免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
.重庆市2017高考英语 阅读理解选编(72)(2017高考训练)阅读理解。(2016皖北协作区高三联考)A former RAF (Royal Air Force) Spitfire pilot Peter Proctor, who fought in the World War Two, parachuted (跳伞) for the first time at the grand old age of 92. Mr Proctor jumped out of a plane for the first time at Sibson Airfield, Peterborough, more than 70 years after he joined the RAF.Mr Proctor, who has two artificial hips (臀部) and a false knee, jumped more than 13,000 feet to successfully complete his first ever freefall jump.He said, “Ive spent a lot of my life up in the air but this was a completely different experience. It was a nightmare trying to open up the hatches (舱口) and jump out of the plane back then, but I am so glad I have managed to complete the jump and I would love to do it again in the near future.”Mr Proctor joined the RAF in 1942 and he was stationed in Durban, South Africa, to do his training before being sent to Zimbabwe where he earned his wings. He went on to become a fighter pilot in Egypt, India and went on a jungle selfpreservation course before being sent to Burma in 1945. He ended his career in the armed forces in 1946 to return to his job as a store keeper in a shoe factory and went on to become a lorry driver for 33 years.His wife, Olive, passed away eight years ago, but Mr Proctor has been determined to continue traveling around the world. He said, “Olive died eight years ago and it was absolutely upsetting. But Ive had great support from my family and friends who always encourage me to enjoy life.”Mr Proctor did the jump with the RAF Falcons and raised D|S3,000 for the Royal Air Force Association which provides support for servicemen and their families.1.How did Mr Proctor feel when he jumped out of the plane?A.Terrified.B.Inspired.C.Disappointed. D.Annoyed.2.How long did Mr Proctor serve in RAF?A.About 3 years. B.About 4 years.C.About 8 years. D.About 33 years.3.Whats the purpose of Mr Proctors jump?A.To break the record of a parachute jump.B.To encourage young people to enjoy life.C.To raise money for servicemen and their families.D.To challenge himself and realize his value of life.4.What can be the best title for the text?A.A former pilots first parachute jumpB.A newlyset Guinness recordC.The oldest parachute jumperD.A pilots colorful whole life 1解析:选A细节理解题。由第二段的“It was a nightmare trying to open up the hatches (舱口) and jump out of the plane back then”打开舱门跳下去如梦魇一般,可知Mr Proctor当时很害怕。2解析:选B细节理解题。由第三段“Mr Proctor joined the RAF in 1942”和“He ended his career in the armed forces in 1946”可知Mr Proctor在RAF待了大约4年的时间。3解析:选C细节理解题。由最后一段的“.and raised D|S3,000 for the Royal Air Force Association which provides support for serviceman and their families.”可知答案。4解析:选A标题归纳题。由文章第一段可知,本篇文章主要讲的是曾经任职飞行员,现今92岁的老人的第一次高空跳伞。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2014溧阳模拟)An Israeli law banning too-skinny models went into effect with the start of 2013. The law, approved last March in Israel, requires models to prove they have maintained a Body Mass Index(BMI)of at least 18. 5 for three months before a fashion show. That means a woman who is 58”tall can weigh no less than 119 pounds. “This law is another step in the war against eating disorders, ”said physician Adatto. “Underweight models, ”he explained, “can no longer serve as role models for innocent young people who copy their false image of being skinny. ”But some critics in this country say it is misguided, focusing on weight instead of health. They also say the Israeli ban is bound to fail because of the strong power of the fashion industry. “I think its an approach that isnt going to work, ”said eating disorder expert Susan Ice, who worked with an organization which creates a healthy working environment for models. But Adatto told the reporter that he began to concern the issue after meeting an aspiring model who looked like she needed to be hospitalized. He said, “I realized that only legislation(立法)can change the situation. There was no time to waste; so many girls were dieting to death. ”However, the efforts to regulate models weight in Spain and Italy have not resulted in part because of difficulties in determining reliable methods of measuring weight and health. Still, folks including Ice say theres no denying that images from Hollywood and the fashion industry can be difficult for young women to deal with. “Certainly I dont believe the modeling industry has caused the rise in eating disorders, but it makes it harder, ”she says. “Its a difficult recovery environment, worshiping thinness as the beauty ideal. ”【文章大意】本文讲述了以色列出台了一项新法律, 限制模特太瘦, 此项新法律引起了争议。1. What does BMI in the first paragraph refer to? A. A measure of body health based on height and weight. B. A worldwide prize for the healthier model. C. A new show held by those skinny models. D. A kind of medicine to cure eating disorders. 【解析】选A。词义猜测题。根据该词后面的at least 18. 5 for three months before a fashion show(在时装表演前至少三个月达到18. 5)可知BMI是一个标准, 所以A项正确。BMI指“身体质量指数”。2. One benefit the new Israeli law may bring is. A. to change the working conditions of modelsB. to lower the chance of skinny models deathC. to prevent models from suffering from eating disordersD. to provide guidance for women worshiping thinness【解析】选C。细节理解题。根据第二段中的“This law is another step in the war against eating disorders”可知C项正确。3. In the opinion of the critics, the law wont succeed because. A. it misleads young women to form a bad eating habitB. the fashion industry is much too influentialC. it doesnt provide a proper approach that can work wellD. it doesnt create a healthy working environment for models【解析】选B。推理判断题。根据第三段中的“They also say the Israeli ban is bound to fail because of the strong power of the fashion industry. ”可知B项正确。4. According to the passage, the new Israeli law banning skinny models is. A. practicalB. acceptableC. reasonableD. controversial【解析】选D。观点态度题。本文讲述以色列出台一项法律限制模特过瘦, 文中陈述了正反两种观点, 一种赞成, 一种反对, 所以此项新法律是有争议的。(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:记叙文话题:人物传记词数:586时间:6You could feel sorry for Alberto Torres,who is blind.The last thing he remembers seeing was his daughter being born 13 years ago.Then the world went blank; he can only imagine what his only child looks like now,as a teenaged honor student.Bad luck is no stranger to this warm and thoughtful 37yearold man.His mother died of cancer when he was 4,and his father,who was often ill,had to give him up to the care of the state when he was 11.He later worked for 19 years in a workshop making household goods,deathly boring work.Earlier this month,Alberto Torress wife,who had just been laid off from her job,had to have a breast removed due to cancer and now faces a year of radiation treatments.Things seemed always to go from almost incredibly bad to worse.Even Mr.Torress good luck has a dark side:Five years ago,his lovely guide dog pulled him out of the path of a truck.Mr.Torres was not hurt.The dog was killed.But Mr.Torres does not feel sorry for himself.“These are just little bumps you have to go over in your life,” he said.At 5 am.on a recent morning,we caught up with Mr.Torres at a subway stop in Brooklyn,New York,near where he lives in a thirdfloor apartment (with no elevator)He had been up since 3 am.,feeding his new dog,making coffee,getting ready.“When youre blind,it takes a little longer to do things,” he said.Mr.Torres was beginning his twohour trip to his job developing film in the Xray department of the emergency room of the Bronx hospital.He would take the G train to Queens Plaza station to the R train,heading towards Manhattan.He would then ride the R train to 59th Street where he would walk upstairs to switch to the Number 6 train.At one point along the journey,he might chat with a stranger.At another,someone would pat his dog,calling him by name.People offered assistance,even seats.At 125th Street,Mr.Torres would transfer to the Number 4 train by crossing the platform.At 149th Street,he would go down to the Number 2.He would take that to East 180th Street where he nearly always has a long wait for his final train,to Pelham Parkway.Then he and his dog would walk 20 minutes to the hospital.It was a hard job to come by.Before he got the job,Mr.Torres was determined to escape the workshop run by an organization dedicated to help people who cant see.He wanted a job developing Xray film,something that everyone must do in the dark.He had to handle the long trip,as well as the work.“Our philosophy here is that blind people can do just about anything except drive buses,” it was the thinking about disabled people at the Bronx hospital.“We find what a person can do rather than what he cant do,” said the hospitals director.One day a while ago marked the first anniversary of Mr.Torress hiring.He developed 150 or so Xrays,his husual output,to celebrate.Mr.Torres works by himself in a small,dark room that smells of chemicals.He cannot wear gloves,because he needs to feel.It is hard work,related to emergency of lives.His immediate supervisor says he trusts him 100%.Mr.Torres makes $20,000 a year.But his motivation goes beyond money.“If I start feeling like a victim,that makes me bitter.And why be bitter?That makes you go into a hole and stay there.” he said.“Im not doing anything out of the ordinary,” insisted Mr.Torres as he quickly completed the task.【语篇解读】本文是传记类文章阅读。文章主要讲述了Alberto Torres先生自女儿出生就失明了,并惨遭各类非常人的打击,但他依然向正常人一样顽强生活。1Mr.Torres became blind when _Ahis daughter was just bornBhe was thirteen years oldChis mother died of cancerDhis wife was out of work答案A考查细节辨认。根据文章第一段的第二句话The last thing he remembers seeing was his daughter being born 13 years ago可知他在女儿出生时失明的。故选A。2Mr.Torres does not feel sorry for himself because he _Awas once saved by his lovely guide dogBis taken good care of by the governmentCthinks its natural to have setbacks in lifeDbelieves it takes a little longer to do things答案C考查细节辨认。根据文章第二段的Mr.Torres所说的话These are just little bumps you have to go over in your life可知他认为生活中的不幸都是自然的。故选C。3The description of Mr.Torress long trip to work shows _Athe effective traffic systemBthe kindness of New YorkersCthe loyalty of his guide dogDhis will to overcome difficulty答案D考查主旨大意。A.有效的交通系统;B.纽约人的好心;C.他的向导狗的忠诚;D.他克服困难的意志。根据文章第三、四段的描述,是Mr Torres的坚强意志让他克服了困难。故选D。4.What is the principle of the hospital in employing a worker?ASympathy counts most.BAbility comes first.CPreference for the blind.DEasy job for the weak.答案B考查判断推理。A.同情心最重要;B.能力为先;C.偏爱盲人;D.对弱者来说的容易工作。根据文章第四段的“We find what a person can do rather than what he cant do,”可知该医院雇佣人是能力为先。故选B。5Mr.Torres works very hard in order to _Amake plenty of moneyBwin his supervisors trustClive like a normal personDcomplete his daily task答案C考查细节辨认。根据文章最后一段的Im not doing anything out of the ordinary可知Mr.Torres工作就是为了像正常人一样工作。故选C。6In the eyes of the writer,Alberto Torres is a man of _Adeep thinking Bweak motivationCspecial talents Dgreat independence答案D考查主旨大意。通读全文,并根据文章中对主人翁的描述可知在作者的眼中Alberto Torres是一个独立的人。故选D。【2015高考复习】阅读理解 Deputy (副职) Head Teacher WantedPosition:Deputy head teacherEmployer:Bracknell Forest CouncilPublished:1000 AM.Mon.Dec.12,2011Closing date:1000 AM.Mon.Jan.16,2012Working pattern:FulltimeSalary:20,00034,999 per yearLocation:Jennetts Park Primary School,Bracknell,BerkshireThe governors are seeking to employ an enthusiastic deputy head teacher to be a key partner in founding and leading our brandnew primary school in Bracknell.We offer:a brandnew school building the opportunity to work in close partnership with the head teacher and governors to create and develop a new staff team a growing community looking forward to their new school openingthe opportunity for further professional development which will support you through the next stage of your careerthe opportunity to lead key projects across the schoolYou will be:an excellent classroom practitioner (从业人员),who will enjoy shaping and delivering a broad,balanced and creative curriculum in classable to lead the staff by focusing on teamworkcommitted to working in partnership with parents and the nearby communityFor further information,you can contact the head teacher,Ms Maria Soulsby,by dialing 32899918 or you can send an email to maria,soulsby .uk. You can also come to visit our school in person.If you have not heard from us two weeks after the closing date,that means your application has not been accepted.Apply using Bracknell Forest Council application forms only;CVs (简历) will not be accepte
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025房地产合同住宅小区绿化维护合同书
- 江苏2025安全员b考试题库及答案解析
- 热能与动力工程测试技术习题及自动保存的
- 银行从业资格考试哈尔滨及答案解析
- 家庭护理学题库及答案解析
- 2025-2030绿色建筑行业市场深度分析及政策推动与可持续发展报告
- 2025-2030绿色建筑技术推广瓶颈与政策支持效果评估
- 2025-2030绿色债券认证标准与国际市场接轨报告
- 2025-2030绿氢电解槽催化剂寿命延长技术经济性评估报告
- 2025-2030细胞培养肉技术突破与产业化可行性评估
- 投资回报率测算-洞察及研究
- 团委干事面试题库及答案
- 医疗安全培训课件妇科
- 【《某66kV模式半高型变电站设计的环境因素及负荷统计计算案例》2500字】
- GB/T 45898.1-2025医用气体管道系统终端第1部分:用于压缩医用气体和真空的终端
- 天然气购销合同协议书范本
- GB/T 18277-2025收费公路收费制式和收费方式
- 会计行业巅峰备战:会计分录面试题解及例题集锦服务
- 2025年勘察设计注册土木工程师考试(水利水电工程·水土保持专业案例)历年参考题库含答案详解(5套)
- 经济师考试建筑与房地产经济专业知识和实务(初级)试题与参考答案(2025年)
- 鸿蒙应用开发案例实战(ArkTS版)(AI助学)(微课版) 课件全套 项目1-7 初探HarmonyOS开发 个性化设置应用 - 融会贯通 七彩天气App开发之旅
评论
0/150
提交评论