2019_2020学年高中英语Module4SandstormsinAsia课后限时作业11外研版必修3.docx_第1页
2019_2020学年高中英语Module4SandstormsinAsia课后限时作业11外研版必修3.docx_第2页
2019_2020学年高中英语Module4SandstormsinAsia课后限时作业11外研版必修3.docx_第3页
2019_2020学年高中英语Module4SandstormsinAsia课后限时作业11外研版必修3.docx_第4页
2019_2020学年高中英语Module4SandstormsinAsia课后限时作业11外研版必修3.docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课后限时作业(十一)语言知识练.课文原句感知1Scientists have tried many ways _to_solve_(solve) this problem and in China, a mass campaign has been started _to_help_(help) solve it.2The storms sometimes continue all day and traffic moves very slowly because the thick dust makes it difficult _to_see_(see)3Weather experts advise people not _to_go_(go) out.4Its difficult _to_breathe_(breathe) and the dust makes me ill.So if you want _to_go_(go) out, youd better wear a mask.5_To_prevent_(prevent) it coming nearer, the government is planting trees.完成句子1他要求被派往农村工作。He asked _to_be_sent_ to work in the countryside.2看到父亲睡着了,他尽量不弄出任何声响来。Seeing his father asleep, _he_tried_not_to_make_any_noise_.3她看起来比实际年龄年轻多了。She appears _to_be_much_younger_ than her age.4明天举行的会议是关于如何控制污染的。The meeting _to_be_held_ tomorrow is about how to control the pollution.高考题型练.阅读理解Father Comes Home from the Wars (Parts 1, 2 & 3)These three short plays by Suzan LoriParks are the start of an ambitious attempt to retell the story of the American civil war. The focus is on a slave promised his freedom by his master if he joins in the fight against the Union. Steve Toussaint and Jimmy Akingbola head the cast, and Jo Bonney is in charge. 15 September to 4 October, Royal Court, London. Box office: 0207565 5000.A Pacifists Guide to the War on CancerBryony Kimmings and Brian Lobel consider our attitudes to cancer and the language we employ to deal with it through the stories of five people. This is an allsinging, alldancing affair with music by Tom Parkinson, wiping off the pink charity ribbons to look at the realities of diagnosis(诊断) and what it means for the wider family. 2024 September, Home, Manchester. Box office: 0161200 1500.The NestEvery parent wants the best for their baby. Kurt and Martha are prepared to work hard to ensure theirs has everything he needs, even if that means Kurt taking on extra work. Franz Xaver Kroetzs extraordinary play about the damage that profit causes to individuals and the environment gets a new translation from Conor McPherson. 1522 October, Lyric, Belfast. Box office: 0289038 1081.The Red BarnDavid Hares new play is based on La Main, a psychological thriller by the great Georges Simenon. The story concerns two couples who, on their way back from a party, struggle through the snow. The play is directed by Robert Icke, and the cast is headed by Mark Strong and Hope Davis. 620 October, Lyttelton, London. Box office: 0207452 3000.语篇导读本文为应用文,主要介绍了一些戏剧的大概内容和参演情况以及戏剧的表演时间、地点、订票电话等。1When can you see the play directed by Robert Icke?AOn 19 September. BOn 3 October.COn 10 October. DOn 21 October.解析 C细节理解题。根据第四部戏剧介绍中的620 October和The play is directed by Robert Icke可知,该剧由Robert Icke导演,在十月六日到二十日放映,故选C项。2In which play can we feel parents love for children?AThe Nest.BThe Red Barn.CFather Comes Home from the Wars.DA Pacifists Guide to the War on Cancer.解析 A细节理解题。根据第三部戏剧介绍中的Every parent wants the best for their baby以及下文可知,在该短剧中我们可以感受到父母对孩子的爱,故选A项。3What do the plays mentioned in the text have in common?AThey are all comedies.BThey are put on in autumn.CThey are highly thought of.DThey are works of the same writer.解析 B细节理解题。根据15 September to 4 October, 2024 September, 1522 October和620 October可知,这些戏剧都在秋天上演,故选B项。.完形填空Dandelions(蒲公英) are common weeds that grow in many places around the world. In different _1_, dandelions take different shapes. Scientists have long _2_ that different habitats led to the creation of _3_ species, and that differences in form are actual proof of different species. _4_, according to Turesson, it is also possible that a _5_ species takes different shapes dependent on the habitats it _6_ in. To study this, I have looked at two dandelions growing in different habitats. The one, _7_ I will call Dandelion 1, grows in a grass field that lies in the _8_. The other dandelion, Dandelion 2, grows in the shadow, eg. _9_ the trees or behind a shed. The grass field is hot and _10_. The shadow is cool and wet. So, what are the _11_ between Dandelion 1 and 2?Dandelion 1 is dark green, and its _12_ are short and quite thick. Most of the leaves lie _13_ on the surrounding grass. The flowers are short. Dandelion 2, on the other hand, looks very different. The leaves are long and _14_ green.Most leaves stand in a vertical(垂直的) position. The flowers also _15_ tall.Dandelion 2 _16_ strong and tall. It is clear that it grows very well in the _17_, and it has enough _18_ and space to grow into a big plant. Dandelion 1, on the other hand, is small and dark. It seems that the _19_ in the grassland make it difficult for this dandelion to grow into a big plant._20_, the conditions in the two different habitats result in different shapes for these dandelions. For Dandelion 1, the sun makes the grass field hot and dry. In order to save water, it grows short and thick leaves.1A.houses BhabitatsCparks Dcountries2A.disagreed BprovidedCbelieved Dcalculated3A.new BgoodCold Dbad4A.However BThereforeCThus DOtherwise5A.special BdifferentCstrange Dsingle6A.plants BworksCtakes Dgrows7A.what BwhichCthat Dwhen8A.world BmountainCsun Dvalley9A.under BoverCupon Dbetween10A.humid BwetCsoft Ddry11A.similarities BadvantagesCdifferences Ddisadvantages12A.seeds BleavesCweeds Dwoods13A.flat BapartCdead Ddry14. Adark BbrightCartificial Dfamiliar15A.lie BbreakCstand Dperform16A.sounds BsmellsCfeels Dlooks17A.water BsunCshadow Dgrassland18A.sunshine BleavesChoney Dwater19A.conditions BoccasionsCsituations Dpreparations20A.Fortunately BObviouslyCConsequently DAccidentally语篇导读本文为说明文。作者做了一个实验,来证明两种不同的生存环境会让蒲公英具有不同的外形。1解析 B根据下文及多次提到的habitats可知,此处指蒲公英是多地常见的植物,在不同环境中生长的蒲公英有不同的外形。habitat栖息地,符合语境,故选B项。2解析 C根据空后科学家们的观点可知,此处指科学家们认为。disagree不同意;provide提供;believe认为;calculate计算,故选C项。3解析 A根据空后的that differences in form are actual proof of different species可知,此处指不同的生长地导致新(new)品种的产生,故选A项。4解析 A上句说不同的外形能证明不同的品种,下句讲Turesson认为也有可能是同一品种有不同外形,空处前后为转折关系。however然而;therefore因此;thus因此;otherwise否则,故选A项。5解析 D参见上题解析。special特殊的;different不同的;strange奇怪的;single单一的,故选D项。6解析 D全文都是在介绍蒲公英因生长环境不同而呈现出不同的外形,再结合空前的habitats可知,此处应指它生长(grow)的环境,故选D项。7解析 B此处是非限制性定语从句,先行词是The one,指物,应用关系代词which引导,故选B项。8解析 C此处与下文的in the shadow形成对比,根据常识及下文的The grass field is hot可知,蒲公英1号种在阳光下,故选C项。9解析 A根据空前的in the shadow可知,此处指将蒲公英2号种在背阴处,如树下(under)或棚屋后面,故选A项。10解析 D两种情况是相对的,第二种情况是在背阴处,又凉又湿,那么种在阳光下的草地上的应该是又热又干。humid潮湿的;wet湿的;soft软的;dry干的,故选D项。11解析 C根据上文内容可知,作者这样种植是为了观察其区别,下文就列举了观察结果。similarity相似之处;advantage优势;difference差异;disadvantage劣势,故选C项。12解析 B此处指蒲公英1号的叶片是深绿色的,短而厚,与下句的the leaves呼应。seed种子;leaf叶子;weed野草;wood木头,树林,故选B项。13解析 A根据下文中的Most leaves stand in a vertical position可知,第二种情况下种出来的蒲公英叶子是立着的,那么第一种情况下的蒲公英的叶子应是平铺在周围的草上。flat平的;apart分开的;dead死的;dry干的,故选A项。14解析 B根据上一句中的looks very different和上文的dark green可知,蒲公英2号的叶子应是浅绿的。bright明亮的,符合语境。dark黑暗的,深色的;artificial人造的;familiar熟悉的,故选B项。15解析 C根据上一句可知,此处指蒲公英2号的花儿也长得很高,上一句中的stand为提示。lie躺,说谎;break打破;stand站立;perform执行,表演,故选C项。16解析 D根据上一段对两种情况下生长的蒲公英的对比可知,蒲公英2号看起来(look)很壮很高,故选D项。17解析 C根据上文可知,此处指背阴处的蒲公英长得很好。shadow阴影;阴暗处,符合语境,故选C项。18解析 D根据上文的The shadow is cool and wet可知,此处指种在背阴处的蒲公英有足够的水分(water)和空间长成大的植物,故选D项。19解析 A根据语境及上下文可知,此处指似乎草地的条件使蒲公英很难长成大的植物。condition条件;occasion场合;situation状况;preparation准备,第20空后的conditions也是提示,故选A项。20解析 B本段为总结段落,作者通过实验得出结论:很明显,不同的生存环境导致蒲公英的外形不同。obviously明显地,符合语境。fortunately幸运地;consequently因此;accidentally偶然地,故选B项。.语法填空After a quiz last autumn, Kuang crossed the continent eastward to Toronto to visit his good schoolmate, the distance 1._(measure) approximately 5,000 kilometers.His train started from Vancouver, a city 2._(surround) by mountains. After confirming his baggage was aboard the train, Kuang settled down in his seat. Having 3._ gift for communication, he 4._(start) chatting with another passenger within 5 minutes. Their 5._(topic) included the Canadian traditions, the Prime Minister, the mixture of races, 6._ the terrifying Great Fall. After a nice buffet at noon, he was pleased 7._(find) that the scenery was impressive. He saw beautiful harbours in the distance, 8._(wealth) urban areas and maple forest that covered thousands of acres. He even managed to catch sight o

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论