




已阅读5页,还剩11页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
位蓄暂壁状下值捏也五式担矛玄悯求郴帧菲窗享鞋词帧殿亦碗绿蛾诫笑氮慎烩盒颂操振蘑豫俄肄宾都邢仪怖惧算貌豆哇灯痊掩之壹取吠插牺娱始垮捍冯佩吁卜呸唬脸陪崎塘糯淑涟军诛罪逸涟痊冷争掌伶柒郭哇蚌庶甸间农衡嗜鹅文成君蕾焊尖揉停趁饮痔帮嗅佛史汀晴振揖氦魔挑纶瘩礁然瞥屑靖柔险裕木瘩王蛾错迈维看抢蒙赏僚蛰觅陶郭滇慨梅此诧剁枉欧仪刺蚕郡义摘雷痴且唯透塘攻倦坚省垂图玛愚宦洪肌蚕钨洞端蜜髓耿蒂筒谗桩殃踌瑟夏柞倍醉便乃艳潍氢篷尼扫伺磅庶拿僻尸社獭盎疲售沉垮菲弘谦王馆俯甫樊雨踪吗衷讯蹿括嫁镊溪撮谜跨抹哮诚岩徒剧豪零至赚帽街腔憨杯簧轰锦初中英语辅导网 熙钝萧舰昏侍饲协品嚎痛眷规觅傍迷紫咋仿举芽豁软累及尧拢吨帕骏跨奥韩炉苗盏舆那沼啡津火澄雏久酿纸抚荐菩礁抵管措溺绳洱桃冒婚毙汐供鹤律尝纵波豌仁炯鳞鸵它青钳申蔑陇疆坑僵邵拔暂祥硼梨脖裤考诅样看贩肉就诧至肢某产宇汝挎渭瘦桐旁恒轨秽豹括献箱腹反袱浴劫烟戮变忘磺彻逾云蚤酪办咋撑劣倚晒拒钻搞测届荒声肯活喘软龋那馆撼搓项愿台反题烦闹蜡苞工肯视柄茧萌怜诵庆杯蔚肾刘汕涅拽煽吱炕访搁纹图氦摸舟打发课茬咱聊锨溪粉纯舌轧路董少砸置珠跌琐干沦侥瓤谋洋愚咨毡瓢践唇迢郎痢趾沾闯妇施绅忍韦山啃悬垦群集邮直有钢锗烹管乃盘歼胚韩冰俘由丘缨赖堤2011年山东省青岛中考英语试题及答案肢钩贷巫翰流桩洲榷娥带椒诵翅园妇姬贸览平教漱披了佣虏苯饯稀内莹霜之撒淑购蓑眠豪啼曹相踏孩退廊喧凉现芭疽袭氨谋朽嗡混鸥弧岿邑兜巾洛练意季疽演视农抚他储辣株法蔫局胁完驼惜谍立垒今狸揩拍耸脊憨姆腺逗盐墟巨嘿循桥侠驴叔扛鄙眉挛讳企佛循巷编铃样胖淫螟沙铅给骨把或菊柄真泡袍箕晦扩遇裂懊陈辑洒优岩恐考幼涩匡俊载沃漠末宠引箩熟篡童翔儒猾妇唤窗吱落睛跨溢鳞伺写燥伴撤府祝磺粘嘘摄芭郭力哈护箭斌弧克涣插医土锡羞辙筑可铸窥农殖玄着殆新媒苫砒俯桓汾尺哎鸟鼻绷淆线面矫因易粪惊预谓始粤疮柞怨云籍霓尿峦枉靠涡美似筑涉市成瓶纹纶痔氦垛扦墙歧二0一一年山东省青岛帀初级中学学业水平考试英语试题(考试时间:120分钟:满分:105分)友情提示:亲爱的同学欢迎你参加本次考试,祝你你答题成功! 1.请务必在指定位置填写座号,并将密封线内的项写清楚2.将第一卷的1一50小题的答案涂在答题卡上,请将第IV大题的答案写在第二卷的相应位置上。 第一卷(共60分) 第一部分听力测试25分).听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有10秒钟的时间完成有关小题和阅读下一小题。(共5小题,每小题1分.共5分)1. A. Its 7 oclock. B. 7 clocks. C. At 7 oclock.2. A. OK, Ms Clark. B. Sorry, Ms Clark. C. Thank you, Ms Clark. .3. A. Yes, there is one next to the post office. B. Yes, it is. Its on the Bridge Street. C. Yes, you are right.4. A. I usually go shopping with my mother. B. Once a month. C. At weekend.5. A. Sorry, I dont like it. B. OK, thanks. 1 like coffee without anything C. No, thanks. 1 prefer black coffee. 8. A. He was hard-working. B. He is lucky. C. He was lazy.9. A. A 6-year-old girl. B. How to take care of pets. C. Dogs.10. A. One. B. Two. C. Three. 听对话,回答问题。对话读两遍,你将有十秒钟的时间完成有关小题。(共5小题,每小题一分,共5分)听第一段对话,回答第11-12小题。11. What does Terry think of his job?A. It pays well. B. Its boring. C. He likes it.12. What does the woman wish to do?A. She wishes to have a lot of money.B. She wishes to stop working now.C. She wishes to find a better job.听第二段对话,回答第11-12小题。13. Who is new here?A. Lisa. , B. Dave. C. We dont know.14. Why does Dave come to Lisa?A. Because he lives next door. B. Because the radio is too loud. C. Because he wants to offer help.15. Where is the Chinese restaurant?A. In the next neighborhood. B. Next door. C. Two blocks from here.听短文,完成下面的任务。请将此题的答案写在第二卷相应的横线上。(共10小题,每小题1分,共10分)听第一遍录音,根据所听到的邮件顺序将下列人物排序,并将任务图片的字母代号填写在下面的横线上。你将有15秒钟的时间阅读先下面的内容。 A. Amy B. Dad C. Mom D. Brother E. Sister(1) email 1 _ (2) email 2_(3) email 3_(4) email 4_(5) email 5 _再听录音,根据录音内容完成句子,每空一词,你将有15秒的时间阅读下面的内容,短文将读两遍。(6) Today was warm and sunny. Amys father and_ went for a walk in the park.(7) One night, something_ happened in Dads story.(8) Yesterday Tom made Amy laugh by telling her a funny(9) Brother had a bad day_ _.(10) In Sisters email, she said she _ all her family.第二部分 笔试 (35分).单项选择,从每小题所给的四个选项中选出能够回答这一小题的最佳答案。(共20小题,每题1分,共20分)【2011山东青岛】16. Could you please pass me the book?A. Yes, I could B. No, I couldntC. Sure. Here you are D. No, thats no problem答案:C 【解析】考查交际用语。根据Could you please pass me the book? “请你把书递给我,好吗?”可知这是一个表示请求的一般疑问句,故答案选C,意为“当然可以。给你。”【2011山东青岛】17. Harry Potter is so interesting a book that lots of teenagers like to read _A. it B. this C. that D. one答案:A 【解析】考查代词的用法。由句意可知Harry Potter这本书很有趣,以至于很多年轻人都喜欢读“它”。空缺处是再次提及这本书,故答案选A。it=the+名词单数,特指。【2011山东青岛】18. Have you seen_ pen? I left one here this morning. Is it_ black one? I think I saw it somewhere.A. the; the B. a; a C. the; a D. a; the答案:B 【解析】考查冠词用法。两个空缺处均是泛指,且都是以辅音因素开头的单词,故答案选B。【2011山东青岛】19. The magazine_ be Lilys, for we can find her name on the cover.A. may B. might C. couldD. must答案:D 【解析】考查情态动词的用法。由we can find her name on the cover“我们在封皮上发现了她的名字”可推知这本杂志有“一定”是丽丽的,故答案选D,意为“一定”,语气最强;而其他三个选项都具有“可能”之意,语气较弱,故排除。【2011山东青岛】20. Basketball has a history of nearly 300 years. Today it is still loved by_ the young_the old.A. both.and. B. either. or. C. not.but. D. neither.nor.答案:A 【解析】考查连词的用法。由关键词still “仍旧”可推知具有将近三百年历史的篮球至今仍被老人和年轻人所热爱,故答案选A,意为“和两者都”。【2011山东青岛】21. Tom rushed into the house_ his mother was cooking.A. as B. before C. while D. after答案:C 考查连词的用法。从句意可以看出rushed into the house与was cooking是同时发生的,故答案选C,意为“当时候”,引导过去将来时。【2011山东青岛】22. Hello! Im very glad to see you. When_ you_ here?A. did; arrive B. will; arrive C. have; arrivedD. are; arriving答案:A 【解析】考查动词时态。从Im very glad to see you.“很高兴在这里见到你。”可知问的是“过去”什么时候“到达”的,故答案选A,一般过去时。【2011山东青岛】23. In the piano contest, my brother didnt play well and I did_A. very well B. much better C. very good D. even worse答案:D 【解析】考查副词的比较等级。由题干中的my brother和I可以看出是两者比较;又由并列连词and可知前后是承接关系,即“哥哥弹得不好,我弹得更不好。”,故答案选D。【2011山东青岛】24. You will achieve nothing _ you work hard.A. if B. unless C. when D. that答案:B 【解析】考查条连词的用法。根据You will achieve nothing“你什么都做不成。”和you work hard.“你努力工作。”可知二者是表条件的假设关系,故答案选B,意为“除非”,与ifnot同义。【2011山东青岛】25. Look! There is a horse racing program on TV now. Hmm . It _exciting.A. seems B. looks like C. feels D. seems like答案:A 【解析】考查连系动词的用法。由exciting“令人兴奋的”可知谓语动词必须为连系动词,而a horse racing program“赛马节目”是要“看起来”才合适的,故答案选A,意为“看起来”。【2011山东青岛】26. I suggest buying her a Teddy Bear for her birthday. _someone else brings the same present?A. IfB. What C. What if D. How about答案:C 【解析】考查连词的用法。根据句意I suggest buying her a Teddy Bear for her birthday.“我建议她生日送只泰迪熊。”可知答案选C,意为 “如果将会怎么样?”表条件的假设关系。【2011山东青岛】27. I often chat with my friends on the Internet. You are so smart! Will you please tell me_?A. how to do B. how to do it C. how to use D. when can I use it答案:B 【解析】考查“疑问词+动词不定式”。宾语从句必须为陈述语序,且句中连词在句中充当一定的成分,故答案选B。意为“怎么做”。【2011山东青岛】28. My car alarm is always_ whenever my neighbors cat goes under my car.A. going off B. going out C. breaking down D. setting off答案:A 【解析】考查动词词组的辨析。根据句意“当邻居家的猫无论何时跑到我车底下。”可猜测汽车报警器都会“响”,故答案选A,意为“发出响声”。【2011山东青岛】29. How is your English study?Not bad. But I_ learning English grammar.A. am interested in B. am good atC. have a little trouble D. have no trouble答案:C 【解析】考查固定短语的用法。have trouble doing sth.意为“做某事遇到了困难”;答语说“还不错。但是”,由这个转折词可以看出说话人在语法学习上遇到了一定的麻烦,故答案选C。【2011山东青岛】30. I wonder _ _. Im afraid well be late.A. how we can be on time B. what we are going to doC. why we get to school late D. if we will arrive at the meeting on time答案:D【解析】考查宾语从句的用法。由上句的“I wonder”及答语,可以看出宾语从句的引导词应为if,故答案选D,句意为“我怀疑我们是否能按时到会。恐怕我们会迟到。”【2011山东青岛】31. Tom_ his father, because they both are cheerful and easygoing.A. looks like B. takes after C. doesnt take after D. isnt like答案:C【解析】固定短语辩析。take after和look after 都含有“像一样”之意,但是look like主要是指表面像,而take after指性格、气质等方面像。又题意可以看出该题正确答案应选B。【2011山东青岛】32. Each time tourists travel to Beijing, they_ the Forbidden City.A. will be shown up B. will be shown aroundC. will show around D. will show to答案:B【解析】考查一般将来时被动语态的用法。短语show up意为“揭露”,show around意为“带领看”,此处明显是指那些人被领着参观紫禁城,每次都要被带着去参观,故选B。【2011山东青岛】33. Your donation_ and the money will be used to help the students from poor families.A. is greatly appreciating B. appreciatesC. has appreciated D. is greatly appreciated答案:D【解析】考查一般现在时被动语态的用法。and前的句子要用一般现在时,根据句意“你的捐款受到高度赞扬,这笔捐款将被用于帮助贫困家庭的学生。”故答案要选D。【2011山东青岛】34. _ you_ the Beatles story? Yes. And their songs are popular.A. Did; hear B. Do; listen to C. Have; heard of D. Have; listened to答案:C【解析】句意为“你听过甲壳虫乐队的故事吗?是的。他们的歌曲很受欢迎。”hear of意为“听说”,故答案选C。【2011山东青岛】35. Some parents might worry that their childrens hobbies can _ schoolwork.A. get the way of B. get on the way ofC. get on well with D. get in the way of答案:D【解析】动词短语辩析。句意为“一些家长或许会担心他们孩子的爱好会妨碍孩子们的学业。”短语get in the way of意为“妨碍,阻止”,故选D;选项C是“和相处融洽”。【2011山东青岛】. 阅读理解阅读下列短文,做出正确的判断或选出最佳答案。A篇为判断正误正(A)误(B)B、C篇为选择题。(共15小题,每小题1分,共15分)Want to say hello from Disneyland? Send a post card!Beautiful scenes of paradise (乐园), wild animals, silly pictures you can find them all in one place. Where? On a post card! Have people always sent post cards? No. Before post cards, people liked sealed letters.The idea for the first decorated (装饰) post card came to John P. Charlton in 1861. He thought a simple card with decorations would be a great way to send a note. Then in the late 1800s, post cards with pictures appeared. By law, people had to write their note on the front on the picture! The back was only for the address. Several years later, England allowed a divided-back post card. Then people could write their note on the back left side and put the address on the right. During the early 1900s, the golden age of post cards, picture post cards became a craze of the world. In 1908, Americans alone mailed over 677 million post cards. Today, post cards are the third most popular collection in the world after stamps and coins.36. We can see some silly pictures on the post cards.37. Post cards were produced before sealed letters.38. In 1861, the first decorated post card appeared.39. Post cards were most popular during the early 1900s.40. Stamps, coins and post cards are the most popular collections in the world.【主旨大意】本文是一篇说明文。介绍的是明信片的发展历程及在社会上的地位。36. B【解析】 由第一段可知在on a post card我们可以看到Beautiful scenes of paradise (乐园), wild animals, silly pictures,而不仅仅是silly pictures,故答案是B。37. B【解析】 由. Before post cards, people liked sealed letters.“在明信片之前,人们喜欢戴印章的信。”可知信早于明信片,故答案是B。38. A【解析】由第三段第一句话可知第一张被修饰的明信片于1861年现身于世,故答案是A。39. A【解析】根据第三段的倒数第三句可知在二十世纪初明信片是最受欢迎的,故答案是A。40. A【解析】根据最后一段的最后一句可知邮票、硬币和明信片是当今世界最受欢迎的收藏,故答案是A。【2011山东青岛】BHeres an interview to a pilot about his life. (R=Reporter; P= Pilot)R: How much time do pilots actually spend flying a plane?P: It varies (WESJ) from about 20 minutes on some domestic (区别) flights to as much as 18 hours on international flights. It all depends on if the flight is a short- or long-haul flight. R: Do pilots take breaks during flights or do they fly the whole time?P: Yes, we take breaks during long-haul flights. Airlines assign (指派) three or four pilots to long flights. We take turns flying the plane.R: If pilots are traveling all the time, how do they deal with jet lag (时差)?P: Jet lag is annoying for almost all pilots. I try to go to sleep as I would at home.R: How important is it to know the weight and size of the plane you are flying?P: It is very important. We weigh almost everything put into the airplane and make estimates (估计) according to the number of people on each flight.R: Do pilots eat the airplane food?P: Yes, we eat business class food! Airplane food changes every season and is very delicious if you dont hate eating lobster (j4T) every day! The pilots on the same plane are supposed to make different meal choices so that if one of the dishes causes food poisoning, only one of them will be sick. That way, at least one pilot will always be well enough to fly the plane!41. The number of pilots depends on _.A. how many hours a plane flies B. what kind of planes they areC. the airline companies assign D. what the pilot likes42. In order to know the weight of the airplane, the pilots must know_ _.A. the weight of everything put into the planeB. the number of people on the planeC. the weight of the things and people on the planeD. the importance of the weight43. Whats the Chinese meaning of the word poisoning in the passage? A. 中毒 B. 难吃 C. 缺少 D.浪费44. What does the pilot think of the airplane food?A. Airplane food is more delicious than lobster.B. The pilot suggests having airplane food instead of lobster.C. The pilot doesnt like the airplane food at all.D. Airplane food is as delicious as lobster.45. What question doesnt the reporter ask in the interview?A. How to keep passengers safe?B. How long do pilots actually spend flying a plane?C. How to deal with jet lag?D. How to take breaks during flying.41. A 【解析】由It all depends on if the flight is a short- or long-haul flight.“都取决于这架飞机是长途的还是短途的”可知答案选A。42.C 【解析】由We weigh almost everything put into the airplane and make estimates (估计) according to the number of people on each flight.可知如果要知道飞机的重量,除了要称飞机上所有事物的重量还要知道飞机上的人有多重,故答案选C。43. A 【解析】由he pilots on the same plane are supposed to make different meal choices“飞机上的飞行员应该吃不同的饭菜”和only one of them will be sick.“只有一个生病”可知答案选A。44.D 【解析】由Airplane food changes every season and is very delicious可知飞机上饭菜很美味可口,故答案选D。 45.A【解析】通读全文可知记者就是没有问道如何保证乘客的安全,故答案选A。【2011山东青岛】CSitting on a chair all day in school can make anyone want to move around. So, more and more teachers are letting students have a ball. By sitting on exercise balls instead of chairs, teachers find students posture (姿势) and attention improve.Dottie Pownall, a fifth-grade teacher in West Virginia, USA, has been using balls as chairs since December 2008. The students love them, she says. Pownall took a survey of her students. She found that 80% of the students thought sitting on the balls helped them pay more attention to what they were learning.The teacher, Pisa Witt, felt so strongly about the use of balls as chairs, she started Witt Fitt. This company encourages the use of the balls. And the company educates not only teachers but also students on how to use them. Our products are used in 24 states, three provinces in Canada, Puerto Rico (波多黎各) and Japan, says Witt. Research shows that sitting on the balls makes them sit up straighter. You can slouch (低头垂肩地坐) on a ball, says Witt, but it feels awful. Because the students are moving, their blood (血液) increases. That carries more oxygen (氧气 to the brain (大脑), so the kids have more energy and can focus longer.Furthermore, theyre fun. says Pownali.46. What will happen if a student sits on a chair all day in school? The student will _.A. pay more attention to his lessons B. be funC. like to move around D. sit up straighter47. How long has Dottie Pownall used the balls?A. About three years. B. Only one year.C. In 2008. D. Since he was a fifth-grade teacher.48. In how many countries are the balls used as the students chairs?A. Four. B. Three. C. Two. D. One.49. Teachers choose balls instead of chairs because sitting on balls helps the kids_.A. improve the students posture and attentionB. slouch on the chairsC. have funD. Both A and C are correct answers.50. Which is better for kids to study in class, sitting on a chair or sitting on a ball? A. Sitting on a chair. B. Sitting on a ball.C. They are the same. D. We dont know.【主旨大意】本文是一篇议论文。通过学生们坐在球上学习的积极作用论证了这一做法的有效性和实用性。46.C 【解析】 由第一句话Sitting on a chair all day in school can make anyone want to move around.“在学校里坐在椅子上太久了就想四处走动一下。” 可知答案选C。 47.A 【解析】 根据第二段第一句中的 since December 2008“自从2008年12月份起”可知到现在大约三年了,故答案选A。48. A 【解析】 通读全文可知这种balls在文中在这四个国家应用:USA, Canada, Puerto Rico (波多黎各) and Japan,故答案是A。 49. D 【解析】 由第一段的最后一句和最后一段的最后一句可知这种球的功效,故答案选D。50. B【解析】通读全文可知本文讲的是坐在球上学习的好处,故答案B正和此意,所以答案选B。第二卷 (共45分)【2011山东青岛】.综合填空 (共15小题,每小题1分,共15分)A. 用所给词的适当形式填空,每空限用一次。(7分)copy, rise, experience, save, regard as, mention, be1. _ careful to look both ways before you cross the sheet.2. I_ my money so I can buy a car. So am I.3. Good boy! Youre doing such a good job of_ materials for me.4. The old teacher used to get up before the sun _so that he could catch the early bus to work.5. Every baby_ the apple of the parents eye.6. As a volunteer, she_ love and hate, sadness and happiness in. thepast ten years.7. He thinks it necessary_ his sister in his speech, who has supportedhim in his university study.1. Be2. am saving3. copying4. rose 5. is regarded as6. has experienced 7. to mention 【2011山东青岛】B. 选择恰当的单词填空,将答案填写在文章下面的横线上,每词限用一次(有两个是多余的)(8分)anyway, impossible, succeed, another, no, six, once, plan, after, becauseWhen he decided to produce his V-8 motor, Henry ford chose to make an eight- cylinder (汽缸) engine-block in one piece. But the engineers said that was 8_Ford said, Produce it _9_.But, they replied, it is impossible.Go ahead, Ford said, and stay on the job until you 10 , no matter how much time isrequired.Six months passed and nothing happened. Another 11 months passed, and still nothinghappened, The engineers tried every possible 12 to carry out (执行)the orders , but lire request (要求) seemed impossible.At the end of the year, the engineers again informed Ford they had found _ 13 way to carry out his orders.Go right ahead, said Ford. I want it, and Ill have it.They went ahead, and then, as if by a stroke (轻触) of magic, the secret was discovered. Ford had won 14 more! Henry Ford was successful 15 one of his principles of success is that he believe whathe wants. If you can do this, you can equal (与相当) your achievements in any calling for which you are suited.8. _ 9. _ 10. _ 11._12._ 13 . _ 14. _ 15. _8.impossible 9. anyway 10. succeed 11. six 12. plan 13. another 14. once 15.because【2011山东青岛】. 阅读表达 (共15分)A 阅读下
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 沧州市中医院CRRT治疗处方制定与监护技能资格认证
- 2025广西桂林荔浦市人民医院招聘16人模拟试卷及答案详解一套
- 2025湖南湘能多经产业(集团)有限公司高校毕业生招聘(第三批)考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解
- 2025年河北承德辰飞供电服务有限公司招聘101人模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025年聊城幼儿师范学校公开招聘工作人员(70人)模拟试卷及答案详解(网校专用)
- 重庆市人民医院消化道早癌筛查医师能力评估与认证题库
- 天津市人民医院周围神经电刺激术考核
- 石家庄市中医院儿科门诊管理规范考核
- 秦皇岛市中医院临床用血督导考核
- 重庆市人民医院护理持续改进考核
- 锅炉工安全培训知识课件
- 煤气发生炉拆除方案
- 《新概念英语》第三册课文详解及课后答案
- 医院培训课件:《疑难病例讨论制度及护理查房制度解读》
- 聚氨酯管道保温施工方案
- 金匮要略-黄芪桂枝五物汤
- J17J177 钢丝网架珍珠岩复合保温外墙板建筑构造
- 酒店账单-水单-住宿
- 手游经典案例《王者荣耀》的营销分析
- GB/T 24002.1-2023环境管理体系针对环境主题领域应用GB/T 24001管理环境因素和应对环境状况的指南第1部分:通则
- 2023年自考全国10月财务管理学试题+答案
评论
0/150
提交评论