高考英语一轮复习 阅读理解选练(三)15.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解选练(三)15.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解选练(三)15.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解选练(三)15.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解选练(三)15.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

四川兴文县2017高考英语一轮阅读理解选练(三)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Elevenyearold twins Luke and Ryan Novolsel of Wilmette,Illinois,had a goal. The fifthgraders wanted to set a Guinness world record.Ryan Novolsel and his twin brother Luke hope that Guinness World Records will recognize their school for having the most sets of twins in a single grade. Some of their friends had already tried to jump on a pogo stick longer than anyone else. One even attempted to produce the loudest burp(打嗝). But none of them came close. Then Luke and Ryan realized that there were lots of other twins in their grade at Highcrest Middle School. They did a full count,and were amazed to discover 24 sets of twins in all.“We were absolutely shocked,”Luke and Ryans mother,Nancy Fendley,told the Associated Press. The boys figured they now had their Guinness record:most pairs of twins in one grade. The current record is 16 pairs,and is shared by Valley Southwoods Freshman High School in Iowa,Staples High School in Connecticut,and Maine South High School in Illinois.Earlier this year,Luke and Ryanwith help from their parentssent an application to Guinness. They added birth certificates,photos,and proof that all of the sets of twins attend Highcrest Middle School. They expected to hear back in several weeks on whether they actually set a new world record.Since 1980,twin birth rates have more than doubled in the United States,according to the Centers for Disease Control(CDC). The age of mothers has gone up over the years,and women in their 30s are more likely to give birth to twins. In 2009,one in every 30 infants was born a twin,compared with one in 53 infants in 1980.For Highcrest Middle School,the rise in twin births could be a ticket into the record books. Dave Palzet,the schools principal,said he is proud of his students effort.“I think it is wonderful that they have taken it on themselves to research and work with the world record officials to obtain this great honor for Highcrest Middle School,”he said.【解题导语】Luke和Ryan发现他们学校有二十四对双胞胎,他们向吉尼斯世界纪录提交了申请,希望创造一项一所学校单年级双胞胎最多的世界纪录。1According to Paragraph 2,what Luke and Ryans friends did shows that _Athey really have a gift for doing sportsBthey are interested in setting a Guinness world recordCthey have tried many things to inspire Luke and RyanDthey are trying their best to help the twins set a world record答案B推理判断题。根据第二段的Some of their.came close.可知Luke和Ryan的一些朋友已经尝试过创造一些世界纪录了,故可推断他们对创造世界纪录很感兴趣。2From Nancy Fendleys response in Paragraph 3,we infer that Luke and Ryan _Ahad thought they were the only twins at their schoolBdidnt expect there were so many twins at their schoolCthought there would be at most 16 pairs of twins at their schoolDfelt disappointed when they figured out the number of twins at their school答案B推理判断题。根据第三段的“We were.told the Associated Press.可知这对双胞胎没有料到他们学校里有这么多双胞胎。”3We know that compared to over thirty years ago,now in America _Amothers tend to give birth to babies in their early 20sBmothers are less likely to give birth in their 30sCmothers are more likely to give birth to twinsDmothers want to have more kids答案C细节理解题。根据第五段的In 2009,one.in 53 infants in 1980.可知跟三十多年前相比,现在双胞胎出生率更高。4What is Dave Palzets attitude toward his students effort?AAngry. BWorried.CIndifferent. DSupportive.答案D推理判断题。根据末段的“I think it is wonderful.Highcrest Middle School,”he said.可推断Dave Palzet支持学生们的行为。2016高考训练题-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 New York-Michelle Obama made a daring decision to return to the same designer who created her Inaugural (就职)Ball dress four years ago - and the risk paid off.The First Lady looked extremely attractive in a thin, sweeping, and ruby-colored dress by designer Jason Wu. She teamed the dramatic dress with heels by Jimmy Choo and a diamond ring by Kimberly McDonald.She surprised the fashion establishment by returning to a Wu design which had been the custom made for her.Four years ago at her first Inauguration Ball, Michelle shimmered(熠熠生辉)in an off-white, one-shouldered floor-length dress by the designer.Wu, who was 26 at the time and had only been working in fashion for three years, saw his career take off after the First Ladys surprise decision to wear one of his dresses.He said at the time that he was unaware she had chosen the dress and had been watching at home on his couch and eating pizza when she appeared.After her 2013 decision, Wu told Womens Wear Daily: “Mrs Obama likes to keep her secrets. She fooled me again.”Wu released a womens clothing and accessories(装饰品)collection at Target last year and continues to be popular with the First Lady for official engagements.The sleeveless, cross-halter neck dress with low-cut back flattered(突出)49-year-old Michelles arms and neat waist.It had been created especially for her by Wu and was a departure from the dark and plain colour tone she stuck to at earlier inauguration events.Mrs Obamas new hairstyle - she had bangs(美发沙龙)cut on her birthday last week had been loosely tousled(蓬松的)for the special night.Vice-President Joe Bidens wife Jill also looked attractive in a blue silk dress by Vera Wang at the Inauguration Ball.9. What does the passage mainly talk about?A. Designer Wus great works B. Mrs. Obamas decision to return to her former fashion designer C. The First Ladys secrets. D. Wu, a great designer.10. Michelle Obamas brave decision proved to be a_.A. risk B. danger C.Surprise D. success11. According to the passage, which of the following is correct?A. Mrs Obamas inaugural dresses were made by the same designer. B. Joe Bidens wife Jill also had her dress created by Wu.C. The colour tone at Michelles earlier inaugural events was not satisfactory.D. Mrs Obama had straight forehead hair as her new hairstyle for the special night.12. Which of the following best describes Jason Wu?A. Daring and gifted. B. Unusual and cautious. C. Careful and brave.D. Talented and lucky.参考答案9-12BDAD 阅读。Faced with a tough job market, fresh graduates are dreaming of running their own businesses insteadBut a recent survey has showed that such ambitions lack the required support and remain just thatdreamsThe Shanghai Municipal Employment Promotion Center poll of 1,276 graduates in several universities and colleges in the city, released last Friday, showed 5978 percent of respondents considered the possibility of setting up a company or at least a small store But they just stop at the thinking stage, it statedRespondents put the top reasons for not going it alone down to a shortage of investment and a lack of business opportunityThey also listed lack of business experience and social networks, the need tor advanced study and objections from family members as factors that stood in their wayMore than 90 percent of the interviewees said they would rather take up a job after graduating and then consider starting their own business two or three years down the roadGuo Bing, a senior student in Shanghai International Studies University majoring in English, decided he wanted to be his own boss last yearBut he is looking for a job first If I fail to find a satisfying job, I would like to establish a company in exhibition services, Guo saidThe Shanghai native has some relatives working in a local printing plantWith their help, Guo hopes to produce exhibition brochures(小册子) at a relatively low priceHe is also confident that his English language skills can help him do well in the industry Social networking is an important factor leading to business success, Guo said Guo said that the shortage of graduate jobs is the main reason driving more university students to set up a business right after their graduationJiang said the university sets up a business guide learn made of government officials and professionalsThey regularly give training courses to students who show an interest in having their own businessThe parents of university graduates are more willing to help their children start up alone, the survey showedOnce you win the support of your family, you have won half the battle, Guo added16Which of the following can be the best title?AA Tough Job Market BGraduates Dream of Being BossCThe Ambitious Fresh Graduates D, The Story ot Guo Bing17Which of the following does NOT stop fresh graduates realizing their dreams of being bosses?AThe lack of business opportunity and investmentBThe shortage of business experience.CLess skilled English languageDTheir family members objections18In the view of Guo Bing, what is the key factor -that makes fresh graduates dream of being boss soon after graduation?ATheir family dont support themBTheir social networking is not goodCThere are not enough graduate jobs DThey want to achieve greater success19All the following statements are true about Guo Bing EXCEPT _AHe has started his own business with the help of his relativesBEnglish is his major in the universityCHe is trying to find a job which can satisfies himDHe is a Shanghai native20Who is this article mostly intended for?AThe parents whose child goes to university soon.BThose who will graduate from universityCThose who want to be bossesDThe officials who work in the government【参考答案】1620、BCCAB阅读理解Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes in contact with them. Their valuesthis cant be repeated too oftenare not necessarily our values. Physical comfort, cleanness and order are not necessarily the most important things. The social services from time to time find themselves faced with a flat with decaying food covered by small worms, and an old person lying alone in bed, taking no notice of the worms. But is it interfering(干涉) with personal freedom to insist that they go to live with some of their relatives so that they might be taken better care of? Some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old.Indeed, the old can be easily hurt or harmed. The body is like a car, it needs more mechanical maintenance(机械维修,保养) as it gets older. You can carry this comparison right through to the provision of spare parts. But never forget that such operations are painful experiences, however good the results will be. And at what point should you stop to treat the old body? Is it morally right to try to push off death by seeking the development of drugs to excite the forgetful old mind and to activate the old body, knowing that it is designed to die? You cant ask doctors or scientists to decide, because so long as they can see the technical opportunities, they will feel bound to give them a try, on the principle that while theres life, theres hope.When you talk to the old people, however, you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on your ability to have fun.5. What does the passage mainly tell us?A. The values are different between the old and the young.B. The moral problems raised by old people.C. The personal freedom for the old.D. Old peoples viewpoint on life.6. We can know from the first paragraph that_.A. Very old people would like to live alone to have more personal freedom.B. Very old people are able to keep their room clean.C. Very old people like to live with their children.D. Social services have nothing to do with very old people.7. According to the author, which of the following is right?A. The older a person, the more care he needs.B. Too much emphasis has been put on old peoples values.C. The human body cant be compared to a car.D. It is easy to provide spare parts for old people.8.The underlined word “it” in the last paragraph refers to “_”. A. their money or their healthB. the conclusion you come toC. your talk to the old peopleD. whether age is happy or unpleasant5.B 主旨大意题。根据文章第 1 句 Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes in contact with them 及全文内容可知,答案选 B。6. A 推理判断题。根据文章第 1 段最后几句 Some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old 可知,答案选 A。7. A 推理判断题。根据文章第 2 段第 2 句 The body is like a car, it needs more mechanical maintenance as it gets older 可知,答案选 A。8. D 词义猜测题。根据文章最后一句 you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on your ability to have fun 可知,答案选 D。阅读理解解读。Eco City Farms are becoming more popular in cities and towns around the United States.Eco City Farms in Edmonston, Maryland, is located near shopping centers, car repair shops and homes. The neighborhood is a workingclass community. People do not have very much money, and they have limited access to fresh food in markets.Over the past two years, the farm has attracted volunteers from the community like Marcy Clark. She schools her four children at home. On a recent day she brought them to Eco City Farms for a lesson. Her son Alston Clark thinks his experience is very valuable. “I like coming out here,” he says, “You know, you connect with the earth, where your food comes from. You appreciate the food a little bit more.”Margaret Morgan started Eco City Farms. She thinks of it as a place where people can learn to live healthier lives. “Growing food in a community brings people together,” she continues, “Every piece of what we do here is a demonstration to show people everything about how to have an ecofriendly community.” she says. From th

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论