2020版高考英语二轮复习题型组合练(十三)(含解析).docx_第1页
2020版高考英语二轮复习题型组合练(十三)(含解析).docx_第2页
2020版高考英语二轮复习题型组合练(十三)(含解析).docx_第3页
2020版高考英语二轮复习题型组合练(十三)(含解析).docx_第4页
2020版高考英语二轮复习题型组合练(十三)(含解析).docx_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

题型组合练(十三)阅读理解阅读七选五.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。(2019济南高三模拟)ANew York Walking ToursStatue of Liberty and Ellis Island Walking TourStart this exciting guided 4hour tour by getting early Reserve Line Access boarding on the ferry to Liberty Island.Once there,go inside the base of the statue and head to the observation decks for an awesome view of New York City and its surroundings.Then come back on the ferry to Ellis Island to learn about the history of immigration(移民入境)to America that took place here between 1892 and 1954.Central Park Walking TourWalk through Central Parks most picturesque highlights on a 2hour tour with a professional photographer.Remember your New York City adventure with unforgettable images of you with family or friends as you circle the towers at Belvedere Castle,and walk through paths with flowers in the Conservatory Garden,or feed the swans by the Loeb Boathouse.New York City Architecture Walking TourLearn about the history of the buildings that define the New York City skyline on a 3hour walking architecture tour.Walk down the famous 42nd Street corridor with a longtime New York resident(居民)and architectural expert,stopping along the way to learn about Midtown Manhattans most iconic structures like the Chrysler Building,Grand Central Station and the New York Public Library.Greenwich Village Walking TourGreenwich Village is one of New York Citys most beautiful and famous neighborhoods.Take a guided 2hour walking tour of this legendary Lower Manhattan space.Hear about the famous artists who once lived here,from Edgar Allan Poe to Bob Dylan,Jimi Hendrix and countless others.Walk the winding streets and visit popular Washington Square Park,reliving more than 200 years of history.1Why do tourists visit Ellis Island?ATo know about American immigration history.BTo explore the surroundings of the island.CTo get a whole view of New York City.DTo observe Statue of Liberty closely.2Who will go with tourists on Central Park Walking Tour?AAn experienced guide.BAn architectural expert.CA professional photographer.DA longtime New York resident.3Which tour takes the longest time?ACentral Park Walking Tour.BGreenwich Village Walking Tour.CNew York City Architecture Walking Tour.DStatue of Liberty and Ellis Island Walking Tour.4What can tourists do on Greenwich Village Walking Tour?ATake unforgettable pictures.BCome across Bob Dylan.CVisit New York Public Library.DLearn about famous artists.体裁:应用文题材:旅游主题:纽约徒步旅行【语篇解读】该文介绍了四个在纽约进行徒步旅行的项目。1解析:细节理解题。根据Statue of Liberty and Ellis Island Walking Tour部分的最后一句“Then come back on the ferry to Ellis Island to learn about the history of immigration(移民入境)to America that took place here between 1892 and 1954”可知,旅游者参观埃利斯岛的目的是了解移民美国的历史。故选A。答案:A2解析:细节理解题。根据Central Park Walking Tour部分的第一句“Walk through Central Parks most picturesque highlights on a 2hour tour with a professional photographer”可知,在中央公园的徒步旅行中会有一个专业摄影师和旅游者在一起。答案:C3解析:细节理解题。根据Statue of Liberty and Ellis Island Walking Tour部分第一句中的“Start this exciting guided 4hour tour”可知,这个徒步旅行需要4个小时。而其他三个徒步旅行需要的时间分别是:2个小时,3个小时,2个小时。故选D。答案:D4解析:细节理解题。根据最后一段第三句“Hear about the famous artists who once lived here,from Edgar Allan Poe to Bob Dylan,Jimi Hendrix and countless others”可知,游客可以通过Greenwich Village Walking Tour这个徒步旅行项目去了解著名的艺术家。答案:DB(2019湖南六校联考)Not only does the use of plastic water bottles hurt your wallet,it also increases pollution and wastes energy and water.Only 23%of all plastic in America ends up in a recycling bin,meaning over$1 billion worth of plastic is treated as rubbish a year.Recently,Skipping Rocks Lab has invented a kind of water bottle called Ooho.It is a convenient,clear water bottle that can either be drunk or eaten.To drink it,you can either peel off the membrane(薄膜)or tear a hole in the membrane with your teeth to pour the water into your mouth.To eat it,you simply put the whole bottle in your mouth.One problem the scientists have run into is how to ship lots of Ooho bubbles without arriving with a very wet truck.However,they have attempted to package units of individual bubbles together inside a larger and thicker membrane.It is targeting large outdoor events such as marathons,music festivals,and sporting events,where tons of plastic bottles are used,and frequently left behind as litter.And too much plastic is sure to do harm to the environment,which could account for their purpose of such a new invention.The team has been working for the past two years to develop the technology and materials needed to produce Ooho;they have recently applied for a patent for their new advancement.The price for an individual bubble or a unit of bubbles has not been set yet,but they cost about two cents to create a unit,which is cheaper than plastic bottles.It has appeared at events in London,San Francisco,Boston,at conferences,festivals and so on.Ooho is catching many peoples attention and has raised over$1 million and gained 1,000 investors in only three days.It is mostly being sold at events at the moment to keep the consumers interest when the production machine is running.It is quickly making a rise,so keep an eye out this year for these bottles of the future.5How is most plastic dealt with in America?AIts sold.BIts recycled.CIts buried. DIts wasted.6Why did the team invent Ooho?ATo make a profit for a company.BTo protect the environment.CTo make people eat as they drink.DTo reduce the cost of the plastic bottle.7What can we infer about Ooho from the text?AIt is easy and safe to ship it in large amounts. BIt has become popular since it began to be sold. CIt might be sold at a lower price than plastic bottles.DIt cost the team a lot of money to develop the technology.8What does the author really want to say in the last paragraph?AOoho is to be a success in the future.BOoho is being supported by smart people.COoho is taking the place of plastic bottles now.DOoho is being produced to attract more investors.体裁:说明文题材:环境保护主题:可以食用的包装材料Ooho【语篇解读】本文是一篇说明文。塑料瓶的使用不但浪费金钱,还造成环境污染,Skipping Rocks Lab发明了一种可以食用的包装材料Ooho。本文介绍了Ooho的食用方法,运输方法以及制作成本,并展望了其市场前景。【背景知识】Ooho是一种由海藻基膜制成的可生物降解的水包,主要用于马拉松参赛者补充水分。参赛者既可以咬破Ooho的边缘喝水,也可以将之整个吃掉。它同时具备可食用性和生物可降解性,不会对环境造成太大的负担。5解析:细节理解题。根据第一段第二句“Only 23%of all plastic in America ends up in a recycling bin,meaning over$1 billion worth of plastic is treated as rubbish a year”可知,在美国只有23%的塑料最终回到回收站,这意味着价值超过10亿美元的塑料被视为垃圾。据此可知,在美国,大部分塑料被当成垃圾处理了,故D项正确。答案:D6解析:细节理解题。根据第二段尾句“And too much plastic is sure to do harm to the environment,which could account for their purpose of such a new invention”可知,由于塑料瓶的使用污染了环境,故Skipping Rocks Lab发明了一种可以食用的包装材料Ooho,故B项正确。答案:B7解析:推理判断题。根据第三段第二句“The price for an individual bubble or a unit of bubbles has not been set yet,but they cost about two cents to create a unit,which is cheaper than plastic bottles”可知,该产品的制造成本比塑料瓶低;据此可推知,该产品的售价也可能比塑料瓶低,故C项正确。答案:C8解析:推理判断题。根据尾段第一句“Ooho is catching many peoples attention and has raised over$1 million and gained 1,000 investors in only three days”可知,Ooho吸引了很多人的注意,在三天时间内就得到了1 000位投资者的关注,筹集到100多万美元;再结合最后一句“It is quickly making a rise,so keep an eye out this year for these bottles of the future”可推知,作者最后一段想要表达的是,在未来Ooho一定能获得成功,故A项正确。答案:AC(2019太原高三模拟)Nothing succeeds like success,as every parent of a straightA student knows,but trying to stress academic excellence by telling your child “Youre so smart!” may be counterproductiveWhy?According to a 2017 study,children who think their intelligence is fixed are less likely to pay attention to and bounce back(重整旗鼓)from mistakes than children who think intelligence can grow and change.In the study,researchers looked at 123 children.The team assessed the children to determine whether they had a “growth mindset”(believing that you can work harder to get smarter),or a “fixed mindset”(believing that your intelligence is unable to change)They then asked the children to complete a fastpaced computer accuracy task while their brain activity was recorded. During the recording,researchers noted that brain activity stopped within a halfsecond after making a mistake,as children became aware of their mistake and paid closer attention to what went wrong.The larger the brain response was,the more the child focused on the mistake.Based on the data,they concluded that children with a “growth mindset”were much more likely to have a larger brain response after making a mistake.While children with a “fixed mindset” were able to “bounce back”,only if they gave their full attention to the mistake.For parents,the lessons are clear:Dont pay your children compliments that suggest that intelligence is fixed.If your children hand you an A score,dont say,“Youre so smart!”Instead,say,“Wow,that studying really paid off!” or “You clearly mastered this materialway to go!”Note the effort,not the intelligence.Besides,many parents shy away from addressing their childrens mistakes,telling them “Its OK.Youll get it the next time” without offering them the chances to figure out what goes wrong.Instead,its better to reassure your children that mistakes happen,and work to figure out where and how they make the mistake.9Which of the following best explains “counterproductive” underlined in Paragraph 1?AOpposite. BCompetitive.CSuccessful. DUnknown.10How did the children with a “growth mindset” react in the study?AThey made fewer mistakes.BThey tried to avoid mistakes.CThey had a smaller brain response.DThey focused more on the mistake.11What should be avoided according to the study? AOverstressing the intelligence.BPaying children compliments.CAddressing childrens mistakes.DOffering chances to find mistakes.12What should parents say when children make a mistake according to the text?AYou are so careless.BYour studying paid off.CYoull get it the next time.DLets find out how you made it.体裁:说明文题材:家庭教育主题:留意孩子的努力,引导孩子正确地对待错误【语篇解读】本文是一篇说明文,主要讲了父母要留意孩子的努力而非智力,在孩子犯错后,父母要引导孩子正确地对待错误。9解析:词义猜测题。根据第一段最后一句“According to a 2017 study,children who think their intelligence is fixed are less likely to pay attention to and bounce back(重整旗鼓)from mistakes than children who think intelligence can grow and change”可知,根据2017年的一项研究,那些认为自己的智力是固定的孩子比那些认为智力是可以成长和改变的孩子更不可能将注意力集中于错误,并从错误中振作起来。再结合语境可推知,画线词与A项“相反的”含义相近。答案:A10解析:推理判断题。根据第二段倒数第三句“The larger the brain response was,the more the child focused on the mistake”和倒数第二句“Based on the data,they concluded that children with a growth mindset were much more likely to have a larger brain response after making a mistake”可推知,具有“成长思维模式”的孩子更加关注其犯的错误。答案:D11解析:细节理解题。根据第三段最后一句“Note the effort,not the intelligence”可知,应避免过分强调智力。答案:A12解析:细节理解题。根据第四段最后一句“Instead,its better to reassure your children that mistakes happen,and work to figure out where and how they make the mistake”可知,当孩子犯错误时,父母应与其一起弄清错的地方以及如何犯的错。答案:D.阅读七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2019广州高三调研测试)It was the 2015 “super storm” in New South Wales that restored my faith in people.During a break in the weather,I stupidly decided to drive into town to buy some groceries.However,as I left the supermarket and drove back,the weather took a turn for the worse._1_I had nowhere to go.I spotted a young man in his front yard assessing the situation.He quickly waved to me to come and park in his driveway._2_The man,who introduced himself as Trent,then invited me to wait inside his house with his wife,Kayti and their two daughters.I told him I was concerned about the damage to my car,as the continuing rain was starting to turn into hail(冰雹)Trent then grabbed a blanket from his garage and covered my car. _3_ Fortunately,his efforts saved my car from being damaged by the hail.By 11:00 am.,the electricity and phone services had both gone._4_Trent made me a cup of tea and Kayti gave me a towel to dry myself off.The three of us chatted while waiting for the weather to get better.I learned that Trent had lost his job and was struggling to feed the family.When the hail stopped,I shook Trents hand and kissed Kayti goodbye._5_I was very moved by their kindness and it renewed my faith in people.As I went out the door,I asked Trent for two of his business cards.My father has since called to offer him a job as a clerk at his company.AIt began pouring so heavily that I was forced to stop.BThe couple were so modest as I thanked them for their help.CI was surprised that he didnt ask for anything in return

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论