已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
山西孟县2017高考英语暑假(一轮)阅读类选练完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。 People in communities have slowly been pushed apart through the years, mostly because people simply arent taking the time to say a simple “ hello. ” After considering this phenomenon, I decided I was going to 1 the way I was doing things.My 2 came one morning when I was in the community library. I passed by a girl who 3 her books out of her locker. Thinking like most that someone else would help her pick them up, I continued my way. However, when I had to 4 because I stupidly forgot my book, I noticed she had just finished packing them up by herself. No one had stopped to 5 her. “OK,” I thought to myself, “this is where I should have changed.”My best opportunity came a few days later when I saw a man 6 by himself waiting for the library to open, so I sat down next to him and began a 7 . It was difficult to get started, and even when I had to say goodbye, almost every 8 from my new friend had a tone (语气) of doubt in it. And who could blame him?People arent used to making an 9 chat with a stranger. But a change, no matter how 10 it is needed, doesnt just happen. It takes people like us to make it possible. I 11 you to take a small step out of your comfort zone and try to make someones day a little brighter. Together, we can really make society come 12 as a whole.( ) 1. A. change B. explain C. learn D. show( ) 2. A. trouble B. doubt C. wish D. opportunity( ) 3. A. took B. dropped C. got D. pulled ( ) 4. A. come out B. stand by C. go back D. turn up ( ) 5. A. please B. greet C. help D. praise ( ) 6. A. sitting B. walking C. riding D. running ( ) 7. A. discussing B. lesson C. report D. conversation ( ) 8. A. joke B. response C. cry D. story ( ) 9. A. unchangeable B. unprepared C. unforgettable D. unfinished ( ) 10. A. desperately B. frequently C. simply D. widely ( ) 11. A. allow B. warm C. order D. advise ( ) 12. A. later B. straighter C. closer D. slower文章大意:本文是记叙文。文章通过作者记叙自己在社区图书馆的经历,来劝告人们通过尝试与陌生人交流来增进彼此之间的关系。1. C 考查动词。根据文章,作者在思考了社区内人与人之间距离逐渐疏远这一现象后,决定改变之前的行为,值得注意的是,后文即对作者的行为进行描述,会发现第三段的最后一词即为change符合前后对应原则。2. D考察名词,一天早上,当我在社区图书馆的时候,我的出现了。可以通过理解打出答案3. B 考察动词。对应后文pick up,可知小女孩之前是将书掉落,选dropped4. C 考察短语。根据文意,作者后来发现没人帮助小女孩,说明作者必定重新返回原来的地方5.答案C。考察动词。前文someone else和后文的no one对应,所以动作也应该对应,所以选help。6.答案A。考察动词。后文so是解题点,说明作者的动作与男人的动作一致,故选sitting。7.答案D。考察名词。第44题后面一个词chat即为本题答案,因此选chat的同义词conversion。8.答案B 考察名词。文章说我的新朋友的每中都显示出怀疑的语气。首先joke,cry,和story文中均未提及,直接排除,选response。9. B 考查形容词。文章说,人们对于一个陌生人并不习惯于进行的交谈。此句是由前文作者对于陌生人的反应而总结出来的。前文作者对于陌生人的交谈很不顺利,如何开始如何结束都显得十分困难,因此本题应该选择与困难相近的词,纵观备选项unprepared未准备好的,符合文章。10. A 考察副词,文章说,无论和陌生交谈方式改变的需要无论是,它都不会发生。此题单纯从文章理解比较困难,建议用排除法。frequently, simply, widely这三个选项均不是文章讨论的内容,可以排除,剩下答案desperately十分,非常地修饰这种需要的迫切程度11. D 考查动词。最后一段作者针对与陌生人疏远这种情况,建议人们努力改善,答案容易得出。12. C 对应第一段的apart, 此处应选择相对应的反义词,closer.阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Youre in a department store and you see a couple of attractive young women looking at a sweater. You listen to their conversation: “I cant believe ita Lorenzo Bertolla!They are almost impossible to find. Isnt it beautiful? And its a lot cheaper than the one Sara bought in Rome.”They leave and you go over to see this incredible sweater. Its nice and the price is right. Youve never heard of Lorenzo Bertolla, but those girls looked really stylish. They must know. So, you buy it. You never realize that those young women are employees of an advertising agency. They are actually paid to go from store to store, talking loudly about Lorenzo Bertolla clothes. Every day we notice what people are wearing, driving and eating. If the person looks cool, the product seems cool, too. This is the secret of undercover marketing. Companies from Ford to Nike are starting to use it. Undercover marketing is important because it reaches people that dont pay attention to traditional advertising. This is particularly true of the MTV generationconsumers between the age of 18 and 34. It is a golden group. They have a lot of money to spend, but they dont trust ads. So advertising agencies hire young actors to “perform”in bars and other places where young adults go. Some people might call this practice deceptive (骗人的), but marketing executive Jonathan Ressler calls it creative. “Look at traditional advertising. Its effectiveness is decreasing.”However, one might ask what exactly is “real” about of young women pretending to be enthusiastic about a sweater? Advertising executives would say its no less real than an ad. The difference is that you know an ad is trying to persuade you to buy something. You dont know when a conversation you overhear is just a performance. 1. The two attractive young women were talking so that they could_.A. get the sweater at a lower price B. be heard by people aroundC. be admired by other shoppers D. decide on buying the sweater2. Lorenzo Bertolla is_.A. a very popular male singer B. an advertising agencyC. a clothing company in Rome D. the brand name of a sweater3. Which of the following can be inferred from the passage?A. The two girls are in fact employed by the Lorenzo Bertolla Company. B. The MTV generation tends to be more easily influenced by ads. C. Traditional advertising is becoming less effective because its too direct. D. Undercover marketing will surely be banned soon by the government. 4. Which of the following would be the best title for the text? A. Two Attractive Shoppers B. Lorenzo Bertolla SweatersC. Ways of Advertising D. Undercover Marketing【参考答案】14、BDCD 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Photos that you might have found down the back of your sofa are now big business! In 2005, the American artist Richard Princes photograph of a photograph, Untitled (Cowboy), was sold for $ 1, 248, 000. Prince is certainly not the only contemporary artist to have worked with so-called “found photographs”a loose term given to everything from discarded(丢弃的) prints discovered in a junk shop to old advertisements or amateur photographs from a strangers family album. The German artist Joachim Schmid, who believes “basically everything is worth looking at”, has gathered discarded photographs, postcards and newspaper images since 1982. In his on-going project, Archiv, he groups photographs of family life according to themes: people with dogs; teams; new cars; dinner with the family; and so on. Like Schmid, the editors of several self-published art magazines also champion (捍卫) found photographs. One of them, called simply Found, was born one snowy night in Chicago, when Davy Rothbard returned to his car to find under his wiper(雨刷) an angry note intended for some else: “Whys your car HERE at HER place?” The note became the starting point for Rothbards addictive publication, which features found photographs sent in by readers, such a poster discovered in our drawer. The whole found-photograph phenomenon has raised some questions. Perhaps one of the most difficult is: can these images really be considered as art? And if so, whose art? Yet found photographs produced by artists, such Richard Prince, may riding his horse hurriedly to meet someone? Or how did Prince create this photograph? Its anyones guess. In addition, as we imagine the back-story to the people in the found photographs artists, like Schmid, have collated (整理), we also turn toward our own photographic albums. Why is memory so important to us? Why do we all seek to freeze in time the faces of our children, our parents, our lovers, and ourselves? Will they mean anything to anyone after weve gone?64. The first paragraph of the passage is used to _. A. remind readers of found photographs B. advise reader to start a new kind of business C. ask readers to find photographs behind sofa D. show readers the value of found photographs 65. According to the passage, Joachim Schmid _. A. is fond of collecting family life photographs B. found a complaining not under his car wiper C. is working for several self-published magazines D. wondered at the artistic nature of found photographs66. The underlined word “them” in Para 4 refers to _. A. the readers B. the editors C. the found photographs D. the self-published magazines 67. By asking a series of questions in Para 5, the author mainly intends to indicate that _. A. memory of the past is very important to people B. found photographs allow people to think freely C. the back-story of found photographs is puzzling D. the real value of found photographs is questionable 68. The authors attitude towards found photographs can be described as _. A. critical B. doubtful C. optimistic D. satisfied 【参考答案】 64.D 65.A 66.D 67.B 68.C阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。The Taj Mahan (泰姬陵) is a love story,a sad and beautiful one.If it didnt exist,we would easily imagine that the story of its construction was simply a fairy tale.Three hundred years ago,there lived an Indian emperor called Shah Jahan.His wife was a beautiful and bright woman whom he loved greatly.Her title was Mumtazl Mahan:its shortened form Taj Mahan,means “pride of the palace”.In the year 1630 this beloved wife of the emperor died.He was so brokenhearted that he thought of giving up his throne.He decided out of his love for his wife,to build her the most beautiful tomb that had ever been seen.He summoned the best artists and architects from India,Turkey,Persia and Arabia and finally,the design was complete.It took more than twenty thousand men working over a period of 18 years to build the Taj Mahan,one of the most beautiful buildings in the world. The building itself stands on a marble.Platform 29 meters square and 67 meters high.Towers rise from each of the four corners.The Taj itself soars another 61 meters into the air.It is an eightsided building made of white marble.The emperor planned to build an identical tomb of black marble for himself on the other side of the river connected by a silver bridge.However his son put him into a prison in the palace before he could finish,and for the rest of his life,he could only gaze across river at the tomb of his beloved wife.1.The whole passage tells us about_.A.a beautiful fairy taleB.the story of the Taj MahanC.white and black marble tombs made for two emperorsD.the love story of emperor Shah Jahan and his wife2.Which of the following statements is NOT true about the Taj Mahan? A.It was completed quickly owing to the efforts of the best artists and workers.B.A lot of people took part in the building work. C.It is a magnificent building.D.It is a tomb for the emperors beloved wife.3.The emperors own tomb was designed to be_.A.61 meters high B.eightsidedC.blackcolored D.whitecolored4.The emperor_.A.died soon after Taj Mahan diedB.was killed by his sonC.was beloved by his peopleD.died after 16481.After school I couldnt help sharing what had happened in the morning with our headmaster.(完形填空倒数第二段第一句)放学后,我禁不住地与校长分享今天上午的事。(1)She couldnt help smiling.她禁不住地笑了起来。(2)She couldnt help envying Helen.她不由地妒忌海伦。(3)He knows nothing about it,so he cant help to do any of your work.他什么也不知道,所以不能帮你的工作。 2.The next morning,however,I found out that almost everyone had forgotten this matter except Willard Franklin.(完形填空第三段第一句)第二天早晨,我却发现除了Willard Franklin,其他人都忘记了这件事。(1)The restaurant is open every day except Monday.这家饭店除星期一外,每天都营业。(2)I can answer all the questions except for the last.除了最后一个,我可以回答所有的问题。(3)There will be five of us for dinner,besides John. 除约翰外还有我们五个人要一起吃饭。 (4)Everyone was there but him.除了他之外,所有的人都在。3.If it didnt exist,we would easily imagine that the story of its construction was simply a fairy tale.(阅读理解第一段第二句) 如果(泰姬陵)不存在,我们就会把它的修建故事轻易地想象成一个简单的神话故事。(1)Imagine that you are in London.想象一下你正在伦敦吧。(2)I cant imagine that anyone cares what I do.我想不出谁会关心我的所作所为。(3)I imagine hell be there.我猜他会到那儿去。【参考答案】1.B 2.A 3.C 4.D 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Museum of the Moving Image(MMI)(Monday Closed)As the best museum in New York City and with a balance of hands-on(实际操作的)activities and information, its the rare bird that can entertain and educate people of different ages. Its a perfect destination for a family trip of a couple hours.ProsExcellent movie screenings. Easy subway access.ConsDifficult to reach by Car.New York Hall of Science(NYHS)(Monday Closed)Being New York Citys only hand son science and technology center, it is an interactive science museum focusing on its audience of children. It has the most hands-on exhibits in an NYC museum, and its a fun destination for ages 5 and up. Older folks might take great interest in the NASA rockets outside the museum, but dont bother unless youve kids to keep you company.ProsCool interactive science exhibits, the rockets.ConsHard to reach by public transportation.Queens County Farm Museum(QCFM)(Year-round 7 days a week)It is an actual farm in New York City and home to animals your kids can feed and a yard full of a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 肖战辟谣为拍得闲谨制去工厂实习2个月
- 佳木斯职业学院《虚拟样机技术及仿真》2025-2026学年第一学期期末试卷
- 沈阳音乐学院《建筑力学绿色建筑评价项目》2025-2026学年第一学期期末试卷
- 青岛西海岸新区教育和体育系统考试真题2024
- 广东轻工职业技术学院《光电与光化学转换原理》2025-2026学年第一学期期末试卷
- 2025年平顶山学院辅导员考试真题
- 长春汽车工业高等专科学校《中国刑法》2025-2026学年第一学期期末试卷
- 心理咨询师职业规划方案
- 场内装卸工岗位竞聘方案
- 基金投资者的心理调适指南
- 香港电影历年分析报告
- 《数控技术课件课题》课件
- 2023钢结构冷却塔技术规程
- 高分子材料在生活中的应用课件
- 人体发育学-第九章青春期发育-课件
- 药品生产现场管理与过程控制培训ppt
- 数据分析与SPSS软件应用(微课版)-课后习题答案1-10章全书章节练习题答案
- 风机及塔筒生产全流程检验分析课件
- 矿井工业场地总平面布置中的防洪设计docx
- 电大专科《建筑制图基础》期末机考试题
- 超星尔雅学习通《大学生心理健康教育(兰州大学版)》2022章节测试答案
评论
0/150
提交评论