




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
四川资中县2017高考英语暑假阅读类编练(一) 2014乌鲁木齐高三年级诊断性测试It was cold that day when Chelsea and her mom went to visit _1_.“Momma, can we walk a little _2_?”she begged. “Whats the hurry?” Momma replied. “Today is Cookie Day!”she said. “Grandma _3_ me!” “What do you mean?” asked Momma. “Who will eat all those cookies?” she said.Momma smiled as she _4_ growing up in the old house. “Yes,it is _5_ Day,” she said. “I think I can smell chocolate chips already.” Chelsea stopped. Then she took a deep breath. She said _6_,“Momma, can we walk a little faster? I think I can _7_ peanut butter, too!”As they reached the house Chelsea struggled hard to open the door.” We must _8_, Chelsea!” Momma shouted. “Its not _9_ to do that.” “Okay,” she said and then began knocking. The door opened and in she _10_, dropping her hat and gloves along the way.“Mother, Im _11_,” her Momma said. Grandma just _12_ and added, “Just like you did.” They both laughed. The house was _13_ with the sweet smell of cookies.“What do you _14_, milk or hot cocoa?” Grandma asked. “Cookies!” Chelsea replied. “Okay, but you will need something to _15_. I suggest milk,” Momma said. The three sat quietly around the table for some time. The _16_ was there for the cookies. The oldest was there for the _17_, a kind of feeling you cant buy in a fast food restaurant.And Chelseas Momma? She was there to think about _18_ own childhood. Sit for a moment right now and remember. Close your eyes. Take a deep breath. Can you smell the memories? Never _19_ a chance to make memories. They are sure to warm your heart on the coldest days. They will always _20_ the darkest moments when you feel sad.1. A. GrandmaB. FatherC. Aunt D. Uncle2A. faster B. better C. more D. kinder3A. helps B. visits C. needs D. moves4. A. spent B. calledC. phoned D. remembered5A. Easter B. Halloween C. Christmas D. Cookie6A. once B. again C. first D. even7A. smell B. sense C. feel D. see8A. knock B. pullC. beat D. push9A. polite B. reliableC. intelligent D. necessary10A. blew B. droveC. flew D. carried11A. happy B. sorryC. hungry D. fine12A. sighed B. wavedC. smiled D. jumped13A. crowded B. coveredC. filled D. equipped14A. appreciate B. supportC. want D. use15A. eat B. sellC. serve D. drink16A. strongest B. smallestC. biggest D. youngest17A. love B. sadnessC. apology D. pity18A. your B. herC. my D. his19A. share B. spare C. miss D. take20A. worsen B. cool C. brighten D. lose文章大意本文是一篇记叙文。在一个饼干节,去外婆家享受饼干的Chelsea和她的妈妈感受到了浓浓的爱意。1A。根据文章第一段中的“Grandma_3_me!”可知,母女俩一起去Chelsea外婆家,应选A项。2A。根据文章第二段中的“can we walk a little faster”可知,孩子要妈妈走得更快一些。3C。从下句的“Who will eat all those cookies?”可知,孩子在想,如果她不去吃外婆做的饼干就没人去吃了,因此她说外婆“需要”(needs)她。4D。从文章最后一段第二句的“Sit for a moment right now and remember.”可知,母亲在此“回忆”(remembered)过去成长时的情景。5D。从第一段中的“Today is Cookie Day!”可知,应选D项。6B。根据第一段中的“Momma,can we walk a little _2_?”可知, Chelsea又说了一遍,所以此处要用again。7.A。根据空后的“too”及上文的“I think I can smell chocolate chips already.”可知,此处要用smell。8A。从第9空后面的“Okay, she said and then began knocking.”可知,母亲要她“敲”(knock)门。9A。根据常识可知,进别人家不敲门是不礼貌的,所以此处要用 polite。10C。从上文中的“walk a little faster”可知,小女孩迫切地想到外婆家,结合“dropping her hat and gloves along the way”可知,她在门开了以后飞奔而入,所以此处要用flew。11B。母亲为小女孩不礼貌的行为向自己的母亲,也就是小女孩的外婆致歉,所以此处要用sorry。12C。从下面的“They both laughed.”可知,此处应选C项。13C。房子里充满了饼干的味道,所以此处要用be filled with结构。14C。从“milk or hot cocoa”可知,外婆问孩子想要(want)什么。15D。从下面的“I suggest milk”可知,空处表示一些“喝”的东西,所以要用drink。16D。文章出现了三个人:小女孩、小女孩的妈妈和小女孩的外婆。要吃饼干的是小女孩,她是最年轻的,所以此处要用youngest。17A。外婆想要的是亲情,即亲人之间的爱,所以此处要用love。18B。根据前面的“And Chelseas Momma?”可知,她回想的是“她的”童年,所以此处要用her。19C。不要错过回忆的机会,所以此处要用miss。20.C。根据前一句中的“warm your heart on the coldest days”可知,空处与the darkest moments形成对比,所以选C项。 2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。When Luca first heard of the Island of Inventions, he was still very young. But its wonders sounded so incredible that they were forever burned in his memory. From that moment, he never stopped searching for clues which might lead him to the island. He read hundreds of adventure books, histories, volumes of physics and chemistry, even music.Over time, he pieced together his idea of what the Island of Inventions was like. It was a secret place, where all the great wise men of the world would meet to learn and invent together. Access to the island was totally restricted. To join, you had to have created some great invention for humanity. Only then could you receive the special invitation which came with directions to the island.So Luca spent his youth studying and inventing. Every new idea he got, he made it into an invention, and if there were something he didnt understand, hed seek others to help him. Soon he met other young inventors and he told them about the Island of Inventions. They too dreamed of one day receiving an invitation letter. As years passed, the disappointment of not receiving their invitation made Luca and his friends work harder and co-operate more. They would meet in Lucas house, share their ideas and build new machines. Their inventions became known throughout the world, and improved the lives of millions. But still, no invitation came.They didnt lose heart. They continued learning and inventing every day, trying to come up with more and better ideas. Fresh young talent joined their group, as more inventors dreamed of getting to the island. One day many years later, Luca, already very old, was speaking with a brilliant young man named Roberts, who had written to him, asking him to join the group. Luca started telling the man of the wonderful Island of Inventions, and of how he was sure that some day they would receive an invitation. Surprised, the young inventor interrupted: “You mean this place isnt the Island of Inventions? Isnt the letter you sent me the real invitation?” It was only then that Luca realised that his dream had become true in his very own house. No island could exist which would be better than where he was now. No place of invention would be better than what he and his friends had created. Luca felt happy to know that he had always been on the island, and that his life of invention and study had been a truly happy one.1. Why did Luca and his colleagues probably never receive an invitation to the island?A. Their ideas were not considered worthy enough. B. They were too concerned with acquiring fame.C. The organization had already broken up. D. The island was not a real place.2. What did Luca learn at the end of the story?A. The island of inventions did not exist. B. He had wasted most of his life.C. He had unknowingly built his own dreamland. D. He finally would receive his invitation.3. Which of the following best describes Luca?A. Aggressive.B. Trusting. C. Creative.D. Easy-going.参考答案13、DCC阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 F. Scott Fitzgerald, born on September 24, 1896, an American novelist, was once a student of St. Paul Academy, the Newman School and attended Princeton. University for a short while. In 1917 he joined the army and was posted in Alabama, where he met his future wife Zelda Sayre. Then he had to make some money to impress her. His life with her was full of great happiness, as he wrote in his diary: “My own happiness in the past often approached such joy that I could share it even with the person dearest to me but had to walk it away in quiet streets and take down parts of it in my diary.” This side of paradise, his first novel, was published in 1920. Encouraged by its success, Fitzgerald began to devote more time to his writing. Then he continued with the novel the Beautiful and Damned (1922), a collection of short stories Thales of the Jazz Age (1922), and a play The Vegetable (1923). But his greatest success was The Great Gatsby, published in 1925, which quick brought him praise from the literary world. Yet it failed to give him the needed financial security. Then, in 1926, he published another collection of short stories All the Sad Young Men.However, Fitzgeralds problems with his wife Zelda affected his writing. During the 1920s he tried to reorder his life, but failed. By 1930, his wife had her first breakdown and went to a Swiss clinic. During this period he completed novels Tender Is the Night in 1934 and The Love of the Last Tycoon in 1940. While his wife was in hospital in the United States, he got totally addicted to alcohol. Sheila Graham, his dear friend, helped him fight his alcoholism. ( ) 1. How many novels written by Fitzgerald are mentioned in the passage?A. 5 B. 6 C. 7 D. 8( ) 2. Which of the following is the correct order to describe Fitzgeralds life according to the passage?a. He became addicted to drinking.b. He studied at St. Paul Academy. c. He published his first novel This Side of Paradise.d. The Great Gatsby won high praise.e. He failed to reorder his life.f. He joined the army and met Zelda.A. f-c-e-a-b-d B. b-e-a-f-c-d C. f-d-e-c-b-a D. b-f-c-d-e-a( ) 3. We can infer from the passage that Fitzgerald .A. had made some money when he met Zelda in Alabama.B. was well educated and well off before he served in the armyC. would have completed more works if his wife hadnt broken downD. helped his friend get rid of drinking while his wife was in hospital( ) 4. The passage is probably followed by a concluding paragraph about .A. Zeldas personal lifeB. Zeldas illness and treatmentC. Fitzgeralds friendship with GrahamD. Fitzgeralds contributions to the literary world 【语篇解读】本片文章为记叙文,主要讲述了英国著名文学家弗兰西斯司各特菲茨杰拉德的生平、生活及其重要作品56.答案A。【解析】细节理解题。据题意,由文章中关键词novel可知,文章中提及到的弗兰西斯司各特菲茨杰拉德的小说有:This side of paradise,The Beautiful and Damned,The Great Gatsby,Tender Is the Night and The love of the last Tycoon,共计5篇。故选A项57.答案D。【解析】细节理解题。根据第一段中“was once a student of St. Paul AcademyIn 1917 he joined the army”可知弗兰西斯司各特菲茨杰拉德先在圣保罗学院学习,然后参加的军队。由此可知答案应为D项58.答案C。【解析】推理判断题。由第四段第一句“However, Fitzgeralds problems with his wife Zelda affected his writing”可以判断出C项59.答案D。【解析】推理判断题。根据人物传记的特点和本段对菲茨杰拉德生活、作品的描述,说明了菲茨杰拉德的作品对学界的意义,因此最后总结的一段是关于菲茨杰拉德对文学界的贡献的。故选D项阅读理解。 Tim Richter and his wife, Linda, had taught for over 30 years near Buffalo, New York-he in computers, she in special education. Teaching means everything to us, Tim would say. In April1998, he learned he would need a heart operation. It was the kind of news that leads to some serious thinking about lifes purpose. Not long after the surgery, Tim saw a brochure describing Imagination Library, a program started by Dolly Parton s foundation (基金会) that mailed a book every month to children from birth to age five in the singers home town of Sevier, Tennessee. “I thought, maybe Linda and I could do something like this when we retire, Tim recalls. He placed the brochure on his desk, as a reminder. Five years later, now retired and with that brochure still on the desk, Tim clicked on imagination library .com. The program had been opened up to partners who could take advantage of book and postage discounts.The quality of the books was of great concern to the Richter. Rather than sign up online, they went to Dolly wood for a look-see. “We didnt want to give the children rubbish,” says Linda. The books-reviewed each year by teachers, literacy specialists and Dolly wood board members-included classics such as Ezra Jack Keatss The Snowy Day and newer books like Anna Dewdneys Llama Llama series. Satisfied, the couple set up the Richter Family Foundation and got to work. Since 2004, they have shipped more than 12,200 books to preschoolers in their in their area. Megan Williams, a mother of four, is more than appreciative: “This program introduces us to books Ive never heard of.” The Richter spend about 400 a month send
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 安庆市中储粮2025秋招面试专业追问题库购销统计岗
- 内蒙古地区中储粮2025秋招面试专业追问题库综合管理岗
- 松原市中储粮2025秋招基建工程岗高频笔试题库含答案
- 乐山市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案新材料与新能源岗
- 国家能源甘孜自治州2025秋招面试专业追问及参考电气工程岗位
- 抗菌药物临床合理应用试题及答案
- 2025年急诊调度考试试题及答案
- 抚州市中石化2025秋招面试半结构化模拟题及答案市场营销与国际贸易岗
- 普洱市中石化2025秋招笔试模拟题含答案市场营销与国际贸易岗
- 2025年地理招聘考试题及答案
- 厦门事业单位笔试真题及答案2024
- (新平台)国家开放大学《管理会计》形考任务1-10参考答案
- 作文主题:生活感悟(课件)-2023年小升初语文毕业考试热点作文
- 拖欠工资催款函
- 中国创新创业大赛报名表
- R语言入门(经典)
- 第一次月考测试卷(1-2单元)(月考)-四年级数学上册人教版
- 杨儒贵版高等电磁理论课后习题解答
- 苏少版五年级上册音乐教学计划及进度安排(定稿)
- 《老人与海 英文原版 》读书笔记思维导图PPT模板下载
- 常见汽车保养维修工具设备及运行材料的使用
评论
0/150
提交评论