2019_2020学年高中英语Unit10Money课后限时作业4北师大版必修4.docx_第1页
2019_2020学年高中英语Unit10Money课后限时作业4北师大版必修4.docx_第2页
2019_2020学年高中英语Unit10Money课后限时作业4北师大版必修4.docx_第3页
2019_2020学年高中英语Unit10Money课后限时作业4北师大版必修4.docx_第4页
2019_2020学年高中英语Unit10Money课后限时作业4北师大版必修4.docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课后限时作业(四) 语言知识练.单句语法填空1There has always been a close _association_(associate) between these two schools.2_Incredibly_(incredible), she had no idea what was going on.3She has been keen _on_ music since young.4I _truly_(true) need to relax during the holiday.5We need to examine all the costs _involved_(involve) in the project first.6Instead of _buying_(buy) them in the shops, she prefers making her own clothes.7Sorry Im late again,but I had a flat tyre.Well,Jim,why not make _up_ a fresh story?8In some places women are expected to earn money _while_ men work at home and raise their children.9He is not so kind to his parents.He even beats them.How disgusting!Its his duty _to_take_(take) care of them.10Its not a good idea to miss meals and replace them _with/by_ snacks.高考题型练.阅读理解Since we are social beings, the quality of our lives depends in large measure on our interpersonal relationships. One strength of the human condition is our possibility to give and receive support from one another under stressful conditions. Social support make up of the exchange of resources among people based on their interpersonal ties. Those of us with strong support systems appear better able to cope with major life changes and daily hassles(困难). People with strong social ties live longer and have better health than those without such ties. Studies over types of illnesses, from depression to heart disease, show that the presence of social support helps people fend off(挡开) illness, and the absence of such support makes poor health more likely. Social support cushions stress in a number of ways. First, friends, relatives and coworkers may let us know that they value us. Our selfrespect is strengthened when we feel accepted by others in spite of our faults and difficulties. Second, other people often provide us with informational support. They help us to define and understand our problems and find solutions to them. Third, we typically find social companionship supportive. Taking part in freetime activities with others helps us to meet our social needs while at the same time distracting(转移注意力) us from our worries and troubles. Finally, other people may give us instrumental supportmoney aid, material resources, and needed servicesthat reduces stress by helping us resolve and cope with our problems. 语篇导读本文为说明文,主要讲述了人际关系在我们生活中的重要性。1Interpersonal relationships are important because _.Athey are indispensable(不可或缺的) to peoples social wellbeing Bthey awaken peoples desire to exchange resources Cthey help people to cope with life in the information era Dthey can cure a range of illnesses such as heart disease, etc解析 A细节理解题。根据第一段第一句可知,人际关系对人们的社会福祉是不可或缺的,故选A项。2Research shows that peoples physical and mental health _. Arelies on the social medical care systems which support them Bhas much to do with the amount of support they get from others Cdepends on their ability to deal with daily worries and troubles Dis closely related to their strength for coping with major changes in their lives 解析 B细节理解题。根据第一段第六句可知,对多种疾病的研究,从抑郁症到心脏病,表明社交能帮助人们抵御疾病,而缺少社交则更有可能使身体变差;第二段第一句也指出,社交可以减缓压力,故选B项。3Which of the following is closest in meaning to the underlined word “cushions” in Paragraph 2? AAdds up to. BDoes away with. CLessens the effect of. DLays the foundation for. 解析 C词义猜测题。根据第二段的内容可知,此段列举了四种减缓压力的方式,尤其根据最后一句提到reduces stress(减缓压力),可知单词含义为lessens the effect of(减轻影响),故选C项。4Social companionship is beneficial in that _. Ait helps strengthen our ties with relatives Bit enables us to eliminate our faults and mistakes Cit makes our leisuretime activities more enjoyable Dit draws our attention away from our worries and troubles解析 D细节理解题。根据第二段第七句可知,参加空闲时间活动可以在帮助我们满足社会性需要的同时还能把我们的注意力从担忧和烦恼中转移出来,故选D项。.完形填空I realize that we all live in a world where trust is in short supply. It seems that wherever I go, I have to _1_ my identity and trustworthinesswhether its a bank, shop or any office I have been accustomed to living by the _2_ that no one is trustworthy _3_ proved otherwise._4_, yesterday I saw a young man who lived by a totally different rule. I was walking along a busy intersection when I _5_ a young man standing near the pedestrian crossing setting up a stall(货摊). _6_ I would ignore and hurry past such sellers. But I noticed this young man was _7_ so I stood for some time without crossing the street to see how he _8_ his toys. Soon a young mother with a little boy came by and the child set his _9_ on one of teddy bears. The mother asked the _10_ and it was only one dollar. She pulled out a 10dollar note and told the young man that she was giving him 10 dollars and wanted the _11_ back. I was _12_ to know how he was going to do it. He told the mom to put the _13_ in the pouch(袋子) hanging around his neck and take out whatever change he _14_ her. I realized that this young mans whole mode of earning _15_ on trusting people not to cheat him. There was no _16_ for him to know if someone took out more out of his pouch of earning. I was so _17_ by how this young man trusted people that I bought a car model from him. I did not need it, _18_.I just hoped to help a little. Now I _19_ believe that the world would be a better place if we could all learn to _20_ others more, like the young blind street seller.1A.introduce BproveCpresent Drequest2A.rule BhabitCpractice Dlaw3A.if BsinceCalthough Dunless4A.However BInsteadCMoreover DTherefore5A.approached BnoticedCwatched Dlooked6A.Actually BNormallyCInformally DCasually7A.blind BhandsomeCdisabled Dstrange8A.sold BmadeCpurchased Dsought9A.heart BinterestCmind Dattraction10A.price Bstall Ctoy Dhelp11A.money BchargeCchange Dnote12A.anxious BsurprisedCpleased Dcurious13A.hand BmoneyCbear Dnecklace14A.gave Bowed Cowned Dshowed15A.depended BsettledCdecided Dfocused16A.problem Bpoint Cway Ddoubt17A.confused Bshocked Cexcited Dtouched18A.either Binstead Cmoreover Dthough19A.firmly BtightlyCunwillingly Dnegatively20A.take in Bturn toChelp out Dbelieve in语篇导读本文为夹叙夹议文。作者觉得当今社会缺乏信任,去任何地方都要确定身份。但是偶然在街上看到的一幕改变了他的看法。1解析 B根据第一句及下文中的no one is trustworthy _3_ proved otherwise可知,作者觉得当今社会缺乏信任,似乎无论去哪里,不管是银行、商店还是办公室都必须证明自己的身份,故选B项。introduce介绍;prove证明;present颁发,授予;request请求。2解析 A根据空前的have been accustomed to及下文中的yesterday I saw a young man who lived by a totally different rule可知,此处指“没人被信任,除非被证明”这条规则(rule),故选A项。habit习惯;practice惯例;law法律。3解析 D根据上文中的I have to _1_ my identity and trustworthinesswhether its a bank, shop or any office I have been可知,除非被证明,否则没有人是可信任的。此处表示“除非(unless)”,故选D项。4解析 A根据上文中的have been accustomed to living by the _2_ that与下文中的who lived by a totally different rule可知,上下文之间为转折关系,故选A项。5解析 B根据语境可知,作者在走过一个繁忙的十字路口时,注意到(notice)一个年轻人正站在人行道附近摆摊,故选B项。approach接近;watch观看;look看。6解析 B根据下文中的But可知,此时作者应是停下来看这个年轻人怎样卖东西,由此可知,上句应是指在正常情况下,作者不会理睬这些卖家,会匆匆走过,故选B项。actually实际上,事实上; normally正常地; informally非正式地; casually随便地。7解析 A根据本文末尾处的like the young blind street seller可知,他是个盲人(blind),故选A项。handsome英俊的; disabled残疾的; strange奇怪的。8解析 A根据上文提到的setting up a stall以及下文关于交易的描述可知,这个年轻人是在卖玩具。最后一句中的like the young blind street seller也是提示,故选A项。sell 卖;make制造;purchase买;seek寻找。9解析 A根据下文中的The mother asked the _10_ and it was only one dollar可知,这个孩子想要这个玩具熊。set ones heart on sth一心想要某物,符合语境,故选A项。interest兴趣;mind想法;attraction吸引,吸引人之物。10解析 A根据空后的and it was only one dollar可知,这位母亲在询问这个泰迪熊的价格(price),故选A项。stall货摊;toy玩具;help帮助。11解析 C根据上下文可知,玩具的价格是1美元,孩子的妈妈给了10美元,因此她想要找回零钱,故选C项。money钱; charge费用;change零钱;note钞票。12解析 D根据上文可知,这个卖玩具的年轻人是一位盲人,因此作者很好奇他怎么收钱、找零钱,故选D项。anxious焦虑的;surprised惊奇的; pleased高兴的;curious好奇的。13解析 B根据语境可知,空处指男孩的母亲买玩具要给的10美元,即年轻人让这位母亲把钱(money)放进挂在他脖子上的袋子里,故选B项。14解析 B根据上文可知,这位母亲在找回自己的零钱,因此,此处指年轻人让这位母亲拿走他欠(owe)她的零钱,故选B项。15解析 A年轻人是位盲人,他卖完东西后就让顾客把钱放进挂在自己脖子上的袋子里并找回零钱,因此,此处指这个盲人收钱的模式完全是依靠相信人们不会欺骗他。depend on依靠;依赖,符合语境。settle on决定,选定;decide on(仔细考虑后)选定;focus on聚焦于。16解析 C根据空处上一句可知,这位年轻人是位盲人,全靠信任别人不会欺骗他,因此,对他来说,没有任何方法能知道是否有人多拿了他袋子里的钱。There is no way毫无办法/没有途径,为固定句型,故选C项。problem问题;point要点;doubt怀疑。17解析 D根据最后一段可知,作者因这位盲人对别人的完全信任而深受感动,故选D项。confused困惑的;shocked震惊的;excited激动的;touched感动的。18解析 D根据句意可知,作者根本不需要这个汽车模型,因此,空处表示转折。though放在句末,作副词,意为“但是;然而”,故选D项。19解析 A通过这件事情,作者现在坚信如果我们每个人都能像这位在大街上卖玩具的盲人一样,信任别人多一点,世界会变得更美好。根据语境可知选A项。firmly坚定地;tightly紧紧地;unwillingly不情愿地;negatively消极地。20解析 D根据空后的like the young blind street seller可知,此处指对别人的信任。believe in信任,信赖,符合语境,故选D项。take in吸收,欺骗;turn to向求助;help out分担工作,帮一把。.语法填空Today, my friend and I went to the post office to mail a package to an old friend. She 1._(teach) religion, and we make red, white, and blue rosaries(念珠) 2._ honor of our men and women in Iraq and Afghanistan. Our friend 3._(express) interest in our handmade rosaries, and asked 4._ we could send her some of these specific ones. While we were in line at 5._ post office, I heard a woman begin to choke. 6._(alarm), I asked her if she needed water or anything 7._. She explained that she had asthma(哮喘), and 8._(be) alright. Even though nothing is needed to be done

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论