已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时素养评价 十一Unit 3Discovering Useful Structures. 选词填空1. Everyone knows what they have to do, dont (doesnt/dont) they? 2. Lets go to the supermarket, shall (will/shall) we? 3. Therere few apples in the basket, are (arent/are)there? 4. He can hardly swim, can (cant/can)he? 5. Something is wrong with your watch, isnt it (something/it)? 6. He looks unhappy, doesnt (does/doesnt)he? 7. There will be less pollution, wont (will/wont) there? 8. I dont believe that he can translate this book, can (cant/can) he? . 英译汉1. They smell nice, dont they? 它们闻起来很香, 不是吗? Yes, they do. 对, 它们闻起来很香。2. They dont work hard, do they? 他们不努力工作, 是吗? Yes, they do. 不, 他们工作努力。3. He wants to go, doesnt he? 他想去, 不是吗? No, he doesnt. 不, 他不想去。4. His sister didnt attend the meeting, did she? 他妹妹没有参加会议, 是吗? Yes, she did. / No, she didnt. 不, 她参加了。/ 是的, 她没参加。. 阅读理解Grandma, almost ninety years old, sat weakly on the park bench. She didnt move. She just sat with her head down staring(凝视)at her hands. When I sat down beside her, she didnt even notice me. I wondered if she was OK. So I asked her if she was OK. She raised her head, looked at me and said with a smile, “Yes, Im fine. Thank you for asking me. ” “I didnt mean to disturb you, Grandma, but you were just sitting here staring at your hands and I wanted to make sure you were OK, ” I explained to her. “Have you ever looked at your hands? ” she asked. “I mean really looking at your hands. ” I slowly opened my hands and stared down at them. And then I turned them over. No, I guess I had never really looked at my hands as I tried to figure out the point my grandma was making. Grandma smiled and told me the following story, “My hands put food in my mouth and clothes on my back. They tied my shoes and pulled on my boots. They held my husband and wiped my tears when he went off to war. They were uneasy when I tried to hold my newborn son. Decorated with my wedding band, they showed the world that I was married and loved someone special. They wrote my letters to him and shook when I buried my parents. They held my children and grandchildren and comforted my neighbors. They covered my face, combed(梳) my hair and washed the rest of my body. These hands are the mark of where Ive been and the ruggedness (崎岖)of life. ”I never look at my hands the same again. When my hands are hurt or when I touch the faces of my children and my husband, I think of my grandma. I know I can also create a bright future using my hands. 【文章大意】本文讲述了奶奶告诉我她的双手为她做了很多事情, 奶奶的话让我发现自己以前从未意识到双手这么重要, 现在我知道我也可以用自己的双手创造一个美好的未来。1. The writer disturbed her grandma in order to know _. A. what she was doingB. whether she understood the writerC. why she was staring at her handsD. if there was something wrong with her【解析】选D。细节理解题。根据第一段中的“I wondered if she was OK. So I asked her if she was OK. ”可知, 我担心奶奶有什么不对才打断她, 故D项正确。2. What does the underlined part in Paragraph 2 mean? A. The writer had hardly seen such weak hands. B. The writer had seldom stared at her hands before. C. The writer had never realized the importance of hands before. D. The writer couldnt figure out the secret of her grandmas weak hands. 【解析】选C。句意理解题。根据画线部分前的“I mean really looking at your hands. ”可知, 奶奶问我是否真正看过自己的手, 再结合后面奶奶说自己的手做过的事情可知, 此处是说我以前从未意识到手是这么重要, 可以做这么多事情, 故C项正确。3. What do you think of the writers grandma according to the passage? A. She is fond of telling stories. B. She treats others in a caring and helpful way. C. She loves telling stories in an interesting way. D. She prefers to talk with others about her friend. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段对奶奶用双手做过的事情的描述, 特别是根据“They held my children and grandchildren and comforted my neighbors. ”可知, 奶奶用双手来拥抱子孙、安慰邻居, 由此可知, 奶奶平时很体贴并且乐于助人, 故B项正确。4. What can be inferred from the writers grandmas story? A. She couldnt do anything as a result of her weak hands. B. She lived a poor life without any help of technology. C. She felt very tired when dealing with life with her weak hands. D. She managed to go through many difficulties with her weak hands. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段中的“These hands are the mark of where Ive been and the ruggedness of life. ”可知, 奶奶说这双手是她坚强的标志, 由此可知, 奶奶用她的双手克服了很多困难, 故D项正确。. 语法填空Both colds and flu make you feel uncomfortable, and both of the breathing infections 1. _(cause)by viruses. But what is the real difference between the cold 2. _ flu? Their symptoms(症状 )are similar, so it can be hard to tell which has hit you first. Finding out 3. _ you have, though, can mean better treatment and getting better faster. Avoid the virus in the first place with these tricks that doctors use 4. _(avoid)colds and flu. While colds are unpleasant, they 5. _(rare)last long and arent usually serious; the flu, however, is a different matter. In the 20152016 season, flu caused 11 million medical visits, 308, 000 hospital visits, and 12, 000 6. _(dead). Most people get over both a cold and the flu in 7. _(little) than two weeks without visiting the doctor. If youre at high risk of 8. _(develop)serious complications(并发症) from the flusuch as anyone with heart disease or asthma(气喘)you should visit a doctor, 9. _ can give you flu antiviral drugs. Anyone else can reduce symptoms with these natural 10. _(cure)for colds and flus. 【文章大意】感冒和流感都会让你感到不舒服, 而这两种呼吸感染都是由病毒引起的。1. 【解析】are caused。考查被动语态。句意: 这两种呼吸感染都是由病毒引起的。此处句子主语both of the breathing infections和cause之间是被动关系, 结合句意可知句子用一般现在时的被动语态, 再根据主语中的both可知答案为are caused。2. 【解析】and。考查并列连词。句意: 但是感冒和流感的真正区别是什么呢? between. . . and. . . “在两者之间”, 故答案为and。3. 【解析】which。考查宾语从句引导词。句意: 然而, 找出你所拥有的, 可能意味着更好的治疗和更快的康复。此处表示做出选择, 表示“哪一个”, 故答案为which。4. 【解析】to avoid。考查动词不定式。句意: 首先要用这些医生用来预防感冒和流感的技巧来避免感染病毒。此处是动词不定式作目的状语。故答案为to avoid。5. 【解析】rarely。考查副词。句意: 感冒虽然令人不愉快, 但很少持续很长时间, 而且通常不严重。此处是副词修饰动词, 故答案为rarely。6. 【解析】deaths。考查名词复数。句意: 在20152016年期间, 流感导致1 100万人次就诊, 30. 8万人次就医, 1. 2万人死亡。此处用名词death“死亡的人数”, 是可数名词, 故答案为deaths。7. 【解析】less。考查比较级。根据than可知此处用比较级, 故答案为less。8. 【解析】developing。考查动名词。介词of后面用动名词作宾语, 故答案为developing。9. 【解析】who。考查定语从句。句意: 你应该去看能给你流感的抗病毒药物的医生。此处a doctor是先行词, 指人, 在后面的非限制性定语从句中作主语, 故答案为who。10. 【解析】cures。考查名词复数。句意: 任何其他人都可以通过这些自然疗法来减轻感冒和流感的症状。根据these可知名词用复数形式, 故答案为cures。. 完形填空 I received an e-mail from a good friend last week. Her letter opened with the usual greetings, but then turned sour as she began to 1the pain in her heart. My friend doesnt have a good relationship with her parents. 2she is an 18-year-old high school student, her parents, 3her father, are still trying to control her life. “I admit I havent4the level of excellence they expect. As long as I let them down, they always scold(责骂) me, ” she wrote, adding, “Theyre never satisfied with what I do. Every time I see them, my confidence gets 5. I feel bitter and annoyed. Sometimes I dont even want to stay with them. ”I understand my friends6. I know what its like to have people refuse my 7 and insist I do what they 8. I know I have to give her a 9. Still, I have to be honest, and try to give her useful 10. I think she needs to find it in herself to 11 her parents. I dont think many of us truly12the power of forgiveness. 13forgiving, we get mad, and that14 is often shown in our words and actions. We want those who have hurt us to be15in some way. I still remember something that happened to me in high school. A friend said something 16 about me, and I didnt say a word to her for months. Years later I 17that although my actions seemed18at the time, my hurt feelings were not worth losing a good friend. I regret that I did not forgive her. The power of forgiveness is truly 19. Learn to forgive, and when you do so youll find yourself feeling better. And you can also set yourself 20to experience peace and love. 【文章大意】本文讲述了一个朋友给作者写信抱怨自己的父母总是想控制她的生活, 作者结合自己的经历建议她要学会原谅, 因为原谅的力量是不可思议的, 当你原谅别人的时候, 你自己也会感觉更好。1. A. faceB. keepC. shareD. hide【解析】选C。词义辨析题。face面对; keep保持; share分享, 分担; hide隐藏。根据本空前的 “Her letter opened with the usual greetings, but then turned sour as she began to” 可知, 她的信以惯常的问候语开头, 但当她说出内心的痛苦时, 信就变了味道, 故C项正确。2. A. SinceB. UnlessC. OnceD. Although【解析】选D。词义辨析题。since自从; unless除非; once一旦; although尽管。尽管她已经是一个18岁的高中生, 但是她的父母, 尤其是她的爸爸总是想控制她的生活, 故D项正确。3. A. especiallyB. basicallyC. naturallyD. entirely【解析】选A。词义辨析题。especially特别, 尤其; basically基本上; naturally自然地; entirely完全地。她的父母, 尤其是她的爸爸, 总是想控制她的生活, 故A项正确。4. A. changedB. followedC. reachedD. determined【解析】选C。词义辨析题。change改变; follow服从; reach达到; determine决定。我承认我没有达到他们所期望的水平, 故C项正确。5. A. destroyedB. improvedC. protectedD. raised【解析】选A。词义辨析题。destroy毁坏; improve改进; protect保护; raise提高。根据本空前的 “Theyre never satisfied with what I do. ” 可知, 我做什么他们都不满意, 每次看到他们, 我就有一种挫败感, 故A项正确。6. A. stageB. situationC. recordD. argument【解析】选B。词义辨析题。stage阶段; situation形势, 处境; record记录; argument争论。我理解我朋友的处境, 故B项正确。7. A. viewsB. applicationsC. callsD. invitations【解析】选A。词义辨析题。view观点; application应用程序; call电话; invitation邀请。我知道别人拒绝我的观点, 坚持让我做他们想做的事情是什么感受, 故A项正确。8. A. wantB. ownC. offerD. afford【解析】选A。词义辨析题。want想要; own拥有; offer提供; afford买得起, 给予。坚持让我做他们想做的事情, 故A项正确。9. A. promiseB. reasonC. surpriseD. response【解析】选D。逻辑推理题。promise承诺; reason原因; surprise惊讶; response回应。我知道我得给她回信, 故D项正确。10. A. decisionB. adviceC. intentionD. experience【解析】选B。逻辑推理题。decision决定; advice建议; intention意图; experience经验。我得给她提供一些有用的建议, 故B项正确。11. A. appreciateB. satisfyC. forgiveD. respect【解析】选C。逻辑推理题。appreciate感激; satisfy使满意; forgive原谅; respect尊敬。根据本空后的 “forgiveness” 可知, 我认为她需要从内心深处原谅她的父母, 故C项正确。12. A. showB. understandC. researchD. explore【解析】选B。逻辑推理题。show展示; understand理解; research调查; explore探索。我认为我们中没有多少人真正理解原谅的力量, 故B项正确。13. A. Instead ofB. Because ofC. In addition toD. In return for【解析】选A。词义辨析题。instead of代替, 反而; because of因为; in addition to除了; in return for回报。根据本空后的“f
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025辽宁省沈抚示范区教育系统面向部分普通高校2026年应届毕业生招聘事业编制急需紧缺教师12人笔试考试参考题库及答案解析
- 2025重庆市沙坪坝区磁器口社区卫生服务中心招聘2人笔试考试参考题库及答案解析
- 2025广东深圳市优才人力资源有限公司(派至某国企)聘员招聘1人考试笔试备考题库及答案解析
- 新疆和田地区2025年“才聚和田·智汇玉都”招才引智招聘工作人员(204人)考试笔试参考题库附答案解析
- 2025四川宜宾市市属事业单位第二次考核招聘工作人员125人考试笔试备考试题及答案解析
- 2026中国储备粮管理集团有限公司广西分公司招聘45人考试笔试模拟试题及答案解析
- 2026年浙江大学医学院附属邵逸夫医院招聘派遣制岗位135人笔试考试备考题库及答案解析
- 2025河北秦皇岛市大数据有限公司公开选聘高级管理人员1名考试笔试备考试题及答案解析
- 2026年陕西日报社定向校园招聘(12人)笔试考试备考试题及答案解析
- 2026福建宁德市市属学校招聘紧缺急需及高层次人才50人考试笔试备考试题及答案解析
- 未成年人法制教育体系构建
- 外研社英语一年级起点五年级上册知识点总结 重点句型 课文讲解
- 矛盾纠纷多元化解工作方案
- 车辆转让协议书
- 食品加工企业会计核算流程
- 生物质燃料颗粒可行性研究报告
- 网络安全教师培训会议
- 【MOOC】《研究生英语科技论文写作》(北京科技大学)中国大学MOOC慕课答案
- 神话故事民间故事《后羿射日》绘本课件
- 屋架平房仓计算书
- 《安全阀培训》课件
评论
0/150
提交评论