课后强化训练_第1页
课后强化训练_第2页
课后强化训练_第3页
课后强化训练_第4页
课后强化训练_第5页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课后强化训练4七年级下册Units 712一、阅读理解第一节:阅读下面短文,从每题所给的四个选项中选出最佳选项。Class Afloat is a Canadian school on a tall ship! The ship is 210 feet long and 30 feet wide, and it can take up to sixty students. The classrooms are wellequipped and comfortable, and theres even a library! It isnt necessary to know anything about sailingstudents can learn on the ship.Not all the students are Canadian. Theres usually a mix of nationalities. This year, there are also students from Mexico, the US, Germany, and Turkey. Theres a mix of ages, too. There are high school students sixteen to eighteen years old, and firstyear college students.The teachers design special study programs for each student. Because the school is a ship, you can do some exciting classes, for example, Marine Biology (studying the animals and plants in the sea) and History of Geography courses about the places you visit. Students also learn all about sailing!Students dont just study. They must also clean, cook, and sail the ship. In their free time, students can rest, read, or watch a movie. In the evenings, they relax with friends and have club meetings.Every sixteen to twenty days, the ship stops in a port for three to six days. In port theres lots for the students to dohomestays, camping trips, museum tours, cultural events, hiking, etc. They also go boating and do other water sports. Parents can meet up with the students in one port every term.Students also take part in two volunteer programs in Senegal and the Dominican Republic. They help local families in different ways, for example, with basic health matters or starting a business. Students learn how, with just a little money and time, they can make changes that improve other peoples lives.(B)1. In Paragraph 2 we can get the information about _A. the ship B. the studentsC. the classes D. the activities(D)2. Which of the following statements is TRUE?A. Students must know how to sail before they join the ship.B. All the students take the same classes together.C. Students go home to see their parents on holidays.D. Besides studying, students also have to do jobs on the ship.(A)3. Why are students required to take part in the volunteer projects?A. They can learn how to help others.B. They can learn how to make money.C. They can learn how to start a business.D. They can learn how to do medical practice.(C)4. The passage is mainly about _A. learning to sail a tall shipB. sailing around the worldC. a school on a sailing shipD. afterschool activities【解析】文章大意:本文是一篇说明文。加拿大的Class Afloat学校是一所在一艘航行的船上开办的学校,本文对这所特别的学校进行了介绍。1. 根据第二段中的nationalities和ages可判断出,本段主要介绍了一些关于这所学校的学生的信息,故选B。2. 根据第四段的第一句和第二句可知,除了学习之外,这个学校的学生还负责打扫卫生、做饭以及驾驶这艘船等工作。故选D。3. 根据最后一段最后一句可判断,这个学校要学生做一些志愿活动是为了让他们学习怎样帮助他人。故选A。4. 根据全文内容可判断,本文主要介绍了加拿大的一所在航行的船上开办的学校。故选C。第二节:59是五段电视节目内容的解说词,AG是七个对应的节目名称。请根据所给信息找出各自相匹配的选项,有两项多余。(C)5. People would like to learn about the news home and abroad every day.(G)6. Parents often have trouble in getting the children away from the TV to do their homework.(A)7. Even if you could buy the world, you couldnt buy a happy family, good friends or knowledge.(D)8. The Lost World is an exciting American film for people, especially school students.(E)9. People might grow plants and vegetables in the sea in about 50 years.A. Money Isnt AnythingA talk about money with young people.B. The Importance of KnowledgeA talk between a famous teacher and some students.C. Todays NewsIt tells you important events around the world every day.D. American FilmsAn introduction to new American films.E. Farms in the FutureA program about science in the future.F. Study ToolsThe famous teacher Li Hui will tell you about some useful study tools.G. Parents HeadacheA semina(讨论) with parents who have trouble with their children.二、完形填空Zhang Lei is a highly skilled doctor. He was born in a lonely _10_ village. The people there lived a hard life. They seldom walked out of the mountain. They could _11_ get good education. However, Zhang Lei was _12_, for he not only went to college, but he also became an excellent doctor. Then what made him lucky? A volunteer teacher called Han Xue encouraged him, and _13_ his life.When Han Xue first entered Zhang Leis school, she couldnt _14_ her eyes. She was shocked by the sights in front of her: broken windows, small old desks and chairs. Even worse, students of different ages were in the _15_ classroom. It was the only class in the school. Han Xue realized _16_ poor the people were in education. She planned to _17_ as many ways as she could to help them. One day when Han Xue was giving a class, Zhang Lei _18_ some noises for fun. Other kids laughed. At that time Han Xue decided to make good use of the _19_ to help him. She walked towards Zhang Lei and asked him to put out his hands. Looking at them _20_, Han Xue said with a kind smile, “As soon as I see your little _21_, I know you will become a highly skilled doctor in the future. Come on!” Hearing this, Zhang Lei was surprised because almost _22_ said such words this way. Zhang Lei couldnt believe that completely, but he remembered what the teacher said in his heart.After that, Zhang Lei studied harder and then made more _23_ continuously. Later, Zhang Lei went to college. After many years, he became a famous doctor, saving many lives. _24_ Zhang Lei talks about his life, he always expresses thanks to his volunteer teacher. Her encouraging words have made what he is.(C)10.A. forest B. seaC. mountain D. river(A)11.A. hardly B. usuallyC. always D. ever(B)12.A. simple B. luckyC. popular D. common(C)13.A. worried B. understoodC. changed D. caught(D)14.A. cover B. closeC. open D. believe(C)15.A. bright B. newC. same D. enjoyable(A)16.A. how B. whenC. where D. what(B)17.A. hand out B. find outC. hang out D. come out(D)18.A. said B. putC. played D. made(A)19.A. chance B. changeC. example D. action(D)20.A. angrily B. sadlyC. nervously D. carefully(A)21.A. fingers B. headC. eyes D. ears(C)22.A. everybody B. anybodyC. nobody D. somebody(B)23.A. decisions B. progressC. discussions D. plans(B)24.A. Whatever B. WheneverC. Whoever D. However【解析】文章大意:本文主要讲述了一个生长在大山的孩子因为支教老师的鼓励而奋发学习,最后成为一名医生的故事。10根据下文“They seldom walked out of the mountain.”可知答案。11hardly意为“几乎不”。根据上文“The people there lived a . out of the mountain.”可知答案。12由下文可知张雷是“幸运的”。13change ones life意为“改变某人的一生”。由文章最后一段可知,支教老师的鼓励使张雷发奋学习,从而成为了一名医生。14由下文shocked可知,韩雪对看到的场景是非常震惊的。cant believe ones eyes表示“难以置信”。15由后一句“It was the only class in the school.”可知答案。16“Howadj.主语谓语!”构成感叹句。17find out意为“找出”,hand out意为“分发”,hang out意为“闲逛”,come out意为“出版”。结合上下文内容可知选B。18make noises意为“制造噪音”。故选D。19结合语境可知韩雪决定好好利用这个机会帮助张雷。20根据语境可知,韩雪在给张雷“看手相”,故用carefully。21由上文“asked him to put out his hands”可知,看的是手,故选A。22结合上下文内容可知,几乎没有人对张雷说过这些话。23根据语境可知,张雷更加刻苦学习,学习上获得了更大的进步。24此处指不论何时张雷谈论起他的生活,他总是向他的支教老师表达感谢之情。三、语法填空Do you believe that a woman can have 384 babies? Saalumarada Thimmakka is such 25. _a great woman.Saalumarada Thimmakka is an 26. Indian(India) woman, who is famous for her work in planting and taking care of 384 banyan trees(菩提树). She is great not because she is already over 100 years old 27. but_ because she has planted a forest. When she was young, she never went to school. So she could neither read nor write. 28. At the age of 20, she married a 29. farmer(farm). However, they had no children. One day, she came up with an idea of planting trees and looking after them just like raising her own children. So the couple 30. started(start) their lifetimes work.At the 31. beginning(begin), life was not easy. They had to carry water from a faraway place to water the small trees they planted. And they had to protect them from bad weather, animals and diseases until they grew 32. well(good). They did all the work day and night only by themselves.33. Unluckily(luck), her husband died in 1991, but Thimmakka continued her work. Thanks to 34. her(she), the 384 banyan trees have grown into a forest. Now she is no longer alone, because they are just like her babies.【解析】25. 空格后是great woman,中心词是单数可数名词woman,故需用不定冠词a/an来修饰,又因为great的发音以辅音音素开头,故用a。26. 考查形容词。空格后的woman是一个名词,其前需要用形容词来修饰。27. not.but . 意为“不是而是”。28. 考查介词短语。at the age of 意为“在岁时”。29. 由前面的不定冠词a可知空格处要用单数可数名词。30. 结合上下文可知,此处要用一般过去时。31. at the beginning意为“一开始;在开始时”。32. 副词well用来修饰动词grew,意为“长得好”。33. 考

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论