




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015四川广安高考英语阅读类、短文改错巩固训练(8)【答案】完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳答案。My aunt will come down soon, Mr. Nuttel, said a very calm young lady of fifteen years old. Framton Nuttel was 1 to be going through a cure for his disease, but now he2whether this visit to the village would help.“Do you know many of the people round here?” asked the niece 3she thought they had sat long enough4. “Hardly one” said Framton. “Then you know 5about my aunt?” continued the lady, “Out through that window,6three years ago, her husband and two brothers went off for their days shooting. In7the country, they were all there8in a bog(沼泽).” Here the childs voice9its calm and became almost human (as she was always good at making up stories). “Aunt always 10they will some day walk in at that window just as they used to do. Sometimes on11evenings like this, I almost get a strange12that they will all ”She stopped when the aunt came 13 into the room. “Bera has been 14you? Shes always making up stories.” she said.“She is very interesting,” said Framton.“I hope you don t mind the open window. My husband and brothers will be home soon from shooting, and they always come in this way. She talked on15about the shooting and the hopes of shooting in the winter. To Framton it was all quite16in the increasing darkness. He made a great17 , which was only partly successful, to turn the talk on to a cheerful subject. His hostess was giving him only a part of her18, and her eyes were frequently19him to the window. It wasnt certainly 20 that he had paid his visit on this sorrowful day.( ) 1. A. ready B. supposed C. sure D. worried( ) 2. A. doubted B. realized C. argued D. discovered( ) 3. A. as if B. unless C. even though D. when( ) 4. A. all the time B. in silence C. with pleasure D. in that case( ) 5. A. nothing B. something C. all D. anything( ) 6. A. exactly B. about C. over D. almost( ) 7. A. escaping B. crossing C. entering D. marching( ) 8. A. sunk B. hidden C. swallowed D. struck( ) 9. A. kept B. returned C. got D. lost( ) 10. A. determines B. insists C. thinks D. suggests( ) 11. A. lonely B. magic C. quiet D. mysterious( ) 12. A. dream B. idea C. feeling D. thought( ) 13. A. angrily B. worriedly C. eagerly D. busily( ) 14. A. troubling B. amusing C. examining D. complaining( ) 15. A. anxiously B. sadly C. cheerfully D. calmly( ) 16. A. pleasant B. terrible C. attractive D. difficult( ) 17. A. effort B. suggestion C. decision D. fortune( ) 18. A. interest B. sorrow C. attention D. opinion( ) 19. A. glaring at B. fixed upon C. kept on D. looking past( ) 20. A. comfortable B. successful C. easy D. fortunate1.B从四个选项判断,这里用be supposed to表示“被期待,应该”,表示作者猜测他到这里来的目的。2.A但是他这时开始怀疑到这里来是否有助于他治病。3.D用when/as引导时间状语从句,当她觉得时。4.B从四个选项判断用in silence。这个年轻人沉默寡语,5.A从上下文判断,既然谁也不认识,那么当然就对这个家庭的主人一无所知了。6.A7.B上下文说出去打猎,穿过一片沼泽地带,那么这里应该用cross表示“穿越”。8.C这里这个小孩在编故事吓唬来访之客,三年前他们在穿越沼泽地带时被沼泽地吞噬了。9.D既然是撒谎,有时候会有破绽。讲到这里她的声音有点不自然了。10.C阿姨始终认为他们会回来的。11.C在安静的时候,我就开始想入非非,以为他们会奇迹般的回来。12.C我有这种感觉。13.D女主人这时登场了,面对客人当然不会是生气、忧虑,而是风风火火地进来招呼客人,同时还等着丈夫回来。14.BBera在阿姨忙碌时帮助招呼客人,因此其他项不对,用B表示“逗乐,逗笑”,这表明小女孩刚才说的都是假话,她是不是又在拿你开心?15.C谈到丈夫的打猎,女主人当然就是兴致勃勃了,而且讲个不停。16.B从上下文看,女主人把窗户打开等丈夫,现在天快黑了,这时他联想到小女孩的故事,心里觉得害怕,觉得这里阴森森的。显然他把小女孩的谎话信以为真了。17.A本题用make an effort to do sth,表示他现在想转移话题。18.C但是女主人没有完全关注他的信息,用attention表示“注意力”。19.D还是一边说话一边看窗外。这里说她的目光飘过他看窗外。20.D看来他的到来是不受欢迎的,真不该来。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013合肥市二模,D)It is a tall tale that terrifies most young children. Swallow a piece of chewing gum and it will remain in your body for seven years before it is digested. An even worse tale is that swallowed gum can wrap itself around your heart.But what does happen if you should accidentally eat a stick of gum? Chewing gum is made out of gum base, sweeteners, coloring and flavoring. The gum base is pretty indigestibleit is a mixture of different ingredients (成分) that our body cant absorb.Most of the time, your stomach really cannot break down the gum the way it would break down other foods. However, your digestive system has another way to deal with things you swallow. After all, we eat lots of things that we are unable to fully digest. They keep moving along until they make it all the way through the gut (肠子) and come out at the other end one or two days later.The saliva (唾液) in our mouths will make an attempt at digesting chewing gum as soon as we put it in our mouths. It might get through the shell but many of gums base ingredients are indigestible. Its then down to our stomach muscleswhich contract and relax, much like the way an earthworm movesto slowly force the things that we swallow through our systems.Swallowing a huge piece of gum or swallowing many small pieces of gum in a short time can cause a blockage within the digestive system, most often in children, who have a thinner digestive tube than adultsbut this is extremely rare.文章大意:本文为一篇科普类说明文。误食口香糖是不是像大人吓小孩子那样可怕呢?本文对此进行了分析。8Children might feel terrified after swallowing chewing gum mainly because _.Athey believe the tall tales about chewing gumBchewing gum will stay in their body for yearsCtheir heart will be wrapped by chewing gumDchewing gum is indigestible for children答案:A细节理解题。根据文章第一段第一句“It is a tall tale that terrifies most young children.”以及对第二、三句话的理解可知,答案A符合文义。B、C两项只是分别说明了tall tale的内容,故排除。9What happens to the food that cant be fully broken down?AIt remains in our digestive system forever.BIt will be eventually moved out of our body.CIt will fight against the power of the gut.DIt will stick to the gut for one or two days.答案:B细节理解题。根据文章第三段最后两句“After all, we eat lots of things that we are unable to fully digest. They keep moving. come out at the other end one or two days later.”可知,答案B符合文义。10The word It (in the 4th paragraph) refers to _.AThe attempt BThe salvia CThe shell DThe gum base答案:B指代判断题。根据对文章第四段前两句的理解可知,此处的It是指第四段第一句中的The saliva(唾液),故答案B符合文义。11What would be the best title for text?AHow does our digestive system work?BCan chewing gum be swallowed by kids?CDoes swallowing chewing gum matter?DWhy swallowing chewing gum frightens kids?答案:C标题概括题。文章第一段由一个使小孩子害怕的说法导入话题,下文是对口香糖进入肚子后会怎样的一个科学解释,由此可推知,选项C“误食口香糖要紧吗”最适合作为文章标题。阅读理解。 I hated dinner parties. But I decided to give them another shot because Im in London. And my friend Mallery invited me. And because dinner parties in London are very different from those back in New York. There, Im having a dinner party means: Im booking a table for 12 at a restaurant you cant afford and well be sharing the checque evenly, no matter what you eat. Worse, in Manhattan there is always someone who leaves before the bill arrives. Theyll throw down cash, half of what they owe, and then people like me, who dont drink, end up paying even more. But if I try to use the same trick, the hostess will shout: Where are you going? And its not like I can say I have somewhere to go: everyone know I have nowhere to go. But in London, dinner parties are in peoples homes. Not only that,the guests are an interesting mix. The last time I went to one, the guests were from France, India. Denmark and Nigeria; it was like a gathering at the United Nations in New York. The mix is less striking. Its like a gathering at Bloomingdales, a well-known department store. For New Yorkers, talking about other parts of the world means Brooklyn and Queens in New York. But at Mallerys, when I said that I had been to Myanmar recently, people knew where it was. In New York people would think it was a usual new club ( ) 1. What does the word shot in Paragraph 1 probably mean? A. Choice. B. Try C. Style. D. Goal ( ) 2. What does the writer dislike most about dinner parties in New York? A There is a strange mix of people. B. The restaurants are expensive. C. The bill is not fairly shared. D. People have to pay cash ( ) 3. What does the author think of the parties in London? A. A bit unusual B. Full of tricks. C. Less costly. D More interesting. ( ) 4. What is the authors opinion of some New Yorkers from her experience? A. Easy-going. B. Self-centered. C. Generous. D. Conservative. 1. B.词义猜测题.从第一句的 hate,到 but 意义上的转折,说明尽管不喜欢,还是要尝 试一下,所以 try 的意思更接近 shot. 2. C.细节理解题.根据第一段中 Theyll throw down cash, half of what they owe, and then people like me, who dont drink, end up paying even more.可知类似作者这样的人在纽约吃饭 吃亏,因为付钱多. 3. D. 推理判断题.根据第二段和其中的句子 Not only that, the guests are an interesting mix. 可以推断伦敦的 party 要比纽约的有趣. 4. B.推理判断题.从最后一段的 talking about other parts of the world means Brooklyn and Queens in New York.和 In New York people would think it was a usual new club 可以推断,作 者对一些纽约人的看法,是以自我为中心的. 短文改错。假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。 增加: 在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改: 在错词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。Good morning, everyone. Its great honor for me to speak here. My names Li Xiaojun, born in a harmonious family. My father and mother are all high school teachers. Influenced by them, I read widely during my early age, but Ive developed a great interest in arts and sports. Im easy-going, get along well with my classmates.It is this personality which helps me win over all my classmates friendships, and also help me overcome many difficulties both in academic and personal life. Being admitted in your university has always been a beautiful dream for me. I dream constantly that I, along with mine classmates, will study happy with the help of the respectable professors
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年安全优化填空题集
- 2025年国际工程师资格证书综合能力考试试题及答案解析
- 2025年安全员考试安全生产安全应急预案题库及答案
- 2025年地铁安全员应急处理模拟题及答案
- 2025年建筑施工三类人员C证考试重点题库
- 2025年气象观测员中级面试模拟题及答案解析选
- 课件《关雎》教学课件
- 2025年政府会计准则制度预测题及解析资料
- 2025年土耳其国家电投招聘笔试全真模拟题及答案
- 2025年宠物训导师笔试重点复习题
- 企业信息化项目建设进度和成果汇报课件
- 高等数学期末试卷及答案
- 从0开始跨境电商-第三章-阿里巴巴国际站入门-OK
- 新能源电站远程监控系统建设方案
- 《紫藤萝瀑布》《丁香结》《好一朵木槿花》
- 2023柔性棚洞防护结构技术规程
- 河流地貌的发育 - 侵蚀地貌
- 离网光伏发电系统详解
- 广告文案写作(第二版)全套教学课件
- 《国家电网公司电力安全工作规程(配电部分)》
- 金融学黄达ppt课件9.金融市场
评论
0/150
提交评论