模块5 Unit 15 Learning lesson 1 Life-long Learning.doc_第1页
模块5 Unit 15 Learning lesson 1 Life-long Learning.doc_第2页
模块5 Unit 15 Learning lesson 1 Life-long Learning.doc_第3页
模块5 Unit 15 Learning lesson 1 Life-long Learning.doc_第4页
模块5 Unit 15 Learning lesson 1 Life-long Learning.doc_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

模块5 Unit 15 Learninglesson 1 Life-long Learning.单项填空1I found an old pot_in the ground.AburiedBbeing buried Cburying Dto be buried解析:句意为:我找到一个埋在地下的旧罐子。因动词bury与所修饰的名词an old pot有被动关系,且该动作已完成,故用过去分词形式作定语。答案:A2No one knows who killed her,but the police_her husband.Arespond Bsuspect Cclaim Ddeny解析:考查词语辨析。根据句意“没人知道谁杀了她,但警方开始怀疑她的丈夫”。可知B项正确。suspect怀疑。答案:B3Most stores say that they darent _prices_for fear of losing their customers.Aput;up Bset;up Cmake;up Dturn;up解析:句意为:大多数商店说他们不敢提高物价,因为害怕失去客户。put up抬高、提高(物价),张贴,建造;set up竖立起来,建立,成立;make up杜撰,编造;化妆;组成,构成;turn up找到,发现;出现,露面。答案:A4When the post fell_,Dennis Bass was appointed to fill it.Aempty Bvacant Cblank Dbare解析:考查形容词辨析。句意为:当职位空缺时,丹尼斯巴斯被任命填补该空缺。vacant空的,空缺的。empty空的;空闲(虚)的;blank空白的;茫然的;bare赤裸的;光秃的。答案:B5Their factory is going to_around 50 workers because of the drop in sales.Alay on Blay off Clay by Dlay out解析:句意为:由于销售额下降,他们工厂将解雇约50名工人。lay on提供,安排;lay off临时解雇;lay by留存备用;lay out展开,铺开,将击倒。答案:B6General Patton_his coolness and bravery in the second World War.Awas known as Bdistinguished himself byCdevoted himself to Dwas engaged in解析:句意为:巴顿将军以在二战中头脑冷静、英勇善战而著称。distinguish oneself by以而著称。答案:B7You should have gone to the show with us yesterday.It is very good.I wished I_,but I was busy with my report.Ahad Bdid Ccould have Dwere解析:根据前一分句,可知“我”昨天并未去。在wish后的宾语从句中,与过去事实相反的,句中谓语时态用过去完成时。答案:A8_the ending,its a really good film.AExcept BBesides CRather than DApart from解析:句意为:除了结局外,这算是一部相当出色的影片。apart from在此处相当于except for,意为“除了外(都),要不是”。答案:D9They call him “grandpa”,which makes him feel_he were part of their family.Aas if Bas like Ceven if Donly if解析:句意为:他们管他叫“爷爷”,这使他感觉到好像他就是他们的家庭成员。从语境和句意判断:他其实并不是他们的家庭成员,仅仅表示虚拟。备选项中只有as if后面的从句会用到虚拟语气。答案:A10“Isnt it time you_down to_something useful?”said his mother.Agot;learning Bget;learnCto get;learning Dgot;learn解析:句意为:他妈妈问:“你是否该开始学些有用的东西了?”it is time后跟的从句中使用一般过去时或should do,表示“到了该做某事的时候了;早应该做某事了”。get down to doing sth.开始做某事。答案:A11Why was Professor Wang unhappy recently?Because the theory he insisted on_wrong.Aproved Bproving Cbeing proved Dwas proved解析:句子中的he insisted on是定语从句,修饰theory;这里需要填谓语动词,proved wrong中间省略了to be。答案:A12_it is to have a cold drink on such a hot day!AWhat a fun BHow fun CWhat fun DHow a fun解析:fun是不可数名词,意思是“乐趣,有趣的人或物”。答案:C13_the right kind of training,these teenage soccer players may one day grow into the international stars.AGiving BHaving given CTo give DGiven解析:本题考查非谓语动词。如果把前半句补充完整应为:If they are given the right kind of training,主语they即these teenage soccer players与give之间是被动的关系,所以用过去分词。根据“主、从句主语一致(且从句谓语动词为be时)可省略从句主语”的原则,连词if也可以省略,所以得出given the right kind of training。答案:D14_many times,he finally understood it.ATold BTelling CHaving told DHaving been told解析:本题考查非谓语动词的用法。主语与tell之间是被动和完成的关系,所以用having been done来表示。答案:D15Eating too much fat can_heart disease and cause high blood pressure.Aresult from Bcontribute to Cattend to Ddevote to解析:本题考查动词短语的区别。句意为:脂肪吃得太多能导致心脏病和高血压。result from由所导致;contribute to导致;attend to照顾;devote to贡献于。根据语境,B项最合适。答案:B.单词拼写16He works very hard in order to get the precious doctors_(资格,资历)答案:qualification17My mind came into a_(空白的) state suddenly when I heard the surprising news at first.答案:blank18I hurt my ankle yesterday by accident and it_(肿胀) all day.答案:swelled19He didnt_(怀疑) that they were using him to shock the others,which was so surprising.答案:suspect20The tree is so old that there is a big_(团,块,瘤) on it which influences its appearance.答案:lump21At any given time,the_(现状) of technical progress is relatively inflexible.答案:status22He is the_(最高级别的) leader here,if you have any question,you can go to ask him.答案:chief23He_(教导,指导) his son in the flesh carefully in order to get the driving license early.答案:instructed24Forget the unhappy and_(埋葬) them under the ground.答案:bury25As the_(格言,谚语) goes,a drowning man clutches at a straw.答案:saying.选择填空根据句意选择合适单词或短语填空。lack,bury,suspect,promote,instruct,secure,reputation,at times,frankly speaking,aside from26.Because of my new qualification,Im getting_at work.答案:promoted27We all_ the lady of killing her sick husband.答案:suspect28Read these_,and then operate the new computer.答案:instructions29The professor stood still on the stage,_in deep thought.答案:buried30Ill try to live up to my _and work still harder.答案:reputation31Now we are_in food and clothes for the winter.答案:lacking32_,I have no interest in the longlife learning topic.答案:Frankly speaking33_the sound of typing,it is quiet.答案:Aside from34I like Bob,but he is very annoying_.答案:at times35Only one telephone line was_in the embassy.答案:secure.阅读理解A The English language is changing fast,thanks to the rapid progress of technology.We all have a choice:we can either bury our heads in the sand and spend the rest of our lives wishing Shakespeare were alive and well,or we can embrace (拥抱) the new English,enter into the spirit of the Internet age and call it “weblish” “You cant avoid it,for the simple reason that whenever a new variety of language comes along,it inevitably impacts (冲击) on the language as a whole,”says Dr.David Crystal,honorary professor of linguistics (语言学) at the University of Wales in Bangor,whose book“Language and the Internet”has just been published. The trouble with keeping up with the new English is not so much that there are so many new words but that the old words no longer mean what we thought they did.In the past,if someone said they did not have Windows,you would have to suppose they lived in a cave.These days,it is probably because they use a Mac (which is a computer,not a raincoat)Spam is as disliked as it ever was,but whereas it once meant an unappetizing (没有食欲的) canned meat,it now stands for unwanted“junk”email.Spellings are changing,too.Not only is textmessaging playing“hvc wth vrbs”havoc (混乱) with verbs,but the conventions of email communication place little emphasis on “perfect spelling” Weblish loves to see nouns happily become verbs(“Please bookmark this site”),and verbs become nouns(“Send me the download”)Verbs and prepositions are regularly thrown together to become new nouns or adjectives(dialup,logon,printout,pulldown,upload),while others are created from simply pairing nouns:cyberspace,ethernet,Internet,hyperlink,metatag,netspeak.36The best title of this passage would be “_”AKeep Up with the Latest WeblishBKeep Up with the Latest Development in EnglishCNewlyinvented English WordsDTechnology and English解析:文章介绍了网络英语的最新发展和构成方式,目的是让人们不断地加深对它的了解。答案:A37We can infer from the first paragraph that_.Asome people wish Shakespeare were still aliveBpeople may have different attitudes towards weblishCall people welcome weblishDweblish causes fear among people解析:文章第一段描述了对待网络英语问题的两种态度:抵制它或接受它。答案:B38The third paragraph is mainly about_.Adifferent meanings of English wordsBthe rapid changes of English wordsCthe difficulty in understanding words related to computer and the InternetDcommon words used on the Internet解析:文章第三段的第一句话是本段的主题句,也是本题的答案。答案:C39The author thinks the main difficulty people in keeping up with weblish is that_.Aold words take on new meaningsBthere are so many new wordsCthe technology is changing too fastDweblish words are full of spelling mistakes解析:根据文章第三段的第一句话可知,旧词汇词义发生了变化。答案:A40David Crystal would probably agree that_.Apeople should not accept weblishBweblish can cause misunderstandings among peopleCweblish will destroy the English languageDpeople should know something about weblish解析:从文章第二段Dr.David Crystal所说的话“You cant avoid it,.”可看出他的态度,人们不应回避网络英语,而应该了解它。答案:DB Within a few years,girls in Europe have become heavier smokers than their male peers,for reasons experts still fail to understand,according to a British study presented last week to an international conference on smoking.Antismoking activists at the second “Tobacco orHealth”confe-rence pointed out that while adults were giving up smoking in ever growing numbers,more and more young people were taking up the habit,particularly girls;one 15yearold in four was a regular smoker,according to a study conducted in 27 countries in Europe.In western Europe,girls were more likely than boys to smoke.In Germany or in England,one third of the girls were habitual smokers compared to one in four boys.In eastern Europe,the girls “still lag behind” their western counterparts but were“catching up” quickly,said the study entitled “Home Behavior on Smoking Consumption.” The reasons for this pattern are unclear.They appear to contradict those who blame the trend on home background since growing numbers of adults,and therefore parents,are giving up smoking. Some theories claim girls see smoking as a way to affirm their equality with their male friends even though the girls have more than just caught up with the boys and in many cases now smoke more. Others say girls are a prime target of tobacco advertising campaigns which have abandoned the cowboys image to promote that of the modern,active young woman keen to stay slim.All the specialists agree however,that they see no rational (合理的) explanation for this trend.41All of the following are the reasons of

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论