免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Module 5 Newspapers and Magazines 课时跟踪检测(一)Introduction & Reading Pre-reading阅读理解AIn the near future, daily newspapers and monthly magazines will probably disappear. Electronic media can provide the same information faster and cheaper. The Internet, together with laptops (笔记本电脑) and cellphones, makes it possible that almost everyone can at any time and in almost any place get some news for free or for few fees.Youll browse the computer newspapers or magazines just like switching on TV. An electronic voice will tell you stories about the latest events. Youll even get to choose the kind of voice you want to hear. Want more information on the brief story? A simple touch makes the entire text appear.There are the predictions (预言) from experts working on the newspapers of the future. Pictured as part of homebased media and entertainment systems, computer newspapers and magazines would unite printed and broadcast news, offering information and analyzing (分析) video images of news events.The continuing loss of readers will result in a small number of advertisements in newspapers. It makes no sense to spend millions of dollars to print ads.With the development of technology, more and more electronic medium have been created until now, but replacing the traditional newspapers and magazines has a long way to go, because the resistance to computer newspapers and magazines from journalism (新闻业) may be much stronger. Since it is such a cultural change, it may be not until the present journalists, who arent used to it, die off that the newspaper industry is not considered as an industry any longer. Anyway, technology is making the traditional newspapers and magazines disappear gradually.语篇解读:随着科技的进步与发展,报刊、杂志在不久的将来可能会不复存在,取而代之的将会是方便快捷、价格低廉甚至带有声音的网络报纸或杂志。1Computer newspapers and magazines have all the advantages EXCEPT that _.Athey are more expensive than traditional newspapersByou can choose the kind of voice you like to hearCyou can get more information from them easilyDyou can easily store information for the future use解析:选A细节理解题。根据第一段可知,网络报纸或杂志的优势之一就是价格低廉,甚至可能是免费的,因此A项内容与文章内容不符。故选A。2The underlined word “resistance” in the fifth paragraph probably means “_”Aa thought which directs your actionBa force that acts to stop something happeningCa force which helps you do somethingDan idea which is different from others解析:选B词义猜测题。根据画线单词所在的句子内容,并结合下面的句子可以推断,该词大意为“抵制,抵抗”。故选B。3We can infer from the passage that _.Aall technological developments are very importantBtraditional newspapers and magazines will disappear soonCnew things will replace the old ones in the futureDtraditional newspapers and magazines will be more popular解析:选C推理判断题。根据全文内容,特别是最后一段最后一句可以推断,在将来,新的事物必将取代旧的事物。4The author writes the article to _.Alet people know the great development of the journalismBtell readers what newspapers and magazines are like in the futureCprove newspapers and magazines are not welcomed any moreDsay traditional newspapers and magazines are better than before解析:选A写作意图题。根据文章内容可知,作者写这篇文章的目的就是为了让人们了解新闻业方面取得的巨大发展和进步。BDont be surprised if you see a group of people dancing or shouting on the square. They are a flash mob (快闪族). Confused by their name? Actually, a flash mob, organized with the help of the Internet or other digital communications networks, is a group of people who gather suddenly in a public place, do something unusual for a period of time, such as exchanging books, coming together to look at the sky, waving their hands and shouting something at the top of their lungs for 30 seconds, and then quickly disappear before the police can arrive.Bill Wasik, senior editor of Harpers Magazine, organized the first flash mob in Manhattan in May 2003 and the first successful flash mob gathered on June 3, 2003 at Macys department store involving 100 people gathering on Macys Department Store. Following this, about 200 people flooded the lobby of the Hyatt hotel, applauding in one voice for fifteen seconds, and next participants pretending to be tourists on a trip invaded a shoe shop in Soho. A later mob saw hundreds of people in Central Park making bird noises.Wasik claimed that he created flash mobs as a social experiment designed to tease hipsters (追逐时尚的人), and highlight the cultural atmosphere of agreement and of being part of “the next big thing”. Many web logs, chat rooms and Web groups are devoted to the craze. Though flash mobs were originally regarded as useless, the concept has already developed for the benefit of political and social events. Flash mobbing takes advantage of the efficiency of communicating information on Websites and by email, and protesters can similarly use the “on and off” concept to be involved in political events. Such flash mob gatherings can sometimes shock or frighten people who are not aware of what is taking place. They also have enormous economic potential, such as using flash mobs to advertise a product.The flash mob is now becoming more and more popular. People use it to do many things. For example, in 2009, hundreds of Michael Jacksons fans took part in a flash mob to remember him, gathering outside the railway station in Liverpool, singing and dancing Michaels famous song, beat it together. In another example, some people took part in a flash mob to warn people against negative words. Flash mobs give people from all walks of life an opportunity to come together to create a memory.语篇解读:本文是一篇介绍快闪族的文章,介绍了快闪族的含义和内容、形成和发展以及目的。5A flash mob is most likely to _.Agive out leaflets of a brand bicycle to the passersbyBgather in public places performing and leave quicklyCplan to go mountaineering on the first day of Horse YearDsit for days in front of the city hall for higher wages解析:选B细节理解题。根据第一段“is a group of people who gather suddenly in a public place”和“then quickly disappear before the police can arrive”可知a flash mob是聚集在公共场所表演,并迅速离开,故选B。6According to the passage, what contribute(s) most to the popularity of the flash mob?AHarpers Magazine.BThe government.CPolitical events.DDigital networks.解析:选D推理判断题。根据第三段“Many web logs, chat rooms and Web groups are devoted to the craze.”许多网络日志,聊天室和网络团体都致力于这一热潮。可知数字网络让快闪族变得更流行,故选D。7The purpose of the writing is to _.Aamuse and interestBargue and adviseCdescribe and introduceDquestion and comment解析:选C主旨大意题。本文通篇都是在介绍快闪族的定义、来源和发展,如何变得流行,通过什么变得流行。所以这篇文章的目的是描述和介绍快闪族。故选C。CI became a teacher at 55 years of age. Things were going on so well during my first two periods. Then came my 3rd period class the 8th graders with only one girl in the class. I thought the class was bad until the intercom (内部通话系统) came on and the office was asking if I was in my classroom. “Of course,” I responded. A student who knew he was going to be late for class had informed the office I was not in my classroom 10 minutes after class began.When the student came in and I walked over to greet him, he said, “Dont touch me.” He then put his head on his desk and did not seem to listen to a word I said. I did not confront (使面对) him with the “lie” to the office.The next day he came into class on time. This time instead of listening or following instructions on keyboarding software, he played Internet games. I walked over to him. He looked at me ready to snap back (没好气地顶撞) at anything I said. I asked him, “Where did you learn to use a computer like that?” he looked at me surprised. I repeated, “You are really good at that. Where did you learn so much?” He began to tell me his father “used to” buy him games to play, but not anymore. I could feel the pain. Instead of blaming him for being off task, I surprised him and praised him for his skills. Then, I asked him to show me what he could do in our software. He was amazed.On a Friday night at a high school football game, I really got my breakthrough (突破). From about five feet away, in front of his friends he came over to me and gave me a big hug saying, “Hi, Ms. Marie.” We talked for a while and before he walked away, he had hugged me two more times. This was a long way from “dont touch me” on that first day.语篇解读:本文为一篇记叙文,讲述了我作为一名老师遇到的一件事。一个小男生第一次见到我对我很冷漠,然后在我知道了他的情况之后,开始关注他,而不是批评他,最后得到了这位男生的信任。8How did the boy react (反应) towards Ms. Maries greeting on the first day?AGratefully.BColdly.CRespectfully. DAmazedly.解析:选B细节理解题。根据第二段“When the student came in and I walked over to greet him, he said, Dont touch me.”可知小男孩的回答很冷漠。故选B。9From the dialogu
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年低空经济产业服务业维护分析报告
- 著作权申请协议书模板
- 高空安装空调免责协议书
- 借名贷款买车协议书
- 2026-2031中国光纤通信器件产业深度调研与投资趋势研究报告
- 2026-2031中国冠状动脉支架市场分析及投资战略研究预测可行性报告
- 2025年安全知识竞赛试题答案
- 2025年运国际危险货物运输从业人员试卷押运一号卷试题及答案
- 2025年动车组机械师高级工考试题库及答案
- 2025年医疗器械法律法规相关知识培训必考试题及答案
- 二十四节气讲座
- 2025年保安服务行业研究报告及未来发展趋势预测
- 社会情感学习本土化-洞察及研究
- 南京市社区工作者招聘笔试真题2024
- 理发基础知识培训课件
- 阿尔兹海默症的护理
- 手术病理标本管理课件
- 2025至2030个人生活小家电行业市场发展前景及供给需求与投资机会报告
- 2025年湖北省中考物理+化学合卷试题(含答案及解析)
- 鼻炎诊疗指导培训课件
- 塔里木大学《高等数学B级》2023-2024学年第一学期期末试卷
评论
0/150
提交评论