




已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
安徽望江县2017高考英语一轮阅读理解提升选练(一)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Something that has always interested me about Abraham Lincoln is, not surprisingly, his sense of humor. As far as I can tell, hes the first American President to have one. Thats because the term“sense of humor”really wasnt in common usage until the eighteen sixties and seventies. In the eighteen forties and fifties, it was called“the sense of the ridiculous”, and didnt have the positive connotations(隐含意义)that“sense of humor”has today. Back then, what was ridiculous was what invited ridicule(讥笑). Funniness and cruelty went hand in hand. Of course, they still do a lot of arm-in-arm walking in our day as well. Lincolns humor was very different because, for one thing, it was actually“humor”as what the word meant in his time. We dont make the distinction between“wit(风趣)”and“humor”anymore; but in the nineteenth century people did. Wit was unpleasant and offensive while humor was pleasant and sympathetic. Its the difference we note now when we distinguish between“laughing with”and“laughing at”. Lincoln was much more about“laughing with”than“laughing at”. And when“laughing at”, it was often himself he was teasing. In the famous Lincoln-Douglas debate, when Douglas accused Lincoln of being two-faced, Lincoln replied, referencing his plain looking, “Honestly, if I were two-faced, would I be showing you this one? ”And, in a way, Lincolns face itself tells us much about his sense of humor. You can comb through thousands of photographs of politicians, soldiers, and the like from Lincolns time and not find a single smile. True, the long exposures(曝光)required for photographs of that time made smiling difficult. Yet Lincoln alone, as far as I can tell, overcame that difficulty. Interestingly, while having a sense of humor, or at least the appearance of one provided by comedy writers, has become a necessary characteristic for an American President in our time, in the nineteenth century, too much humor was considered a problem. And that was the case for Lincoln. A journalist covering the Lincoln-Douglas debate commented that“I could not take a real personal liking to the man, owing to an inborn weakness for which he was even then notorious and so remained during his great public career, he was extremely fond of jokes, anecdotes, and stories. ”【文章大意】说起第16任美国总统亚伯拉罕林肯, 很多人会立即想起他对解放黑奴和维护美利坚联邦完整所做出的巨大贡献, 想起他能言善辩的口才和妙语连珠的演讲, 但却很少有人知道, 林肯的“幽默感”也开创了一个新时代。1. We can infer from Paragraph 2 that. A. the American President could influence the use of EnglishB. the term“sense of humor”wasnt invented until the 1860sC. what is funny to someone might be offensive to someone elseD. the concept of humor remains the same despite the passing of time【解析】选C。推理判断题。根据该段中“didnt have the positive connotations thatsense of humorhas today(没有今天幽默感所具有的积极的隐含意义)”和“Back then, what was ridiculous was what invited ridicule. (在当时, 好笑的事就是招致讥笑的事。)”可知C项正确。2. The underlined words“this one”in Paragraph 4 refer to. A. Lincolns unattractive faceB. Lincolns sense of humorC. the debate they were havingD. cruelty that went with funniness【解析】选A。词义猜测题。在林肯与道格拉斯的辩论中, 道格拉斯批评林肯是两面派, 而林肯提到自己相貌平平(his plain looking), 接着指出“如果我是两面派, 我还会向你展现我相貌平平的一面吗”。这说明林肯很幽默。3. We rarely see people from Lincolns time wear a smile in their photos because. A. being humorous was considered inappropriateB. they found it quite funny to smile before the cameraC. not smiling for photographs was the fashionD. photography technology then was not advanced【解析】选D。细节理解题。从原文倒数第二段可知“当时摄影时, 照片曝光时间比较长, 这使得拍照时, 人们很难保持微笑”。4. What might the writer think of the journalist covering the Lincoln-Douglas debate? A. His comment accurately reflected his time. B. He created a false picture of Lincoln. C. He was prejudiced and self-centered. D. He was brave to point out Lincolns weakness. 【解析】选A。推理判断题。报道林肯与道格拉斯的辩论的记者所说的话准确地反映了当时那个时代。【广东省2012届高三考前冲刺卷(二)】CThere is a popular belief among parents that schools are no longer interested in spelling.No school I have taught in has ever considered spelling unimportant as a basic skill.There are,however,quite different ideas about how to teach it,or how much priority it must be given over general language development and writing ability.The problem is,how to encourage a child to express himself freely in writing without holding him back with spelling.If spelling becomes the only point of his teachers interest,clearly a bright child will be likely to “play_safe”He will write only words within his spelling range.Thats why teachers often encourage the early use of dictionaries and pay attention to content rather than technical ability.I was once shocked to read on the bottom of a sensitive piece of writing about a personal experience:“This work is terrible!There are far too many spelling mistakes.” It may have been a sharp criticism of the pupils technical abilities in writing,but it was also a sad thing for the teacher who had omitted(略过) to read the composition,which contained some beautiful expressions of the childs deep feelings.The teacher was not wrong to draw attention to the mistakes,but if his priority had concentrated on the childs ideas,an expression of his disappointment with the presentation would have given the pupil more hope to seek improvement.36Teachers differ in their opinions about_.Athe difficulties in teaching spellingBthe role of spelling in general language developmentCthe importance of the basic writing skillsDthe necessity of teaching spelling37The underlined expression “play safe” in Paragraph 2 probably means_.Awrite carefullyBdo as teachers sayCuse dictionaries frequentlyDavoid using words one is not sure of38Teachers encourage the use of dictionaries so that_.Astudents will be able to express their ideas more freelyBteachers will have less trouble in correcting mistakesCstudents will have more trust in writingDstudents will learn to spell words correctly39The writer seems to think that the teachers judgment on that sensitive piece of writing is_.Areasonable BunfairCfoolish Dcareless40The major point discussed in the passage is_.Athe importance of developing writing skillsBthe importance of spellingCthe correct way of marking compositionDthe relationship between spelling and the content of a composition36B本文是议论文,but,however,yet等连接词前面往往为他人或一般的观点和看法,连接词后才是作者的观点和看法。本题可从第一段however后面的内容得知。37D从此句的下句可知。38A从第一段最后一句及第二段可知。39B从最后一段中的关键词shocked及信息词but 可知作者的态度。40D由第一段最后一句可知D项正确。【2014高考英语四川省成都市一模试题】 EA mathematician who goes mad is not a subject most directors consider commercially attractive, but then Ron Howard isnt among most directors, despite an impressive list of credits, a Beautiful Mind is his most successful work to date, combining psychological drama with a moving love story to produce a film that is as interesting as it is entertaining.The Oscar winning Russel Crowe has put himself in line for further honors with his acting John Nash, the Nobel Prize-winning mathematician troubled by schizophrenia(神经分裂症). A Beautiful Mind pictures Nash as an unusual hero, not just because of his academic achievements, but also because of the courage he displays while battling his illness.In 1947, Nash was one of many great young minds at Princeton. “To find a truly original idea is the only way to distinguish myself.” The proud and determined student declared. His exploration of such an idea afforded him little time for the normal socializing. His shyness and straightforward approach brought him few friends.After finally hitting on a revolutionary new idea, Nashs career took off and his reputation was secured. He balanced research work with teaching, which is where he met the bright and beautiful student Alicia (Jennifer Connelly). Things in his life were going well when his talent for code breaking brought him to the attention of the military who employed him during the early stages of the cold war with Russia. However, the stress of his work made Nashs illness develop.Crowes performance is perfect. He and Connelly ignite (make something exciting) the films passionate love story and Connellys wonderful performance makes the audience moved by Alicia, whose courage, strength and faith in her husband are the primary reasons for his recovery.47. The passage is most probably _. A. a book review B. a movie review C. a movie poster D. an advertisement48. Which can replace the underlined phrase “hit on” in the fourth paragraph? A. put up with B. come on C. put on D. come up with 49. Which of the following statements is not true? A. John Nash did not go mad totally. B. Ron Howard is an outstanding director. C. The stress of the academic work caused Nashs illness. D. Nash didnt have many friends.50. We can infer form the text that _. A. without Alicia, John Nash would not have recovered from schizophrenia. B. John Nash gave up his career when troubled by schizophrenia. C. Russell Crowe won another Oscar Award after this movie. D. John Nash volunteered to serve in the army.【参考答案】47-50: BDCA【2014高考英语湖北省襄阳市统考试题】A 阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 I was working a double shift at the Southwest Airlines ticket counter It was about 9:00 PM on Christmas Eve, and I was feeling really miserable inside When it was time for me to call the next person to the counter, I looked out to see the sweetest-looking old man standing with a walking stickHe walked very slowly over to the counter and in the faintest voice told me that he had to go to New Orleans I tried to explain to him that there were no more flights that night and that he would have to go in the morning He looked so confused and very worded I tried to find out more information by asking if he had a reservation or if he remembered when he was supposed to travel, but he seemed to become more confused with each question He just kept saying, She said I have to go to New Orleans After much time, I was able to at least fmd out that this old man had been dropped off at the road on Christmas Eve by his sister-in-taw and told to go to New Orleans, where he had family She had given him some cash and told him just to go inside and buy a ticket When I asked if he could come back tomorrow, he said that she was gone and that he had no place to stay He then said he would wait at the airport until tomorrow Naturally, I felt a little ashamed Here I was feeling very sorry for myself about being alone on Christmas, when this angel named Clarence MacDonald was sent to me to remind me of what being alone really meant It broke my heart Immediately, our Customer Service agent helped to book him a seat for the earliest flight the next morning When I stepped around the counter to ask him if he was all right, I saw that his leg was wrapped in a bandage He had been standing on it that whole time, holding a plastic bag full of clothesI called for a wheelchair He said that he had just had bypass surgery(分流手术)and an artery was taken from his leg I never really had a situation like this, and I wasnt sure what I could do I went back to ask my supervisors(主管)if we could fmd a place for him to stay They both said yes, and they obtained a hotel voucher for Mr MacDonald for one night and a meal ticket for dinner and breakfast The moment he left, he said, Thank you, bending his head and starting to cry I cried tooWhen I went back to thank my supervisor, she just smiled and said, I love stories like that He is your Christmas Man51 The writers first impression of the old man was that he was A gentle-looking and weak B tired out and worded C confused and very sick D sad and anxious52 On hearing the old man say that he would wait at the airport the whole night, the writer felt a bit ashamed because A she felt sorry that she couldnt do the old man a favor B she realized that someone was even more miserable than she felt C it took her a long time to find out how helpless the old man was D the old man was like an angel in the writers eyes53 The writer called for a wheelchair for the old man because A the old man had broken his leg when he was dropped off at the road B the old man could spend the whole night on it at the airport C the old man was carrying a whole lot of clothes D the old man had had surgery just before and was very weak by then54 By calling the old man the writers Christmas Man, the writers supervisor implied that A the old man had told the writer a love story on Christmas B the old man had caused a lot of trouble for the writer on Christmas C the old man was the best gift the writer could have received on Christmas D the old man was the only customer the writer had served on Christmas【参考答案】51-54:ABDC 【广东省2012届高三考前冲刺卷(二)】DMy life suffered a lot in summer five years ago.My father died in a car accident,leaving my mother,my two younger brothers and I alone.At that time,I was a senior high school student.After my fathers funeral,I had no choice but to drop out of school and work in a factory.I really wanted to return to school and wanted to go to college,but I couldnt.I only hoped to bring up my two young brothers.Life was not easy for me,for I cant afford their tuition even if I worked from day to night without stopping.Without my fathers protection,I thought I was a slave to the fate.Later on,something changed my life.I still remember that it was a rainy day.I put myself in the rain and walked slowly in the street.Suddenly the rain stopped!I raised my head and found “the sky” was in fact a dark blue umbrella.Then I noticed a middleaged man with one leg on crutch(拐杖) standing behind me.He said to me,“Why not run without an umbrella?If you didnt run,you would get drenched.”The man told me that he was a promoter.He once dreamed of being a policeman,but an accident ruined his dream.Though his present job was not suitable for his legs,it was a wonderful start to him.He was very happy that he didnt lose heart and still “ran” on the road of life.I was encouraged by the mans words.I went to a big city and became an assurance representative.After two yearsrunning,I did well and my family condition turned better little by little.Later I returned to school and succeeded in my entrance to university.Life is like this.When you are in rainy days in your life,if you couldnt find a way to prevent you from being wet,you would be overwhelmed.But if you decide to get rid of it,youll discover that the rainy days last not so long as you imagine.41What happened to the writer at the beginning of the story?AHis father d
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 人事档案存档申请书
- 制药岗位申请书
- 质量复检申请书
- 大学育人申请书
- 道路救助基金申请书
- 种植员申请书
- 申请对方本人出庭申请书
- 教官申请书封面
- 留守智障儿童申请书
- 残疾补助申请书范文
- 25年一建建筑实务真题及答案
- 烈士陵园介绍课件
- 通信行业安全生产责任清单制全员安全职责
- CGF生长因子在口腔医学中的应用
- 渣土运输日常管理制度
- 2025至2030年中国中试基地行业市场全景调查及发展趋向研判报告
- 【课件】列代数式表示数量关系(第3课时+反比例关系)+课件+2024-2025学年人教版七年级数学上册+-
- JG/T 225-2007预应力混凝土用金属波纹管
- 承兑汇票转让协议书
- 贴牌委托协议书
- 百万英镑课件
评论
0/150
提交评论