2019_2020学年高中英语阅读强化训练(七)牛津译林版必修2.docx_第1页
2019_2020学年高中英语阅读强化训练(七)牛津译林版必修2.docx_第2页
2019_2020学年高中英语阅读强化训练(七)牛津译林版必修2.docx_第3页
2019_2020学年高中英语阅读强化训练(七)牛津译林版必修2.docx_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

阅读强化训练(七)(建议用时:25分钟) 阅读理解How many sports stars can you name? Whether its ten or thirty, I believe that 90% of them would be male(男性). Even in todays society, which calls for gender equality(男女平等), it seems that female sports stars simply dont get the same coverage(报道) as male players.The World Cup is the most widely followed sporting event in the world. According to a report, almost 715 million people watched the final match of the 2006 FIFA World Cup, a ninth of the whole population of the planet. But how many people notice the fact that the FIFA Womens World Cup has just taken place in Canada? The US. team was the winner, after beating the Japanese team 52 in the final match. England even got a third place! However, the England team in the mens World Cup seldom runs to the quarterfinals. While the World Cup enjoys primetime on most BBC channels, the FIFA Womens World Cup is put aside. The only time the media(媒体) made the news was when an English player scored an own goal!The inequality doesnt end with football. Just recently, Caroline Wozniacki(a top Danish tennis player) complained that women dont get the same chance as men to play on the show courts at Wimbledon. In this case, I think its the luck of the drawthe further you get in the competition, the more likely you are to play on the show courts. In the opening stages, it is true that often only the best players will play their matches on the show courts. Womens tennis does get lots of coverage, though many complain that it isnt exciting to watch.Many people think the womens sport is often paid less attention to, but I think this is slowly starting to change. In the UK, there is a campaign called “This Girl Can”, which aims to get girls and women back into sports, regardless of(不管) their age, shape or sporting ability. Hopefully this campaign will encourage more people to take up and enjoy sports, and help to reduce(减少) the nations health problems.【解题导语】女子运动不受重视吗?作者认为这一现象开始慢慢改变了。1The hidden message in Paragraph 1 is that _Afemale players dont get much attentionBmale players are more likely to enjoy sportsCthere are more male players than female playersDthe media prefers to provide coverage of female sportsA解析:推理判断题。根据第一段的Even in todays society, which calls for gender equality(男女平等), it seems that female sports stars simply dont get the same coverage(报道) as male players.可知,女运动员不受重视。2The author thinks Carolines case _Ais due to the level of players abilityBis another example of gender inequalityChelps womens tennis get a lot of coverageDleads to disappointment at womens tennis A解析:细节理解题。根据第三段的In this case, I think its the luck of the drawthe further you get in the competition, the more likely you are to play on the show courts.可知,作者认为Caroline的情况应归咎于选手的能力水平。3Whats the authors attitude toward the future of womens sport?ANegative. BPositive.CUnconcerned. DDoubtful.B解析:观点态度题。根据最后一段的Many people think the womens sport is often paid less attention to,but I think this is slowly starting to change.可知,作者对女子运动的未来是乐观的。4Why does the author expect more women to take part in sports?ATo beat male players.BTo have a household name.CTo achieve their dreams.DTo improve their health.D解析:推理判断题。根据最后一段的Hopefully this campaign will encourage more people to take up and enjoy sports, and help to reduce(减少) the nations health problems.可推知,作者希望更多女士参与运动是为了增强体质。 语法填空Anna had a car accident when she was a teenager. She lost her arms because of that. Whats 1._(bad), when she was 20 years old, she lost her parents. Her sister, who is ten years older than her, told Anna shed take care of her. However, Anna refused 2._(live) with her. Instead, Anna said shed take care of 3._. She managed to enter college and studied very hard. Four years later, Anna graduated(毕业) and was offered work. Once she 4._(write) in her diary, “I am quite 5._(luck). Although I lost my arms, I still have my legs.”Anna lost her arms, 6._ she chose to face it in a positive(积极的) way. Instead of feeling sad every day, she decided not to let it hold her back. She 7._(teach) us a good lesson.When something bad happens to us, we have two 8._(choose). One is to complain, and 9._ other is to face it bravely. Just choose 10._(wise). If you decide to be brave and strong, new hopes will come.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。当我们遭遇不幸,我们会选择如何面对它呢?Anna用实际行动为我们树立了一个好榜样。1worse解析:考查固定用法。whats worse意为“更糟的是”。2to live解析:考查非谓语动词。动词refuse后面跟动词不定式作宾语。3herself解析:考查反身代词。安娜说她将照顾“她自己”,用反身代词herself。4wrote解析:考查时态。句子中用了表示过去的时间状语once,故用一般过去时。5lucky解析:考查形容词。根据安娜的话“尽管我失去了双臂,但我仍有双腿。”可知,她想说她很幸运(lucky)。6but解析:考查连词。安娜失去了她的双臂,但她选择积极地面对。前后构成转折关系,故用表转折的连词but。7has taught解析:考查时态。该句意思为“她用实际行动给我们上了很好的一课”。表示过去的事情对现在造成的影响,故用现在完成时。8choices解析:考查名词。因作动词have的宾语,故用名词choice;又因位于two后,故用其复数形式。9the解析:考查冠词。根据前面的we have two.One is.可知,后面应是the other is.,故填the。10wisely解析:考查副词。因修饰动词choose,故用副词wisely。 短文改错Lin Tao is my best friend. He is no longer a boy he used to be. Only a year before, he was fat. He got tiring easily and did not like sports. One day, he realizes that he couldnt continue like that. He started to exercise. He also began eating a healthy diet of much fruit and vegetables and less meat. This changes helped him lose a lot of weigh. He is now a very happy boy in very much good shape. So we should all be careful what we eat or make sure that we get enough exercise to feel better and look better.答案:Lin Tao is my best friend. He is no longer boy he used to be. Only a year , he was fat. He got easily and did not like sports. One day, he that he couldnt continue like that. H

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论