免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时跟踪练(二) Word power, Grammar and usage & Task.选词填空set up, build up, focus on, in addition, in case, start out 1He tried to build_up his strength by doing more exercise.2I was advised to arrange for insurance in_case I needed medical treatment.3Laptop computers are popular with students.Yes. They can easily get access to the Internet. In_addition,_they will be able to use email to speak with their teachers, classmates and families.4He asked some money from his parents to start_out in business on his own.5A new middle school has been set_up in the village.6Jack was so tired that he wasnt able to_focus_on his work yesterday.完成句子1我们将通过不断的学习并改变我们的想法去适应一个多变的社会。We will adapt_to_a_changeable_society by constant study and changing our ideas.2我们一到达大草原就被那里的美景给吸引了。We were_attracted_by_the_beautiful_scenery the moment we arrived in the great prairie.3地震之后,当地政府首先做的事情是为无家可归的家庭提供住所。After the earthquake, the first thing the local government did was to_provide_accommodations_for_the_homeless_families.4就是在黄山,我欣赏到了让人流连忘返的景色。It_was_in_Mount_Huang_that I saw the unforgettable scenery.5他离开了办公室,工作没有完成。He left the office with_the_work_unfinished.6万一发生了什么重要事情,请打电话给我。In_case_anything_important_happens,_please call me up.阅读理解AHe lived his whole life as a poor man. His art and talent were recognized by almost no one.He suffered from a mental illness that led him to cut off part of his left ear in 1888 and to shoot himself two years later. But after his death, he achieved world fame. Today, Dutch artist van Gogh is recognized as one of the leading artists of all time.Now, 150 years after his birth on March 30, 1853, Zundert, the town of his birth, has made 2003 “The van Gogh Year” in his honor. And the van Gogh Museum in Amsterdam, home to the biggest collection of his masterpieces, is marking the anniversary with exhibitions throughout the year. The museum draws around 1.3 million visitors every year. Some people enjoy the art and then learn about his life. Others are interested in his life, which then helps them understand his art.Van Gogh was the son of a pastor. He left school when he was just 15. By the age of 27, he had already tried many jobs including an art gallery salesman and a French teacher. Finally in 1880, he decided to begin his studies in art.Van Gogh is famed for his ability to put his own emotions (情感) into his paintings and show his feelings about a scene. His style is marked by short, broad brush strokes (绘画笔法)“Instead of trying to reproduce exactly what I have before my eyes, I use color more freely, in order to express myself more forcibly,” he wrote in a letter to his brother in 1888.Van Gogh sold only one painting during his short life. He relied heavily on support from his brother, an art dealer who lived in Paris. But now his works are sold for millions of dollars. His portrait of Dr.Gacher sold for $ 89.5 million in 1990. It is the highest price ever paid for a painting. “I think his paintings are powerful and the brilliant color in them are attractive to people,” said a van Goghs fan.语篇解读:梵高是一个生命短暂而艺术长久的画家。作品就是他的肉体和灵魂,为了它,甘愿冒失去生命和理智的危险。梵高的一生一直与苦难相伴,而他最终以令人惋惜的自了方式来告别他热爱的世界。他那敏感的心理和激情的创作成就了他艺术的辉煌。1All through his life, van Gogh _.Adepended on his brotherBworked hard on art studiesCwas not recognized by peopleDexpressed himself in paintings解析:选C细节理解题。由第一段前两句“He lived his whole life as a poor man. His art and talent were recognized by almost no one.”可知,梵高活着的时候没有得到人们的认可。故C项正确。2One of the characteristics of van Goghs paintings is _.Athe likeness between his paintings and the realityBthe short time for him to complete a paintingCthe various styles mixed togetherDthe special strokes he made解析:选D细节理解题。由第四段第二句“His style is marked by short, broad brush strokes (绘画笔法)”可知D项正确。3The selling of his paintings is considered to be the most successful because _.Amore and more people like his paintingsBpeople can understand him through his paintingsC1.3 million people visit his painting museum every yearDZundert has made 2003 “The van Gogh Year”in his honor 解析:选A推理判断题。因为越来越多的人喜欢梵高的作品,所以其才得以以高价出售,大获成功。故A项正确。4We can infer from the text _.Ahis powerful art came from his poor lifeBhis fellow townsmen regret treating him unfairlyCall his paintings were drawn in the last 10 years of his lifeDmost of his paintings are kept in the museum of his hometown解析:选C推理判断题。通读全文可知,梵高在1880年投身于绘画艺术,1890年开枪自杀。由此可推断,他的作品都创作于他生命中的最后十年。故C项正确。BA painting by Chinese artist Qi Baishi set a record for modern art and calligraphy (书法) on the mainland when it sold for 425.5 million yuan at an auction (拍卖) on May 22.The sale was a milestone (里程碑) in the auction of modern and contemporary artworks.The price meant its value had risen more than 2,000 per cent in six years.The work, Eagle standing on pine tree with fourcharacter couplet (对联), measures about 2.6 meters by 1 meter.It was the second highest price paid for an artwork on the mainland.A Song dynasty work by Huang Tingjian was sold for 436.8 million yuan in 2010.Qis painting was finished in 1946 when Qi was 86, and was his largest work.With a starting price of 88 million yuan, it attracted nearly 50 bids (出价) in half an hour.Shanghai businessman Liu Yiqian said that the work had belonged to him and had cost less than 20 million yuan in 2005.The auction company said the work was brought back to the mainland after being bought from a private owner in San Francisco six years ago.China ranked first in global art sales last year, ahead of the United States and Britain.Four Chinese artists were among the top 10 in worldwide sales: Qi Baishi, Zhang Daqian, Xu Beihong and Fu Baoshi.Qis works ranked second in sales to Pablo Picassos last year.Qi was born into a peasant family in Hunan in 1864.He taught himself to paint and focused on nature including plants, insects, birds and fish.He is mostly wellknown for his paintings of shrimps.In 1953, he was elected president of the Association of Chinese Artists.He died in Beijing in 1957.语篇解读:本文介绍了中国著名艺术家齐白石的作品在中国拍卖会上卖出425 500 000元的惊人价格,并介绍了齐白石的生平。5.Whats the best title for the text? AQi Baishis Painting Was Discovered.BQi Baishis Painting Was Brought Back.CQi Baishis Painting Sets an Auction Record.DThe Value of Qi Baishis Paintings Is on the Increase.解析:选C标题归纳题。根据文章第一段可知文章是关于齐白石的一部作品被拍卖了天价, 创造了中国大陆的艺术品拍卖的记录, 故C正确。6Whose artwork sold for the highest price on the mainland? AQi Baishis.BHuang Tingjians.CXu Beihongs. DZhang Daqians.解析:选B细节理解题。根据第二段“It was the second highest price paid for an artwork on the mainland.A Song dynasty work by Huang Tingjian was sold for 436.8 million yuan in 2010.”说明黄庭坚的书法拍出了最高价, 故B正确。7The auction price of Qis painting was _ million yuan higher than the starting price in the auction.A337.5 B348.8C50 D11.3解析:选A推理判断题。这部作品的起价是88 million, 最终拍出了425.5 million yuan, 那么涨了337.5 million。故A正确。8The text is most probably taken from a _.Acomputer book Blibrary guideCtechnology magazine Dnewspaper report解析:选D推理判断题。文章介绍了齐白石的作品在拍卖会上卖出了天价, 应该属于新闻报道, 故D正确。.语法填空Which is the most significant classical Chinese painting?According to Paul Denlinger, _1_ laid over in China many times when young, it should be Qingming Shanghe Tu or Along the River During the Qingming Festival.This _2_ (create) dates back to the Northern Song dynasty.This painting is important _3_ several reasons.First, up until this time, almost all Chinese paintings were landscapes, _4_(contain) no or only a few images of people.Second, this is the first scroll (卷轴) painting _5_ (describe) both Chinese urban and suburban life during the period in the capital, Bianjing (now Kaifeng in Henan Province). Third, the painting is _6_(high) detailed and features shops of all kinds and different economic activities in and out of the city.People are able to see the Chinese technologies of the time, which helps them _7_ great deal in understanding _8_ the Chinese lived.The Beijing Palace Museum keeps the _9_(origin) Song painting and one of its famous copies the Qing version _10_ (hold) in the National Palace Museum in Taipei.语篇解读:中国最重要的经
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年低空经济产业集群创新平台研究报告
- 2026-2031中国除尘设备市场供需预测与投资战略研究报告
- 2026-2031中国贵州白酒行业发展现状分析与市场前景预测报告
- 2026-2031中国供应链行业分析与发展策略研究报告
- 2025年药店岗前培训试题及答案
- 2025年新任领导干部法律知识考试试题库及答案
- 2025燃气公司笔试题及答案
- 2025年起重装卸机械操作工中级职业技能鉴定试题库及解析
- 2025年新版动车司机考试试卷及答案
- 2026-2031中国泡沫镍行业市场供需态势及投资潜力研判报告
- 2025-2030中国菊粉粉行业市场现状供需分析及投资评估规划分析研究报告
- 《帕金森病》课件:症状、病因和治疗方法
- 小学家长会安全教育课件
- 中通快件寄递安全协议书
- 供应链知识点考试题库
- 英语A级常用词汇
- 养老院财务管理制度
- 运维总监工作总结
- 文化传播公司品牌推广及运营计划
- 《自贡市医疗服务项目价格汇编(2023版)》
- (2024年高考真题)2024年普通高等学校招生全国统一考试英语试卷-全国甲卷(含答案)
评论
0/150
提交评论