湖北省武汉市2014高考英语一轮 完形填空暑假训练(5)(含解析)_第1页
湖北省武汉市2014高考英语一轮 完形填空暑假训练(5)(含解析)_第2页
湖北省武汉市2014高考英语一轮 完形填空暑假训练(5)(含解析)_第3页
湖北省武汉市2014高考英语一轮 完形填空暑假训练(5)(含解析)_第4页
湖北省武汉市2014高考英语一轮 完形填空暑假训练(5)(含解析)_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1 武汉市武汉市 20142014 高考英语完形填空一轮暑假训练 高考英语完形填空一轮暑假训练 5 5 及答案解析 及答案解析 1 南昌市 2011 年高三年级第一次模拟考试 The other day I was talking to a stranger on the bus he told me that he had a good 1 in Chicago and he wondered if by any chance I 2 to know him For a moment I thought he might be 3 but I could tell from the expression on his face that he was not He was 4 I felt like saying that it was ridiculous to 5 that out of all the millions of people in Chicago I could possibly have ever bumped into his friend But 6 I just smiled and reminded him that Chicago was a very 7 city He nodded and I thought he was going to be content to drop the subject and talk about something else But I was wrong He was silent for a few minutes and then he 8 to tell me all about his friend His friend s main 9 in life seemed to be tennis He was an excellent tennis player and he 10 had his own tennis court There were a lot of people with swimming 11 yet there were only two people with private tennis court his friend in Chicago was one of them I told him that I knew several 12 like that including my brother who was a doctor in California He 13 that maybe there were more private courts in the country than he 14 but he did not know of any others Then he asked me 15 my brother lived in California When I said Sacramento he said that was a coincidence 16 his Chicago friend spent the summer in Sacramento last year and he lived next door to a 17 who had a tennis court in his backyard I said I felt that really was a coincidence because my next door neighbor had gone to Sacramento last summer and had 18 the house next to my brother s house For a moment we stared at each other but we did not say anything 2 Would your friend s name happen to be Roland Kirkwood I asked finally He 19 and said Yes Would your brother s name happen to be Dr Rey Hunter It was my 20 to laugh Yes I replied 14 A recognized B realized C visited D found 15 A how B whether C when D where 16 A because B if C then D though 17 A doctor B student C neighbor D nurse 18 A hired B checked C designed D sold 19 A smiled B 1aughed C cried D nodded 20 A chance B pleasure C time D turn 3 解析 大千世界 无奇不有 作者在与陌生人的交谈中竟然出现了巧合 1 D 根据 4l 空前面的 his friend 可知他告诉作者他在芝加哥有一个 朋友 另外 44 空前面的部分也是线索提示 2 B 他不知道作者是否 碰巧 知道这个朋友 happen to do sth 表示 碰巧做某事 3 C 有一会儿 作者认为对方也许是在 开玩笑 因为从茫茫人海中碰巧认识他的朋友 的这种机会十分渺茫 4 B 但是作者从他脸上的表情能够看出他不是在开玩笑 他是 认真的 5 A 作者想说从芝加哥数百万人中碰巧可能撞上他的朋友的想法是非常荒谬的 6 C 根据本句开头的转折连词 But 可知作者没有说出自己的真实想法 反而 微笑着提醒 对方芝加哥是一个大城市 7 D 作者认为这种可能性无比渺茫 他想提醒对方的是芝加哥是一个 大 城市 人口众多 8 A 作者原以为他会满足于自己善意的提醒而放弃这个话题并谈论其他事情 但想不到他沉 默了几分钟后又 开始 谈论他朋友的一切 9 B 下一句提到他的朋友是一个优秀的网球运动员 并且拥有自己的网球场 由此可推测他 的朋友生活中主要的 兴趣 似乎是网球 10 C 下一句提到只有两个人拥有私人网球场 由此可知他的朋友相当了不起 甚至 拥 有自己的网球场 11 C 拥有私人游泳 池 的人很多 但是只有两个人拥有自己的私人网球场 12 A 根据本句中的 including my brother 可知作者认识好几个像上述情况一样拥有私人 网球场的 人 作者的兄弟是医生 由此可排除 B 项 根据作者与兄弟之间的关系可判断 C D 两项错误 4 13 C 作者把自己知道的情况告诉了他 他 承认 也许在乡下有更多的私人网球场 14 B 也许在乡下有比他 意识到 的更多的私人网球场 因为他只知道两个 15 D 根据下一句前半部分中的内容可知他询问的是作者的兄弟居住在加利福尼亚的什么 地方 16 A 他说那是个巧合 因为 他的芝加哥朋友去年夏天也在萨克拉门托度假 17 A 由下文可知作者的兄弟和陌生人的朋友去年夏天都住在萨克拉门托 并且是邻居 而 且上文提到作者的兄弟是加利福尼亚的一名医生 拥有自己的私人网球场 故选 A 项 18 A 作者感觉这确实是一个巧合 因为作者的隔壁邻居去年去了萨克拉门托并且 租用 了作者兄弟隔壁的房子 19 B 此处与 20 空后面的 laugh 相呼应 表示他 大笑 起来 20 D 作者想不到事情竟然如此巧合 所以现在 轮到 作者大笑了 结束 完形填空 Words 297 难度系数 建议用时 15 分钟 I think we should try to find a happy memory something to lift us on those unpleasant days I m saying this because I think I have just found mine I had some work in Glasgow then I was on a really 1 schedule which meant I would have no time for myself all day I was having one of those days when the train was completely 2 and the conversation around me seemed to be particularly 3 Besides I had a bit of headache 4 quickly across the station hall I fished some 5 from my pocket There was usually someone at the exit 6 The Big Issue a magazine that helps homeless folk earn a living 7 the crowd pated ways at the bottom of the hall I saw someone selling The 5 Big Issue She really looked like she had been sleeping 8 Her clothes were 9 and she obviously hadn t had a scrub 擦洗 for quite a while As I 10 the exit I saw that she was also 11 from side to side At first I thought she was trying to keep 12 against the biting wind But she wasn t She was moving in time to a 13 I couldn t hear her but I could see her lips moving When I got closer I saw a white 14 hanging from her elbow and noticed that she had sunken eyes She was 15 dirty and living on the streets I came closer and through the 16 of the traffic I could hear her 17 the immortal 不朽的 line And I think to myself what a wonderful world I bought her last magazine for twice what I had originally 18 She thanked me and 19 her belongings and went tapping off along the pavement still singing So I have my happy 20 for that day and I think it will stay with me for a long long time 解题导语 在刺骨的寒风中 一位靠出售杂志维持生计的盲人女士竟然无比乐观地纵情 歌唱美好的世界 1 A enjoyable B relaxing C tight D tiring 解析 选 C 根据本句后半部分的内容可知作者的时间安排非常 紧 D 项表示 令人疲倦 的 在文章中没有信息支持 2 A crowded B delayed C loaded D crashed 解析 选 A 根据下一段开头部分的内容可知火车上十分 拥挤 3 A moving B interesting C pleasing D meaningless 解析 选 D 下一句提到作者还有一点儿头疼 由此可判断此处表示的是否定意义 作者认 为周围人的谈话特别 没有意义 4 A Looking B Walking C Wandering D Searching 解析 选 B 上文提到作者的时间安排非常紧 而且作者难以忍受拥挤的乘客们无聊的闲谈 另外 又感到有点儿头疼 由此可推断作者快步穿过了车站大厅 5 A cigarettes B sweets C change D paper 解析 选 C 下一句提到常有无家可归的人在出口处卖杂志来维持生计 由此可推断作者从 6 口袋中拿出一些 零钱 6 A selling B buying C collecting D delivering 解析 选 A 根据括号中的注释可知是 出售 这种杂志 7 A With B Since C Until D As 解析 选 D 当人群在大厅的尽头走向四面八方的时候 作者看到有人在卖这种杂志 此处 as 表示 当 时候 8 A comfortably B rough C soundly D anxiously 解析 选 B 她看起来一直露宿街头 sleep rough 是固定用法 表示 露宿 符合语境 D 项表示 忧虑地 与下文她的乐观表现不符 9 A shabby B casual C tidy D fashionable 解析 选 A 下文提到她很长时间没有擦洗了 and 连接的应是相同意思的分句 由此可知 选 A 项 她的衣服非常 破旧 10 A left B passed C approached D examined 解析 选 C 上文提到作者在未走到出口之前就准备好了零钱 由此可知作者想买杂志 approach 在此处表示 靠近 11 A jumping B climbing C rolling D rocking 解析 选 D 由空后的 from side to side 再结合下文的描述 尤其是 She was moving in time 可知她在左右 摇晃 rock 是动词 意为 轻轻摆动 摇晃 12 A active B energetic C warm D awake 解析 选 C 作者起初以为在刺骨的寒风中她是为了 取暖 才来回晃动身体的 13 A dance B tune C step D

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论