




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时跟踪检测(十四) Communication Workshop.单句语法填空1She was over the age limit and consequently (consequent) her application was rejected.2He is expected to be sentenced to six years in jail at least.3While this is true in principle, it is very different in practice.4Whoever does such a thing deserves to_be_fired/firing (fire) from our club.5His health has broken down because of overwork.选词填空1Dont break_into their conversation; they are discussing something important.2I believe he will take my request into_account.3He was always late on_principle,_his principle being that punctuality is the thief of time.4People thought that the use of robots would do_away_with boring lowpaid factory jobs.5The public has lost_faith_in the government over the past years.完成句子1这道题如此难以致没有人能回答上来。The question is so_difficult_that nobody can answer it.2接到指令后,当地政府立即采取措施防止疾病传播。After receiving the order, the local government took_immediate_steps/measures/action to stop the disease spreading.3他仍很有天赋,但是他对自己已经失去了信心。He still has talents, but he has_lost_faith_in himself.4在英语中,主语和谓语在人称和数上应保持一致。The subject should_agree_with the predicate in person and number in English.5他不愿做出任何承诺。He would not commit_himself in any way.阅读理解AI always believed that my parents had a good marriage, but just before I, the youngest of four children, turned sixteen, my belief was painfully tested. My father, who used to share in the chores around the house, gradually started becoming downhearted. From the time he came home from his job to the time he went to bed, he hardly spoke a word to my mom or us kids. The strain on my mom and dads relationship was very evident. However, I was not prepared for the day that Mom told us that Dad had decided to leave. All that I could think of was that I was going to become a product of a divorced family. It was something I never thought possible, and it grieved me greatly. I kept telling myself that it wasnt going to happen, and I went totally numb when I knew my dad was really leaving. The night before he left, I stayed up in my room for a long time. I prayed and I cried and I wrote a long letter to my dad. I told him how much I loved him and how much I would miss him. I told him that I was praying for him and wanted him to know that, no matter what, Jesus and I loved him. I told him that I would always and forever be his Krissie . his Noodles. As I folded my note, I stuck in a picture of me with a saying I had always heard:“Anyone can be a father, but it takes someone special to be a daddy.”Early the next morning, as my dad left our house, I sneaked out to the car and slipped my letter into one of his bags.Two weeks went by with hardly a word from my father. Then, one afternoon, I came home from school to find my mom sitting at the dining room table waiting to talk to me. I could see in her eyes that she had been crying. She told me that Dad had been there and that they had talked for a long time. They decided that there were things that both of them could and would change and that their marriage was worth saving. Mom then turned her focus to my eyes.“Krissie, Dad told me that you wrote him a letter. Can I ask what you wrote to him?”I found it hard to share with my mom what I had written from my heart to my dad. I mumbled a few words and shrugged.A few days later my dad was back. We never talked about the letter, my dad and I. I guess I always figured that it was something that was a secret between us.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述的是在父亲要和母亲离婚时,作者给父亲写了一封信,这封信挽救了父母的婚姻。1What happened to the authors parents when she was sixteen?AThey left her alone.BThey were getting divorced.CThey shared in the chores together.DThey had a good marriage.解析:选B细节理解题。根据第一段中的“but just before I . tested”和“The strain on my mom and dads relationship was very evident. However, I was not prepared for the day that Mom told us that Dad had decided to leave . of a divorced family”可知,作者16岁时父母之间的关系很紧张,父亲要和母亲离婚,决定离开他们。2What is the meaning of the underlined word “grieved” in Para. 1?AMade sb. angry.BMade sb. delighted.CMade sb. sad. DMade sb. greedy.解析:选C词义猜测题。结合全文内容尤其是画线词前的“It was something I never thought possible”可知,作者并不希望父亲离开他们,所以当时她非常伤心。3What can we learn from the passage?AThe author handed the letter directly to her father.BThe authors father wrote back to her when he finished reading the letter.CThe authors letter made a difference to her father.DThe author shared what she wrote with her mother.解析:选C推理判断题。根据第三段中的“She told me that . was worth saving”和第四段中的“Krissie, Dad told me that you wrote him a letter”以及最后一段中的“A few days later my dad was back”可知,作者给父亲写的信对父亲起了作用。4What might be the best title for the passage?AA Promise Kept BA Letter of ApologyCA Broken Family DA Great Daddy解析:选A标题归纳题。根据全文内容尤其是最后一段的“it was something that was a secret between us”可推知,作者和父亲在那封信中可能作了约定,因此选A。BWhats more exciting than having a fresh hot pizza delivered to your door? How about having it brought to you by a robot? Thanks to Dominos Robotic Unit or DRU, that just became a reality. On March 8, the threefoot tall robot made its first delivery to some lucky residents in Brisbane, Australia.The autonomous DRU is the result of a cooperation between Dominos Pizza Australia and Marathon Robotics. The machine can cover a distance of up to 12 miles and back before requiring a battery recharge. Equipped with Google Maps and GPS guidance, DRU can go along bike paths and sidewalks and also find the most efficient way to its destination. LIDAR, a laserbased sensor technology similar to the one used in selfdriving cars, enables DRU to detect and avoid obstacles, while traditional sensors ensure its path to its destination is safe. DRUs plastic shell protects the food from the bad weather, while its aluminum and steel container ensures that the pies remain hot.The robot can fit up to ten pizzas and even has a separate cold area to accommodate drink orders. To access their food, customers have to enter the unique code provided to them by the company. This not only ensures that they pick up the right pizza, but also prevents the pies from getting stolen.Dominos expects additional DRUs to be ready for service in their various Queensland locations within the next six months. But dont expect these super cute robots to replace humans anytime soon. According to Dominos, the DRU still needs extensive testing, which the company believes could take up to two years. There is also the issue of regulations. The public use of autonomous vehicles is still banned in most countries. But Don Meij, the CEO of Dominos Pizza, is not worried. He believes that one day DRU will become a necessary part of the Dominos family.语篇解读:文章介绍了一款名为DRU的机器人系统的工作原理以及它的功能:为人们派送比萨。5Whats the function of LIDAR?AKeeping DRU free of obstacles.BRecharging DRUs battery.CHelping DRU find its destination.DProtecting DRU from bad weather.解析:选A细节理解题。根据第二段中的“LIDAR . enables DRU to detect and avoid obstacles”可知,LIDAR这种基于激光传感器的技术能让机器人侦测和躲避障碍物。故选A项。6What does the underlined word “accommodate” in Paragraph 3 probably mean?AHeat.BHold.CSell. DShow.解析:选B词义猜测题。根据第三段第一句话可知,该机器人最多能装十个比萨。根据画线词前“and even has a separate cold area”可知,该机器人还有冷藏区域,因此可以推断冷藏区可以容纳饮品。故选B项。7Why does the company provide codes for its customers?ATo fit up more pizzas.BTo prevent the pizza being taken by mistake.CTo keep the pizza warm.DTo get the pizza paid in time.解析:选B细节理解题。根据第三段最后一句“This not only ensures that they pick up the right pizza, but also prevents the pies from getting stolen.”可知,公司让顾客输入密码不仅能保证他们拿对自己的比萨,而且还能防止比萨被偷走。故选B项。8What can we infer about the future of DRU?AIt may need some improvements.BIt will replace humans soon.CIt may be banned in Australia.DIt will soon be applied worldwide.解析:选A推理判断题。根据第四段中的“the DRU still needs extensive testing”该机器人仍然需要大量的测试可推知,该机器人需要改进,故选A项。.语法填空The famous Peking opera artist Yuan Huiqin hosted two culture talks _1_ were called “Charm (魅力) of Peking Opera” in Stockholm and St.Petersburg last year.The two sessions, as programs of Chinese Culture Talk, _2_ (organize) by the Bureau for External Cultural Relations of the Ministry of Culture of China, Chinese embassies and local cultural organizations._3_ (member) of Chinese embassies, famous sinologists (汉学家) and those _4_ (show) an interest in Peking opera, attended the two culture talks.The host, Yuan Huiqin, is a national classA artist of China National Peking Opera Company and a winner of the Plum Blossom Prize.During the talks, she _5_ (patient) shared the charm of Peking opera in more than one way.With the help of the local sinologists, _6_ (she) talks were translated into Swedish and Russian.These words explored the concepts and artistic characteristics of _7_ (tradition) Chinese o
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 泰安市中石油2025秋招笔试模拟题含答案法律与合规岗
- 国家能源漳州市2025秋招面试专业追问及参考化学工程岗位
- 中国广电沈阳市2025秋招笔试行测经典题及答案
- 国家能源绵阳市2025秋招笔试言语理解与表达题专练及答案
- 扬州市中石化2025秋招笔试模拟题含答案油田工程技术岗
- 中国联通福建地区2025秋招笔试行测题库及答案财务审计类
- 大兴安岭地区中石化2025秋招笔试模拟题含答案安全环保与HSE岗
- 国家能源中山市2025秋招采矿工程类面试追问及参考回答
- 景德镇市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案电气仪控技术岗
- 滨州市中储粮2025秋招财务资产岗高频笔试题库含答案
- 学生床上用品采购投标方案(技术方案)
- 【自考复习资料】05175税收筹划(重点知识汇总)
- 高校教师职业道德概论练习试题
- 体育馆行业音视频系统建设与应用解决方案
- GB/T 19494.2-2023煤炭机械化采样第2部分:煤样的制备
- 2023年【汽车驾驶员(技师)】考试题及汽车驾驶员(技师)试题答案
- 证监会行业分类结构与代码
- 安全仪表系统SIS课件
- Φ1397套管开窗侧钻操作规程
- 《寻梦环游记(2017)》完整中英文对照剧本
- RB/T 089-2022绿色供应链管理体系要求及使用指南
评论
0/150
提交评论