高考英语一轮复习 阅读类训练(四)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读类训练(四)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读类训练(四)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读类训练(四)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读类训练(四)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

山东金乡县2017高考英语阅读类一轮训练(2016高考模拟选编)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的选项中选出最佳选项。Just three weeks after landing back in the UK,I was determined to quit my job.Hearing my _1_,my family were strongly against it.But I was _2_ about going back to Ghana to set up more play centres and _3_ people to use their local resources.But a few of my friends _4_ mesome even ran marathons to raise money for my _5_They also paid to see me sing at a concert I put on to raise funds.In the months before my _6_ Africa trip,I spent all my free time _7_ early childhood developmentI wanted to know the best way to teach these children.In January 2012,a year after I first _8_ as a volunteer teacher,having raised $ 1,000,I _9_ to Ghana.There I met David,a community development worker who _10_ my play centre idea.He took me to a remote village on his motorbike and introduced me to village elders who helped me organize community meetings to tell _11_ about my plans.I lived in a mud hut with a few _12_ from a village in northern Ghana.I commissioned(委任) local carpenters to _13_ wooden games and asked friends in Tamale to _14_ cardboard boxes,bottle tops and buttons for them.It took David and I nearly three months to train teenage volunteers from villages,but this was extremely _15_ to me,as I wanted the _16_ to be running their own communities.At the end of the training we held a graduation ceremony and _17_ 120 children at the centre,where toys,puzzles and charts were used as _18_ to help children learn.The volunteers started using their training to _19_ teach the children each afternoon.The kids at the first centre were so _20_ to finally learn how to count and identify colours.All three centres were set up using the money I raised in the UK.【语篇解读】这是一篇记叙文。作者放弃自己在英国的舒适生活到了非洲加纳,帮助那里的人们建立儿童娱乐中心。1A.thought Bspeech Cdecision Dsuggestion答案C依据上文的“I was determined to quit my job”可知,听到作者的决定,家人都持反对意见。2A.curious BnervousCanxious Dserious答案D依据上下文可知,作者对回到加纳为孩子们建立游乐中心这件事是认真的,故选D项。be serious about“对认真对待”。3A.assist Btrain Cexpect Drequire答案B由倒数第二段中的“to train teenage volunteers from villages”可知,这里指培训他人。4A.supported BrefusedCcomforted Dexcused答案A下文的“some even ran marathons to raise money”说明这些朋友是支持作者的。5A.business BprojectCtrip Dgroup答案B由上文的“going back to Ghana to set up more play centres”可知,此处指作者心中的规划。6A.first Bsecond Clast Dfourth答案B依据下文的“a year after I first _28_ as a volunteer teacher”可知,这里指作者第二次到加纳。7A.researching BinvestigatingCrecording Dmonitoring答案A依据下文的“I wanted to know the best way to teach these children”可知,作者在研究儿童的早期发展。8A.remembered BheardCvisited Dmet答案C由上下文可知,此处指2012年1月,作者作为一名志愿教师,第一次到达加纳,故选C项。9A.referred BreturnedCheld Dleft答案B由下文可知,作者又回到了加纳,第一段中的“going back to Ghana”也是提示,故选B项。10A.loved BopposedCignored Dcreated答案A下文中的“introduced me to village elders”说明David喜欢作者的主意。11A.teachers BstudentsCparents Ddoctors答案C既然作者想帮助孩子,应该是先让家长了解他的计划。12A.workers BstrangersCleaders Dvolunteers答案D依据下文的“train teenage volunteers from villages”可知,作者和志愿者一起生活。13A.purchase BpaintCmake Dtake答案C作者使用教具和图片让孩子学到知识,因此请来木匠是为了制作游戏工具。14A.collect BseparateCdesign Ddistribute答案A句中的“cardboard boxes,bottle tops and buttons”都是让孩子使用的教具,因此是收集这些东西。15A.urgent BamusingCattractive Dimportant答案D依据“I wanted the _36_ to be running their own communities”可知,培训青少年志愿者是很重要的。16A.officials BlocalsCcompanies Dcenters答案B句中的“to be running their own communities”暗示让当地人管理他们自己的社区。17A.enrolled BeducatedCdemonstrated Dcontacted答案A由上下文可知,游戏中心是为孩子们设立的,因此这里指招收学生。enroll意为“招收”,故选A项。18A.systems BlimitsCtools Dmaterials答案C句中的“toys,puzzles and charts”都是孩子们用来学习的工具,故选C项。19A.easily BseriouslyCactively Dnormally答案C这些志愿者已经接受了培训,自然是积极、主动地教育当地的孩子们。20A.confused BexcitedCannoyed Dshocked答案B句中的“to finally learn how to count and identify colours”暗示,因为学会数数和辨别颜色,孩子们感到兴奋不已。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。In 1939,two brothers,Mac and Dick McDonald,started a drivein restaurant in San Bernadino,California.They carefully chose a busy corner for their location.They had run their own businesses for years,first a theater,then a barbecue(烤肉)restaurant,then another drivein.But in their new operation,they offered a new,shortened menu:French fries,hamburgers,and sodas.To this small selection they added one new idea:quick service,no waiters or waitresses,and no tips.Their hamburgers sold for fifteen cents.Cheese was another four cents.Their French fries and hamburgers had a remarkable uniformity(一致性),for the brothers had developed a strict routine(程序)for the preparation of their food,and they insisted on their cooks sticking to their routine.Their new drivein became surprisingly popular,particularly for lunch.People drove up by the hundreds during the busy noontime.The selfservice restaurant was so popular that the brothers had allowed ten copies of their restaurant to be opened.They were content with this modest success until they met Ray Kroc.Kroc was a salesman who met the McDonald brothers in 1954,when he was selling milkshakemixing machines.He quickly saw the special attraction of the brothers fastfood restaurants and bought the right to franchise(特许经营)other copies of their restaurants.The agreement included the right to duplicate(复制)the menu,the equipment,even their red and white buildings with the golden arches(拱门)Today McDonalds is really a household name.In 1976,McDonalds had over $ 1 billion in total sales.Its first twentytwo years is one of the most surprising success stories in modern American business history.1This passage mainly talks about_.Athe development of fast food servicesBhow McDonalds became a billiondollar businessCthe business careers of Mac and Dick McDonaldDRay Krocs business talent答案:B主旨大题。通读全文可知本文主要介绍Mac and Dick McDonald两兄弟的最初创业及Kroc购买该品牌经营权的情况,由此可知答案为B。2Mac and Dick managed all of the following businesses except_.Aa drivein Ba theaterCa cinema Da barbecue restaurant答案:C细节推理题。根据第一段第三句话They had run their own businesses for years,first a theater,then a barbecue(烤肉)restaurant,then another drivein.可知答案为C。3We may infer from this passage that_.AMac and Dick McDonald never became wealthy for they sold their idea to Kroc.Bthe place the McDonalds chose was the only source of the great popularity of their driveinCforty years ago there were lots of fastfood restaurantsDRay Kroc was a good businessman答案:D推断推理题。根据第三段第二句He quickly saw the special attraction of the brothers fastfood restaurants and bought the right to franchise(特许经营)other copies of their restaurants.可以做出正确判断。4The passage suggests that_.Acreativity is an important element of business successBRay Kroc was the close partner of the McDonald brothersCMac and Dick McDonald became broken after they sold their idea to Ray KrocDCalifornia is the best place to go into business答案:A归纳判断题。从全文可得出结论:创造力是事业成功的重要因素。阅读理解。Love, success, happiness, family and freedom-how important are these values to you? Here is one interview which explores the fundamental questions in life. Question: Could you introduce yourself first? Answer: My name is Misbah, 27 years old. I was born in a war-torn area. Right now Im a web designer. Q: What are your great memories? A: My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories. Q: Does your childhood mean a lot to you? A: Yes. As life was very hard, I used to work to help bring money in for the family. I spent my childhood working, with responsibilities beyond my age. However, it taught me to deal with problems all alone. I learnt to be independent. Q: What changes would you like to make in your life? A: If I could change something in my life, Id change it so that my childhood could have taken place in another area. I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can live with my family and we are safe. Q: How do you get along with your parents? A: My parents supported me until I came of age. I want to give back what Ive got. Thats our way. But I am working in another city. My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters(过滤) out your emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. ( ) 1. In Misbahs childhood, _.A. he was free from worry B. he liked living in the countryside C. he was fond of getting close to nature D. he often spent holidays with his family ( ) 2. What did Misbah desire most in his childhood? A. A colorful life. B. A beautiful house. C. Peace and freedom. D. Money for his family. ( ) 3. How would Misbah prefer to communicate with his parents? A. By chatting on the Internet. B. By calling them sometimes. C. By paying weekly visits. D. By writing them letters. ( ) 4. If there were only one question left, what would it most probably be? A. What was your childhood dream? B. What is your biggest achievement? C. What is your parents view of you? D. What was your hardest experience in the war? 【语篇解读】本文通过一个采访,把 Misbah 这个人的生活,成长展示给我们. 1. 答案 C 【解析】细节理解题.由 My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories.可知,Misbah 喜爱大自然.所以答案选 C 项. 2. 答案 C 【解析】 推理判断题. 根据文中 I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can live with my family and we are safe.可知,作者向往和平自由的生活.故选 C 项. 3. 答案 C 【解析】 细节理解题. 根据 My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters out your emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. 可知, Misbah 讨厌在电话里与父母联系,因为它只剩 下了声音,而 Misbah 想要的是与父母面对面的交流.四个选项中只有 C 项能够让 Misbah 与父母面对面.由此判断选 C 项. 4. 答案 B 【解析】推理判断题.其它三个问题在上文中都有所涉及,只有 B 项没有.所以如果还剩 一个问题,很有可能就是 B 项。阅读理解。It is hardly surprising that clothing manufacturers(生产商) follow certain uniform standards for various features(特征) of clothes. What seems strange, however, is that the standard adopted for women is the opposite of the one for men. Take a look at the way your clothes button. Mens clothes tend to button from the right, and womens from the left. Considering most of the worlds population-men and women-are right-handed, the mens standard would appear to make more sense for women. So why do womens clothes button from the left? History really seems to matter here. Buttons first appeared only on the clothes of the rich in the 17th century, when rich women were dressed by servants. For the mostly right-handed servants, having womens shirts button from the left would be easier. On the other hand, having mens shirts button from the right made sense, too. Most men dressed themselves, and a sword drawn from the left with the right hand would be less likely to get caught in the shirt. Today women are seldom dressed by servants, but buttoning from the left is still the standard for them. Is it interesting? Actually, a standard, once set, resists change. At a time when all womens shirts buttoned from the left, it would have been risky for any single manufacturer to offer womens shirts that buttoned from the right. After all, women had grown so used to shirts which buttoned from the left and would have to develop new habits and skills to switch. Besides, some women might have found it socially awkward to appear in public wearing shirts that buttoned from the right, since anyone who noticed that would believe they were wearing mens shirts. ( ) 1. What is surprising about the standard of the clothing industry? A. It has been followed by the industry for over 400 years. B. It is different

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论