[2018职称英语考试卫生类阅读理解模拟题(10)]职称英语考试阅读理解_第1页
[2018职称英语考试卫生类阅读理解模拟题(10)]职称英语考试阅读理解_第2页
[2018职称英语考试卫生类阅读理解模拟题(10)]职称英语考试阅读理解_第3页
[2018职称英语考试卫生类阅读理解模拟题(10)]职称英语考试阅读理解_第4页
[2018职称英语考试卫生类阅读理解模拟题(10)]职称英语考试阅读理解_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2018职称英语考试卫生类阅读理解模拟题(10)职称英语考试阅读理解 Evidence of Ancient Hunters Russian and Norwegian scientists have reported finding stone objects and animal bones in the far north of European Russia.The scientists say the objects provide the first evidence that ancient hunters lived in the area more than 30 thousand years ago.They say this is at least 15 thousand years earlier than experts had thought. The Russian and Norwegian team worked at a camp along the Usa River and the Arctic Circle.The scientists say they found several ancient stone tools.They also found 123 bones from animals such as horses,reindeer(驯鹿)and wolves. The scientists say their most important discovery was a tusk from an ancient elephant called a mammoth(猛犸)。 The huge,curved tooth was more than l meter long.The tusk is covered with small cuts.The scientists believe humans made the marks with sharp-edged stone tools. The scientists used a process known as radiocarbon(放射性碳)dating to measure the age of the tusk.Radiocarbon dating shows the level of a radioactive form of carbon in a substance.The tests showed the tusk is about 36 thousand years old. The scientists say they are not sure what kind of humans left the stone objects and bones along the river.They said the people were either early humans called Neanderthals(穴居人,尼安德特人) or modern humans.Modern humans spread through Europe and Asia 30 thousand years ago.The scientists say the ancient people needed a high level of social development to survive in the extremely cold environment. The objects were discovered about 300 kilometers northeast of another area where scientists say humans once lived.That area has objects more closely linked to modern humans.Those objects are believed to be about 28 thousand years old. Nature magazine also published a report by John Gowlett of the University of Liverpool in England.He said the discovery shows the ability of early humans to do the unexpected.He also said the discovery should renew debate about the effects of the climate on the movements of early human population. 31.Before people found stone objects and animal bones in the north of European Russia,some experts thought human beings lived in that area about A.30 thousand years ago B.20 thousand years ago C.28 thousand years ago D.15 thousand years ago 正确答案:D 解析:问题问的是:在European Russia北部地区发现石头物品和动物骨头前,一些专家认为人类大概多少年前在此地区生活?根据第一段二三句话,这个发现证明古时的猎人在此地区生活大概是在3万多年前,这比专家认为的至少早1.5万年 32.The following statements are true concerning the significance of the finding EXCEPT that A.it brings forwards the time in which ancient hunters lived in that area B.it provides the evidence of a high level of ancient human society C.it showed the unexpected ability of the early humans D.it indicates the effect of climate on the movement of early human population 正确答案:B 解析:问题问的是:以下哪个不是这个发现的重要意义?根据第一段及31题答案可知选项A是这个发现的重要意义,根据最后一段可知选项C和D也是这个发现的重要意义 33.Which is the most important discovery among the findings A.A long elephant tusk. B.Ancient stone tools. C.123 bones from animals. D.mammoth tusk covered with small cuts 正确答案:D 解析:问题问的是:以下哪个是这些发现中最重要的一个?根据第三段第一句their most important discovery was a tusk from an ancient elephant called a mammoth(猛犸),及第三句The tusk is covered with small cuts.可知选项D正确,即带有小的划痕的猛犸象牙 34.How old is the tusk? About years old A.25 thousand B.28 thousand C.36 thousand D.40 thousand 正确答案:C 解析:问题问的是:这个象牙有多少年的历史?根据第四段最后一句可知这个象牙有3万6千年历史 35.What did the ancient people need to survive in the extremely cold environment A.the ability

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论