高考英语一轮复习 完形和阅理综合选编11.doc_第1页
高考英语一轮复习 完形和阅理综合选编11.doc_第2页
高考英语一轮复习 完形和阅理综合选编11.doc_第3页
高考英语一轮复习 完形和阅理综合选编11.doc_第4页
高考英语一轮复习 完形和阅理综合选编11.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

山东金乡县2017高考英语一轮完形和阅理综合选编(一)(2016高考模拟选编)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的选项中选出最佳选项。体裁:夹叙夹议话题:道德修养词数:286时间:16Karen,Judy and I were the last ones back in the school room after lunch and all of the other sixth graders were already playing outside.“Wow!How _1_ it would be to write on the blackboard while everyone is _2_,” Judy said.“But Mrs.Eiffler doesnt want us writing on the _3_,”I responded.“Janet,everyone is outside.No one will ever _4_,”said Karen,reaching into the box and drawing out a piece of _5_Judy also began drawing.I reluctantly(不情愿地) _6_ my friends,but was afraid of being _7_Then Judy had an idea.“Were all righthanded.Lets see who can write their _8_ best using their left hand.”Judy and Karen started writing.I chose a piece of white chalk from the box and wrote my name.“Wed better get this board cleaned off _9_ Mrs.Eiffler comes back,”said Judy,eying the clock.She picked up a(n) _10_ and began removing our names from the board._11_ came off,but my name!I _12_ looked at the white chalk I used and found it wasnt chalk at all,but a white crayon(蜡笔)!My knees felt _13_Hurriedly,we tried many ways,but my name still _14_At last,Karen got a knife and scraped it.It _15_ finally,but we left an abrasion(磨损处) on the blackboard.As the bell rang,the teacher walked in soon.Mrs.Eiffler never asked about the abrasion and maybe never _16_ it.But I did.Every time I walked past the blackboard,I _17_Although over forty years have passed since the event,I _18_ remember the lesson.“No one will ever know” is never _19_Even if no one else found out,I myself knew.Sometimes living with a _20_ conscience is punishment enough.【语篇解读】做亏心事时不要以为别人不知道,因为即使别人不知道你也会遭到良心的谴责。1A.useful Bfun Cstupid Dnecessary答案B当大家都在外面的时候在黑板上写字该是多么有趣的(fun)事啊!2A.asleep Binside Coutside Dpresent答案C根据文章第一句中的“and all of the other sixth graders were already playing outside”可知,此处表示其他人都在外面(outside)。3A.blackboard BbookCdesk Dfloor答案A根据上文中的“write on the blackboard”可知,此处填blackboard。4A.exist Bknow Claugh Drefuse答案B根据文章最后一段中的“No one will ever know”可知,此处填know。5A.cloth Bwood Cpaper Dchalk答案D她们在黑板上写字,应该是抽出一支粉笔(chalk)。6A.invited BwelcomedCguided Djoined答案D联系下文可知,作者勉强加入(joined)到朋友们中,但是心里却很害怕被抓住(caught)。7A.followed Bpraised Ccaught Daffected答案C参见上题解析。8A.address Bclass Cname Ddream答案CJudy有了个主意:“我们都习惯用右手,让我们看看谁能用左手将自己的名字(name)写得最棒。”下一段中的“I chose a piece of white chalk.my name”也是提示。9A.until Bbefore Cafter Dsince答案BJudy说:“我们最好在Eiffler夫人回来之前(before)把黑板擦干净。”10A.bucket Bknife Ceraser Dbox答案C根据后半句中的“removing”可知,她拿起了一块黑板擦(eraser)。11A.Nothing BEverythingCAnything DSomething答案B所有的东西(Everything)都被擦掉了,除了作者的名字!12A.proudly BhopefullyChardly Dcarefully答案D作者仔细地(carefully)观察她用过的白色粉笔,发现她拿的根本不是粉笔。13A.weak Bsmooth Cinjured Dbare答案A作者发现她拿的根本不是粉笔,而是一支白色的蜡笔!见此情形,作者的膝盖发软了。weak“软弱无力的”。14A.changed BremainedChid Dlost答案B她们试了很多方法,但是作者的名字仍然存在(remained)。15A.broke down Btook offCcame off Dslowed down答案C作者的名字最终被去掉(came off)了,上文中的“_11_ came off”也是提示。16.A.accepted Bnoticed Ctolerated Dused答案BEiffler夫人从未问过黑板上那块磨损的地方是怎么回事,可能她从未注意到(noticed)它。17A.agreed BhurriedCfailed Dremembered答案D联系前一句可知,作者每次经过黑板的时候,都会回想起(remembered)那件事。18A.still BhardlyCnever Dsometimes答案A此句句首的Although表示转折关系,因此这里表示作者仍然(still)记得这个教训。19A.true BtypicalCimportant Ddifferent答案A“没有人会知道”是绝对不正确的(true)。20A.clear Bsocial Cguilty Dgood答案C有时候问心无愧(guilty)就已经是足够的惩罚了。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。When he thought of the past,my grandfather would sometimes show us photographs of himself at school.They were brown and faded,and it was hard to believe that the blurred figure of the little boy in the short trousers and socks could ever have been Grandfather.Besides,he wore a capand the boys in the photographs wore caps pulled so far forward that half of their faces were obscured.When Grandfather asked us to pick him out from the group,we would surely point to the wrong boy.On one such occasion my younger sister,aged six,burst into tears when Grandfather proudly guided her finger to the right boy.“How could that boy be you?”she cried.“He should have a heard.”We were,of course,all convinced that grandfathers should have beards,preferably white and bushy,like our own grandfathers.“I was a good scholar,”Grandfather would say,wagging his beard over the photographs.“I should have been top of the class if I hadnt had to get up at six every morning to milk the cows and chop the wood,and again when I came home from school.”“But Saturdays? What did you do on Saturdays?”“Saturdays,if it was fine,Id be out all day in the fields with the men,”replied Grandfather. “And if it was wet,Id be helping my mother with odd jobs round the house.There wasnt much time for studying.”We all tried hard to imagine what it would have been like to have been Grandfather getting up at crack of dawn and never,obviously,having a moment for himself.It seemed we had learnt something from what Grandfather had said about his childhood.1In the first paragraph of this passage,what the author really tells us is that_.A. his grandfather used to wear short trousers,socks and a cap as wellBit was difficult to tell which of the boys in the photographs was GrandfatherChe didnt believe Grandfather wore a cap pulled forward when he was at schoolDit was fun to watch boys in the photographs wearing caps pulled forward答案:B细节判断题,可用直接就题找题法来解。第一段最后一句:When Grandfather asked us to pick him out from the group,we would surely point to the wrong boy.此句表明答案为B。2The authors sister burst into tears because_.A. she did not get a chance to pick out Grandfather in the photographsBshe was told which was the right boy before she herself could pick him outCother children did not agree with her that Grandfather should have had a beardDshe found Grandfather in the photographs did not have a beard答案:D细节判断题,可用直接就题找题法来解。由短文第二段第二句:“How could that boy be you?”she cried.“He should have a beard.”可以推断,小女孩接受不了爷爷没有胡子的事实。3When Grandfather said,“I should have been top of the class.”,be meant_.A. if he had had more time for studying,he would have been the best in his classBhe should have spent more time studying rather than playing ball gamesChis school days should not have been so hard and miserableDhe could have never been the best student even if he had studied still harder答案:A推理判断题,可用逻辑推断法来解。该句为虚拟语气,表明如果他不需要每天起早干活,他的成绩一定会是班上最好的。4In the last paragraph the author said,“We all tried hard to imagine.”because_.A. the figures of the boys in the photographs were small and blurredBthe children had never experienced life like that of GrandfatherCthe photographs Grandfather showed them were brown and fadedDGrandfather failed to tell them about his childhood in detail答案:B推理判断题,可用逻辑推断法来解。认真分析思考可以发现,作者身处现在较优越的生活环境中真难以想象爷爷当初会那么辛苦。阅读理解。阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳答案。 How would you like to teach yourself, rather than have teachers? According to the UKs Department of Education and Skills, students will teach themselves in the schools of the future. This means that there will be no more problems such as finding enough teachers. Estelle Morris, the UK Education Secretary, opened the 2002 Education Technology Conference in London recently. To start the conference, she presented a video showing a computergenerated model of the school of tomorrow. Greater use of computer technology and classroom assistants will help students develop their own way of learning, Morris said. She added that this is a more exciting as well as a more interesting way of learning. At the same time, teachers will be “freed from their traditional role as the source of all knowledge”. Children of all abilities will “form the curriculum(课程)around their individual needs.” They will “learn in their own time, at their own speed and in their own environment”. At home or at school, they will follow their learning programmes by looking at online libraries and watching lessons by world-class teachers and subject experts. Instead of going on field trips, students will use virtual reality. If they dont understand something, they can ask other students“take part in virtual communities with learners with similar needs”or e-mail their teachers. They will hand in their work electronically to be “auto-marked”. The classroom of the future is fast becoming a reality. And the Department of Education will soon produce a guide to help schools adapt buildings for new technology, Morris said. These ideas are based on the UK governments plan to create an education system that provides students with a strong grounding of knowledge and skills at primary school level. And provides the chance for students to develop their individual skills at secondary school level.36. According to the UKs Department of Education and Skills, the school of the future will _.A. cause more problems such as being able to find enough teachersB. set no homework and no tests for studentsC. make good use of the computer technology and classroom assistantsD. enable students to learn by themselves without teachers提示:依据第一段最后一句排除A项;依据第七段最后一句排除B项;第七段说如果学生有问题,可向老师发e-mail,因而不可说without teachers,排除D项。C项与第三段内容一致,故为正确答案。答案:C37. Estelle Morris thinks that computer technology does good to teachers in _.A. helping students develop their own way of learningB. enabling students to experience interesting and exciting ways of learningC. providing students with knowledge of all sortsD. not being considered the source of various knowledge提示:依据第四段判断正确答案为D项。答案:D38. If the students do not understand something, they can _.A. go on a field tripB. go to ask their teachers to help themC. send e-mail to ask for a teachers helpD. have a look at other learners homework答案:C 依据第七段“or e-mail their teachers”39. If s a student is under the UKs newly-developed education system,he will be _.A. provided with a basic knowledge from the beginningB. given more knowledge at primary school levelC. helped to use computers betterD. supplied chance to develop their basic skills答案: A 依据最后一段“that provides students with a strong grounding of knowledge and skills at primary school level”阅读理解。 US Defense Secretary Donald Rumsfeld is likely to visit China at an “appropriate” time this year, a senior Chinese military official said on Monday. Colonel Tu Qiming, director of the American and Oceania Affairs Bureau of the Foreign Affairs Office at the National Defense Ministry, made the remark during Sino-US defense talks this week. This is the first ever “special defense policy dialogue” between the two defense ministries, according to the Chinese military. FRANCES Agriculture Ministry has confirmed(证实)the first case of mad cow disease detected in a goat last Friday. The goat killed in 2002 tested positive for mad cow disease. It is the first case in the world of the fatal disease being found in an animal other than a bovine. The human form of mad cow disease causes brain-wasting, personality change, loss of body function, and ends in death. The European Commission has not advised any change in farming and consuming goats, said the French Ministry in a statement published last Friday. MOBILE phone sales hit a new record in 2010, with some 684 million units sold around the world, the US research institute Strategy Analytics said on Thursday. The number represents an increase of 32 per cent over 2003, when 571 million units were sold. Strategy Analytics predicts a more modest rise of 8 per cent for this year, to 735 million. Finnish cell phone provider Nokia stayed out in front in 2010, with sales of 207.6 million units, giving it a market share of 30.4 per cent. Motorola moved to No 2, just ahead of the South Korean company Samsung. SIX male penguins(雄企鹅)at a German zoo are proving stubbornly resistant to females brought in from Sweden to make them into breeding(繁殖).Of the ten male penguins at the zoo, six have formed into “homosexual” couples and have shown no interest in the females, making breeding an impossibility. So the zoo imported the four female penguins from Swede

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论