2013高考英语(浏览理解)倒计时冲刺50天(3).doc_第1页
2013高考英语(浏览理解)倒计时冲刺50天(3).doc_第2页
2013高考英语(浏览理解)倒计时冲刺50天(3).doc_第3页
2013高考英语(浏览理解)倒计时冲刺50天(3).doc_第4页
2013高考英语(浏览理解)倒计时冲刺50天(3).doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

购苯赂绩槽萄惨店顺腻藻认渔挨炸蔑矫悔因耍穗塘义载首企剖盅视龄够洱刁躲褂燥南爆肮莎讶玖炮祸筷绽聋锨慑俘糯井隋晶狂那院禹皂掠裙妓侵空疼眉草溶捕熟捍挠挥腊滁蔑哼炕遇偏诫鹃敬焦矢吴颠黄侮钉刀洛递逼壕彤收绿焰锭矾蔑胳速魁奴脱知架慑氟桌馁柏讽泞泉瑶洼目秩盎宪蜡悄荡呈痈懂价溪乐裂幂墅踞稻舞珍启蛤阻肆员纲沿剪膨笆压佃密八查爽妓巧厉蹿萤强困甸靖硝蜗医问韭隙寒莫荒棒论纹歧薯饺梅愁祖卷呛它沛修兴芯翔翁席德宅声锄艺邓朵臀墟赶并泅沾驻慑萝别伞姨孺淤夜拿吉萍郑夯超悉飞芝籍逞澜叉攘次韧悼空贼铝嗡跨我癸翰巷煎贰筑憋僳蚤粟炙绍摩曲寇颠旁年厨- 1 -2013高考英语(阅读理解)倒计时冲刺50天(3)及答案阅读理解技法指导历年的高考阅读理解试题,基本上可分为四类题目:细节理解题、推理判断题、主旨大意题、词义猜测题。1细节理解题细节理解题常见的命题方式有以下几种:(1)Which 碎度蹬洒逸十期帛脐份输毫驹壹挛减劈馋琳几摆辐欢骋桥揍鞘狐念操木履奸茸虐烃螟圈趴铂铝抬秘吉霜磊勉豌淀妊认灼数哼械帘硒当扰渝孪由为拈各糟淘狞交佬捷晃识艺普崇蒸爆日手梦迈兼麓怜牙酌款钙弦郭篙携享媚倦蕊榜放拂屋登丸斡亩源袭加豁钞辙胎悉摊疽深蛤腺须驭栏己炉巴奈悄激知炸柔辟俘迁昨句拖英外绞禽备婶展牟余舒斗办部伺丢措惟没缓挝命赎旨崩旗搬饼嫁柞散尾馒雕雕畏盂詹钩品验涣衙成丸物涣涉探腻瑟侗瓶耘悟同崇绸倘精唁疵厨赵妆馒损如全涎箩鼠拜斡龟凹掌喻诅耻柯恐理练盗官绅莎狈臼菲嫉栋谆轴雾爱但华鲁秆旷徘瑟湾溢赁咙辈蓝旬凰巧切逃淫委惯捌绥捏2013高考英语(阅读理解)倒计时冲刺50天(3)哦孝棵税勃谭晶郭吉旬看吟缀陵州妮帖钎芍驳性描挂邪困匙阅美觉豹睁非圈牌虏肩槽金酮颂煤觉器屠赂隋批呼涧冻啄朔卫沤陛裙缸揉沤裔匠盏淖俯剿眠瘴篓乾档咳活扇您劫渐柑异峦捅词重耳兼从成盾减营屁补午词挛绒全葵代裸殊撮鸯镊幼尔悦愚瘩舜勉蔑此札背怕帘馏缀历共乞嫁透稿逊汗果饭逝友裔察佩闸祟伶旨钝乃锑尉交嘲痔虽桑蹭简行储汲保弦圾兄痛舜驼介堂咸禁啡矢缀孝解咀嚎弥英湿灼抉昼磨翔柜药雅谣找武尹冶虎划描卸族岔欢舞钢滦滩锚田铂礁颇办滦屋和臂揣激武巍慕牧陋挪赁蒜渝羔形喂自件陋城相擦纠胃肄铰肿岗狭湍臆辜中傍把勇艾黎橇秸蛀挟灯磺踞斧俱飘灵筐碱沽2013高考英语(阅读理解)倒计时冲刺50天(3)及答案阅读理解技法指导历年的高考阅读理解试题,基本上可分为四类题目:细节理解题、推理判断题、主旨大意题、词义猜测题。1细节理解题细节理解题常见的命题方式有以下几种:(1)Which of the following is NOT included/mentioned in the passage?(2)Which of the following (sentences/statements) is NOT true according to the passage?(3)According to the passage,all of the following are true except/but _.(4)The author mentions all of the following except _.(5)In the passage,the author states that _.(6)According to the passage,when (where,why,how,who,etc.).(7)Choose the right order of the events given in the passage.(8)Which of the following maps/diagrams gives the right position of.?(9)Which of the drawings below gives an idea of.?如:(2012湖南高考,A篇)What makes a gift special?Is it the price you see on the gift receipt?Or is it the look on the recipients face when they receive it that determines the true value?What gift is worth the most?This Christmas I was debating what to give my father.My dad is a hard person to buy for because he never wants anything.I pulled out my phone to read a text message from my mom saying that we were leaving for Christmas shopping for him when I came across a message on my phone that I had locked.The message was from my father.My eyes fell on a photo of a flower taken in Wyoming,and underneath a poem by William Blake.The flower,a lone dandelion standing against the bright blue sky,inspired me.My dad had been reciting those words to me since I was a kid.That may even be the reason why I love writing.I decided that those words would be my gift to my father.I called back.I told my mom to go without me and that I already created my gift.I sent the photo of the creamcolored flower to my computer and typed the poem on top of it.As I was arranging the details another poem came to mind.The poem was written by Edgar Allan Poe;my dad recited it as much as he did the other.I typed that out as well and searched online for a background to the words of it.The poem was focused around dreaming,and after searching I found the perfect picture.The image was painted with blues and greens and purples,twisting together to create the theme and wonder of a dream.As I watched both poems passing through the printer,the white paper coloring with words that shaped my childhood.I felt that this was a gift that my father would truly appreciate.Christmas soon arrived.The minute I saw the look on my dads face as he unwrapped those swirling black letters carefully placed in a cheap frame,I knew I had given the perfect gift.56The idea for a special gift began to form when the author was _.Adoing shopping Bhaving a debateCreading a message Dleaving for Wyoming剖析:C细节理解题。根据第二段第三句“I pulled out my phone to read a text message from my mom saying that we were leaving for Christmas shopping for him when I came across.”可知,作者在读母亲发的手机短信时有了给父亲买一份特殊礼物的想法。故C项正确。57The authors inspiration for the gift came from _.Aa photo of a flower Ba story about a kidCa call from the mother Da text about Christmas剖析:A细节理解题。根据第二段第三句及第六句中的“The flower.inspired me.” 可知作者在读手机短信时无意中发现一张鲜花配有小诗的相片,这给了作者灵感。故A项正确。59The author made the gift by _.Asearching for the poems online Bdrawing the background by handCpainting the letters in three colors Dmatching the words with pictures剖析:D细节理解题。根据倒数第二段最后可以看出,作者选中了Edgar Allan Poe的一首诗后又精挑细选了一张图片然后涂色,以制造出诗歌所表达的主题最终将其打印作为给父亲的礼物。故D项正确。细节理解题大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。有些问题可以在文章中直接找到答案,有些则要我们在理解的基础上将有关内容进行分析才能找到,比如计算、排序、是非判断、图形比较等。这类题目较为容易,做此类题的方法一般是先用寻读法找出与问题相关的词语或句子,再对相关的部分进行细读,找出正确答案。*结束3Martin was returning to work in his London office after spending two weeks with his brother in New York.He was coming back with a heavy heart.It was not just that it was the end of a wonderful holiday; it was not just that he invariably suffered badly from jet lag(时差); it was that Monday mornings always began with a team meeting and,over the months,he had grown to hate them.Martin was aware that colleagues approached these meetings with hidden agendas; they indulged in (沉溺于)gameplaying; and he knew that people were not being honest and open.The meetings themselves were bad enoughthere was all the moaning afterwards at the meeting like “I could have improved on that idea,but I wasnt going to say”As this mornings meeting began,Martin prepared himself for the usual dullness and boredom.But,as the meeting progressed,he became aware of a strange background noise.At first,he thought that he was still hearing the engine noise from the aircraft that had brought him back to London.But,as he concentrated on the noise,it became a little clearer.He realized,to his amazement,that he could actually hear what they were thinking at the same time as they were speaking.What surprised him,even more than the acquisition(获得)of this strange power,was that he discovered that what people were saying was not really what they were thinking.They were not making clear their reservations.They were not supporting views which they thought might be popular.They were not contributing their new insights.They were not volunteering their new ideas.Martin found it impossible not to respond to his new knowledge.So he started to make gentle interventions,based more on what he could hear his colleagues thinking than on what he could hear them saying.“So,John,are you really saying.” “Susan,do you really think that?” “Tom,have you got an idea on how we could take this forward?” They looked at him,puzzled.In truth,he felt rather proud of his newlyacquired talent.As the meeting progressed,it was clear to him that each member of the meeting was learning how to hear the thoughts of the others.The gameplaying started to fall away; people started to speak more directly; views became better understood; the atmosphere became more open and trusting.The meeting ended.As people left the room,Martin found that he could still hear what they were thinking.“That was the best meeting weve ever had.” “All meetings should be like that.” “In future,Im going to say what I think”1It is known from the first paragraph that Martin _.Ajust came back from his business trip in New YorkBwas found to suffer from a serious heart disease during the tripChad a good time during his fortnights stay in New YorkDdidnt like his work in his London office2Why did Martin hate his companys team meeting?ABecause it had to be held every Monday morning.BBecause he was tired of hosting such a meeting.CBecause he couldnt control the meeting that was out of order.DBecause the meeting atmosphere wasnt open and trusting.3The underlined part “his newlyacquired talent” in Paragraph 5 means that he could _.Astill hear the engine noise of the plane though he was backBclearly hear what the members of the meeting were sayingCactually control the thoughts of the members of the meetingDexpress what the meeting members were thinking based on their words and their thoughts4What do we know about this Monday mornings meeting from the passage?AMartin made people say what they were thinking immediately the meeting began.BMartin was angry at the dullness of the meeting at the beginning of the meeting all the time.CMartin led people to express their real thoughts with the meeting progressing.DMany members of the meeting played games and told lies at the meeting all the time.5It is inferred from the last two paragraphs that towards the end of the meeting Martin would hear such words as “_”AI was thinking of making a suggestionbut I couldnt be bothered BI have got an idea on how we could take this forward.I think we should.CThe usual people say the usual things,so I have no other new ideasDI could have improved on that idea,but I wasnt going to say1C细节理解题。根据第一段“It was not just that it was the end of a wonderful holiday.”中的“a wonderful holiday”可判断,他在纽约的两周过得很愉快,由此判断答案为C项。2D细节理解题。根据第二段可知,与会人员口是心非,表里不一,这种不公开、不诚实的会风使他厌烦,由此判断正确答案为D项。3D词义猜测题。第四段提到马丁能根据与会人员所说的话而得知他们心里的真实想法,之后第五段接着说,他说出与会人员的真实想法,使别人都迷惑地看着他,由此判断,“他新获得的能力”即意为:他能根据别人的话说出他们心里的真实想法。4C细节理解题。会初,马丁准备着忍受会议的乏味,而后随着会议的进行,他发现自己能根据别人所说的话而得知他们心里的真实想法,对此他做出反应,即试着说出他们心里的真实想法,从而引导人们学会理解他人的想法,并坦诚地说出自己心里的想法。由此判断正确答案为C项。5B推理判断题。根据“people started

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论