已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时练(二)阅读理解提速练(练速度)(限时:35分钟).阅读理解A(2016攀枝花市高三第三次统一考试)Shakespeares Globe Theatre and Exhibition TourShakespeares Globe Exhibition is the worlds largest exhibition devoted to Shakespeare and the London in which he lived and worked. Located beneath the reconstructed Globe Theatre on Londons Bankside, the exhibition explores the extraordinary story of the Globe, and brings Shakespeares world to life using a range of interactive (互动的) displays and live demonstrations (展示)HighlightsGuided tour of Shakespeares Globe Theatre in LondonTour the reconstructed Globe Theatre and see how plays were staged in Shakespeares dayAllday access to the interactive Globe ExhibitionActors, recordings and interactive displays bring Shakespeares world to lifeDetailsIncluding:Entrance fee and all day access to ExhibitionGuided tour of Shakespeares Globe Theatre (maximum 50 people)Not including:Hotel pickup and drop offFood and drinks, unless specifiedSchedule and PricingClick the link below to check pricing & availability on your preferred travel date. Our pricing is constantly updated (更新) to ensure you always receive the lowest price possible we 100% guarantee it.Departure (出发) pointShakespeares Globe TheatreDeparture timeTours depart daily every 15 to 30 minutesApril 23 to October 99:00 am to 5:00 pm. On Monday, tours run all day. Tuesday to Saturday, last tour departs at 12:30 pm and at 11:30 am on Sunday due to performances taking place on these days.October 10 to March 3110:00 am to 5:00 pm.Important note: As we are a working theatre, the Exhibition and/or tours may sometimes not be available due to events, rehearsals (排练), and performances. When the Globe tours are not available, Rose or Bankside tours can be offered instead.Theatre Tour and ExhibitionShakespeares Globe Theatre Tour and Exhibition$21.12Theatre Tour and Afternoon TeaShakespeares Globe Theatre Tour and Exhibition plus Afternoon Tea at 3:00 pm in the Swan Brasserie or Bar.$59.441In this Shakespeares Globe Theatre Tour, we can _.Avisit the original Globe TheatreBenjoy a British afternoon tea for freeCvisit the exhibition in the Globe TheatreDexperience Shakespeares world in an interactive way解析:选D细节理解题。根据第一段第二句中的“the exhibition .displays and live demonstrations (展示)”可知,在莎士比亚环球剧场之旅中,我们可以以一种互动的方式体验莎士比亚的世界。故答案选D。2This passage can be found _.Ain a newspaper Bin a magazineCon the Internet Din a guidebook解析:选C文章出处题。根据Schedule and Pricing部分第一句可知,游客可以点击链接,查询游览日期的票价。故本文可能出现在互联网上。故答案选C。3What will be provided if the Globe tours are not available?AAn alternative. BAfternoon tea. CHotel pickup. DA Shakespeares play.解析:选A细节理解题。根据Important note部分第二句可知,如果不能参观环球剧场,游客可以赏玫瑰或欣赏河岸风光。即还有其他可供选择的景点。alternative意为“可供选择的事物”。故答案选A。B(2016长春市普通高中质检一)There are some strange driving laws in different countries.CountriesLawsVietnamIf youre in Vietnam without a Vietnamese drivers license, you risk a prison sentence of up to three years.RussiaIn Moscow, if your car is dirty enough to draw dust art, you will be fined about 2,000 rubles (about US $55). Worse yet, its illegal to wash your car by hand in public places forcing you to take it to one of the few car wash facilities.ThailandDrivers males or females cant drive shirtless, whether its a car, a bus, or a tuktuk.FranceFrance requires its drivers to carry a portable breathalyzer (酒精测量仪) all the time when driving a car. The onetime breathalyzer cost around US $5, and if you dont have one, you will be fined US $15.CyprusRaising your hands in the car can get you fined of US $35. The law states a driver can be fined if the person is in an irregular position inside the car or raises his hands from the steering wheel unnecessarily.JapanPoliteness isnt just the culture in Japan; its part of driving laws. Splashing a person by driving through a puddle (小水坑) with your car will cost you over US $60. The country is also strict with its DUI (酒驾) laws riding with or lending your car to a driver who gets caught drinking can lead to a fine costing thousands of dollars.4Where should you go to wash your car when you are in Moscow?AThe car wash facilities.BAny public place.CYour home. DThe forest.解析:选A细节理解题。根据Russia一栏中的“. forcing you to take it to one of the few car wash facilities.”可知,A项正确。5What can get you fined for in Cyprus?AForgetting to carry a portable breathalyzer.BNot having a Cyprus drivers license.CPutting your hands above your head when you are driving.DDriving without a shirt.解析:选C细节理解题。根据Cyprus一栏中的“The law states a driver can be fined .the steering wheel unnecessarily.”可知,C项正确。6If you are fined thousands of dollars in Japan, you may have been _.Ain an irregular position in your carBsitting in a car with a drunk driverCsplashing a person with mudDimpolite to other drivers解析:选B细节理解题。根据Japan一栏中“. riding with or lending your car to a driver who gets caught drinking can lead to a fine costing thousands of dollars.”可知,B项正确。7This text can most likely be found in _.Aa law documentBa fashion magazineCan international newspaperDa column on interesting cultures解析:选D文章出处题。A“一份法律文件”;B“一本时尚杂志”;C“一份国际报纸”;D“一个关于有趣文化的专栏”。本文介绍的这些国家的奇怪的驾车法规与国家的文化有关,故D项正确。C(2016河北普通毕业班质量检查)The term “smog” was first used in London during the early 1900s to describe the combination of smoke and fog. What we typically call “smog” today is a mixture of pollutants but is primarily made up of groundlevel ozone (臭氧)Ozone can be beneficial or harmful depending on where it stays. The ozone staying high above the Earth protects human health and the environment, but groundlevel ozone is responsible for the choking, coughing, and painful eyes associated with smog. The ozone in smog also prevents plants growth and can cause widespread damage to crops and forest.Major smog occurrences often are linked to heavy motor vehicle traffic, high temperatures, sunshine, and calm winds. Weather and geography affect the position and severity of smog. Because temperature regulates the length of time it takes for smog to form, smog can form faster and be more severe on a hot and sunny day. When warm air stays near the ground instead of rising and winds are calm, smog may stay trapped over your city for days. As traffic and other sources add more pollutants to the air, the smog gets worse. Smog is often more severe away from the pollution sources because the chemical reactions that cause smog occur in the atmosphere while the reacting chemicals are being moved by the wind.Smog is a visible example of air pollution. You can look into the distance during the day to see how much smog there is in the air. In addition, most cities measure the concentrations of pollutants in the air and report the results to the public.Environmental Protection Agency sets national standards for pollutants. Areas that fail to meet the standards for at least one air pollutant are called “nonattainment (不达标) areas”. New measures are being taken by local governments across the country to reduce air pollution in nonattainment areas. These include: banning charcoal barbecues and wood burning in stoves or fireplaces when pollution levels are high; developing programs to encourage carpooling and voluntary “ozone actions”; limiting traffic in overcrowded areas; expanding or improving public transportation systems; requiring employers to contribute to employee public transportation costs; assessing “smog fees” on cars according to the number of miles driven and vehicle emissions (排放) produced; and even buying and breaking up older “superdirty” cars.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要谈论了烟雾的形成原因、危害以及地方政府针对这一现象所采取的应对措施。8According to the passage, groundlevel ozone can_.Adamage the environmentBbenefit human healthCprotect crops and forestDlimit the spread of smog解析:选A细节理解题。根据第二段中的“.but groundlevel ozone is . damage to crops and forest.”可知,地平面上的臭氧对环境和人体是有坏处的。故选A。9Which of the following is TRUE according to the passage?AAir quality is better in time of calm wind.BSmog is more severe near pollution sources.CIt takes more time for smog to form in hot weather.DChemical reactions occur in the moving air and cause smog.解析:选D正误判断题。根据第三段最后一句中的“because the chemical reactions . by the wind”可知,化学反应在流动的空气里发生并且导致了烟雾。故选D。10Which indication shows more exact the air is poor?AHeavy motor vehicle traffic in big cities.BWidespread damage of crops and forest.CClear outlines of hills in the distance.DHigh concentrations of pollutants in the air.解析:选D细节理解题。根据第四段最后一句可知,空气中高浓度的污染物能较准确地表明空气质量差。故选D。11What is included in the measures being taken by the local governments?AUnconditional banning of wood burning.BEncouraging carpooling and public transportation.CCharging all the vehicles more “smog fees”DBuying new cars to replace superdirty old cars.解析:选B细节理解题。根据最后一段中的“developing programs to encourage carpooling .”以及“expanding or improving public transportation systems” 可知,地方政府采取的措施包括鼓励人们拼车,扩大和改进公共交通运输体系等。故选B。D(2016合肥市第二次质量检测)Personal moneymanagement website Mint. com suggests recently that responsible parents should give their kids credit cards possibly starting as young as middle school. The website says a credit card will help children master responsible spending habits and give parents the chance to teach them some valuable lessons.Its absolutely true that kids should learn about how a credit card works and how to use it responsibly. But the idea that they need a card of their own to practise is questionable.Yes, credit cards are a teaching tool, but its the time you spend educating them about money management that does the teaching, not the piece of plastic. Sit down with your child here we are referring to teens and walk them through your credit card statements. Point out important things like the due date, late fee warning, and APR (年贷款利率)If you have good credit, adding a child as an authorized user onto one of your credit cards also provides teachable moments. Allow kids to use the card to make specific purchases and require their participation in payment.Since the card is still in your name, you can take them off it at any point and cut off their access if theyre not able to handle the responsibility.Another option is to set them up with an account at a local bank that offers free use of a debit card (借记卡). Unlike credit card, the debit card has no overdraft (透支) function. Children can only use the card to pay for things and the money is taken directly from their bank account. If the account is empty, the worst that will happen is the card being declined at a cash register.语篇解读:本文是一篇议论文。一家网站认为给孩子办理信用卡有助于孩子养成良好的消费习惯,增强他们的责任感。但是作者认为,父母教育孩子管理钱财的最好办法是把孩子添加为自己的信用卡授权用户或为孩子建立借记卡账户。12Why does Mint. com advise parents to give middle school kids credit cards?ATo leave their kids financially independent.BTo help their kids form good spending habits.CTo teach their kids how to save pocket money.DTo strengthen the relationship with their kids.解析:选B细节理解题。根据第一段第二句可知,该网站认为,父母给孩子办理信用卡有助于孩子养成良好的消费习惯。故选B项。13The author considers a credit card as a teaching tool because _.Ait motivates teens to ask their parents for less financial supportBit helps teenagers to know some basic knowledge of credit cardsCit contains detailed financial information on the cardsurfaceDit offers parents the chance to teach kids to managemoney解析:选D细节理解题。根据第三段第一句可知,作者认为信用卡是一种教育工具,是因为孩子使用信用卡给了父母一个教孩子如何管理钱财的机会。故选D项。14What is the purpose of adding kids as credit card authorized users?ATo avoid extremely high overdraft fees.BTo encourage them to share household expenses.CTo teach them to be responsible credit card users.DTo help them pay close attention to their bank account.解析:选C细节理解题。根据倒数第三段中“. adding a child as an authorized user . require their participation in payment.”和倒数第二段中“if theyre not able to handle the responsibility”可知,把孩子添加为信用卡授权用户,可以使孩子为自己的消费买单,这有助于孩子成为有责任心的信用卡用户。故选C项。15What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?AFurther information about the debit card.BThe overdraft functions of a debit card.CMore disadvantages of credit cards.DThe kids attitude towards a credit card.解析:选A预测推断题。文章的最后一段提到了另一种选择是为孩子们建立借记卡账户,并简单介绍了其与信用卡的不同,由此可推知,文章接下来最有可能会介绍借记卡的更多信息。故选A项。.阅读七选五(2016石家庄市高三教学质检一)Attending college after high school isnt for everyone. If you are looking to explore your choices, check out these alternatives and they will help you make a decision that is right for you.Get a job.The responsibility of holding down a fulltime job is a good way for you to translate into adulthood, not
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 安全环保管理协议书
- 充电桩安装免责协议书
- 医学影像基础知识历年试题及答案
- 2025年小学骨干体育教师培训考试试题及答案
- 凝冻天气行车安全实操演练脚本
- 2025年七一建党节知识竞赛试题及答案
- 2025年劳务员岗位技能考试试题库及答案
- 2025年A特种设备安全管理模拟考试题库试卷含答案
- 2026-2031中国排气扇行业市场竞争态势研究报告
- 图书馆突发事件应急预案
- 《钢铁是怎样炼成的》读书汇报
- 2025年江苏省环保集团南通有限公司招聘笔试参考题库附带答案详解
- 2025昆明市呈贡区城市投资集团有限公司及下属子公司第一批招聘(12人)笔试考试备考试题及答案解析
- 国开2024年秋《机械制图》形考作业1-4答案
- 超高层项目测量技术应用(图文并茂)
- 个人车位租赁合同电子版
- 十字阀组步骤详解课件
- 八年级海洋教育教案
- 某农村生活污水治理工程监理实施细则
- OPRP确认记录表
- 废钢渣回收再利用项目商业计划书范文参考
评论
0/150
提交评论