhere else. I will probably never know the truth. Having a baby in her unmarried state would have brought shame on the family in China, so she probably kept my existence a secret. Once I was out of her life, it was as if I had never been born. And so you and your brother and I are the missing leaves on a family tree.Do they ever wonder if we exist?Before I was two, I was adopted by an Anglo couple. Fed three square meals a day, I grew like a wild weed and grasped all the opportunities they had to offerbooks, music, education, church life and community activities. In a family of blueeyed blonds, though, I_stood_out_like_a_sore_thumb. Whether from jealousy or fear of someone who looked so different, my older brothers sometimes teased me about my unpleasing skin, or made fun of my clumsy walk. Moody and impatient, burdened by fears that none of us realized resulted from my early years of need, I was not an easy child to love. My mother and I conflicted countless times over the years, but gradually came to see one another as real human beings with faults and talents, and as women of strength in our own right. Lacking a mirror image in the mother who raised me, I had to seek my identity as a woman on my own. The Asian American community has helped me regain my double identity.But part of me will always be missing: my beginnings, my personal history, all the delicate details that give a person her origin. Nevertheless, someone gave me a lucky name “Siu Wai”. “Siu” means “little”, and “Wai” means “clever”. Therefore, my baby name was “Clever little one”. Who chose those words? Who cared enough to note my arrival in the world?I lost my Chinese name for 18 years. It was Americanized for convenience to “Sue”. But like an illfitting coat, it made me uncomfortable. I hated the name. But even more, I hated being Chinese. It took many years to become proud of my Asian origin and work up the courage to take back my birthname. That, plus a little knowledge of classroom Cantonese, is all the Chinese culture I have to offer you. Not white, certainly, but not really Asian, I try to pave the way between the two worlds and bridge the gap for you. Your name, “Shaoming”, is very much like mine“Shao” means “little”. And “ming” is “bright”, as in a shining sun or moon. Whose lives will you brighten, little Maya? Your_past_is_more_complete_than_mine,_and each day I cradle you in your babyhood, generously giving you the loving care I lacked for my first two years. When I pat you, I comfort the lost baby inside me who still cries for her mother.Sweet Maya, it doesnt matter what you “become” later on. You have already fulfilled my wildest dreams.I love you,MummyWhy is June 6, 1990 a special day for Mommy?A. Her dream of being a mother came true.B. She found her origin from her Chinese mother.C. She wrote the letter to her daughter.D. Her female line was well linked.How does Mommy feel about her being g

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论