已阅读5页,还剩9页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 11 The Media课时练12篇阅读1篇完形1篇应用文写作.阅读理解A(2020 合肥重点高中摸底)Technology is forever changing the way we get our news. Most people now get a lot of their news on electronic devices, instead of traditional media, such as newspapers, television or radio. An increasing number of people also report turning to social media for information.Now, there is a new technology that could greatly change the way we get the news: computercreated news readers. China has launched what it called the worlds first artificial intelligence, or AI news presenters.The news readers, supported by machine learning technology, are based on two real life Chinese newsmen. One is able to present news broadcast in English; the other, in Mandarin Chinese. A report said machine learning was used to examine video images and sounds of the two newsmen. Similar technology has been used to create video products known as “deepfake videos”. A deepfake video is a video that looks real, but is electronically changed. Such videos can make people appear to say things they never said.Its said that the AI presenters will be a great improvement to the news team because they “can work 24 hours a day” on its website and on social media. One of the presenters even promised to “work tirelessly” to keep people informed. Some machine learning experts said the system showed off Chinas latest progress in voice recognition, text to speech technology and data analysis.Others wondered about the effects robots might have on employment and workers. Some people argued that only low level jobs requiring heavy labor will be easily replaced by robots. Others praised the technology as a way for companies to make money from lowcost labor machines.Anyway, for its great potential, some businesses have experimented with similar technology for possible use in news operations.【解题导语】本文主要介绍了人工智能新闻主播的相关内容。1People now get information mainly from _Aelectronic devicesBtraditional mediaCsocial media DAI news presentersA解析:细节理解题。根据第一段第二句中的“Most people now get a lot of their news on electronic devices”可知,人们现在主要从电子设备上获得信息。2The author mentioned “deepfake” in Paragraph 3 because _Ait was also artificialBit was also developed by ChinaCit also used machine learning technologyDit also gained popularity and recognitionC解析:推理判断题。根据第三段第三、四句“A report said machine learning was used.known as deepfake videos”可推知,作者提到deepfake是因为它也用了机器学习技术。3What can we know about AI news presenters?AAI news presenters can only “speak” one language.BNot all the people are in favor of AI news presenters.CAI news presenters will soon replace human news readers.DAI news presenters can reflect the improvement in robot making.B解析:细节理解题。根据第五段的内容,尤其是“Others wondered about the effects robots might have on employment and workers.”可知,并不是所有人都支持人工智能新闻主播。4What will probably be discussed in the following paragraph?AFurther research on the technology.BOther advantages of the technology.CPrinciples the technology is based on.DExamples the technology is applied to.D解析:推理判断题。根据第六段中的“some businesses have experimented with similar technology for possible use in news operations”可知,接下来的一段很可能讨论这种技术所应用的例子。B(2020重庆质量抽测)Would a faster reading speed mean that we could learn more? Some people claim that its possible. In July last year, the sixtime speed reading champion Anne Jones sat down to read Harper Lees Go Set a Watchman. Just 25 minutes and 31 seconds later, she finished itwhich equals a reading rate of around 3,700 words per minute. Jones runs training courses teaching speed reading, recall and concentration techniques and there are numerous speed reading apps that have appeared on the market over the past few years. But do they actually work?First, we need to understand how we read. The human eye movement system is central to our reading ability. Read over that sentence again, and think about how your eyes scan across the words. They dont move smoothly over them. Instead, they make a series of short, sharp jumps, skipping over a few characters before briefly landing on a word. The movements are known as saccades(扫视) and the pauses are called fixations.Reading isnt just about seeing the wordsyou need to comprehend them to build up a picture about what the text means. People are able to get through a block of text faster, but at the cost of accuracy and understanding. In other words, if you use a speed reading app, then youll probably get the gist(主旨) of a piece of text, but youll struggle to recall details about what youve just read.So, does speed reading work? Well, yes and no. It really depends on what youre reading and why you need to read it. As yet, there isnt a trick that enables you to read a piece of text both quickly and accuratelytheres always going to be a tradeoff【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了快速阅读有一定作用。虽然快速阅读能掌握文章的主旨,但是回忆细节还需要时间。5Whats the main idea of the passage?ASpeed reading is bad at times.BSpeed reading is a waste of time.CSpeed reading can work sometimes.DSpeed reading is always enjoyable.C解析:主旨大意题。根据第一段尾句“But do they actually work?”可知,本文第一段对快速阅读是否有用提出疑问;接着第二段介绍了阅读能力与眼睛运动系统有关,结合第三段尾句可知,使用速读应用程序你很可能掌握主旨大意,但是文章细节不一定能掌握。据此可推知,快速阅读有时是有用的,故C项正确。6What can we know from the passage?AReading apps ensure us to read much faster.BFast reading makes us learn more knowledge.CReading is no more than seeing the text words.DReading ability is related to the eye movement system.D解析:细节理解题。根据第二段第二句“The human eye movement system is central to our reading ability.”可知,人的眼睛运动系统对我们的阅读能力很重要,故D项正确。7What does the underlined word “tradeoff” most probably mean in the last paragraph?ABalance.BChange.CBusiness. DBargain.A解析:词义猜测题。根据最后一段尾句“As yet, there isnt a trick that enables you to read a piece of text both quickly and accuratelytheres always going to be a tradeoff”可知,到目前为止,还没有一种技巧可以让你既快速又准确地阅读一篇文章这总要一种平衡。据此可推知,画线词意为“平衡”,故A项正确。8What might the writer continue to talk about?AThe advantages of faster or slower reading.BThe reasons why to do faster or slower reading.CThe cases where to do faster and slower reading.DThe methods for making use of faster or slower reading.C解析:推理判断题。根据最后一段尾句“As yet, there isnt a trick that enables you to read a piece of text both quickly and accuratelytheres always going to be a tradeoff”可知,到目前为止,还没有一种技巧可以让你既快速又准确地阅读一篇文章这总要一种平衡;据此可推知,本文接下来可能阐述在什么情况下进行速读以及在什么情况下进行慢读,故C项正确。.完形填空(2020合肥高三联考)My sevenyearold daughter always has her nose in a book. She even continued _1_ in the car on the long drive to summer camp, where she lost the book. This is the first lost _2_ book in my life. In my childhood, my parents had always expected me to be _3_, but we were poor, and I didnt _4_ books. I had to borrow books. My library books lived on a _5_ shelf while they were mine, and it _6_ me when I had to return them to the library on the due day.However, my daughter has _7_ books now than I owned during my whole childhood. So its probably my _8_ that she didnt cherish the books. “Sorry, I cant find it,” my daughter said with a shrug. “We just pay $20 for the book. Whats the big _9_?” The missing library book just met with a cold _10_ from her, but it met with nailbiting _11_ from me. I walked into the library in a deep _12_ as if I had lost the book.Feeling the need to make her feel _13_ for the book, I asked her to do the household chores. She agreed to clean up all the pets houses _14_ my paying the library book. Id meant the chores to be a(n) _15_!Surprisingly, she was enjoying herself. I took a picture of her lovely back. So, did I win or lose at _16_? Did I teach her the _17_ of keeping a library book if the picture I took shows she is working _18_?To my _19_, my little girl knew what _20_ in her life. She could devote herself to the chores as much as to the books.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文,主要讲述的是“我”教育女儿的经历:“我”在童年时期因为家庭经济状况不好但家人又期望“我”学业成绩优秀,所以“我”对从图书馆借来的书很珍惜;“我”的女儿现在拥有很多书,但却对弄丢一本从图书馆借来的书毫不在乎,这让“我”意识到有必要让她接受惩罚1A.drivingBthinkingCreading DviewingC解析:根据文章第一句“My sevenyearold daughter always has her nose in a book.”可推知,“我”的女儿甚至在去夏令营的长途中在车里继续看(reading)书。2A.school BreferenceCstory DlibraryD解析:根据下文中的“The missing library book”可知,此处是指“我”的女儿把从图书馆借来的书弄丢了。故选D。3A.powerful BpracticalCacademic DemployedC解析:根据本句中的“but we were poor”和下文中的“I had to borrow books.”可推知,在“我”的童年时期,父母一直希望“我”的学业成绩优秀。academic“学业(成绩)优秀的”符合语境,故选C。4A.write BownCorder DloveB解析:根据上文“we were poor”可知,在“我”的童年时期,“我们”家很穷,所以“我”没有(own)书。故选B。5A.wasted BdustyCpresent DspecificD解析:根据语境可知,因为买不起书,只能从图书馆借,所以“我”对从图书馆借来的书很珍惜,把这些借来的书放在特定的(specific)架子上。6A.pained BcompaniedCabandoned DlostA解析:根据语境可知,当“我”不得不将借来的书在到期日归还给图书馆的时候,“我”感到很苦恼。it pains sb. to do sth.“某人因不得不做某事而感到苦恼”,为固定用法。故选A。7A.fewer BbetterCcheaper DmoreD解析:根据语境可知,“我”的女儿现在拥有的书比“我”整个童年时期拥有的都要多,故选D。8A.work BreasonCfault DdutyC解析:根据语境可推知,女儿拥有的书太多而不知道珍惜,这可能是“我”的过错(fault)。9A.worry BquestionCcase DdealD解析:根据“my daughter said with a shrug. We just pay $20 for the book. Whats the big _?”可知,“我”的女儿认为弄丢一本从图书馆借来的书没有什么大不了的。big deal“没什么大不了”,是固定搭配,故选D。10A.shoulder BpowerCrefusal DexcuseA解析:根据上文内容可知,那本从图书馆借来的丢失的书遭到了女儿的冷遇(女儿根本就没把这件事放在心上)。meet with a cold shoulder“遭受冷遇”,符合语境。11A.impression BeffortCeffect DconcernD解析:根据本句中的“but”可推知,与女儿的不在意相比,那本从图书馆借来的书的丢失却令“我”焦虑不安。concern“忧虑,担心”,符合语境。12A.respect BthoughtCshame DshockC解析:因为女儿把图书馆借来的书弄丢了,所以当“我”走进图书馆时,内心深感惭愧(shame),好像这本书是“我”自己弄丢的。13A.eager BresponsibleCgood DsuitableB解析:根据语境可知,经过女儿弄丢从图书馆借来的书却对此不在乎这件事,“我”感到有必要让她意识到自己对弄丢这本书负有责任,所以“我”要求她做家务活。14A.in need of Bin trade forCin terms of Din favor ofB解析:句意:她同意把所有的宠物房间都打扫干净,作为对我偿还那本丢失的书的交换条件。in trade for“作为对的交换”,符合语境。in need of“需要”; in terms of“就而言”;in favor of“赞同,支持”。15A.punishment BrecoveryCencouragement DpromiseA解析:根据语境可知,“我”本来是要把做家务活当作对她的惩罚(punishment)。recovery“恢复”; encouragement“鼓励”;promise“承诺”。16A.studying BparentingCarguing DfightingB解析:句意:我在为人父母方面是成功还是失败呢?此处parent用作动词,意为“做的父亲(或母亲)”。17A.benefit BmethodCcommitment DdemandC解析:句意:如果我拍的这张照片显示她正认真地(seriously)干活,那我让她明白了保存一本从图书馆借来的书的承诺(commitment)吗?18A.seriously BunwillinglyCprofessionally DconstantlyA解析:参见上题解析。19A.disappointment BreliefCregret DsorrowB解析:根据下文“She could devote herself to the chores as much as to the books.”可推知,令“我”宽慰(relief)的是,“我”的女儿知道在她的人生中什么是重要(matters)的。20A.matters BprovesCexists DgrowsA解析:参见上题解析。.应用文写作假定你是李华,你的美国留学生朋友Dylan对中国的大熊猫很感兴趣,写邮件向你询问大熊猫的有关情况,请你写一封邮件回复,内容包括:1表示高兴;2简要介绍大熊猫;3邀请他去动物园参观。注意:1词数80左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Dylan,_Yours,Li HuaOne possible version:Dear_Dylan,Im quite delighted that youre interested in pandas because we Chinese regard them as our national pride.In general, pandas mainly feed on bamboo and are protected by law due to their decreasing population. Moreover, they are so loved by foreign people that a few pandas have been given as gifts to strengthen the relationship with other countries. Up to now, their popularity has been rising dramatically around the world, attracting thousands of visitors to China every year.Given the opportunity, Im more than willing to take you to the zoo to see them. Waiting for your reply.Yours,Li_Hua课时练22篇阅读1篇七选五1篇语法填空.阅读理解A(2020北京西城区高三模拟)Robert Frost(18741963) was the statesman of American letters in the twentieth century, a rare national poet who was read and respected by both university professors and everyday citizens. In his life, Frost won four Pulitzer Prizes for his worksmore than any other poet in American history. His most famous poems include The Road Not Taken, Fire and Ice and Stopping by Woods on a Snowy Evening. Though he is widely read, Frost is also one of the most misunderstood writers in the United States for the complexity of his poems.Though born in California, Frost was brought up in New England, where he is inseparably linked. After dropping out of Dartmouth College to seek his literary dream, he remained upset for years, producing collections of works but failing to get enough of them published to make his efforts financially worthwhile. Finally, Frost left the United States in 1912 to see whether his work might be better received in London. It was, and in 1913 his first full collection was published in Great Britain. Fellow American poet Amy Lowell adored Frosts work and brought it back to the United States, publicizing it insistently. Soon afterwards Frosts collections became bestsellers, and he became a famous figure.From then on, Frost was on his way to the lifelong respect and recognition for his achievements in poetry. In 1961, he was invited to read a poem for the presidential inauguration(总统就职典礼) of John FKennedy. He recited his poem, The Gift Outright, from memory at the ceremony. This was perhaps his last poetry reading in front of a wide national audience before his death in 1963.More importantly, Frost became the first poet to read a poem at a presidential inauguration.【解题导语】文章主要介绍了美国伟大的诗人Robert Frost的文学生涯。1What makes Frost “the statesman of American letters”?AThe comments of other writers.BHis literary achievements.CThe complexity of his poems.DHis political activities.B解析:推理判断题。根据第一段中的“a rare national poet who was read and respected by both university professors and everyday citizens.in American history”可知,他的文学成就很高。故选B项。2What do we know about Frost before 1912?AHe continued writing after his graduation from Dartmouth College.BHe was well received in London for his first collection.CHe failed to make much money with his publication.DHe produced enough works to achieve literary success.C解析:细节理解题。根据第二段中的“but failing to get enough of them published to make his efforts financially worthwhile”可知,当时Frost没能靠写作挣到很多钱。3According to the passage, what brought Frost immediate success in the US?AThe literary value of his poetry.BThe publication of his first collection.CThe invitation from John FKennedy.DThe recommendation by Amy Lowell.D解析:细节理解题。根据第二段中的“Fellow American poet Amy Lowell adored Frosts work and brought it back to the United States, publicizing it insistently.a famous figure.”可知,美国诗人Amy Lowell喜欢Frost的作品,并把它带去了美国进行宣传,这使得Frost在美国迅速取得成功,故选D项。4Which of the following would be the best title for the passage?AThe Literary Life of Robert Frost:An OverviewBRobert Frost and the Twentieth CenturyCRobert Frost:A Historical FigureDThe Popularity of Robert FrostA解析:标题归纳题。本文介绍了美国伟大的诗人Robert Frost的文学生涯。A选项意为“Robert Frost的文学生涯概述”,能概括文意,故选A项。B(2020大连高三双基测试)Lady Gagas latest film became an instant hit over the weekend, helping push theaters to an October ticketselling record.A Star Is Born, actorturneddirector Bradley Coopers remake of a Hollywood classic in the late 1930s, went beyond the previous expectations of movie analysts by roughly 30 percent.The original production is such a great Hollywood myth that its no wonder Hollywood keeps telling it. Whatever the era, the director or the headliners, it tells the story of two lovers on dramatically different paths: a famous man whos racing to the bottom and a woman whos soaring to the top.Mr. Cooper does a lot right in this movie A Star Is Born, beginning with the casting of Lady Gaga, whose relaxing, naturalistic performance is the key to the movies force.A postMadonna pop artist was known for her elaborate(精心制作的) make up and costumes, which she adopted no more here.This unmasking of Lady Gaga makes her character seem genuine or say natural, a quality that the movie is in favor of and that serves as a kind of everlasting first principle.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了A Star Is Born这部电影的相关情况。5What does the author think of the new movie?ABoring.BRecommendable.CRidiculous. DAmusing.B解析:观点态度题。根据第一段“Lady Gagas latest film became an instant hit over the weekend, helping push theaters to an October ticketselling record.”可推知,作者认为这部新电影是值得推荐的。6The underlined word “soaring” in the third paragraph probably means “_”Arising BsingingCrunning DshoutingA解析:词义猜测题。根据第三段中的“different paths: a famous man whos racing to the bottom and a woman whos soaring to the top”可推知,画线词意为“上升”,故选A。7What can we learn about the movie?AThe remakes of the movie adopt different plots.BThe movie tells the story of two friends on different paths.CNatural performance is considered as the only principle in this movie.DThe movie is more impressive than what movie analysts expected.D解析:细节理解题。根据第二段中的“went beyond the previous expectations of movie analysts by roughly 30 percent”可知,这部电影给人的印象比电影分析师预期的要好。8What is the best title for the passage?AA Hollywood MovieA Star Is BornBLady Gaga Is on the Edge of Potential Oscar GloryCA Latest Film of Lady Gaga Won the Oscar AwardDThe Box Office of Bradley Coopers New MovieA解析:标题归纳题。根据对全文的整体理解,尤其是第一段“Lady Gagas latest film became an instant hit over the weekend, helping push theaters to an October ticketselling record.”可知,这篇文章主要讲述了A Star Is Born这部影片的相关内容,故A项最适合作本文标题。.七选五(2020合肥高三调研)One of the areas of our body which conveys most about how we feel is how we move our hands and arms. 1._, but most often they occur unconsciously and naturally.2_. Open hands and arms, especially extended, and with hands up in front of the body at chest height, indicates that what you
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年农村产权交易市场金融配套服务创新考核试卷
- 2025年航空运输行业航空交通科技创新与航空服务升级研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年服装行业时尚潮流与品牌发展研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年旅游市场监管行政诉讼应对政策考核试卷
- 2025年教育科技行业教育科技产品对学生学习效果影响评估研究报告及未来发展趋势预测
- 120.2025年医疗人工智能医疗AI与前列腺癌诊断应用资格考核试卷
- 2026中国铁路郑州局集团有限公司招聘普通高校毕业生1288人(二)考试笔试模拟试题及答案解析
- 2025年延安子长县文化艺术演职人员招聘(32人)笔试考试备考试题及答案解析
- 2025年湖南岳阳市消防救援支队第三批政府专职消防员招录100人笔试考试参考试题及答案解析
- 2026中国铁路广州局集团有限公司招聘普通高校毕业生60人(三)考试笔试参考题库附答案解析
- 马克思主义基本原理专题测验答案
- 老年口腔基础知识培训课件
- 2025福建厦漳泉城际铁路有限责任公司筹备组社会招聘10人考试模拟试题及答案解析
- 数学活动自然数被3整除的规律
- TCNAS49-2025成人泌尿造口护理学习解读课件附送标准全文可编辑版
- 党校食堂管理制度
- 企业ERP项目立项与管理报告模板
- linux操作系统选择题大全
- DB5301∕T 24-2019 园林绿化养护规范
- 幼儿英语启蒙教学课件
- 2025年中心血站护理岗工作人员招聘考试笔试试题含答案
评论
0/150
提交评论