01统考英语A试题网络教育.doc_第1页
01统考英语A试题网络教育.doc_第2页
01统考英语A试题网络教育.doc_第3页
01统考英语A试题网络教育.doc_第4页
01统考英语A试题网络教育.doc_第5页
已阅读5页,还剩8页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

一、阅读理解The purpose of this part of the book is to help you become more efficient in reading by speeding up the process generally. Most people can learn to cover material much faster than they do now while maintaining a high level of comprehension.Improvement in reading efficiency has several major benefits. We need reading skills to benefit from the wealth of information that is now available in printed form. Most people get the rough outlines of their daily news from television and radio. However, the printed word still provides the in-depth coverage of topics that really produces well-informed people. Reading is also a great source of entertainment for many people. For students, it is the primary method of studying.The time you now spend reading can be made much more productive by increasing your reading rate. For some people this will mean that they can obtain more information in the same length of time. For others it will mean that time now devoted to reading can be used in other more interesting and profitable ways.To determine how fast you are reading, you first have to get some idea of the number of words in a given passage. Then you simply divide the number of words by the number of minutes it takes to read. That will give your rate in words per minute.1、The passage is taken from_. A、a story bookB、a news reportC、a report on a scientific researchD、a book on reading参考答案:D解析:空 空 空 空 空 空 空 空 空 2、Which of the following statements is NOT a benefit from reading according to the passage? A、Reading will help readers get more information.B、By reading readers will have an in-depth coverage of daily news.C、Students must read so that they can master knowledge.D、Improvement of reading helps readers get outlines of daily news.参考答案:D解析:3、This passage mainly discusses _. A、different kinds of readingB、the importance of improving reading skills and how to calculate reading rateC、reading as a source of entertainmentD、different ways to improve reading speed参考答案:B解析:4、“reading efficiency” in Paragraph 2 means _. A、the average reading rateB、the ability of reading fast with a good understandingC、reading materials readers likeD、reading habits参考答案:B解析:5、Reading speed can be calculated by _. A、counting how many words a reader has readB、dividing the total number of words a reader read by the time he spends on readingC、timing how many minutes a reader has readD、asking help from the teacher参考答案:B解析:“Youre trying to control my life,” says my nine-year-old son. “I dont know why you think you can do that, but you cant.” I received this bit of information after I asked Gabriele to put his dirty socks in the basket. And I get no sympathy from my mother, who says,“You let him have his way from the beginning.”Its true. I have always asked Gabrieles opinion, found out how he felt about things - treated him as my peer, not my child. And what have I got from my troubles? A lot of back talk. At least Im not alone; its a complaint heard among parents across the country.Its not just that were confused by the contradictory advice offered in parenting books. The fact is, in an effort to break away from how we were raised - to try something more liberal than our parents “do it because I say so”approach - our generationhas gone too far. “Todays parents want to be young, so they try to be friends with their children,”says Kathy Lynn, a parenting educator.“When it comes to discipline, our society has gone from one extreme to the other,”says Ron Moorish, a behavior specialist. “We used to use the strap, to intimidate. Then we had permissiveness, and now its about giving children choices and allowing them to learn from their own experiences.”Real discipline, says Moorish, is about teaching. “By correcting our children when they do something wrong, we teach them how to behave properly,”he says. But this only works, he emphasizes, if parents regain their position of authority. Children will always be children. The key is for parents to choose to take the time to guide and teach their kids.Rita Munday, a mother of four children, couldnt believe the dramas that played out in the childrens shoe store she operated. She often saw children insist on having the high-priced, brand-name shoes. And even when the mother didnt want to spend the money, she would give in when the kid started acting up and throwing shoes around.Rhonda Radice, Mundays younger colleague, is one parent who has bucked the trend and is proud of it. “I dont negotiate with them. You cant. Ive seen parents come into the store and bribe their children to behave. You shouldnt have to buy love and respect.”6、The authors way of treating her son _. A、is shared by many parentsB、is encouraged by her motherC、proves to be quite successfulD、shows little concern for the child参考答案:A解析:7、It can be inferred from the passage that _. A、parents should learn to make friends with their childrenB、parents need to follow the advice of parenting booksC、todays children enjoy more freedom than the previous generationD、todays parents are better at raising children than the previous generation参考答案:C解析:8、According to the passage, to have “discipline” means that parents should _. A、adopt the “do it because I say so” approachB、teach their children to understand the rulesC、negotiate with their children for a decisionD、never allow their children to have their ways参考答案:B解析:9、If Ronda Radice is the parent who has “bucked the trend”, which of the following can also be cited as the example for “bucking the trend”? A、Parents buy whatever their children want.B、Parents treat their children as their equals.C、Parents make decisions for their children.D、Parents maintain authority over their children.参考答案:D解析:10、The main point of the passage is to _. A、compare different ways of raising childrenB、analyze the problems faced by todays parentsC、explain the importance of understanding childrenD、point out the mistakes made by the older generation参考答案:B解析:二、词汇与语法11、He offered to _ her a hand as the suitcase was too heavy for her to carry. A、help B、show C、lend D、borrow参考答案:C解析:12、Xiao Lu won a _ at the tennis match. A、prizeB、priceC、praiseD、present参考答案:A解析:13、Only after he has acquired considerable facility in speaking _ to learn to read and write. A、he began B、will he begin C、did he begin D、must he begin参考答案:B解析:14、Not only _ our money, but we were also in danger of losing our lives. A、we lostB、lost weC、we did loseD、did we lose 参考答案:D解析:15、You should give the application to the man _ at that chair. A、sitsB、to sitC、satD、sitting参考答案:D解析:此处应该选D,现在分词结构修饰前面的名词 the man, sitting at that chair 相当于who sits at that chair。A, B, C语法结构不对。16、He left orders that nothing _ until the police arrived. A、was touchedB、had been touchedC、should be touchedD、were touched参考答案:C解析:He left orders that 后需要使用虚拟语气的被动语态,因此答案是C。17、The manager urged his staff not to _ the splendid opportunity. A、dropB、escapeC、missD、slide参考答案:C解析:Miss的意思是错过,该句中意思是错过机会,因此C是正确答案。18、This famous temple is believed _ about 800 years ago. A、being builtB、having builtC、to have builtD、to have been built参考答案:D解析:该句中believed要接不定式。此句按题意必须用不定式的被动语态形式, 由于寺庙是在800年前建成的,因此要用被动语态的完成时态。19、- How exciting! I drove my new car at a speed of 110km/h on Sunday morning.- Were you crazy? You _ yourself! A、must have killedB、would have killedC、should have killedD、could have killed参考答案:D解析:could have killed:很可能地; must have killed 一定地。根据句意,正确答案应该是D。20、At that moment she was standing a few meters away from _ we are now. A、whereB、whatC、whichD、there参考答案:A解析:where引导的地点状语从句前面可用介词。三、完型填空The book is the best research machine invented. Since mass printing began a few hundred years ago, it has given hundreds of millions of people _21_ they could not have found anywhere else.But many readers dont know _22_ a book is organized to help them. They see the different elements of a book. However, the _23_ for such organization puzzles them.The first thing to look at is the title and author. _24_, a title doesnt tell you very much about what is inside, but usually it does. Sometimes a subtitle _25_ you more information than the main title. _26_ a book has a dust jacket, read the inside flops(书封皮折向里面的部分). They usually give you a fairly good breakdown of _27_ the book is about. Behind the title page in most books is the copyright notice. It is _28_ to look at this, especially the last date of copyright. Suppose you are studying space travel, a book with a 1916 copyright will not _29_ moon landings.Check the authors background, if possible. Now and then, you can find it in a beginning part called a preface. Read carefully about the author. Do you think he or she is _30_ to write on the books subject? Does his or her background make the author an expert in this field?21、 A、thingsB、machinesC、researchD、information参考答案:D解析:空 空 空 空 空 空 空 空 空 空 空 空 空 空 空 空 空 空 空 22、 A、thatB、howC、whatD、whether参考答案:B解析:23、 A、reasonB、ruleC、routineD、value参考答案:A解析:24、 A、All at onceB、Ever since thenC、Every now and thenD、Once in a while参考答案

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论