全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
XX一三中学中考英语阅读理解专练 同学们做阅读理解题时要注意:要求能较快地通过阅读理解短文大意,获取其中的主要信息,能做出正确判断,然后根据试题的要求从A, B, C, D四个选项中选出最佳答案或回答出所提问题等等。要求阅读速度为每分钟40-50个词。更多有关xx中考英语的信息可登录出guo,欢迎收藏(即可收藏)! Several years ago, a television reporter wastalking to three of the most important people inAmerica. One was a very rich banker, anotherowned one of the largest panies in the world,and the third owned many buildings in the center ofNew York. The reporter was talking to them about beingimportant. How do we know if someone is really important? the reporter asked the banker. The banker thought for a few moments and then said, I think anybody who is invited tothe Whiter House to meet the President of the United States is really important. The reporter then turned to the owner of the very large pany. Do you agree withthat? she asked. The man shook his head, No. I think the President invites a lot of people to the WhiteHouse. Youd only be important if while you were visiting the President, there was a telephonecall from the president of another country, and the President of the US said he was too busyto answer it. The reporter turned to the third man. Do you think so? No, I dont, he said. I dont think that makes the visitor important. That makes thePresident important. Then what would make the visitor important? the reporter and the other two men asked. Oh, I think if the visitor to the White House was talking to the President and the phonerang, and the President picked up the receiver, listened and then said, Its for you. 根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。 1. This story happened in _. A. England B. America C. Japan D. Australia 2. There are _ in this passage. A. two men and two women B. three men and one woman C. three women and one man D. four women 3. The banker thought _. A. he was really important because he was a rich banker B. the visitor to the White House was really important C. the visitor who met the President of the United States D. the reporter was really important 4. The owner of the very large pany thought _. A. she was really important because she owned one of the largest panies B. the banker was really important C. the owner of many buildings in the center of New York was really important D. the visitor would be really important if while he was visiting the President, the Presidentwould not answer any telephone call 5. The owner of many buildings thought _. A. he was really important because he owned many buildings in the center of New York B. the owner of the very large pany was really important C. the visitor was really important if he talking to the President and the President received atelephone call for the visitor D. the person who worked in the White House was really important 1. 选B.从第1段的首句Several years ago, a television reporter was talking to three of the most important people in America.可以知道,这个故事发生在美国,所以选择B. 2. 选B.短文对三位嘉宾的人称代词用的都是he,由此可知,这三位嘉宾都是男士,而从第5段的she asked可以看出这个reporter是位女士,所以总共是three men and one woman,答案是B. 3. 选B.当the reporter问the banker 什么样的人才是重要的时,他回答说:I think anybody who is invited to the White House to meet the President of the United States
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 煤炭道路运输合同范本
- 电梯资料承包合同范本
- 瓷砖胶水购买合同范本
- 洗车全年交接合同范本
- 清洗拆装维修合同范本
- 爆破承包劳务合同范本
- 洗涤物品服务合同范本
- 熟肉制品采购合同范本
- 秦皇岛吊车租赁协议书
- 2025一建《建筑工程管理与实务》四色笔记
- T/CECS 10220-2022便携式丁烷气灶及气瓶
- DB15-T 3962.1-2025 绿色矿山建设规范 第1部分:非金属矿行业
- 医院氧气泄漏火灾应急预案(3篇)
- 路面混凝土切割合同协议
- 《营养指南课件:食品标签与营养成分解读》
- 酒店室内设计文案:现代简约与舒适体验的完美融合
- 玄武岩高性能纤维项目运营管理方案(参考模板)
- 儿童支气管哮喘诊断与防治指南2025解读
- 25春国家开放大学《园艺植物栽培学总论》形考任务1-3+实验实习参考答案
- 2025-2030中国船舶压缩机行业市场现状供需分析及投资评估规划分析研究报告
- 2025年期货从业资格考试法律法规与期货交易规则试题试卷
评论
0/150
提交评论