高考英语一轮复习 阅读理解演练(四)(含解析)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解演练(四)(含解析)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解演练(四)(含解析)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解演练(四)(含解析)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解演练(四)(含解析)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

广东海丰县2017高考英语阅读理解一轮演练完形填空After 22 years of marriage,I have discovered the secret to keep love alive in my relationship with my wife,Peggy. I started dating another woman.One day Peggy said to me,“Life is too_1_,and you need to spend time with the people you love. You probably wont believe me,but I know you love her and I think that if you spend more time with her,it will make us_2_.”The “other” woman my wife was encouraging me to_3_is my mother,a 72yearold widow who has lived alone since my father_4_20 years ago. Right after his death,I_5_2,500 miles away to California and started my own life and career. When I moved back near my hometown six years ago,I promised myself that I would spend more time with my mom. But with the_6_of my job and three kids,I never got around to seeing her much_7_family gettogethers and holidays.Mom was_8_and suspicious when I called and suggested the two of us go out to dinner and a movie.We didnt go anywhere _9_,just a neighboring place where we could talk._10_her eyes now see only large shapes and shadows,I had to read the menu for her.“I used to be the_11_when you were little,” she said.“Then it is time for you to relax and let me_12_the favor,” I said.We had a nice talk_13_dinner,just catching up on each others lives. We talked for so long that we_14_the movie.“_15_was your date?my wife asked when I got home that evening.”“Nice.nicer than I thought it would be,” I said.Mom and I get out for_16_a couple of times a month. Sometimes we take in a movie,but_17_we talk. Through the talks,I know what it was like for her to work in a factory during the Second World War. I know how she met my father there,and know how they_18_the difficult times. I cant get enough of these stories. They are_19_to me,a part of my history.Peggy was right. Dating another woman has_20_my marriage.【语篇解读】22年的婚姻之后,作者发现了维系夫妇二人良好关系的秘诀,那就是与另外一个女人约会,这个女人不是别人,正是自己的母亲。1. A. easy BdifficultCshort Dhard解析根据1空后面的内容可知,作者的妻子认为人生太“短暂”。答案C2 A. closer Blonger Chappier Deasier解析此处与第一段中的relationship相呼应,意思是这样做能让我们之间的关系“更加亲密”。答案A3A. date Bplease Cmeet Dconsult解析根据第一段后半部分中的dating可知,作者的妻子鼓励作者与之“约会”的对象是作者的母亲。答案A4A. passed out Bpassed byCpassed down Dpassed away解析根据4空前面的widow可知,作者的母亲是一位寡妇,由此可知她自从丈夫在20年前“去世”后就一直独居。另外,5空前面的death是线索提示。答案D5A. went Bdrove Cmoved Dremoved解析就在父亲去世后,作者“搬”到了2 500英里之外的加利福尼亚,开始了自己的生活和事业。此外,下一句开头部分的内容也是线索提示。答案C6A. pressure BdevelopmentCdemand Dloss解析虽然作者自我承诺多花时间陪母亲,但是由于工作和三个孩子的“需要”,除了家庭团聚和假期之外,作者从未能履行自己的诺言。答案C7A. beyondBwith Cduring Don解析参见上题解析。此处beyond表示“除之外”。答案A8A. excitedBannoyed CdelightedDsurprised解析作者此前很少陪伴母亲,如今突然给母亲打电话并建议两人一同外出就餐和看电影,她显然很“惊讶”。本句中的suspicious也是线索提示。答案D9A. ordinaryBfancy Cplain Dcommon解析作者和母亲并没有去任何“豪华的”地方,仅仅去了一个附近的可以说话的地方。答案B10. ASince BUntil CIf DUnless解析“因为”她的视力不佳,作者不得不将菜单读给母亲听。答案A11A. worker Bwaitress Creader Downer解析此处与上一段中的read相呼应,意思是当作者小的时候,作者的母亲经常是“读者”。答案C12A. award Breturn Cturn Danswer解析如今作者的母亲年事已高,是作者“回报”恩惠的时候了。答案B13A. over Bwith Con Dacross解析作者和母亲在晚饭期间交谈甚欢,此处over表示“在期间”。答案A14A. forgot Brefused Cmissed Dabandoned解析作者和母亲交谈的时间很长,以至于“错过”了那部电影。答案C15A. What BWho CWhere DHow解析根据下一段中的内容可知,作者的妻子询问的是这次约会“如何”。答案D16A .talkBmovie Cwalk Ddinner解析根据第8空后面的“go out to dinner”可知作者和母亲每个月都要出去吃几次“晚饭”。答案D17A. finallyBmerely Cmostly Despecially解析上文提到作者和母亲长时间交谈,以至于错过了电影,由此可知,两人在一起的时候“主要”是交谈。答案C18A. went through Bgot throughClooked throughDsaw through解析通过交谈,作者知道了母亲如何与父亲相识和他们如何“渡过”那些困难时光。答案A19A. friendly BkindCloyal Dimportant解析根据上下文内容可知,这些故事对作者而言很“重要”。答案D20A. ruined Bdamaged Chelped Daffected解析根据第一段第一句的内容可知,与母亲约会对作者的婚姻有“帮助”。答案C2016高考选练-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。Doctors have a new weapon in the battle against obesity (过度肥胖) a talking plate that tells people not to eat too quickly. The Mandometer monitors the amount of food leaving the plate, and tells users, “Please eat more slowly.”The 1,500 Swedish device is to be used in a National Health Service plan to help hundreds of obese families lose weight. It comes in two parts a scale placed under the plate and a small computer screen showing a graphic(图表) of the food gradually disappearing as the user eats. A red line on the screen shows the users eating speed, while a blue line shows a healthy rate. If the user eats too fast, the red line angles away from the blue one, warning him or her to ease off. If the lines deviate (偏离) too much, the computer voice comes on, and the screen flashes the message “Are you feeling full yet?” to remind users to think about whether they have had enough.Britain has an increasingly serious obesity problem, with one in four adults and one in seven children classed as obese. After a recent trial using the device, experts believe teaching obese people to eat more slowly will help them know when they are full. Around 600 families with at least one obese parent and child (aged five or older) were targeted in the project by Bristol University, along with GPs and nurses. Professor Julian Hamilton-Shield, who is leading the plan, says obese children and adolescents using the Mandometer ate from 12 to 15 percent less per meal at the end of the 12-month trial. Six months after they stopped using the device they still ate less, and continued to lose weight. “It will be a powerful tool to help families retrain their eating habits,” he says.1. What does the red line on the screen show?A. A healthy rate of eating. B. Too much food is left. C. The users eating speed.D. The user is full.2. What can we infer from the text?A. The device can help obese people form good eating habits.B. Every family will have such a device soon.C. This device is the best way to lose weight.D. People will no longer worry about obesity. 3. The underlined phrase ease off is closest in meaning to _.A. to become less tense B. to eat more slowly C. to remove gently and slowly D. to stop4. Which of the following is TRUE, according to the text?A. 25% of children are obese in Britain. B. One in seven adults is obese in Britain.C. Children using the Mandometer ate less after the trial. D. Six months after the trial, obese people are still eating a lot.参考答案14、CABC阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 A Book Review The SnakeStone by Berlie DohertyThe setting: Urban England (the cities), but also rural England (the countryside) including remote English villages. The theme: The main theme is a teenage search of selfdiscovery, in this case the search for a mother from whom the hero was separated at an early age. Its other concerns are love, getting on with others ,being persistent and courageous and trying to deal with doubts, troubles and worries. As the book moves to a close, James swimming coach says to him: You are not like a kid obeying instructions any more. You are diving like a young man who knows where he is going.The characters: James is the hero of the story. He is a championship diver, and has a comfortable life with his foster parents(养父母)Yet he also has the qualities to take him on a long journey to find his birth mother. The other characters in The SnakeStone, James parents, his diving instructor, best friend, the villagers, people he meets on his journey, are pictured realistically.The turning point:The turning point in the story comes while James foster parents are away in London, and he wonders about the identity of his birth mother. The only clue he has is a fossil, the snake stone which she left behind along with a note on which she had written,Take good care of Sammie. It was written on a torn envelope with parts of an address still there.The journey:Instead of going to London, James decides to find his birth mother. With help from his geography teacher, James sets out for the remote country village where his mother might be found. James has painful, challenging, but also humorous and happy travels. The mother he finally meets, Anne, has a minor yet powerful voice in the novel. He comes to understand why she left him at a strangers door fifteen years before. Although the meeting is not long, it leaves him with a feeling of completeness. As a journey of selfdiscovery The SnakeStone also provides its readers with a happy ending. Its hero says, on returning to his foster parents, I was home.61. What is the main theme of the novel? A. Life with foster parents. B. Life in the world of diving. C. A journey of selfdiscovery. D. A travel around the country. 62. What do the coachs words in Paragraph 2 suggest? A. James is a successful diver. B. James is a hopeful swimmer. C. James is an outgoing young man. D. James is an independent young man. 63. The snake stone in the novel is_. A. a stone with an address on it B. a clue left by the birth motherC. a gift from the swimming coach D. a fossil left by the foster parents64. Which of the following is true about the novel? A. The story has a sad ending. B. The story takes place in the city of London. C. The characters are vividly described.D. The turning point comes after the hero meets his birth mother.65. It can be concluded that James journey is _. A. worthwhile B. boring C. comfortable D. disappointing【要点综述】本文为一篇应用文,主要介绍了一本书的背景、主题、人物、故事的转折点以及人物的旅途等信息。61. C细节理解题。由第二段第一句“The main theme is a teenage search of selfdiscovery”可知本书的主题是自我发现的旅程。62. D推理判断题。由第二段教练的话“You are not like a kid obeying instructions any more. You are diving like a young man who knows where he is going.”可知詹姆斯不像小孩,而是像一个知道自己方向的年轻人,由此可推断出他是一个独立的年轻人。63. B细节理解题。由第四段“The only clue he has is a fossil, the snake stone which she left behind along with a note onwith parts of an address still there.”的叙述可知这块石头是他亲生母亲留下的线索。64. C细节理解题。由第三段最后一句“are pictured realistically.”可知故事逼真地介绍了里面的角色。vividly与realistically意思一致。65. A推理判断题。由最后一段第三句“James has painful, challenging, but also humorous and happy travels.”及全文叙述可知詹姆斯的旅途是值得的。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Honesty,my mum always used to tell me,is the best policy.Of course,this didnt include her when she told me that if I didnt eat all my vegetables Father Christmas would find out and wouldnt give me any presents.But when it comes to medicine,I had assumed it was important to always be honest with my patients.After all,the doctorpatient relationship is based on trust,and therefore honesty is essential. Or so I thought.I had just started working in geriatrics (老年病科)Mr.McMahon was brought in when his belly was found very swollen.I took a medical history from his daughter whod accompanied him in the ambulance.Shed been his main carer for years.I stood looking at him as she gave a detailed history.“Has he lost any weight recently?” I asked,“Well,its funny you should mention that,but yes,” she said slowly.There was silence for a few moments.“Why? What are you worried about?” she asked,I hesitated.She was obviously very involved in his care and it was only fair that I told her the truth.“Well,we need to prove its not cancer.” I said and talked briefly about some of the tests I was going to order.Half an hour later,a nurse called me: “Mr.McMahons daughter broke downshe said you told her he had cancer.” My heart sank.By the time I arrived at the ward,my consultant was already there,explaining that we still had to run lots of tests and that it was by no means confirmed that he had cancer.I stood silently at the end of the bed.My consultant was obviously angry with me and as we left Mr.McMahon,she turned to me.“Why on earth did you do that?” she asked in disbelief.I looked at her and bit my lip.“She asked me what I was worried about and I told her.” I said,hanging_my_head.“And give her more to worry about?” replied my consultant.“You dont say the word cancer until its confirmed.Even if you suspect it,think very carefully before you tell people.”As it turned out,it wasnt cancer.But I did learn that when someone is stressed and worried about thei

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论