已阅读5页,还剩12页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
用心 爱心 专心 1 新闻报道 广告类新闻报道 广告类 考题考题 1 NMET1 NMET 典型例题 典型例题 E E The United States Flies may want to have their tickets in hand before catching their planes but the airline companies are doing everything they can to bring forward cost saving tick etless flight no paper needed just a ticket number and a photo II 带照片的身分证 Any one who buys a Northwest E ticket through the airline s computer service by June 16 will get an award 奖励 Next time you fly you can buy another ticket for a friend for 99 going any where in the US or Canada through Fed 12 典型例题 long with the lowest ticker prices Some airlines offer extra frequent flier miles for the ticketless crowd And there are rising punishments for paper lovers Americans Northwest United and last week US Airways have raised the cost for lost ticket replacement 替换 to 70 from either 70 from either 60 or 50 The airlines insist that the increase in price is not meant to push travelers toward E tickets but only covers the increasing cost of replacing and tracking a missing ticket 1 Why is the new ticketless flight introduced A It is cheaper for air travelers B It helps reduce the cost for airlines C h can use computer to plan air traveling D h helps prevent fliers from losing their tickets 2 To encourage people to take ticketless flights the airlines A sell their tickets for 99 from June to February the following year B let travelers go to both the US and Canada with the same tickets C allow each traveler to have an extra 99 ticket for a friend of theirs D offer ticketless travelers free miles to fly in the US 3 Who are the paper lovers mentioned in the text A People who like to have paper airplane tickets B People who love paper products of various kinds 用心 爱心 专心 2 C People who travel with paper on a plane D People who have lost their ticket and buy a second one 4 The airline companies say that they have raised the lost ticket replacement price in order to A attract travelers to take ticketless flights B punish those who insist on using paper tickets C do better than other airline companies D pay for the work to deal with lost tickets 解析 1 B 参考 the airline companies are doing everything they can bring forward cost saving ticketless flight 从这句话来看 无票飞行能节约钱 2 C 选项 D 错的原因是 向无票乘客提供短途 miles 免费游是部分航空公司的 举措 不是所有航空公司所为 只对常客提供这种免费游 不是对任何乘客 3 A 这里的 paper lovers 指喜欢持票乘机的人 4 D 虽然文章中有这样一句话 And there are rising punishments for paper lovers 但这不是航空公司所说的话 惩罚持票者也不是航空公司的目的 故不选 B 文章 的最后一句话说出了机票挂失提价的真正目的 也就是为了填补因为挂失而查找失票所造成 的花费 这与选项 D 一致 考题考题 2 2 典型例题 典型例题 E E HOW TO BOOK Booking opens for Beckett Shorts on 8 September BYBY TELEPHONETELEPHONE For credit 信用卡 bookings Calls are answered BOX OFFICE 01789 295623 9a m 8p m Mon Sat 0541 541051 24 hours 7 days no booking charge BYBY FAXFAX For credit card bookings Please allow at least 48 hours for reply if required BOX OFFICE 01798 261974 or 01862 387765 BYBY POSTPOST 用心 爱心 专心 3 Please enclose 附上 a cheque or credit card details together with an SAE or add 50p to the total amount 总额 to cover postage Please send to the Box Office RST Stratford upon Avon CV 37 6BB BookingBooking opensopens forfor allall otherother playsplays onon 1919 September September ININ PERSONPERSON BOX OFFICE RST hall 9 30 a m 8p m Mon Sat 6p m when theatres are closed OVERSEASOVERSEAS BOOKINGBOOKING The easiest method if payment is by credit card You can also pay by Eurocheque up to t2 500 with your card number written on the back PAYINGPAYING FORFOR YOURYOUR TICKETSTICKETS CREDIT CARDS We accept Visa master Card American Express and Dinets Club Please give the card number name and address of cardholder CHEQUES Cheques and postal orders should be payable to Royal Shakespear Theatre 1 In which of the following ways of booking does one probably have to pay extra money A In person B By telephone C By fax D By post 2 One has to wait for 2 days or longer for a reply if he she pays A in person B by telephone C by fax D by post 3 What is a useful number to call at 1 la re on Sunday A 01789 295623 B 0541 541051 C 01789 261174 D 01862 387665 解析 这是一篇关于如何根据广告内容进行消费的应用类文章 文章不难理解 考生不应望而 生畏 1 D 这是一道经过细节比较后得出结论的题目 在广告栏内 已言明如邮购 则另加 用心 爱心 专心 4 50 美分 2 C 这是一道文字细节理解题 在 BY FAX 广告栏内 已言明 Please allow at least 48 hours for reply 3 B 这也是一道文字细节理解题 在 BY TELEGRAPH 广告栏内 已言明 0541541051 24 hours 7 days no booking charge 考题考题 3 3 NMET NMET 典型例题典型例题 CityCity VarietiesVarieties The Headrow Leeds Tel 430808 Oct 10 11 only A A NightNight atat thethe Varieties Varieties All the fun of and old music hall with Barry Cry er l uggle Brown 6 dancers Mystina Jon Barker Anne Duval and the Tony Harrison Trio Laugh again at the old jokes and listen to your favorite songs Performances 8 pm nightly Admission 5 under 16or over60 4 YorkYork TheatreTheatre RoyalRoyal St Leonard s Place York Tel 223568 Sept 23 Oct 17 GropingGroping forfor WordsWords a comedy by Sue Townsend Best known for her Adrian Mole Diaries Townsend now writes about an evening class which two men and a woman attend A gentle comedy Admission First night Mon 2 Tues Fri 3 25 5 50 Sat t23 50 5 75 HalifaxHalifax PlayhousePlayhouse King s Cross Street Halifax Tel 365998 Oct 10 17 OnOn GoldenGolden PondPond by Ernest Thompson This is a magical comedy about real peo ple A beautifully produced well acted play for everyone Don t miss it Performances 7 30 pm Admission 2 Mon 2 seats for the price of one GrandGrand TheatreTheatre Oxford Street Leeds Tel 502116 Restaurant and caf6 Oct 1 17 TheThe SecretSecret DiaryDiary ofof AdrianAdrian Mole Mole AgedAged 13 Sue Townsend s musical 用心 爱心 专心 5 play based on her best selling book Perforances Evenings 7 45 October 10 17 at 2 30 pm No Monday performances Admission Tues Thurs 2 5 Fri it can be a basket of fun according to Beth Anaclerio an Evaston mother of two aged 4 and 18 months Having a party at home usually requires a lot of running around on the part of the parents and often the birthday boy or girl gets lost in wild excitement But it really doesn t have to be that way said Anaclerio Last summer Anaclerio and her friend Jill Carlisle a Northbrook mother of a 2 year old founded a home party planning business called A Party in a Basket Their goal is to help parents and children share in the fun part of party planning like 用心 爱心 专心 6 choosing the subject or making a cake while they take care of everything Drawing on their experiences as mothers they have created 制作 10 ready to use home packages Everything a family needs to plan a party except the cake and ice cream is delivered to the home in a large basket Our parties are aimed for children 2 to 10 Anaclerio said and they re very interactive 互动 and creative in that they build a sense of drama based on a subject For example at the Soda Shoppe party the guests become waiters and waitresses and build wonderful ice cream cre ations The standard 200 package for eight children includes a basket filled with invitations gifts games and prizes paper goods a party planner and the like For more information call Anaclerio at 708 864 6584 or Carlisle at 708 205 9141 1 The main purpose of writing this text is A to share infomation about party planning B to introduce the joys of a birthday party C to announce a business plan D to sell a service 2 The most important idea behind the kind of party planning described here is that A it brings parents and children closer together B guests play a part in the preparation of a party C parents are spared the trouble of sending invitations D it provides a subject of conversation 3 What does the underlined word hassle Paragraph 1 probably mean A A party designed by specialists B A demand made by guests C A situation causing difficulty or trouble D A demand made by guests 4 Which of the following is most likely to be a party planner 用心 爱心 专心 7 解析 1 D 本题考查考生确定所读信息性质的能力 从短文的最后一个句子可以看出这是 一个广告或提供服务信息类的文体 2 A 本题考查考生依据文中信息判断推理的能力 解本题可以用排除法 首先看 B 项 文中只讲到他们安排的节目有 互动性 interactlve 用 at the Soda Shoppe party the guests become waiters and waitresses 这个例子来说明这一点 但没有提到在准备过程中 需要客人参与 故排除此项 C 项 文中的相关信息在最后一段 The standard includes a basket filled and the like 正确的理解为 他们提供的服 务都放在一只篮子里 里面有请帖 礼物 和有关的东西 这只篮子 is delivered to the home 但没有说发放请帖也是他们的事 故父母还不能免做此事 因此排除此项答案 D 项中的 subiecl of conversation 也是没有依据的 文中只提到 they build a sense of drama based on a subject 他们要制造出一种围绕某个主题的刺激的效果来 没有提到 conversation A 项的相关支撑信息在文章的第二段 Fheir goal is to help parents and children share in the fun part of party planning 3 C 本题考查考生根据上下文猜词的能力 与 hassle 相呼应的句子是下文的 it can be a basket of fun 关键词为 fun 一次生日聚会不应该是做起来很吃力很麻烦的事 而 应该是很开心的 hassle 与 fun 应该是一对反义词 4 A 本题考查考生根据文中和画面信息确定某物性质的能力 从画面看 A 幅上有具 体的计划 有被邀请人的名单 安排的节目等 B C 为礼物 D 项是一张 菜单 menll 文章的最后一段中提及 planner 与 gifts paper goods 等都放在篮子里 所以 planner 不 可能再指代 gift 了 再根据构词法 planner 应该与 plan 有关 所以 A 项更符合 考题考题 5 NMET5 NMET 典型例题典型例题 Cannes will rock to the sound of a cancan dance this year when Moulin Rouge by the Aus tralian director Baz Luhrmann opens the French film festival 电影节 in May The musical stars Nicole Kidman as a singer and John Leguizamo as the artist Henri de Toulouse Lautrec It will be 用心 爱心 专心 8 competing for the Palme d Or the festival s top prize The festival runs to May 21 The American actor Tonmmy Lee Jones 54 has married his longtime girlfriend Dawn Maria Laurel 36 in a private wedding in San Antonio It wasn t a big to do said Fred Biery a U S District Judge who performed the service He refused to discuss things further These are very private people he said Loretta Lynn is being treated for a very bad cold in Tennessee and will miss several appear ances The country singer 65 was admitted to a hospital near her home in Hurricane Mills She is in good condition but the doctors are watching her closely a spokeswoman said The French Algerian singer Enrico Macias was named a United Nations peace messenger Enrico joins eight other people who act as goodwill envoys 使者 for the United Nations among them are the writer Elie Wiesel and the basketball player Magic Johnson 1 We can learn from the text that Henri de Toulouse Lautrec is A a figure in a film B a dancer in a show C a country singer D a prize winner 2 We know from the text that A Moulin Rouge won the top prize in a film festival B Loretta Lynn is under the doctors care C eight people serve as the UN goodwill envoys D Fred Biery was Tommy Lee Jones assistant 3 This text most probably appears in A a book on film stars B a film review in a magazine C a newspaper D a notice 解析 1 A 文章第一段的首句介绍的是一部电影 接着介绍人物及所扮演的角色 用 as 引 出 2 B A 项中讲到 Moulin Rouge 是这届法国电影节的首场展播电影 并非获头奖 top 用心 爱心 专心 9 prize C 项中 eight people 的描述有错误 因为文中出现了 Enrico joins eight other people who act as goodwill envoys 表明不止八位 D 项中 FredBiery 是 aU S District Judge who performed the service 指婚礼 并非是 assistant 而 B 的 正确可以从第三段可以看出 3 C A 项 abookon thefilmstars 是一本书 不可能写得这么简洁 B 项中 a film re view 是指专门对一部电影所作的评论 D 项指 布告 通知 也不符合 而 C 项指报纸上 的某一专栏 考题考题 6 NMET6 NMET 典型例题典型例题 THETHE BESTBEST SHOPPINGSHOPPING ININ SYDNEYSYDNEY Sydney is one of the world s biggest cities and has something for everyone when it comes to shopping You will find excellent Australian products alongside the best that the world has to offer At the bottom of Sydney Tower you can shop in 160 of Sydney s favorite stores including 16 jewellery stores and many gift and fashion shops It s all at Westfield Cen trepoint Tel 9231 9300 SOVEREIGNSOVEREIGN HILLHILL This prize winning living museum is where Australia s history comes alive Visit daily or stay for the night and experience life of the Cold Rush days A wonderful nightly sound and light show Blood on the Southern Cross tells the story of the famous Eureka Uprising Enjoy shopping along with real life character and entertainment 4 star hotel and break fast Tel 5331 1944 用心 爱心 专心 10 ANCHORAGEANCHORAGE RESTAURANTRESTAURANT Come and enjoy our delicious Cantonese seafood right on the water s edge in the his toric fishing port of Williamstown with views of the city centre across Port Philip Bay Open 7 days a week Lunch Sunday to Friday 11 00 am 2 00 pm Dinner Monday to Saturday 5 00 pm 10 30 pm Tel 9397 6270 or 9397 7799 COOK SCOOK S COTFAGECOTFAGE Built by James and Grace Cook parents of Captain James Cook Cook s Cottage stands proud in the Fitzroy Gardens as a reminder of life in the eighteenth century and as a cele bration and commemoration of the life and travels of Captain James Cook Open 9 00 am 6 00 pm daily and until 5 30 pm during the surrmmer Information 9419 4677 1 Where can you spend the night in a tour A Cook s Cottage B Westfield Centrepoint C Sydney Tower D Sovereign Hill 2 What is the time that Cook s Cottage is open on Saturday in the summer A 11 00 am 2 00 pm B 5 00 pm 10 30 pm C 9 00 am 5 30 pm D 9 00 am 5 00 pm 3 The Anchorage Restaurant is A in Williamstown B in the centre of the city C in Anchorage D in a Cantonese fishing port 4 If you want to buy the best products in Australia you may call A 9397 6270 B 9231 9300 C 5331 1944 D 94194677 解析 用心 爱心 专心 11 1 D 从有关 SOVEREIGN HILL 的信息介绍中 4 star 可以确定答案 2 C 从有关 COOK s COTTAGE 的信息介绍中的时间部分可以确定答案 3 A 从有关 ANCHORAGE RESTAURANT 的信息介绍可以确定答案 4 B 从有关 THE BEST SHOPPING IN SYDNEY 的信息介绍可以确定答案 高考仿真训练 A Beldon and Canfield are two seaside towns not far apart Both towns have many hotels and in the summer the hotels are full of holiday makers and other tourists Last August there was a fire at the Seabreeze Hotel in Beldon The next day this news ap peared on page two of the town s newspaper The Beldon Post FIRE AT SEABREEZE Late last night firemen hurried to the Seabreeze Hotel and quickly put out a small fire in a bedroom Ihe hotel manager said that a cigarette started the fire We say again to all our visi tors Please don t smoke cigarettes in bed This was Beldon s first hotel fire for five years The Canfield Times gave the news in these words on page one ANOTHER BELDON HOTEL CATCHES FIRE Last night Beldon firemen arrived just too late to save clothing bedclothes and some furni ture 家具 at the Seabreeze Hotel An angry holiday maker said An electric lamp probably started the fire The bedroom lamps are very old at some of these hotels When 1 put my bedside light on I heard a funny noise from the lamp We are glad to tell our readers that this sort of adventure does not happen in Canfield What are the facts than It is never easy to find out the exact truth about an accident There was a fire at the Seabreeze Hotel last August that is one fact Do we know anything else Yes we know that firemen went to the hotel Now what do you think of the rest of the news 1 Which is true about the towns of Beldon and Canfield A They are a little far from the sea B They are far away from each other 用心 爱心 专心 12 C They have many traveling guests in summer D They are famous places of interest 2 According to the report by the Beldon Post A there was no fire at all in the Seabreeze Hotel the night before B there had never been fire in the town of Beldon before C the fire caused almost no trouble in the hotel D the fire was caused by the manager of the hotel himself 3 The news in Canfield Times suggests that A firemen in Beldon town had tx or efficiency 效率 in their work B hotels in Beldon are all too old C holiday makers were not satisfied with the service in the Seabreeze Hotel D hotels in Canfield are better and safer than those in Beldon 4 The best title of this passage should be A Newspapers and Facts B Never Believe Newspapers C How Newspapers Cheat the Public D Read More to Know the News B For new countries joining the European Union and older ones getting used to their bur gundy passports becoming Europeans is a bit like marrying into a large eccentric 古怪的 family Europeans have a lot in common but it is their differences not their similarities which attract the attention of sociologists 社会学家 and market researchers and are more interest ing 35 of Germans live alone but only 9 of Spaniards Perhaps this explains why Spaniards lead Europe in the habit of going out for a drink The British attend more adult evening classes than anyone else in Europe and the Bel gians least So it can t just be the dark evenings There are no figures on how many Britons go for a drink afterwards If there were they might be up at the 用心 爱心 专心 13 top with Spain The British think black cats are lucky Every other European country regards them un lucky The Dutch and Germans are the greatest caravanners 活动房居住者 but the Germans like bigger beds in their caravans The French are the most athletic Europeans Next come the Dutch But the Belgians just over the border play fewest sports The Germans spend twice as much on heating as the Spaniards Well of course they do it s colder Dutch husbands do the household shopping a lot more often than Italians or Spaniards The French are the champion public transport commuters of Europe If you hate commut ing go and live in the Netherlands where journeys to work are shorter than anywhere else The amount of direct eye contact between strangers is three times greater among Spaniards than it is among the British or Swedes Sharing a lift is torture 折磨 for both the British and the Swedish No European countries really agree with any other about how to make good coffee All of them are different There are exceptions 例外 to all these rules Deal with them in the spirit of my 8 year old daughter If you don t understand each other s language you just laugh a lot and eat and point at things 1 We can know from this passage that A sociologists are most interested in the idea of European Union B most European countries are not willing to join the European Union C Europeans have more differences than their similarities D trade opportunities exist in the cultural differences in the European Union 2 If you work or live in Belgium you A will have to change your living places often 用心 爱心 专心 14 B will seldom see people playing sports C will not get used to its cold weather D will be invited to go for a drink frequently 3 What does Sharing a lift is torture for both the British and the Swedish mean A The British and the Swedish care about their safety most B The British and the Swedish like to a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 艺术培训半价活动方案
- 节假日促销活动方案
- 肯德基聚餐活动方案
- 职工赠书活动方案
- 育儿故事活动方案
- 老顾客惊喜活动方案
- 统计业务大轮训活动方案
- 绵阳夜景活动策划方案
- 艺术资讯分享活动方案
- 节日艺术活动方案
- JT-T1508-2024公路工程施工现场安全防护技术要求宣贯
- 外科护理学考试题(附参考答案)
- 坡面水文-生态耦合过程-洞察阐释
- CPA经济法-第6章课件
- 银企合作协议书
- 2024-2025学年广东省广州市越秀区第十三中学八年级上学期期中测试数学试卷
- 小米集团2024年环境、社会及管治报告(ESG)
- 手机媒体概论(自考14237)复习题库(含真题、典型题)
- Unit 1 You and Me Section A How Do We Get to Know Each Other教学设计 -2024-2025学年人教版(2024)七年级英语上册
- 储能产业链梳理分析
- 公司收购居间合同范本
评论
0/150
提交评论