高考英语一轮复习 阅读理解编练(一)51.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解编练(一)51.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解编练(一)51.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解编练(一)51.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解编练(一)51.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

陕西南郑县2017高考英语一轮阅读理解编练(一)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。A classical guitarist was excited to hear from New York City police that his valuable guitar had been found. It disappeared almost a year ago when he got out of a cab and forgot to take the guitar with him. Laurence Lennon, 44, said he was running late that day. He was talking to his manager on his cell phone when he dashed out of the taxi. He said that he gave the driver $ 60 and told him to keep the change. He walked through the front doors of the concert hall still talking on the phone to his manager.Upon discovering his loss, Lennon used his cell phone to call the police. The policewoman asked him for the name of the cab company, the number of the cab, and the name of the driver. He said that she had to be kidding.She told Lennon that he could file a missing items report at the police station or online. Lennon asked for the online address. She told him that finding the guitar might take a couple of yearsfinding guitars was not as important as finding murderers and marijuana smokers. Then she told him to have a nice day.“This year has been depressing,” said Lennon. “I had to postpone the recording of two new CDs. Ive been using borrowed guitars. And I was losing hope of ever recovering my guitar.”Lennon was reunited with his $ 100,000 musical instrument yesterday. The case and the guitar had been discovered in the corner of a coffee house only two blocks from where Lennon had lost it in the first place. Lennon had offered a $ 10,000 reward for its return. He said he would give the reward to the coffee house owner, who had informed the police.1It can be inferred from this reading passage that_.ALennon gave the driver much more money than what was actually neededBLennon couldnt give any useful information about the driver and his cabCLennon was too busy talking to his friend to remember to pay the cab driverDLennon used to work at the concert hall in New York City答案:B推理判断题。根据第二段第二句“The policewoman asked him for the name of the cab company.and the name of the driver. He said that she had to be kidding.”说明他对出租汽车公司和司机的情况一概不知,认为警察这样问他简直是在开玩笑。2The policewoman told Lennon_.Anot to worry about the guitarBto have a nice day in New York CityCto find the cab driver and talk to himDto wait with patience答案:D推理判断题。根据第三段第三句“.finding the guitar might take a couple of years.”说明警察认为寻找这把吉他会很难,大概需要几年时间,因此他得耐心等待。选项A“不要着急这把吉他”不符合警察的本意和事实;B“祝他在纽约市玩得愉快”,原文中这是警察对他的安慰和祝福,不是事情的最重要内容;C“去找出租车司机跟他谈一下”这显然不可能,只有D“耐心等待”符合警察的本意。3Which of the following is the most important according to the policewoman?AFinding a lost guitar.BFinding the cab driver.CFinding murderers.DEnjoying ones own life答案:C细节题。根据第三段“.finding guitars was not as important as finding murderers.”说明在警察看来寻找杀人犯比寻找吉他(当然和其他任何事相比都)更重要。4The underlined word“depressing”can be best explained by“_”Amaking people feel sadBmaking people unfortunateCmaking people losing moneyDmaking people losing good luck答案:A词义理解题。根据第四段第二句“I had to postpone the recording of two new CDs. Ive been using borrowed guitars. And.”可推测出Lennon度过了一年很痛苦的日子,主要是丢掉了心爱的吉他和由于此事给他带来的种种事业中的不顺畅,因此可推测出depressing在这种的意思相当于making people feel sad。2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 I was 9 years old when I found out my father was ill. It was 1994. but I can remember my mothers words as if it were yesterday. “Kernel, I dont want you to take food from your father, because he has AIDS. Be very careful when you are around him. ” AIDS wasnt something we talked about in my country when I was growing up. From then on , I knew that this would be a family secret. My parents were not together anymore . and my dad lived alone . For a while , he could take care of himself . But when I was 12. his condition worsened . My fathers other children lived far away, so it fell to me to look after him.We couldnt afford all the necessary medicine for him. and because Dad was unable to work . I had no money for school supplies and often couldnt even buy food for dinner . I would sit in class feeling completely lost , the teachers words muffled as I tried to figure out how I was going to manage.I did not share my burden (负担)with anyone . I had seen people reacted to AIDS. Kids laughed at classmates who had parents with the disease . And even adults could be cruel . When my father was moved to the hospital. the nurses would leave his food on the bedside even though he was too weak to feed himself.I had known that he was going to die . but after so many years of keeping his condition a secret . I was completely unprepared when he reached his final days. Sad and hopeless. I called a woman at the nonprofit National AIDS Support. That day , she kept me on the phone for hours . I was so lucky to find someone who cared. She saved my life .I was 15 when my father died. He took his secret away with him. having never spoken about AIDS to anyone. Even me , he didnt want to call attention to AIDS. I do.1. What does Kernel tell us about her father?A. He had stayed in the hospital since he fell illB. He depended on the nurses in his final days.C. He worked hard to pay for his medication.D. He told no one about his disease.2. What can we learn from the underlined sentence?A. Kernel couldnt understand her teacher. B. Kernel had special difficulty in hearing.C. Kernel was too troubled to focus on the lesson.D. Kernel was too tired to hear her teachers words.3. Why did Kernel keep her fathers disease a secret?A. She was afraid of being looked down upon.B. She thought it was shameful to have AIDS.C. She found no one willing to listen to her.D. She wanted to obey her mother.4. Why did Kernel write the passage?A. To tell people about the sufferings of her father.B. To show how little people knew about AIDS.C. To draw peoples attention to AIDS.D. To remember her father.参考答案14、DCAC 【陕西省西安市长安一中2014第二次模拟】C 阅读些列四篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出你最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。Tony Blair, former Prime Minister of Britain, would not have felt excited over Oxfords intention to offer him an honorary doctors degree had he known it were later to be taken back.The story should begin from a girl called Catherine Lisa Bell. Catherine Lisa Bell was a girl from a remote mountain area. She was the first graduate in that area to reach Oxfords entry score, but her application was refused in the interview, because the professors thought she lacked creative potential. The government of the girls hometown paid a special visit to Minister of Education and asked him to speak for her to Oxford. The Minister called at Oxford and hoped they would give the girl special admission. Quite unexpectedly, however, his pleading was refused. The Minister turned to the deputy prime minister, but he got turned down as well. The deputy prime minister couldnt help but turn to Prime Minister Blair. Blair telephoned to Oxford himself to show his personal attention to the matter. He tried his best to persuade the university officials to change their decision, only to be greeted with a declaration from Oxford: “We admit that Prime Minsters proposal comes out of concern for the students from less developed areas, but it is unacceptable. There is but one reason: On matters of enrolment (招生), no one has the right to change the interview conclusion the professors draw. This is hundreds of years of tradition of Oxford.”Feeling a loss of face, Blair complained in private that Oxford was too stiff (古板) and needed reforming. Famous people have no privacy (隐私). The complaint soon found its way to the teachers and students of Oxford and aroused great anger among them. Immediately the university cancelled the plan to give Blair an honorary doctorate and delivered a strong protest against government intervention (干涉) on university affairs. 53. Oxford refused admission of the girl because _. A. she was thought to lack creativityB. she was from a low developed areaC. her score didnt meet the requirementD. her local government didnt support her54. The reason why Oxford refused Blair was that _. A. Oxford stuck to its ancient tradition B. it was too stiff and needed reforming C. they respected the professors opinion D. Blair was not yet its honorary doctor55. Oxford canceled their plan to offer Blair an honorary doctors degree because _. A. they learned about Blairs privacy B. Blair asked them to get reformed C. they were angry with his complaint D. he showed his excitement too early 56. What kind of a university do you think Oxford is? A. Its professors are self-willed.B. It fears no power or influence. C. It always stands on principles.D. It is stubborn and inflexible.【参考答案】5355、ACC56、C 【陕西省西安市长安一中2014第二次模拟】D 阅读些列四篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出你最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。What shapes a mans ability and skill was always a question to psychologists until a few decades ago when findings show that they for the most part come from practice - repetitive and endless practice. The psychologist K. Anders Ericsson of the University of Florida and his team, based on a survey of a violin class in a college of music, have found that the students whose levels are rated as “A” have spent on average over 10,000 hours on violin-practice, those with level B a bit less than 8,000 hours, and those with average or lower levels no more than 5,000 hours.The result of the survey is widely preferred because it suggests that practice makes perfect, that is, the distinction between “excellent” and “good” lies more in hard work than in natural intelligence. Malcolm Gladwell points out in his latest book Outliers: The Story of Success: “Practice isnt the thing you do once youre good. Its the thing you do that makes you good.” Besides, he thinks IQ plays little part in the formation and development of ability. “When one has an IQ of 120,” writes he, “what is beyond it does not make an evidential difference in real life.” However, scientists experimental results are quite different from the psychologists. Their findings show success in many areas depends on intelligence - and not a little. David Lubinski and Camilla Benbow of Vanderbilt University, with their research group, carried out a milestone research. They selected from Youth Talented Search 2000 teenagers of or under 13 whose SAT results ranked top1%. After tracking the achievements the 2,000 “wonder children” made in academy and career, Lubinski and Benbows group found that those ranking top 1% have more possibility (averagely by two to four times) to get a doctors degree, a certificate, and publish academic theses and works than those ranking top 9%. As a conclusion, its a great advantage in the real world to have a high IQ. 57. Psychologists apply violin-practice as an example to support the idea that _. A. common people have more chances to become skilled B. practice plays a key role in the development of ability C. a mans ability has little to do with ones intelligence D. even a high IQ man can not succeed without practice 58. Psychologists conclusion is popular among people probably because _. A. everyone sees a chance to succeed through practice B. hard work plays as important a part in success as IQ C. they are told that IQ makes no difference in real life D. there is no difference between “excellent” and “good” 59. Scientists conclusion differs from the psychologists in that they think _. A. success has much to do with intelligence B. both hard work and high IQ lead to success C. practice makes up for a lack of intelligence D. success depends a lot on early development 60. What is the writers attitude to psychologists and scientists conclusions about mans ability and skill?A. He is more in favor of psychologists.B. He prefers scientists to psychologists.C. He takes an objective attitude to both.D. He supports both conclusions equally. 【参考答案】5760、BAAC【陕西省西北工业大学附属中学2014第六次模拟】A阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C,D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。 OSCAR THEATREBOOKING- in personThe Box Office is open Monday to Saturday, 10 am-8 pm.- by postStating the performance and choice of seats, enclosing a cheque, postal order, or your credit card details to Oscar Theatre Box Office, PO Box 220, Main street. All cheques should be made payable to Oscar Theatre.- by telephoneRing 0844 847 2484 to reserve your tickets or to pay by credit card (Visa, MasterCard accepted).- on-lineDISCOUNTSSaver: $2 off any seat booked any time in advance for performances from Monday to Thursday inclusive, and for all matinees(下午场). Savers are available for children up to 16 years old, over 60s and full-time students.Supersaver: half-price seats are available for people with disabilities and one companion. It is advisable to book in advance. There is a maximum of eight wheelchair spaces available and one wheelchair space will be held until one hour before the show (subject to availability).Standby: best available seats are on sale for $6 from o

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论