




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
XX松原高考英语阅读理解专练 出guo高考频道在考试后及时公布各科高考试题答案和高考作文及试卷专家点评。请广大考生家长关注,祝福广大考生在xx年高考中发挥出最佳水平,考出好成绩!同时祝愿决战xx高考的新高三学员能倍加努力,在xx年高考中也能取得优异的成绩。 A LONDON Britain awoke on Easter Monday to a period of mourning for the Queen Mother, who died over the weekend after a life spanning a century of noisy and evident change. The 101-year-old royal matriarch died in her sleep last Saturday with Queen Elizabeth, her elder and only surviving daughter, at her bedside. For a woman who was one of the best-known figures in Britain for more than 80 years from the era of tinted portraits on tin biscuit boxes and cigarette cards to the age of the Inter, the Queen Mother remained an enigmatic( * 的) and elusive(躲避的) figure. She achieved such a respect through aeons(永世, 亿万年) of, first, fawning and, later, intrusive media fascination, by remaining almost entirely silent. Her private thoughts were never paraded(炫耀) in public. What the public saw was a charming and benign elderly lady, adept at winning the admiration of press photographers, whom she always favoured with a particular smile. CHINAs third unmanned spacecraft, Shenzhou , landed safely in central Inner Mongolia Autonomous Region Monday afternoon, after orbiting the earth 108 times in slightly less than a week. The craft, which lifted off from Jiuquan in Gansu Province last Monday night, landed after suessfully conducting a chain of flight and scientific experiments over a period of 162 hours. A powerful earthquake jolted Taiwan, killing five construction workers, authorities(官方) said. Over 200 injuries ware reported across the island, mostly minor, as a result of Sundays 7.5-magnitude quake. The quake was centred off Hualien, 180 kilometres east of Taipei. It struck at 2:53 pm and lasted for nearly a minute. 1. Which of the following statements is true aording to the news? A. The Queen Mother died on Easter Monday alone. B. The Queen Mother was an attractive person in her political life. C. The British people felt sorry for the death of the Queen Mother. D. The Queen Mother was suffering a lot when she was dying. 答案解析:答案为C。本题为推理题。由第二段首句 “She achieved such a respect through aeons of,?”可推断,皇太后赢得了永世的尊重,人们对她的去世会感到遗憾。故C选项正确。 由第一段第二句话 “The 101-year-old royal matriarch died in her sleep last Saturday with Queen Elizabeth, her elder and only surviving daughter, at her bedside.” 可知,皇太后在安睡中去世,当时女儿伊丽莎白女王陪在她的床边,故A、D选项错误。由第二段后面的内容 “Her private thoughts were never paraded in public. What the public saw was a charming and benign elderly lady, adept at winning the admiration of press photographers, whom she always favoured with a particular smile.”可知,她的个人思想从未在公众面前炫耀过,公众看到的总是面带微笑的她在媒体照片 中出现,故可推断,她并未从政,故B选项错误。 2. It can be inferred that _. A. the craft landed in central Inner Mongolia unexpectedly B. it took the craft at least 2 hours to orbit the earth once C. the Chinese scientists did a lot of experiments in space D. China was suessful in sending an unmanned spacecraft into space 答案解析:答案为D。本题为推断题。由第三段的第一句话 “CHINAs third unmanned spacecraft, Shenzhou , landed safely in central Inner Mongolia Autonomous Region Monday afternoon, ?” 可知,无人飞船已经安全着陆,故D选项正确,A选项错误。B选项未提及;由首句的关键词 “unmanned”可推断,无人宇宙飞船上面不会有科学家在太空中做实验,故C选项错误。 3. The third news mainly talks about the _ in Taiwan. A. political matters B. social problems C. unexpected damage D. construction workers 答案解析:答案为C。第三则新闻报道台湾发生了地震,属于没有预料到的灾害,故C选项正确。 B June 26, 2000 the Human Genome(基因组) Project, a great $3 billion, 15-year task aimed at drawing the geic(遗传的) map of humans, is now more than 90 percent pleted. The scientific and medical munities(团体) are very excited about the chances geic research provides for getting rid of diseases and prolonging(延长) human life. But those munities and policy(政策) makers also are careful about the scientific door they are opening as the project uncovers the mysteries of life. For the last few years, the geic advances in the developing field of biotechnology(生物技术) have provides material for all kinds of work, but the developments of modern science in unlocking the secrets of the human geic code(密码) have opened a world of possibilities for human health, as well as for the popular imagination. While European and Japanese researchers are making rapid progress in decoding(解码) human DNA, the leading organization for geic research is in the United States, which began in 1990, is “unlocking the code” of the human body to learn how to defeat fatal(致命的)diseases. Already, the Human Genome Project has bee widely known and praised for finding the genes(基因) connected with terrible diseases as yet(迄今), and making progress toward separating the genes that show a sign of breast cancer or AIDS. Once these genes are found and studied, researchers can develop new ways to attack infections(传染), and geic diseases. Medical panies are very interested in mapping the human genome, as they expect to develop a lot of new drugs for these illnesses. 1. Why did the scientists work hard at mapping the human genome? A. Because the human genome can destroy many illnesses. B. Because the human genomes pletion can help them get rid of many diseases. C. Because they wanted to be better known than others. D. Because the human genome can provide a lot of chances of work. 答案解析:答案为B。本题为细节推理题。由第一段第二句话 “the chances geic research provides for getting rid of diseases and prolonging human life.” 和最后一段首句 “Once these genes are found and studied, researchers can develop new ways to attack infections, and geic diseases.” 可知,科学家绘制人类基因组图是为了驱除疾病,故答案为B。A选项表述不正确;C、D在文中均未提到。 2. Which country studied the genes most rapidly in the world? A. Japan. B. Germany. C. The United States. D. China. 答案解析:答案为C。本题为细节题。由第三段首句提到的 “?the leading organization for geic research is in the United States, ?”可知,答案为C。 3. Which of the following is NOT true? A. If the genes can be found, scientists can study many new ways to cure illnesses. B. The scientists have made great progress in connecting the genes with the cancers. C. Many medical panies show great interest in drawing the human genome map. D. The United States began the Genes Study early in the 19th century. 答案解析:答案为D。本题为细节判断题。由第三段首句提到的 “which began in 1990” 可知,美国是在20 世纪末开始绘制人类基因组图的,故D选项表达错误。 由最后一段首句 “Once these genes are found and studied, researchers can develop new ways to attack infections, and geic diseases.”可知,A选项与文意符合;由第三段最后一句 “?and making progress toward separating the genes that show a sign of breast cancer or AIDS.” 可知,B选项与文意符合;由最后一段最后一句话 “Medical panies are very interested in mapping the human genome, ?”可知,C选项与文意符合,均不选。 4. The author suggests that the Human Genome Project can cause _. A. the policy makers to feel very worried and careful B. the scientists to work harder C. many people to find work easily D. a lot of panies to produce many new drugs 答案解析:答案为B。本题为推理题。由第一段最后一句话 “But those munities and policy makers also are careful about the scientific door they are opening as the project uncovers the mysteries of life.” 可知,A选项表述与文意不符。C选项未提及。由最后一段最后一句话 “Medical panies are very int
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 解析卷人教版八年级上册物理声现象《声音的产生与传播》单元测评试卷(含答案详解版)
- 2025历年教师资格证考试真题及答案
- 护肤知识考试题目及答案
- 湖南电路考试题及答案
- 难点解析-人教版八年级上册物理声现象《噪声的危害和控制》必考点解析试卷(含答案解析)
- 考点解析-人教版八年级物理《浮力》达标测试练习题(含答案解析)
- 中石油政治职称考试题库及答案
- 小学生背古诗词考试题及答案
- 慢性肾衰竭相关试卷及答案:病因、治疗、护理及检查测试卷有答案
- 电商不正当竞争认定-洞察与解读
- 地理信息安全在线培训考试系统题库
- 新概念1-50课语法复习
- 福建省退役军人参加学历教育身份确认表
- GB/T 3452.3-2005液压气动用O形橡胶密封圈沟槽尺寸
- 斯吹瓶机培训
- 山鬼课件上课用课件
- 发票拒收证明模板
- 《伟大的改革开放》优秀课件1
- 助产士核心胜任力量表
- 2022秋季教科版2017版六年级 上册《科学》全册期末复习 知识总结 背诵归纳
- 保安队排班表
评论
0/150
提交评论