高二英语单元质量过关检测Units 3~5 新人教版必修5 Word版含答案.doc_第1页
高二英语单元质量过关检测Units 3~5 新人教版必修5 Word版含答案.doc_第2页
高二英语单元质量过关检测Units 3~5 新人教版必修5 Word版含答案.doc_第3页
高二英语单元质量过关检测Units 3~5 新人教版必修5 Word版含答案.doc_第4页
高二英语单元质量过关检测Units 3~5 新人教版必修5 Word版含答案.doc_第5页
已阅读5页,还剩9页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

必修五Units 35质量过关检测分值:150分时间:120分钟第一部分:听力(共两节,满分30分)略第二部分:基础知识运用(共两节,满分45分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D、四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。21(2012河北省普高质检)China held_ceremony to commemorate the 100th anniversary of Xinhai Revolution, at_Great Hall of the People in Beijing.A. a;不填 B. a; the C. the; the D. the;不填答案:B考查冠词。句意:中国在北京人民大会堂召开了纪念辛亥革命一百周年的纪念仪式。第一空表泛指;第二空the Great Hall of the People是由普通名词构成的专有名词,需加定冠词。22(2012自贡二诊)She was tired and wanted to find a bench to sit on for a while, but they were all_. A. given away B. kept away C. taken up D. used up答案:C考查动词短语的含义。此处take up意为:“占用”。句意:她累了,想找个凳子坐一会儿,可是所有的凳子都被占用了。23(2012万州区一诊)Tom behaved properly before his new boss; he knew he could never have_second chance to change_first impression. A. a; a B. the; a C. a; the D. the; the答案:C考查冠词。句意:汤姆在新老板面前表现得体;他知道他再没机会改变老板对他的第一印象。由句意可知,第一空填不定冠词,a second表示“再一,又一”;第二空表示特指新老板对他的第一印象。24(2012万州区一诊)Your cant start the machine_directed by a skilled operator.A. since B. until C. as D. unless答案:D考查连词。句意:除非有有经验的老师指导,否则你不能开动机器。由句意可知,选unless,意为“除非,如果不”。25(2012四川眉山一诊)An iPhone 4s,_most useful and fashionable, is popular among teenagers.A.consider Bconsidering Cconsidered Dto consider答案:C考查非谓语动词。此处用过去分词作定语相当于一个定语从句。其逻辑主语为主句主语,它们构成逻辑上的动宾关系,故用过去分词形式。26(2012广西老牌高中一调)_real facetoface communication nowadays, we communicate by telephone, cell phone and through the Internet more and more, instead.A.Lacked B.To lackC.Lacking D.Having been lacked答案:C考查非谓语动词。句意:如今由于缺乏真实的面对面的交流,我们越来越多的通过电话、手机以及网络来交流。lack本身为及物动词,分析题干可知其与句子主语we存在逻辑上的主谓关系,且与句子的谓语动词communicate几乎同时发生,故应该用现在分词的一般式。27(2012太原调研)PE will be part of the high school graduation examinations._, you will have to be strong and healthy to graduate.A.In need B.In case C.In no time DIn other words答案:D考查介词短语。句意:体育将会成为高中毕业考试的内容。也就是说,你必须健康强壮才能毕业。由句意可知,选D项,意为“换句话说,也就是说”;in need“需要”;in case“以防”;in no time“立刻,马上”。28(2012自贡二诊)_me the key, Jenkinsyou cant drive after drinking.A. Giving B. To give C. Given DGive答案:D考查祈使句的用法。句意:给我钥匙,Jenkins,你不能酒后驾车。29(2012石家庄市质检一)Have you_his parents of his recent performance at school?No.but I will.Aconsulted Baccused Csuspected Dinformed答案:D考查动词。句意:“你通知他的父母他最近的在校表现了吗?”“还没有。我会告诉的。”由句意可知,选inform意为“通知”。30(2012河北省普高质检) About l62 million Chinese students went abroad to study between l978 and 2009,_only 497,400 have come back. A. who B. among whom C. among which D. in whom答案:B考查定语从句。句意:从1978年到2009年,大约162万中国学生到国外学习,其中497400人回国了。由句意可知,选among whom。31(2012沈阳四校协作体月考)We want someone to design the art museum for us._ the young fellow have a try?A. MayB. ShallC. WillD. Need 答案:B考查情态动词。答语句意:能不能让那个年轻人试一下?由句意可知,此处选shall,用在第一、三人称中,表请求对方同意。此时,will用在第二人称中表请求。32(2012桂林、防城港一调)Dont you feel cold, Jack? You wear such a thin coat in a day at 5._, Im boiling.A.No problem BNot in the leastCThats OK DTake it easy答案:B考查交际英语。由答语“我热得要命”可知,应该选not in the least,意为“一点也不(冷)”。33(2012宝鸡质检一)Suddenly an idea flashed into her mind and she wanted to put it down immediately, but she couldnt find any paper_.Awriting on B.to write C.writing Dto write on答案:D考查非谓语动词。句意:她突然有了一个想法,她想把它记下来,但是她找不到纸来记。由句意可知,选不定式表目的,排除A、C项;此处介词on应该保留。再如:He had only a small room to live in.。34(2012万州区一诊)Why not ask Tom for his suggestion?No, I wont. Youll never know_strange idea will come out of his mind.A. how B. which C. what D. if答案:C考查名词性从句。答语句意:我绝不会向汤姆征求意见。你不知道他会想出多么奇怪的念头。由句意可知,选what。此处是感叹句式,中心词是idea,所以用what。35(2012北京西城区期末统考)No one can walk the wire in the air without a bit of fear unless_very young.Ahaving trained Btrained Cto be trained D.being trained答案:B考查非谓语动词。unless后省略了句子的主语they和动词be的形式are,所以选过去分词形式。第二节:完形填空(共20小题:每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(2012稳派教育新课改质检)A 36yearold man stormed into the Ramona post office yelling(嚷叫)at everyone to get out of his way._36_a shotgun, he climbed up onto the countertop and told _37_to lie on the floor. Then he pulled the trigger(扳手) and_38_a round into the ceiling. Plaster fell onto the floor and the_39_. The man_40_all the customers and employees to sit up and look at him. He said, “Repeat after me: I hate the post office!” Everyone_41_the words. He fired another round, but this time he_42_the front plate glass window. Broken glass went everywhere.Three minutes later, five police cars_43_in front of the post office, lights flashing and alarms going off. Using a_44_, a police officer told the man to walk out_45_with his hands up. The man fired towards the broken window. The police officer and his loudspeaker were_46_. However, one police car had three little small_47_in it.The man yelled, “Im not coming out_48_the post office pays me for pain and suffering. A postal truck_49_my car two years ago. My back is killing me. I cant work anymore. My wife left me. I cant_50_it anymore.”After a while, the man_51_. He released all the people inside. At 700 pm., the man walked out backwards with his hands up. The police got the handcuffs on him, put him in the back seat of the car, and drove him to the_52_station.A post office official said that they had tried to_53_with the man out of court, but he refused anything less than a million dollars. “So the whole thing went to_54_,” he said. “I guess he got tired of waiting for the_55_to begin. Hell probably go to prison for a few years because of what he has done.”文章大意:一名带枪的中年男人突然闯入邮局,持枪威胁里面的顾客和工作人员,这时警察赶到,将其制服。36A. Taking B. CarryingC. Bringing D. Fetching答案:B中年男子是带着枪进入邮局的,因此选carrying表示“随身携带”。37A. everyone B. someoneC. nobodyD. anybody答案:A他跳上工作台告诉所有的人趴下。everyone表示“所有人”。38A. beggedB. requestedC. firedD. recommended答案:C下文的He fired another round暗示着他朝天花板开枪。fire a round意为“开了一枪”。39A. customersB. policemenC. watchersD. employers答案:A天花板上的石膏掉在了地上和顾客身上。因为police还没有进入,故排除B;C项与文章不符;D项的负责人不能是复数。40A. toldB. askedC. orderedD. forbade答案:C在中年男子持枪的状态下,他只能命令他人。41A. refusedB. realizedC. recognized D. repeated答案:D上文的Repeat after me表明大家在重复他的话。42A. aimed atB. turned toC. looked at D. broke into答案:A下文的Broken glass went everywhere表明中年男子朝窗户射击。aim at表示“瞄准”。43A pulled overB. pulled upC. pulled out D. pulled off答案:B五辆警车停在邮局的前面。pull up表示“使车停下来”;pull over“路边停车”;pull out“拔出, 车驶离”;pull off“车暂停路边”。44A. assistantB. recorderC. loudspeaker D. handgun答案:C下文的The police officer and his loudspeaker.暗示着这里的答案。45A. forwardsB. backwardsC. behindD. outwards答案:B警察告诫他举着手,倒着退出来。backwards表示“向后,后退”。46A. damagedB. uninjuredC. destroyed D. unprotected答案:B下文的However表明警官没有受伤,喇叭也没有被打坏。47A. marksB. shadowsC. signsD. dots答案:A由于The man fired towards the broken window导致警车上有几个小的痕迹。mark表示“印痕”。48A. whenB. afterC. until D. if答案:C该题考查“not.until.”句式。邮局不对我的痛苦和损失做出补偿我就不出去。49A. passed by B. knocked overC. tear downD. ran into答案:D两年前邮局的卡车撞了我了汽车。run into 表示“与相撞”;pass by“经过”;knock over“撞倒,消除,抢劫”;tear down“拆毁”。50A. haveB. receiveC. adoptD. stand答案:D我再也不能忍受了。句中的it指代中年男子因车祸遭受的痛苦和邮局没能解决他的问题。51A. stood up B. went awayC. calmed down D. turned down答案:C下文的He released all the people inside表明此时的中年男子不像以前那么激动了。52A. busB. railwayC. policeD. television 答案:C警察把他带上警车,那么只能将其带往警局。53A. dealB. quarrelC. settle D. agree答案:C邮局的官员在讲述以前如何处理与这位中年男子发生的事故。settle with sb. out of court表示“和 在庭外解决”; deal with sb. out of court“在庭外把解决了”。54A. courtB. settlementC. stationD. money答案:A因为邮局的官员与他协商不成,只好走法律程序。go to court表示“起诉”。55A. argumentB. trialC. contractD. agreement答案:B下文的Hell probably go to prison for a few years.这暗示着“他”要等着受审。第三部分:阅读理解(共两节,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A(2012上海春招)The Age of UnreasonCharles HandyIn his book The Age of Unreason Professor Handy describes the dramatic changes that are taking place in our lives today and warns that we must adapt to these changes if we want to survive in the future. Handy believes that in the future less than 50% of the workforce will be employed fulltime by an organization. These fulltime employees will be the qualified professionals, technicians, and managers who are essential to an organization. Their working lives will be a lot more demanding than today, but in return they will be wellpaid and they will retire earlier. The rest of the workforce will be selfemployed or will work parttime, providing organizations with the products and services they require on a contract basis. Handy forecasts a big increase in the number of working mothers in future and believes there will be a large number of unemployed. Handy gives us plenty of figures to worry about. He estimates that by the year 2040, one person in five will retire, and one in ten will be over seventyfive years old. There will be one retiree to every three people of working age, and even more than that in countries such as Germany and Switzerland, where the proportion will be as much as one to two. Retirees will remain healthy and active for longer than they do today and many will live to be a hundred years old, a fact which leads Handy to suggest that the term retirement will no longer be appropriate. He suggests the third age is a more appropriate description, since it will be as important a part of our lives as the first age of learning and the second age of working are for us today.文章大意:本文讲述了汉迪教授写的非理性时代一书的简介。56Professor Handy wrote the book most probably to_.A. warn us of potential social problems in the futureB. predict the leading professions in the coming yearsC. describe the effect of unemployment on societyD. suggest a better term for future retirement答案:A细节理解题。由第一段“.warns that we must adapt to these changes if we want to survive in the future”可知,Handy教授写这本书的目的是警告我们:在未来我们必须适应社会变化才能生存。57According to Professor Handy, the future workforce will_.A. adapt to the changes in retirement easily B. be mainly selfemployedC. have fewer fulltime workers than today D. work on a contract basis答案:C细节理解题。由第二段可知,在未来,全职工人的数目将会比现在少。58From the last paragraph, we learn that about 30 years from now,_.A. the number of retirees will double in many countriesB. ageing will be a common and serious problemC. 10% of the population will live to be 100 years oldD. the third age will be the most important part of our lives答案:B细节理解题。由第三段第二句话“He estimates that by the year 2040, one person in five will retire, and one in ten will be over seventyfive years old.”可知。B(2012苏州五市区调研)HaagenDazs from Europe started in 1989 and is 510 times more expensive than regular ice cream. On price there is no real advantage. However, it adopted a unique marketing strategy, and quickly occupied the market, a top ice cream brand.HaagenDazs did not set up shops in ordinary supermarkets or grocery stores. HaagenDazs leisure fashion shops are in busy sections of malls. The layout is carefully planned to create an elegant atmosphere, and sometimes, a flagship(旗舰) store layout will cost several million dollars.Compared to other ice cream brands, HaagenDazs consumers are tightly grouped. It is understood that HaagenDazs seldom does television advertising. The majority of ads are highly visual impact of the print ads. In particular many advertisements lock those pyramid tip consumers. Moreover, as long as the consumer spending 500 yuan to fill in a small form can become their members, these members will be regularly sent advertisements by direct mail. Praise of customers is a powerful weapon for HaagenDazs.There is always much creative ingenuity (独创性) in HaagenDazs advertising, so it is remembered by the people. initial advertisements such as: “Delicious HaagenDazs, like 24K gold, Japan Kobe beef, original palm oil, mushroom truffles and Chinese ceramics, Tiffany Africa.what ice cream was waiting for” “love her, let her eat HaagenDazs” This classic sensational advertisement attracted more numerous HaagenDazs lovers who become regulars.Today, HaagenDazs has 55 countries in the world with approximately 700 stores with annual sales of more than 1 billion US dollars (about 8.28 billion yuan). HaagenDazs has become the worlds most popular top ice cream brand. In the United States, its market share is 6.1%, 1% in France, 4.6% in Japan, 4% in Singapore and 5% in Hong Kong.Determined to take the “Qugaohegua” line, HaagenDazs has combined accurate positioning in the marketplace with dedicated brand goals. This is the real secret of success.文章大意:哈根达斯冰激凌始于1989年,比一般的冰激凌贵五到十倍,但是它因为采取了独到的营销策略,所以很快占领了市场,成为了冰激凌的超级品牌。59Which of the following statements about HaagenDazs is NOT true according to the passage?A. It is so popular that it can be bought in almost every supermarket.B. You can enjoy yourself both physically and spiritually by eating it.C. It has become the worlds top ice cream brand through its efforts.D. If you are one of its members, you may receive its advertisements regularly.答案:A推理判断题。由第二段第一句话“HaagenDazs did not set up shops in ordinary supermarkets or grocery stores.”可知,哈根达斯冰激凌在一般的超市和杂货店买不到,因此A项错误。60Why does HaagenDazs seldom do television advertisements?A. Because it cant afford to do television advertisements.B. Because it doesnt think television advertising attracts consumers.C. Because it focuses on its target consumers by using other media.D. Because its design isnt suitable to be broadcast on the television.答案:C细节理解题。由第三、四段可知,哈根达斯冰激凌使用了其他的广告手段吸引、并牢牢把握住它的目标群体。61According to the initial advertisements of HaagenDazs, it stresses that it is_.A. perfectB. expensiveC. specialD. popular 答案:B推理判断题。由第五段“Delicious HaagenDazs, like 24K gold, Japan Kobe beef, original palm oil, mushroom truffles and Chinese ceramics, Tiffany Africa.what ice cream was waiting for”可知,哈根达斯冰激凌强调的是自己的产品很贵。62What is the best title for the passage?A. The origin of HaagenDazs.B. The creative advertisements of HaagenDazs.C. The influence of HaagenDazs. D. The marketing strategy of HaagenDazs.答案:D主旨大意题。由文章大意可知。C(2012安徽省皖南高三联合测评)Dayron Robles of Cube was disqualified(取消资格) of his mark and the title in the mens 110m hurdles final for disruption (中断,破坏) of the event after the Chinese team made an appeal on Monday night at the Daegu worlds.In the breathtaking final, Robles and Chinese legend Liu Xiang were neighbors in Lane 5 and Lane 6, respectively. After the starting gun fire, the two worlds fastestever hurdlers were almost running neck to neck in the first eight hurdles and took the lead.In the ninth hurdle, however, Robles right trailing hand was seen hitting on Lius left hand. As a result, Lius rhythm was disturbed and his blistering pace slowed down. Right before the tenth and final hurdle, Robles made further hand contact with Liu, who tripped on the hurdle.An official with the IAAF told reporters that the Daegu track referee council has decided to disqualify Robles mark and it was unknown whether the Cuban team would appeal.Before the disqualification, Robles won the 110m hurdles in 13.14 seconds, followed by Jason Richardson with 13.16 seconds. Liu Xiang finished third in 13.27 seconds.Robles, in a televised interview, admitted that he didnt like his technique in Monday nights game and he was tangling with Liu over the last hurdle.Liu said he “felt like someone touched my elbow and I lost my balance for a while but then I managed to stabilize it”A member of Lius coach team had told Xinhua right after the game that the Chinese Athletics Association might appeal for the disruption. While Liu told reporters that he didnt care about the color of the medal.Daegu on Monday night sees the first Championship clash of hurdlings current big threeRobles, Liu Xiang and 2011s fastest man David Oliver of USA.They are also the three fastest men in the history of the eventRobles, 12.87 seconds, Liu 12.88, Oliver 12.89. The 110m hurdle final is their first meeting in a final at a global championship.63Who won the gold medal after the disqualification?A. Dayron Robles. B. Jason Richardson.C. David Oliver. D. Another famous runner.答案:B细节理解题。根据第五段中“Robles won the 110m hurdles in 13.14 seconds, followed by Jason Richardson with 13.16 seconds.”可知,Robles被取消金牌,金牌自然归Richardson所有。64Robles admitted in an interview that_.A. he had quarreled with Liu before the raceB. he had touched Lius elbow on purposeC. he had made technical mistakes D. he had run less faster than Liu答案:C推理判断题。根据第六段中“he didnt like his technique in Monday nights game”可知,他承认有技术上的失误。65Who is the fastest man in the history of the mens 110m hurdles?A. Dayton Robles. B. Liu Xiang.C. David Oliver. D. Nor mentioned.答案:A细节理解题。根据最后一段中“Robles, 12.87 seconds, Liu 12.88, Oliver 12.89.”可知,最快的是Robles。66Which of the following is NOT true according to the passage?A. After the starting gun fire, Liu Xiang ran faster than Dayron Robles.B. In the ninth hurdle, Lius running rhythm was disturbed by Robles.C. It was still unknown if the Cuban team would appeal.D. Liu was not disappointed at the results of the competition.答案:A推理判断题。由文章第二段最后一句可知A项表述错误。D(2012苏州五市区调研)Are you media addicts who would go mad after two hours without TV, friend requests, exciting online games and your mobileor would you easily survive?Recently, university students around the world were asked to volunteer in a global experiment called Unplugged. It was designed to

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论