免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Section Grammar.阅读理解APeople who like travelling have their reasons.They believe that travelling can help them expand their field of view,especially in the geographical and historical sense.They also think that touring will give them more chances to enjoy different kinds of food and experience new things that would never be brought by other activities.But those who dislike travelling also have some reasons.Travelling,in my opinion,does more good than harm.Most importantly,it broadens(使扩大)our mind.We can get in touch with other civilizations(文明),cultures,customs and ideas.Through history,most people travelled because of necessity(必要性)not for pleasure.People travelled just in order to remain alive.They searched for food to eat or places to live in.They sometimes ran away from enemies.This is not to say that no one ever travelled just for fun of it.In ancient times,for example,rich Romans travelled all the ways to Greece to take part in the Olympic Games and festivals.Of course,some people decided to travel just out of curiosity(好奇心)They wanted to find out what it looked like beyond the horizon(地平线)Also business travel has been going on for centuries.Traders could not only make money but also learn to speak several languages and be introduced to different cultures.So,travelling does enrich our mind and draw new ideas to us.There is no doubt that we can get much from it.【语篇解读】本文主要介绍了人们喜欢旅行的几种原因,即扩大心胸、丰富思想、增加体验等。1The underlined word “expand” in Paragraph 1 can be replaced by“ _”.AwidenBprotectCloseDdecide解析:选A词义猜测题。由第一段中的“their field of view,especially in the geographical and historical sense”可知,答案选A。2According to the passage,in the past most people travelled _Afor funBfor knowledgeCto get experienceDto make a living解析:选D细节理解题。由第三段第一、二句“.most people travelled because of necessity(必要性)not for pleasure.People travelled just in order to remain alive.”可知,答案选D。3How many reasons for travelling are mentioned in Paragraph 3?AThree.BFour.CFive.DSix.解析:选B细节理解题。由第三段中的“People travelled just in order to remain alive.”和“just for fun of it”和“some people decided to travel just out of curiosity(好奇心)”和“Also business travel.for centuries.”可知,答案选B。4Whats the main idea of this passage?ADifferent kinds of travelling.BTravelling enriches our mind.CWays to enjoy yourself while travelling.DThe advantages and disadvantages of travelling.解析:选B主旨大意题。纵观全文可知,本文主要讲述了“旅游可以扩大我们的心胸”,可知答案选B。BIf you go into the forest with friends,stay with them always.If you dont,you may get lost.If you really get lost,this is what you should do.Sit down and stay where you are.Dont try to find your friendslet them find you by staying in one place.There is another way to help your friends or other nearby people to find you.Give them a signal by shouting or whistling (吹口哨)three times.Stop.Then shout or whistle three times.Any signal given three times is a call for help.Keep up the shouting or whistling always three times together.When people hear you,they will know that you are not just making noise for fun.They will let you know that they have heard your signal.They will give two shouts,two whistles or two gunshots.When someone gives a signal,it is an answer to a call for help.If you dont think that you will get help before night comes,try to make a little housecover up the holes with branches(树枝)with lots of leaves.Make yourself a soft bed with leaves and grass.What should you do if you get hungry or need drinking water? You will have to leave your little branch house to look for a river.Dont just walk away.Pick off small branches and drop them as you walk so that you can find your way back.The most important thing to do when you are lost isstay in one place.【语篇解读】本文介绍了如果在森林里和朋友走散了应该怎么做、如何求助等知识。5If you get lost in the forest,the most important thing you should do is _Afind your friendsBlook for a riverCstay where you areDshout for help解析:选C细节理解题。根据第一段中的“Sit down and stay where you are.”可知,答案为C。6If you want to let people believe that you are not just making noise for fun you should _Ashout that you have got lostBkeep up the shouting or whistling three times togetherCshout at the top of your voiceDshout or whistle once in a while解析:选B细节理解题。根据第三段中的“Keep up the shouting or whistling always three times together.When people hear you,they will know that you are not just making noise for fun.”可知,答案为B。7When you hear _ shouts or whistles or gunshots,you know that _Atwo;someone needs helpBthree;someone is asking for helpCthree;people will soon come to help youDtwo;someone is asking for help解析:选B细节理解题。根据第二段中的“Then shout or whistle three times.Any signal given three times is a call for help.”可知,答案为B。8When you are lost in the forest,but you want to leave your place to get water,you should _Acut marks (记号)in the trees along your wayBfind a bowl or a glass,and then go back homeCmake a fire so that you can find your way backDleave branches on the way as you go to the river解析:选D细节理解题。根据第五段中的“Pick off small branches and drop them as you walk so that you can find your way back.”可知,答案为D。.短文改错This morning my parents took my sister and me to the zoo.At the noon we had a picnic on the grass.I eat too much,so I couldnt finish my sandwich.As I didnt know what to do with it,I asked my sister for advices.She pointed at the notice,that said,“No litter.”And she asked me throw the sandwich into the litterbasket.Just then I saw an elephant coming slow towards us.Suddenly an idea came into her mind.I could feed the elephant by my sandwich and I did so in the end.Seen this,my sister smiled and said,“What clever you are! ”答案:This morning my parents took my sister and me to the zoo.At noon we had a picnic on the grass.I too much,so I couldnt finish my sandwich.As I didnt know what to do with it,I asked my sister
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年12月住院医师规范化培训《全科医学》模拟试题含答案(附解析)
- 糖尿病酮症酸中毒规范化急救护理临床实践
- 血液透析患者间期全程护理管理实践指南
- 高校消防安全授课课件模板
- 幽门螺杆菌感染与胃癌免疫治疗2026
- 初中关于生命安全主题班会课件
- 云南省百校联考2025-2026学年高三上学期11月考试地理试卷
- 2025 三年级数学上册倍的倍数关系巩固练习课件
- 宁夏回族自治区灵武市小学一年级上学期数学期中考试试题
- 对外交往法定合同
- 2025年事业单位公共基础知识考试复习题库及答案
- 别墅设计平面介绍
- 老胡同的历史故事小品剧本润色版本
- 甲型H3N2流感的预防和控制
- 办公楼装修改造方案设计
- 低钾血症的应急预案
- (新版)水利水电安全三类人员考试题(附答案)
- 2025消防宣传月专题宣讲课件
- 加氢装置换热系统多相流冲刷腐蚀问题研究
- 工业项目建设用地控制指标
- 2025江苏宿迁市港口集团有限公司夏季员工招聘4人笔试历年参考题库附带答案详解
评论
0/150
提交评论