




已阅读5页,还剩12页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
非谓语动词(2)(时间50分钟;满分100分)班级_姓名_考号_得分_I 语言知识及应用 (共两节,满分45分)第一节 完形填空 (共20小题;每小题2分,满分30分)【甘肃省会宁县第一中学2017届高三上学期第一次(9月)月考】阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳Z-x-x-k选项。A Race Against DeathIt was a cold January in 1925 in North Alaska. The town was cut off from the rest of the world due to heavy snow. On the 20th of that month, Dr. Welch 1 a Sick boy, Billy, and knew he had diphtheria, a deadly infectious (传染的) disease mainly affecting children. The children of Nome would be 2 if it struck the town. Dr. Welch needed medicine as soon as possible to stop other kids from getting sick. 3 , the closest supply was over 1, 000 miles away, in Anchorage. How could the medicine get to Nome? The towns 4 was already full of ice, so it couldnt come by ship. Cars and horses couldnt travel on the 5 roads. Jet airplanes and big trucks didnt exist yet. 6 January 6, Billy and three other children had died. Twenty more were 7 . Nomes town officials came up with a(n) 8 . They would have the medicine sent by 9 from Anchorage to Nenana. From there, dogsled (狗拉雪橇)driversknown as “mushers”would 10 it to Nome in a relay(接力). The race began on January 7. The first musher, Shannon, picked up the medicine from the train at Nenana and rode all night. 11 he handed the medicine to the next musher, Shannons face was black from the extreme cold. On January 11, a musher named Seppala had to 12 a frozen body of water called Norton Sound . It was the most 13 part of the journey. Norton Sound was covered with ice, which could sometimes break up without warning. If that happened, Seppala might fall into the icy water below. He would 14 , and so would the sick children of Nome. But Seppala made it across. A huge snowstorm hit on February 1. Amusher named Kaasen had to brave this storm. At one point, huge piles of snow blocked his 15 . He had to leave the trail (雪橇痕迹)to get around them. Conditions were so bad that it was impossible for him to 16 the trail again. The only hope was Balto, Kaasens lead dog, Balto put his nose to the ground, 17 to find the smell of other dogs that had traveled on the trail. If Balto failed, it would mean disaster for Nome. The minutes passed by. Suddenly, Balto began to 18 . He had found the trail At 5:10 am on February 2, Kaasen and his dog 19 in Nome. Within minutes, Dr. Welch had the medicine. He quickly gave it to the sick children. All of them recovered. Nome had been 20 . 1. A. examined B. warned C. interviewed D. cured2. A. harmless B. helpless C. fearless D. careless3. A. Moreover B. Therefore C. Otherwise D. However4. A. airport B. station C. harbor D. border5. A. narrow B. snowy C. busy D. dirty6. A. From B. On C. By D. After7. A. tired B. upset C. pale D. sick8. A. plan B. excuse C. message D. topic9. A. air B. rail C. sea D. road10. A. carry B. return C. mail D. give11. A. Though B. Since C. When D. If12. A. enter B. move C. visit D. cross13. A. shameful B. boring C. dangerous D. foolish14. A. escape B. bleed C. swim D. die15. A. memory B. exit C. way D. destination16. A. find B. fix C. pass D. change17. A. pretending B. trying C. asking D. learning18. A. run B. leave C. bite D. play19. A. gathered B. stayed C. camped D. arrived20. A. controlled B. saved C. founded D. developed1. A考查动词。A. examined检查;B. warned警告;C. interviewed 面试,采访;D. cured治愈。根据谓语动词的主语是Dr. Welch,宾语是a sick boy,以及后面的动词knew可知,医生是在检查病童,并发现Billy患了一种传染病。故选A。2. B考查形容词。A. harmless无害的;B. helpless 无助的;C. fearless无畏的;D. careless粗心的。如果疾病在小镇蔓延,这里的孩子们会很无助。故选B。3.D考查副词。A. Moreover而且,此外;B. Therefore因此;C. Otherwise否则;D. However然而。根据上文Nome这个地方急需药品以及下文提到最近的可以取到药品的地方也在一千公里之外可知,前后是转折关系,因此选D。4. C考查名词辨析。A.airport机场; B.station车站;C. harbor 港口;D.border边境。根据“so it couldnt come by ship”可知,这里指港口结冰,故选C。5.B考查形容词辨析。A.narrow狭窄的;B. snowy被雪覆盖的;C.busy繁忙的;D.dirty脏的。根据第一段可知,大雪覆盖了道路,汽车和马都不能通行,故选B。6. C考查介词辨析。A.From从,自;B.On在.上面;C.By通过,在.之前;D.After在.之后。By+时间,与完成时连用,后跟过去的时间,用过去完成时;跟将来的时间,用将来完成时,故选C。7. D考查形容词辨析。A.tired劳累的;B.upset难过的;C. pale苍白的;D.sick生病的。四个孩子相继去世,还有20几个患病,故选D。8. A考查名词辨析。A.plan计划;B.excuse借口;C.message信息;D.topic话题。当地的官员想到了一个计划,故选A。9. B考查名词辨析。A.air空气;B.rail栏杆,铁轨;C. sea海洋;D.road道路。根据下一段“from the train at Nenana”可知,药物被用火车运到Nenana,故选B。10. A考查动词辨析。A.carry运送,携带;B.return返回,归还;C. mail邮寄;D.give给。然后再由乘坐狗拉的雪橇的人把药物接力送到诺姆,故选A。11. C考查时间状语从句。A.Though虽然;B.Since因为,自从;C. When当;D.If如果。当他把药物交给下一个人时,他的脸已经被冻得乌青,故选C。12. D考查动词辨析。A.enter进入;B.move移动;C. visit拜访;D.cross穿过。根据“Norton Sound was covered with ice”可知,Norton Sound是一片冰冻的水域,Seppala必须穿过这片水域,故选D。13. C考查形容词辨析。A.shameful惭愧的;B.boring令人厌烦的;C.dangerous危险的;D.foolish愚蠢的。根据“which could sometimes break up without warning”可知,这是旅途最难的一部分,故选C。14.D考查动词。A. escape逃脱;B. bleed流血;C. swim游泳;D. die死。根据上文可知,一旦Norton Sound破裂坍塌,Seppala可能会掉到冰水里死掉。故选D。15.C考查名词。A. memory回忆;B. exit出口;C. way路;D. destination目的地。根据下文Kaasen不得不离开雪橇的痕迹、绕过阻挡他的大雪堆可知,巨大的雪堆挡住Kaasen前进的路。故选C。16. A考查动词。A. find找到;B. fix安装;C. pass通过;D. change改变。根据上文Kaasen离开雪橇的痕迹可知,当时环境太糟糕,使Kaasen不可能再次找回雪橇的痕迹。故选A。17. B考查动词辨析。A.pretending假装;B.trying努力;C. asking问,要求;D.learning学会。Seppala的雪橇狗努力嗅着其它狗的味道,故选B。18. A考查动词辨析。A.run跑;B.leave离开;C. bite咬;D.play玩耍。Seppala的雪橇狗找到了轨道,开始奔跑起来,故选A。第二节 语法填空 (共10小题,每小题1.5分,满分15分) 21(2015海南中学月考)Well,it always takes time to consider before _(make) a decision.22(2015乌鲁木齐一中月考)Now,the merchants first wife is a very loyal partner and has made great contributions in maintaining his wealth and business as well as _(take) care of the household.23(2015山西太原五中月考)Eventually,I decided _(contact) University Student Legal Services for help about this matter.24(2015辽宁育明高中月考)Woo Sing stopped _(think) about these strange actions,saying to himself,“This boy is fooling me.He does everything that I do.”25(2015黑龙江哈三中二模)Most probably,it may lead to a small talk which often brings harm or disrespect to others,thus _ (hurt) others feelings.26(2015河南濮阳市二模)Yes,and there are a lot of points of view when you listen to talk shows.I usually enjoy _ (listen) to them.27(2015辽宁瓦房店高级中学考前模拟)Taking a taxi is five times as expensive as _(take) a bus.28(2015甘肃民乐一中诊断)I then realized she had no arms or legs,just a head,a neck and upper body,_(dress) in a little white skirt.29(2015甘肃嘉峪关市一中六模)The price of tea _ (pick) in March is extremely high.30(2015宁夏大学附属中学二模)We have also formed a special support group to help young people stop _(smoke)24to thinkWoo Sing停下来想这些奇怪的行为。stop to do sth停下来去做某事。25hurting很有可能,这种好奇心会导致闲言碎语,而那些闲言碎语会对别人造成伤害或者不尊重,这样就伤害了别人的感情。现在分词作结果状语,主语a small talk 和hurt之间为主谓关系,故要用现在分词。26listeningenjoy doing喜欢做某事。27taking这里taking a bus和taking a taxi进行比较。28dressed此处过去分词短语dressed in.相当于定语从句who was dressed in.。29pickedtea与动词pick之间是被动关系,故用过去分词作后置定语。30smokingstop to do sth 停下来去做某事;stop doing sth 停止正在做的事情。根据语境可知“我们还成立了一个特殊的小组去帮助青少年戒烟”。stop smoking戒烟。II阅读 (共两节,满分30分)第一节 阅读理解 (共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A【江西省玉山县第一中学2017届高三上学期第一次月考】The majority of the worlds most powerful and influential positions remain in mens hands. But theimbalance is gradually tilting - and it shows. In 2015, some of the biggest news and successes resulted from the actions of women. Here are the new faces who inspired, defied, guided or moved the world. Loretta Lynch Traditionally, the top U.S. law-enforcement official is not well-known outside of the United States, but Attorney General Loretta Lynch not only made headlines around the world, she also brought a particular kind of change that billions of people had longed for but thought was out of reach. Lynch surprised the world by taking on the entrenched(根深蒂固), corrupt officials of FIFA, the governing body of the worlds most popular sport, soccer. She had the bravery to do what nobody else had dared. FIFA officials, she declared, had engaged in rampant(猛烈的), systematic and deep-rooted corruption, and it was time to bring wrongdoers to justice. Ellen Johnson Sirleaf When the Ebola epidemic(蔓延) took on alarming proportions in West Africa, it was tough for Liberia, one of the centers of the crisis. Ellen Johnson Sirleaf, the leader of Liberia, pleaded for international help. One reason the world responded is that the unbeatable President has international moral stature. She played a key role in guiding her country after cruel civil wars and received the Nobel Peace Prize for her effort. Johnson Sirleaf not only helped bring an end to the epidemic, she did something just as remarkable: She revealed her emotions and admitted her faults. When it was all over she said she had been afraid, and conceded(承认) she had made big mistakes as a result of her fear. Then she showed gratitude. Instead of collecting honors, she thanked all the people and countries who made victory against Ebola possible. Aung San Suu Kyi The symbolic Burmese leader, also a Nobel Peace Prize winner, put the skeptics and the cynics(愤世嫉俗) to shame. To those who said nonviolent resistance could not defeat a vicious armed opponent, she seemed to say just watch. Following the footsteps of Mahatma Gandhi and the Rev. Martin Luther King Jr., she endured a long struggle against the pitiless military rulers of Myanmar. She gained international support for economic approval that helped persuade the generals to loosen their control, leading to elections in 2015 and an overwhelming victory for her National League for Democracy. She remains a global symbol of peaceful resistance. Tu Youyou Its a tough challenge to find a single human being who may be responsible for saving as many lives. The Chinese pharmacologist Tu Youyou, one of three winners of this years Nobel Prize for Medicine, took a different route in attacking one of the worlds biggest killers, malaria. Research into ancient Chinese texts led her to discover the compounds that help prevent a disease that still kills about half a million people every year, transmitted by mosquitoes in water-logged jungles. The discovery has resulted in medication that has saved millions of lives.31The main purpose of the passage is to _ A. tell us that mens status in the world was becoming less important in 2015 B. show readers the importance of several great women who were powerful in 2015 C. analyze the reasons why some great women became the 2015 biggest news D. introduce several great women and their achievements in 2015 32Among the women mentioned above, who did not win the Nobel Prize?A. Aung San Suu Kyi B. Ellen Johnson Sirleaf C Loretta Lynch. D. Tu Youyou33It can be inferred from the passage that _ A. some great womens successes are shaking the mens control of the world. B. thanks to Tu Youyous discovery, the patients attacked by malaria will undoubtedly be saved. C. Aung San Suu Kyi won the victory with the guidance of Gandhi and Martin Luther King.D. many people have dealt with the corruption of FIFA, but failed. 32.C推理解题。根据第二段中Traditionally, the top U.S. law-enforcement official is not well-known outside of the United States, but Attorney General Loretta Lynch not only made headlines around the world, she also brought a particular kind of change that billions of people had longed for but thought was out of reach. 一般来说,美国最高执法官员在国外并不知名,但总检察长洛雷塔林奇不仅占据了世界各地的头条新闻,她还带来了一个数十亿人都希冀却遥不可及的改变。可知她没有获得诺贝尔奖,故选C。33.A推理判断题。文章第一、二句The majority of the worlds most powerful and influential positions remain in mens hands. But the imbalance is gradually tilting - and it shows.男性掌握着这个世界绝大多数的权力,他们担任有影响力的职位,但如今这种不平衡正在逐渐倾斜。故选A。B【西藏自治区拉萨中学2017届高三上学期第一次月考】 People arent walking any more-if they can figure out a way to avoid it.I felt superior about this matter until the other day I took my car to mail a small parcel. The journey is a matter of 281 steps. But I used the car. And I wasnt in ay hurry, either, I had merely become one more victim of a national sickness: motorosis.It is an illness to which I had thought myself immune(免疫的), for I was bred in the tradition of going to places on my own two legs. At that time, we regarded 25 miles as good days walk and the ability to cover such a distance in ten hours as sign of strength and skill. It did not occur to us that walking was a hardship. And the effect was lasting. When I was 45 years old I raced and beata teenage football player the 168 steps up the Stature of Liberty.Such enterprises today are regarded by many middle-aged persons as bad for the heart. But a well-known British physician, Sir Adolphe Abrhams, pointed out recently that hearts and bodies need proper is more likely to have illnesses than one who exercises regularly. And walking is an ideal form of exercise- the most familiar and natural of all.It was Henry Thoreau who showed mankind the richness of going on foot. The man walking can learn the trees, flower, insects, birds and animals, the significance of seasons, the very feel of himself as a living creature in a living world, He cannot learn in a car.The car is a convenient means of transport, but we have made it our way of life. Many people dont dare to approach Nature any more; to them the world they were born to enjoy is all threat. To them security is a steel river thundering on a concrete road. And much of their thinking takes place while waiting for the traffic light to turn green.I say that the green of forests is the minds best light. And none but the man on foot can evaluate what is basic and everlasting.34. What is the national sickness?A. Walking too muchB. Traveling too muchC. Driving cars too muchD. Climbing stairs too much.35. What was life like when the author was young?A. People usually went around on foot.B. people often walked 25 miles a dayC. People used to climb the Statue of Liberty.D. people considered a ten-jhour walk as a hardship.36. The author mentions Henry Thoreau to prove thatA. middle-aged people like getting back to natureB. walking in nature helps enrich ones mindC. people need regular exercise to keep fitD. going on foot prevents heart disease37. What is compared to “a steel river” in Paragraph6?A. A queue of carsB. A ray of traffic lightC. A flash of lightningD. A stream of people34.C考查细节理解。国家的通病是什么?根据I had merely become one more victim of a national sickness:motorosis.故选C。35.A考查细节理解。当作者年轻的时候生活是什么样子?根据for I was bored in the tradition of going to places on my own two legs.可知作者年轻时人们通常步行,故选A。36.B考查细节理解。作者提到Henry Thoreau 来证明什么?根据第五自然段可知作者提到Henry Thoreau步行能够丰富人们的知识,故选B。37.A考查词义猜测。在第6段中把什么比作“a steel river”?根据The car is a convenient means of transport.Many people dont dare to approach Nature any more.可知这里指的是人们出门坐车,街上的车流量很大,就像河流一样,连续不断,故选A。C【山东省枣庄市第三中学2017届高三9月质量检测】 It has always been thought that alcohol causes people to put on weight because it contains a lot of sugar, but new research suggests a glass a day cold form part of a diet. Looking at past studies they found that, while heavy drinkers do put on weight; those who drink in moderation can actually lose weight.A spokesman for the research team at Navarro University in Spain says, “Light to moderate alcohol intake, especially of wine, may be more likely to protect against, rather than promote, weight gain.” The International Scientific Forum on Alcohol research reviewed the findings and agreed with most of the conclusions, particularly that data do not clearly indicate if moderate drinking increases weight.Boston Universitys Dr. Harvey Finkel found that the biologic mechanisms(生物学机制) relating alcohol to changes in body weight are not properly understood. His team pointed out the strong protective effects of moderate drinking on the risk of getting conditions likediabetes(糖尿病), which relate to increasing obesity. Some studies suggest that even very obese people may be at lower risk of diabetes if they are moderate drinkers.The group says alcohol provides calories that are quicklyabsorbed into the body and arenot stored in fat, and that this process could explain the differences in its effects from those ofother foods. They agree that future research should be directed towards assessing the roles ofdifferent types of alcoholic drinks, taking into consideration drinking patterns and including thepast tendency of participants to gain weight.For now there is little evidence that consuming small to moderate amounts of alcohol on aregular basis increases ones risk of becoming obese. Whats more, a study three years agosuggested that resveratrol, a compound present in grapes and red wine destroys fat cells.38.The passage is mainly for those_ A. who produce wine B. who have a drinking habitC. who go on a diet D. who are eager to lose weight39.The underlined phrase“ in moderation” in the first paragraph means_A. excitedly B. carefully C. frequently D. properly40.What can we learn from the passageA. Current data clearly show that moderate drinking increases weight.B. Resveratrol is proved to increase the risk of becoming fat.C. The research found moderate drinking has a strong protective effect.D .The specific roles of different types of alcoholic drinks are very clear.40.C细节推理题。根据第二段data do not clearly indicate if moderate drinking increases weight.可知A错误;根据最后一句a study
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 环境污染跨国界治理-洞察及研究
- 精制冠心颗粒对血脂异常的调节作用机制研究进展-洞察及研究
- 视频编码硬件加速-洞察及研究
- 视频编解码实时性研究-洞察及研究
- 数据可视化在炼化设备管理中的应用-洞察及研究
- 传染病防控政策经济评估-洞察及研究
- 空间数据结构设计-洞察及研究
- 湖泊生态系统的生物地球化学循环-洞察及研究
- 2025年人工智能企业财务风险控制策略可行性分析报告
- 企业战略管理咨询2025年服务内容与实施可行性研究报告
- 2025政治理论时政热点知识试题库附完整答案
- 民间借贷抗诉申请书
- 消毒灭菌教学课件
- 2025年考研护理综合全程真题及答案
- 工会安全监督培训课件
- 学堂在线 知识产权法 章节测试答案
- 小学道德与法治五年级上册《烟酒有危害》教学课件
- 减脂课件教学课件
- 2025 SMETA员工公平职业发展管理程序-SEDEX验厂专用文件(可编辑)
- 卫生法律法规试题题库(附答案)
- 水浒传鲁智深介绍
评论
0/150
提交评论